Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 06, 2011 9:39 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Na Holandii to ja się nie znam :oops: ale wiem, że mają jakieś kultowe ciacha, takie karmelowe wafelki okrągłe, podobne do tych, jakie robi Princessa, te nasze zdaje się nazywają sie Karmelove czy coś takiego. Są wzorowane właśnie na holenderskich. Ktoś kiedyś rzucił je raz na bazarku i poszły szybko. Także takie ciacha na pewno będą miały wzięcie :) Spróbuję coś wykukać jeszcze.

Edit: w ogóle myślę, że biorąc pod uwagę szybkość, z jaką schodzą na bazarkach wszelkie słodkości, warto rozejrzeć się nad ciasteczkami, landrynkami, takimi oryginalnymi słodyczami holenderskimi. Forum jest pełne łasuchów :)
Ostatnio edytowano Czw paź 06, 2011 9:46 przez Afatima, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Czw paź 06, 2011 9:44 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Izus, pewnie, ze zagladamy, kilka razy dziennie :)

bardzo sie ciesze, ze Mini ma apetyt, jest taka kochana, gdyby nie Ty pewnie juz by nie bylo tego slodziaka wsrod nas...
A jak te kotki od zatrutego jedzenia? :evil:
Wczoraj caly dzien przeklinalam na czym swiat stoi tego babsztyla :evil:
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Czw paź 06, 2011 11:07 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Afatima pisze:Na Holandii to ja się nie znam :oops: ale wiem, że mają jakieś kultowe ciacha, takie karmelowe wafelki okrągłe, podobne do tych, jakie robi Princessa, te nasze zdaje się nazywają sie Karmelove czy coś takiego. Są wzorowane właśnie na holenderskich. Ktoś kiedyś rzucił je raz na bazarku i poszły szybko. Także takie ciacha na pewno będą miały wzięcie :) Spróbuję coś wykukać jeszcze.

Edit: w ogóle myślę, że biorąc pod uwagę szybkość, z jaką schodzą na bazarkach wszelkie słodkości, warto rozejrzeć się nad ciasteczkami, landrynkami, takimi oryginalnymi słodyczami holenderskimi. Forum jest pełne łasuchów :)

Oj tak bez wątpienia. :D Dziewczyny kochają słodkości. :lol: Tak jeszcze myślałam może kawa holenderska?Taka oryginalna powinna być niezła albo czekolada czy kakao? :roll:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Czw paź 06, 2011 11:13 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Kakao holenderskie jest sławne, można też spróbować :) że o czekoladzie nie wspomnę. Izuś, myślę że wszelkie słodkości stamtąd znajdą nabywcę ;)
Obrazek

Afatima

Post » Czw paź 06, 2011 11:14 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Ania i jej Nitro pisze:Izus, pewnie, ze zagladamy, kilka razy dziennie :)

bardzo sie ciesze, ze Mini ma apetyt, jest taka kochana, gdyby nie Ty pewnie juz by nie bylo tego slodziaka wsrod nas...
A jak te kotki od zatrutego jedzenia? :evil:
Wczoraj caly dzien przeklinalam na czym swiat stoi tego babsztyla :evil:

Będe tam już nie długo.Zobacze jaka sytuacja.Przygotowałam własnie cieplutkie kocyki, żeby im tam wyścielić.Wiesz teren trudny.Siedza bod deskami jak już nawieją.W dodatku strop i podłoga dziurawa.Trzeba uwazać zeby coś sie nie zarwało.Wczoraj na pewno widzialam 4.Ale jak przyszłam to pisk jakby dochodził jeszcze z innej strony, zatem pewnosci nie mam.Jedno jest pewne.Karmicielka trucicielka nie dostanie się do nich bez drabiny zeby zostawić jedzenie.A drabinę ma tylko jedna Osoba i ona...juz jej tej drabiny nie pożyczy.Jedyne co to moze napakować kotce i małe moga wyssać.Dlatego bede tam włazić i zostawiać tyle jedzenia aby w razie czego nie zjadly nic innego.Nie mam pewności.Wiesz jak jest.Dla chcacego nic trudnego.Jak sie uprze to sie jakos tam dostanie bez drabiny.

Ja też jestem zła.Zła to mało powiedziane.Jestem wściekła.To jej wina ze ta kotka sie okociła.Nie musiało się tak stać.To młodziutka roczna kotka i tyle kociaków.

iza71koty

Post » Czw paź 06, 2011 11:16 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Afatima pisze:Kakao holenderskie jest sławne, można też spróbować :) że o czekoladzie nie wspomnę. Izuś, myślę że wszelkie słodkości stamtąd znajdą nabywcę ;)

Masz rację Ola :1luvu: :D .Zobaczę co Mąż przywiezie.Jak to sie sprzeda ,to potem będzie juz jakiś obraz sytuacji na przyszłość. :D

iza71koty

Post » Czw paź 06, 2011 11:21 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Kochani.Bardzo proszę o jakieś oferty Tymczasów.To nie miejsce i warunki dla tych kociaków.Proszę o POMOC.

iza71koty

Post » Czw paź 06, 2011 12:04 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Iza, może dorzuć prośbę o tymczas w tytule wątku czasowo.
Obrazek

Afatima

Post » Czw paź 06, 2011 13:18 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Ja tez jestem, tylko,że ta sprawa z Misiem troche mi zycie poprzestawiała.Na dodatek jeszcze problemy w domu rodzinnym plus moja wspaniala praca :evil:
Czasem przychodzi takie zwatpienie...
Ale jestem ,każdego dnia.

Dzis odbieramy Gungelka z kliniki.Jutro zostana z Nutą sami, na całe 6,5 godz.Tzn odseparuje ich siatka ale co zastane jak przyjde :roll:
Mam nadzieje mała , że Mis nauczył sie co to kuwetka :roll:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Czw paź 06, 2011 14:41 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Afatima pisze:Na Holandii to ja się nie znam :oops: ale wiem, że mają jakieś kultowe ciacha, takie karmelowe wafelki okrągłe
Afatima, masz rację :ok: Holenderskie wafelki !!! MNIAM :1luvu:

Jem je, gdy moja przyjaciółka, która mieszka w Holandii przyjeżdża do Polski. Jak ja mogłam o nich zapomnieć 8O
One się nazywają stroopwafel lub siroopwafel :D Niektórzy Holendrzy kładą je na filiżance, żeby para je zmiękczyła :D A niektórzy (jak np. moja Ewa) otwierają wcześniej opakowanie, żeby przeschły :ryk:
Wszędzie je można kupić tzn. i w supermarkecie i w cukierni.
Ostatnio dostałam je w takiej ozdobnej puszce w niebieskie wiatraki. Trzymam w niej teraz lizaki dla córek :mrgreen:

A tutaj zdjęcia jak one wyglądają
http://imageshack.us/photo/my-images/401/wafel1.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/823/wafel2.jpg/
Mam 3 koty, 2 córki i 1 męża

12.02.2012 Kacperku :(
29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Od: Sob sty 22, 2011 2:38

Post » Czw paź 06, 2011 15:00 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Dziękuje Key_west. :1luvu: :D Mąż będzie lada dzień przeglądał wątek więc pewnie zobaczy i zapisze .No i mam nadzieję przywiezie. :D

iza71koty

Post » Czw paź 06, 2011 15:01 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

Afatima pisze:Iza, może dorzuć prośbę o tymczas w tytule wątku czasowo.

Dobry pomysł. :D Zaraz zmienię.

iza71koty

Post » Czw paź 06, 2011 15:15 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

Niestety wczoraj karmicielka jednak dostała sie na stryszek żeby zostawic jedzenie. :| To jedzenie było całkowicie zjedzone. :| Posłużyła jej do tego stara połamana drabina, która wczoraj rozsypala sie juz w drobny mak.

dałam kociakom ciepły kocyk, masę jedzenia i w drodze powrotnej ....hmmm spotkałam karmicielkę.Wychodziła z krzaków od Łatki.Ja tam uciekać nie będe, bo nic złego nie zrobiłam.Zapytałam czy nie widziała w okolicy nowej kotki, bo mi zaginęła na Tęczy.Potem chwile pogadałam o Łatce ze przecież nie jest wcale taka kiepska, zeby ja usypiać.A nawet powiedziałam ze daję jej od kilku dni lek i widzę wyrazną poprawę.W tym momencie usłyszałam ze ona tez daje antybiotyk.Ciekawe. 8O Ze dopiero od czasu kiedy ja jej pojdaje jej stan sie wyrażnie poprawił.Pewnie jej betaglukan, który pakuje wszystkim kotom do jedzenia a potem wyglądaja jak Łatka całe zaplute z chorymi jeszcze bardziej dziąsłami. :|

Przyznałam ze jestem prawie codziennie w okolicy bo szukam kotki, wiec daje lek i zostawiam jedzenia jak mam sporo.A niech wie ze jest jeszcze ktoś kto widzi.O kociakach nic nie wspominałam.Potem jechałam w swoja stronę a ona poszła pożyczyć drabinę.Mam nadzieję ze ta dziewczyna powie jej ze kociaki juz dzisiaj dostały jedzenie, bo ona im zaniosła.Tak ustaliłyśmy między sobą.Najgorsze jest to ze dzisiaj widziałam tylko dwa kociaki. :| Kiedy nałożyłam jedzenia wycofałam sie a potem weszłam tylko zeby spojrzeć.Miałam nadzieję że wyjdzie reszta.Ale nie wyszły. :| Albo sie bały albo... :|

iza71koty

Post » Czw paź 06, 2011 15:23 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Nas kotów jest wiele.SZCZECIN

iza71koty pisze:Mąż będzie lada dzień przeglądał wątek więc pewnie zobaczy i zapisze .No i mam nadzieję przywiezie. :D
Jak przywiezie wafelki, to się zamelduję na bazarku :mrgreen:
Bo wafelki od Ewy to zabaczę dopiero w święta :evil:

29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Post » Czw paź 06, 2011 15:26 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.SZCZECIN - Tymczasy potrzebne.

iza71koty pisze:Najgorsze jest to ze dzisiaj widziałam tylko dwa kociaki. :| Kiedy nałożyłam jedzenia wycofałam sie a potem weszłam tylko zeby spojrzeć.Miałam nadzieję że wyjdzie reszta.Ale nie wyszły. :| Albo sie bały albo... :|
One są małe, mogły bać się i nie wyjść :(

19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

[poprzednia][następna]