Zaginione-znalezione koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 24, 2013 20:15 Re: Zaginione-znalezione koty

To ja zacytuję samą siebie, bo jakoś odzew prawie zerowy na kotach :(
wydarzenie na FB
https://www.facebook.com/events/570480222995991/

monitomi pisze:Dostałam dziś wiadomość od jednego z domków moich kociaków, że we wtorek zaginął Diego- rudy pręgowany kot birmański. Całkiem możliwe, że ktoś go ukradł, bo ponoć w okolicy były ostatnio takie przypadki ( według weterynarzy ). W tej chwili czekam na więcej info jak to się stało, ale już teraz chcę jakoś pomóc go odnaleźć. Bardzo proszę o pomoc jak skutecznie go szukać? Poleciłam aby pani zadzwoniła do wszystkich schronisk w Warszawie i przekazała tą informację oraz nr chipa kota, ale nie wiem czy oni tam ogarniają tyle informacji jak każdy dzwoni, boję się, żeby to nie umknęło. Czekam na aktualne zdjęcie Diego i będę chciała poogłaszać go na forach i różnych portalach. Czy znacie działające fundacje w Warszawie do których można przekazać także taką informację w razie jakby ktoś się do nich zgłosił z taką znajdą ? Gdzie ogłaszać i jak aby szukanie było jak najbardziej skuteczne??
Pomożecie????

Diego

Obrazek

Obrazek
Obrazek

monitomi

Od: Nie maja 03, 2009 20:10

Post » Czw lip 25, 2013 8:23 zaginęło czarne kociątko w Łodzi na os. Retkinia

W ŚRODĘ (24.07.2013 r.) ZAGINĄŁ
4 MIESIĘCZNY KOT (SAMIEC) MAŚCI CZARNEJ.

KOT REAGUJE NA IMIĘ BĄBELEK.
ZNAKI CHARAKTERYSTYCZNE: BIAŁA PLAMKA NA BRZUCHU. KOT JEST BARDZO PRZYJAZNY I PODCZAS GŁASKANIA BARDZO GŁOŚNO MRUCZY. ZACZIPOWANY.

ZA POMOC W ZNALEZIENIU NAGRODA!!!
507-338-263
Ostatnio edytowano Czw lip 25, 2013 8:25 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Przeniosłam na właściwe podforum

Sylwiasrd

Od: Czw lip 25, 2013 8:15

Post » Czw lip 25, 2013 12:49 Re: Zaginione-znalezione koty

http://e-zwierzak.pl/pl/ogloszenie/5857 ... o-domku--/

kot-birmanski
Witam wszystkich jestem Białaseka oto moja historia : Kiedyś mialem dom ( jestem zaczipowany ale nie zarejestrowany w żadnej bazie danych ) , nie wiem właściwie co się stało ale znalazłem się na ulicy sam , chory zupełnie nie wiedziałem co się dzieje myslałem że to juz koniec ... Ale zjawił się anioł i trafiłem do pani doktor która się mna zajęła , nakarmiła , wyleczyła dziś jestem zdrowym miziastym kotkiem i Uwaga !!! prawopodobnie jestem rasowy , jestem kotem birmańkim - tak mówi pani doktor. Już nie tęsknie za dawnym domkiem i szukam nowego dobrego domku gdzie bedą mnie kochać i szanowac , gdzie będe bezipeczny . Jestem młodym niespełna 2- 3 letnim wykastowanym kocurkiem , jeśli chcesz mnie zaadoptować zadzwoń. Telefon w sprawie adopcji : 609 329 673 lub 501 267 964.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob lip 27, 2013 15:23 Poznań Grunwald, Zaginął kot, karmiciele poszukiwani

Zaginął, Poznań, Grunwald
Kot – Mikuś – Dachowiec dorosły około 7 lat. Umaszczenie – zwykły dachowiec delikatne szaro-czarne paski, białe łapki i białe podgardle. Ładna mordka. Ma charakterystycznie wysunięty języczek!! Ma na sobie charakterystyczną niebieską w białe łapki obrożę z fioletową adresatką (w środku jest adres i numer telefonu) i dzwoneczkiem - jak przyspiesza kroku to dzwoneczek dzwoni. Raczej nie boi się ludzi, jeżeli łagodnie się do niego podejdzie. On sam ma również łagodne usposobienie, lubi się bawić i lubi inne koty. Ma na imię Miki – jest wykastrowanym samcem.
Dla znalazcy nagroda!!!!! - Tel 509317125

Gosiadulcet

Od: Pon sie 27, 2012 19:01

Post » Sob lip 27, 2013 17:20 Re: Zaginione-znalezione koty

witam, chciałabym zamieścić informację o zaginionym moim kotku na FB o którym piszecie ale nie wiem jak mam to zrobić - nie wiem jak dołączyć post

Gosiadulcet

Post » Sob lip 27, 2013 20:28 Re: Zaginione-znalezione koty

Gosiadulcet pisze:witam, chciałabym zamieścić informację o zaginionym moim kotku na FB o którym piszecie ale nie wiem jak mam to zrobić - nie wiem jak dołączyć post

Masz konto na Facebooku? Bo jeśli nie, to nic nie zrobisz.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Sob lip 27, 2013 22:55 Re: Zaginione-znalezione koty

A ja w ciąż szukam swojego kocura nigdzie jego nie ma co robić....? pewnie koro do tej pory się nie znalazł to pewnie nie ma już żadnych szans na odnalezienie :(
Sara44

Post » Nie lip 28, 2013 20:23 Re: Zaginione-znalezione koty

we Wrocławiu zaginął niewidomy Kisiel

http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,3577 ... LokWrocTxt

beata1973

Od: Czw gru 08, 2011 8:24

Post » Pon lip 29, 2013 15:29 Re: Zaginione-znalezione koty

W dniach 19-20 lipca 2013 w lasach w okolicach Zawiercia zaginął nasz ukochany kot Maniek. Obawiamy się, że ktoś mógł go zabrać, chodzi luźno po okolicy już od lat, ale nigdy nie zniknął na tak długo, najwyżej na dzień.. Przeszukaliśmy okolicę, rozwiesiliśmy ogłoszenia. Raczej mało prawdopodobne jest to, że jest gdzieś ranny, więc pewnie ktoś, kto był na grzybach czy spacerze wziął Maniusia. Może być teraz wszędzie..
Jego cechy szczególne to puszysty ogon i dość długa sierść, jest wykastrowany. Ma różowy nosek i poduszki łapek. Jest bardzo ufnym, przyjaznym, łagodnym i wrażliwym kotkiem. Jeśli ktoś zauważyłby gdzieś kotka prosimy o kontakt o każdej porze dnia i nocy- tel. 601 732 688 , 609 446 565

Założyliśmy też wydarzenie na facebooku - https://www.facebook.com/events/4832599 ... 6/?fref=ts
Bardzo prosimy też o udostępnianie, jeśli ktoś może- https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

Bardzo proszę o jakąkolwiek pomoc, wskazówkę, co jeszcze można zrobić. Będziemy dawać jeszcze ogłoszenie do lokalnej gazety, jeździć po weterynarzach, rozwiesiliśmy plakaty, dałam ogłoszenia na facebooku, gumtree i tablica.pl ..

Oczywiście za odnalezienie kotka damy nagrodę, do uzgodnienia, np. 1 000 pln. Bardzo tęsknimy za naszym Mańkiem i martwimy się o niego.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

marysia.m

Od: Pon lip 29, 2013 15:01

Post » Śro lip 31, 2013 9:28 Re: Zaginione-znalezione koty

Dnia 31.07.2013 ok. godz. 08.00 przy ul. Dorotowskiej 7 (Warszawa, Ochota) znaleziono kotkę trikolor. Kotka miała czerwoną obrożę z plastikową adresówką, niestety odgryzioną, pustą. Kotka straciła oko, rana była zasklepiona, wyglądała na kilkudniową. Kotkę do schroniska na Paluchu odwiózł Patrol EKO. Więcej informacji, Olga Pietrzak, 507 083 826

Obrazek

Obrazek

Olga Pietrzak

Od: Śro lip 31, 2013 9:21

Post » Śro lip 31, 2013 19:19 Re: Zaginione-znalezione koty

Jeszcze o kotce trikolor, znalezionej na warszawskiej Ochocie przy ul. Dorotowskiej 7.
Dodałam ogłoszenia w Internecie, rozwiesiłam w okolicy informacje.
Kotka w schronisku została zarejestrowana pod nr 408/13. Do dn. 14.08 przebywać będzie na kwarantannie.
Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu jej domu, ma ok. 2 lat. Kotka została przebadana. Nic jej życiu nie zagraża, strata oka bez powikłań.

Dziękuję!

Olga Pietrzak

Od: Śro lip 31, 2013 9:21

Post » Czw sie 01, 2013 13:50 Re: Zaginione-znalezione koty

Witam,
A jeżeli przesłałabym linka do Pani o zaginionym kocie z Poznania, to zamieściła by go Pani
w wymienianych linkach, które widzę poniżej?

Gosiadulcet

Post » Czw sie 01, 2013 19:43 Re: Zaginione-znalezione koty

Witam,
Dzisiaj to jest 1.08 na drodze między Rotmanką (Pruszcz Gdański), a Świętym Wojciechem (Gdańsk) znalazłam na spacerze kotka w polu. Bardzo głośno miauczał i zwrócił moją uwagę, myślałam, że może zaplątał się w coś i nie może się ruszyć. Okazało się, że kotek szukał opieki, jak tylko usłyszał mnie i siostrę zaczął do nas iść i miauczeć jeszcze głośniej.
Myślę, że albo się zgubił i nie wie jak wrócić do domu, albo ktoś go wyrzucił - to miejsce jest idealne na takie manewry i z przykrością muszę powiedzieć, że często jest używane.

Miałam nadzieję, że to kotka Konsuelli, bo to w pobliżu, ale to młody kociak.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Jest okropny problem ponieważ nie mam możliwości zatrzymania go, mój ojciec kategorycznie się nie zgadza, był strasznie zły, że w ogóle go przyniosłam, ale nie mogłam tak go zostawić, widać było, że on się boi i chce do ludzi. My mamy już i kota i psa, więc rodzina jest na absolutnie "NIE".

A może jest ktoś z Pruszcza lub okolic kto widział ogłoszenie o zaginięciu. On/Ona się wydaje domowy, jest dość zadbany tylko chudy, ale może to w porównaniu z moim kotem kastratem może mi się wydawać.
Jest przyjazny, chociaż nieśmiały. Na psa syczy i się jeży, ale nie drapie. Mój kot totalnie go/ją olał.
Bawi się bez pazurów, a w pierwszym momencie niosłam go na ramieniu bo bardzo bał się psa. Tulił się wtedy i trzymał, ale bez wbijania pazurów w ciało, więc jest obyty z człowiekiem. Daje się tulić i sam się ociera. Zjadł cała miskę żarcia więc był bardzo głodny.

Nie wiem jak długo będzie mógł zostać u mnie, dopóki ojciec nie stwierdzi, że trzeba go odwieść do schroniska, strasznie się tego boje, bo sama kota mam właśnie stamtąd i nie chcę, żeby to maleństwo trafiło tam, jest taki ładny i przyjacielski.

Wydaje mi się, że to kotka, ale głowy nie dam, jest też jeszcze młodym kociątkiem, chociaż już wyrośniętym.

Ach oczywiście obeszłam wszystkie domy w okolicy i pytałam, czy ktoś nie zgubił nie widział, żeby ktoś miał takiego malucha i nikt się nie przyznaje.

Katari

Od: Śro wrz 12, 2007 20:47

Post » Pt sie 02, 2013 8:54 Re: Zaginione-znalezione koty

Szukamy naszego kota Lucka w typie rosyjskiego niebieskiego. Lucek zaginal 30.07 w godzinach wieczornych na dzialce na ktorej przebywa tylko okresowo od 2 lat. Dzialka jest w okolicy Lochowa nad Liwcem. Lucek jest bardzo towarzyski,reaguje na swoje imie i nie boi sie innych zwierzat. Lucek jest bardzo charakterystyczny ma uszkodzone po kocim katarze jedno oczko.

Kontakt cziko3@tlen.pl lub 502 642 932 lub 504 232 862. Cokolwiek by ktos slyszal to prosze o kontakt.

cziko3

Od: Wto lut 10, 2009 18:50

Post » Nie sie 04, 2013 10:03 Re: Zaginione-znalezione koty

Zgubiłam gdzieś link do strony dziewczyny, która pomagała w poszukiwaniu zagubionych kotów?
Czy może ktoś pamieta?
znalazłam:)

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

[poprzednia][następna]