Moja bezdomna kociarnia... zapraszam na nowy wątek :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 05, 2014 18:34 Re: Moja bezdomna kociarnia... pomału do przodu ;)

kinia098 pisze:
Chiara pisze:To chyba czas na okoliczne wsie. :lol:

Gratulacje! Ty to masz siłę przebicia. 8O

Tzn ? :)

Właśnie się zastanawiam, jak to ugryźć, od kogo zacząć, żeby ludzie zaczęli się zgłaszać 8)

To znaczy, że jesteś niesamowita w tym co robisz dla kotów. :lol:

Zacznij od tych, którzy chcą, dowiozą i przechowają, ale są biedni albo opiekują się kotami kogoś innego. :ok:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pt cze 06, 2014 7:37 Re: Moja bezdomna kociarnia... pomału do przodu ;)

kinia098 pisze:
Chiara pisze:To chyba czas na okoliczne wsie. :lol:

Gratulacje! Ty to masz siłę przebicia. 8O

Tzn ? :)

Właśnie się zastanawiam, jak to ugryźć, od kogo zacząć, żeby ludzie zaczęli się zgłaszać 8)

Ogłoszenia na wiejskich sklepach są ok :ok: -sporo tak wycięłam, chociaz dosyć często ludzie je zrywają.Ale tak np. dotarłam do 4 kotek spod sklepu, 3 ze stodoły, dodatkowo babka ze sklepu wycięła za swoją kasę 3 swoje kicie, więc warto :kotek: W lokalnych gazetach tez by mozna coś wspomnieć.
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Pt cze 06, 2014 14:06 Re: Moja bezdomna kociarnia... pomału do przodu ;)

Koteczka już po zabiegu.
Zdążyłam w samą porę, bo była już wysoko w ciąży :(
Dodatkowo z płodem było coś nie tak, był zrośnięty z pęcherzem ? Nie do końca zrozumiałam.
Koszt zabiegu, to 120zł.
Skany wrzucę na wątek kotów z Dąbek. Zdjęcia niebawem, nie chcę jej na razie stresować.

Dziękujemy panu Sebastianowi za 8kg suchej karmy i 4 puszki :1luvu:

Pomysł z ogłoszeniami na sklepach bardzo dobry :ok:
A plakacik Powszechnej Sterylizacji, z kontaktem do mnie mógłby być ?
Myślę, że jakiś dobry grafik zrobiłby nam ciekawy plakacik :ok:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pt cze 06, 2014 15:59 Re: Moja bezdomna kociarnia... pomału do przodu ;)

Plakacik jak najbardziej, u siebie tez bym chętnie coś takiego powiesiła, moze by nawet nie zrywali? :wink:
Obrazek Obrazek

Agłaja^..^

Od: Czw lip 07, 2005 12:37

Post » Czw cze 12, 2014 21:08 Re: Moja bezdomna kociarnia... pomału do przodu ;)

W końcu mam chwilkę, żeby usiąść.
Dziękuję Arian za wpłatę 16zł z bazarku :arrow: viewtopic.php?f=20&t=161718 :1luvu:

Wrzucam obiecane skany za paliwo.

Obrazek

Ten samochód pali jak smok !!! :( :(

Dodatkowy paragon na 40zł jest za paliwo na transport koteczki Fibi ( nazwanej tak przez jedną z karmicielek ) do DT.
Zawiozłam ją we wtorek do domu tymczasowego w Sławnie.
Początkowo DT miał wziąć tego zasmarkanego rudego kocurka, którego wrzuciłam na nowy wątek, ale niestety kot zniknął :(
Dlatego skorzystała inna, chora koteczka, która już od dłuższego czasu marnie wygląda.
Schudła strasznie ( a karmicielka naprawdę dobrze je karmi ), ciekła jej ślina z pysia, języczek na wierzchu, a w śmietniku same wymiociny :(
To sterylizowana koteczka ze stada, gdzie bytuje także jej brat- wypłowiały kocurek ( swoją drogą jemu też przydałby się DT, bo ma straszny łupież, dalej jest wypłowiały i nieciekawie wygląda... ).
Po wizycie u weta okazało się, że kicia ma nadżerki w pysiu, ale ogólnie nie jest najgorzej. Dodatkowo bogate życie zewnętrzne i podejrzewam, że wewnętrzne też...
Trzymajcie za nią kciuki :ok:

A tutaj skan za sterylizację kotki Oczko.

Obrazek

W sumie mam jeszcze 168,43zł z czego: 90zł na sterylizacje, 49,40zł na koty z Dąbek, 28,83zł na darłowskie.
Myślę, że to 28,83zł też wykorzystam na paliwo.... :roll: :|
Obrazek

kinia098

Post » Pt cze 13, 2014 20:34 Re: Moja bezdomna kociarnia... pomału do przodu ;)

kinia098 pisze:A plakacik Powszechnej Sterylizacji, z kontaktem do mnie mógłby być ?

Z resztą- Chiara, to Ty robisz całą oprawkę graficzną Powszechnej Sterylizacji ?
Bo jest świetna i jeśli robisz to sama, to na pewno poradziłabyś sobie też z plakacikiem 8)
Obrazek

kinia098

Post » Pt cze 13, 2014 20:49 Re: Moja bezdomna kociarnia... pomału do przodu ;)

kinia098 pisze:
kinia098 pisze:A plakacik Powszechnej Sterylizacji, z kontaktem do mnie mógłby być ?

Z resztą- Chiara, to Ty robisz całą oprawkę graficzną Powszechnej Sterylizacji ?
Bo jest świetna i jeśli robisz to sama, to na pewno poradziłabyś sobie też z plakacikiem 8)

Wszystko robię sama nie mając absolutnie żadnych umiejętności. Rok temu nie umiałam zrobić napisu na zdjęciu... :roll: Ile zjadłam nad tym nerwów i czasu nie liczę... Cieszę się, że ludzie to udostępniają nawet jeśli robią to z litości. :ryk:

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Pon cze 16, 2014 21:24 Re: Moja bezdomna kociarnia... pomału do przodu ;)

Chiara pisze:
kinia098 pisze:

Wszystko robię sama nie mając absolutnie żadnych umiejętności. Rok temu nie umiałam zrobić napisu na zdjęciu... :roll: Ile zjadłam nad tym nerwów i czasu nie liczę... Cieszę się, że ludzie to udostępniają nawet jeśli robią to z litości. :ryk:

Jak dla mnie cała oprawka jest świetna i robiona jak przez profesjonalistę :ok:
Obrazek

kinia098

Post » Pon cze 23, 2014 14:39 Re: Moja bezdomna kociarnia... pomału do przodu ;)

W sumie mam jeszcze 168,43zł z czego: 90zł na sterylizacje, 49,40zł na koty z Dąbek, 28,83zł na darłowskie.
Myślę, że to 28,83zł też wykorzystam na paliwo.... :roll: :|

No i tak jak pisałam 28,83zł poszło na paliwo...

Obrazek

Zostaje więc: 90zł na sterylizacje, 49,40zł na koty z Dąbek
z czego -60zł za dzisiejszą kastrację kocurka, który przybłąkał się do Kasi

zostaje więc: 30zł na sterylizacje, 49,40zł na koty z Dąbek

Skan za kastrację i zdjęcia Edka wrzucę niebawem.
Najpierw muszę jeszcze zapłacić i odebrać paragon :ok:
Obrazek

kinia098

Post » Pt cze 27, 2014 16:26 Re: Moja bezdomna kociarnia... pomału do przodu ;)

Dzisiaj razem z Kasią zaniosłyśmy na sterylizację ... i młoda ( do sterylizacji ). :ok:
Karmicielka mówiła, że kotka jest już prawdopodobnie w ciąży.
Dowiem się, jak odbiorę ją od weta, kotka jest już po sterylce- na koszt UM.

Staruszki nie było, ale karmicielka mówi, że się poprawiła.
Przy wypuszczaniu młodziutkiej mam nadzieję, że będzie i uda mi się ją obejrzeć.

Byłam tam w sobotę. Młodej wysterylizowanej kotki nie było, chciałam zrobić jej przy okazji zdjęcie, ale zapukałam do karmicielki i z kicią wszystko okej :ok:
A to właśnie jest babunia. Poprawiła się, wygląda dobrze :) No i jest cudowna !
Obrazek

Obrazek

A tutaj Edek, którego kastrowałyśmy w poniedziałek.
Edzio szuka domu !
Obrazek

Na karcie koszt kastracji, to 80zł, ale my mamy zniżkę i zapłaciłam 60zł :ok: Trochę kiepsko widać, ale rachunek jest.
Kastracja opłacona z wpłaty od Anny B., więc rozliczenie wpisuję na wątek kotów z Dąbek.
Obrazek

Stan konta, to : 49,60zł na koty z Dąbek + 30zł na sterylizacje
Niestety zawsze muszę brać na rozliczenia małą poprawkę, ponieważ miesięcznie pobierają mi z konta opłaty za prowadzenie, wychodzi około 10zł/miesiąc.
Zostaje więc to, co mam w portfelu, czyli 70,53, bo na koncie zostało już tylko 6,40zł...
Obrazek

kinia098

Post » Pt cze 27, 2014 16:35 Re: Moja bezdomna kociarnia... pomału do przodu ;)

To może zmień bank - spokojnie da się znaleźć taki, który nie pobiera, 10 złotych to bardzo dużo :/

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob cze 28, 2014 5:24 Re: Moja bezdomna kociarnia... pomału do przodu ;)

Polecam mBank

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Sob cze 28, 2014 7:12 Re: Moja bezdomna kociarnia... pomału do przodu ;)

Dyktatura pisze:Polecam mBank

Ja też mam w mBanku i polecam. :ok:
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Wto lip 01, 2014 14:54 Re: Moja bezdomna kociarnia... pomału do przodu ;)

Chyba to będzie najlepsze rozwiązanie :?
Wykorzystałam już wszystkie pieniądze.
Zatankowałam dzisiaj za 50zł, obawiałam się, że nie dojadę do weta z kocurkiem na kastrację... :roll:
Zostało 20zł z groszem. Kupiłam za 19,98zł: 2 opakowania suchej karmy, 1 puszkę i 9 saszetek w Rossmanie.
I niestety zapomniałam rachunku :oops: :oops: :oops:
Na potwierdzenie zrobię zdjęcie i wstawię.

Tutaj paragon za paliwo
Obrazek

Także ten wątek możemy już zamykać :ok:

Zapraszam na nowy:
viewtopic.php?f=1&t=162489

:kotek:
Obrazek

kinia098

[poprzednia]