KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 13, 2011 14:08 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Dzis bylismy z Bajtka u weta poniewaz rozlizala sobie szew po sterylce i juz sie rana zainfekowala dostala 2 zastrzyki antyb. i p.zapalny oraz mascia posmarowano rane.
Wczoraj na dyzurze Terenia to zauwazyla i prosila aby dzis z nia pojechac.
Bedzie brala zastrzyki przez kolejne 5 dni po jednym.
Jutro pojedziemy z nia i Stokrotka bo to samo.
Na pozostale dni dostana zastrzyki do KCh tylko dyzurne musza podawac regularnie codziennie a jak nie jest to mozliwe to Wiesiu podjedzie.
Zaznaczam ze Bajtce bardzo trudno podac zastrzyk jedna osoba nie da rady.
P.dr bardzo sie zdenerwowala czemu nie sa w ubrankach koniecznie kotki po sterylkach musza byc w kaftanikach to by nie bylo takich historii i juz ranki bylyby zagojone to sa szwy srodskorne bardzo latwe do wylizania przez kotke a jak sie rana goi to swedzi i kociak lize to zrozumiale a jak by byly ubrane to jest inaczej niech lize po materiale.
W szufladzie byly ubranka ale wszystkie brudne wiec wzielam do prania juz sie susza ze 7 szt.
jutro ok.14 p[ojedziemy z dwoma a potem do kontroli pod koniec tyg.to moze ktos inny.
Bajtka dostala czysty kaftanik z Alwametu do zwrotu.
Z adopcji Bajtki na razie nici dopiero moze pod koniec tyg.
Stokrotke ubralysmy z Alienor w rekaw bo nie bylo czystego kaftanika ale Terenia przebierze ja po poludniu bo przywiezie 2 czyste.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Nie mar 13, 2011 15:43 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

terenia1 pisze:MOJRA
Obrazek

Czy to napewno Mojra czy nie Milka?

jadziaII

Post » Pon mar 14, 2011 5:18 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

coś mi się dziś wczesniej wstało :evil:

kupilam dla kociakow 48 saszetek sensitivity, 12 intestinala i 10 recovery oraz 5 kg suchego intestinala - w miarę potrzeb bedziemy przerzucać do chatki

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pon mar 14, 2011 5:22 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

jadziaII pisze:Dzis bylismy z Bajtka u weta poniewaz rozlizala sobie szew po sterylce i juz sie rana zainfekowala dostala 2 zastrzyki antyb. i p.zapalny oraz mascia posmarowano rane.
Wczoraj na dyzurze Terenia to zauwazyla i prosila aby dzis z nia pojechac.
Bedzie brala zastrzyki przez kolejne 5 dni po jednym.
Jutro pojedziemy z nia i Stokrotka bo to samo.
Na pozostale dni dostana zastrzyki do KCh tylko dyzurne musza podawac regularnie codziennie a jak nie jest to mozliwe to Wiesiu podjedzie.
Zaznaczam ze Bajtce bardzo trudno podac zastrzyk jedna osoba nie da rady..

klatka iniekcyjna jest w Almavecie, proszę przywieźcie - trzeba ją wykorzystać, kota do srodka, docisnąć - antybiotyk jest domieśniowo czy podskórnie? wtedy 1 osoba da radę

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pon mar 14, 2011 8:48 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Dziś rano nie ma dyżuru...? Nie dałby rady ktoś podskoczyć?
To ja podskoczę na super sprint - tylko woda, żwirek i karma - nawet bez mycia misek - sorki ale jestem w pracy :(

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon mar 14, 2011 9:47 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Czytam wasz wątek ale się nie odzywam a teraz bezczelnie przychodzę z prośbą o pomoc. Może znacie kogoś, u kogo 11-letnia kotka mogłaby w spokoju dożyc swoich dni. Założyłam jej wątek ale sprawa jest pilna :( viewtopic.php?f=13&t=125333
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Pon mar 14, 2011 10:16 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Byłam... była też Gosia - no cóż przepływ informacji mamy najwyraźniej do dupy :|
ale najważniejsze, że załatwiłyśmy dyżur.
Biedna Stokrotka nie radzi sobie w kaftaniku zupełnie - wywraca się nawet razem z kuwetą :( Nie ma już karmy mokrej dla Frytki...

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon mar 14, 2011 11:59 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Mara S pisze:Byłam... była też Gosia - no cóż przepływ informacji mamy najwyraźniej do dupy :|
ale najważniejsze, że załatwiłyśmy dyżur.
Biedna Stokrotka nie radzi sobie w kaftaniku zupełnie - wywraca się nawet razem z kuwetą :( Nie ma już karmy mokrej dla Frytki...

Mara nie denerwuj się ,ja się zgłosiłam na dyżur awaryjnie bo znowu nikogo nie było rano w poniedziałek i potem biegiem leciałam do pracy-dzięku temu że " obrobiłaś " zdrową kociarnię jakoś dałam radę na kwarantannie , bo z czasem było u mnie BARDZO krucho. Zrobiłam co mogłam- nakarmiłam, umyłam boksy , miseczki - ale podłogi nie dałam rady - śmieci z obu kociarni wyniosłam. Jak już uprzedzałam Terenię-żadnych leków nie podałam - brak czasu i drugiej osoby do pomocy w moim przypadku wyklucza niestety tę sprawę . Natomiast wiem że Mara przemyła kotkom oczka na zdrowej kociarni .
Dziś zrobiło się naprawdę ciepło i na kwarantannie zapanował normalny UPAŁ, myślałam że zdechnę z gorąca, to super że Terenia przymierza sie do siatek okiennych , bo niestety malutka szparka w oknie przez którą powietrze dostaje sie teraz na kociarnię w trakcie wietrzenia kompletnie nie załatwia sprawy.
Koteczki na kwarantannie są śliczne. Moira już spokojna, Bajtka też była grzeczna . Natomiast uwaga - nie miałam żadnego mokrego jedzenia dla FRYTKI, normalne jedzenie zaraz zwymiotowała. Miłka grzeczna , ale za to koteczka Stokrotka miałkoli żałośnie, nie wie co ma ze sobą zrobić , aż zakopała się w kuwetce i wywaliła wszystko do boksu . Apaszek dużo spokojniejszy, nie widziałam go ponad tydzień, nie sika gdzie popadnie ale chętnie zwiałby przez szparę w oknie więc wietrzenie kociarni jest stresujące , bo ciągle trzeba patrzeć czy coś nie wykombinował.Taki był dyżurek na kwarantannie w wersji "na szybko".

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pon mar 14, 2011 15:35 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Mojra jedzie w środę do nowego domu

Bajtka i Stokrotka pod koniec tyg po zakończeniu leczenia

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon mar 14, 2011 22:56 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

mar_tika pisze:Mojra jedzie w środę do nowego domu

Bajtka i Stokrotka pod koniec tyg po zakończeniu leczenia

Marta musimy z Mojrą się też wstrzymać :( niestety wszystkim dziewczynom po sterylce rozkleiły się szwy. Mojrę jeszcze ogladałam w sobotę wieczorem na dyżurze i szew był ok natomiast dziś rozleziony :( na dzień dzisiejszy Bajtka i Mojra w Almavecie zostaną założone szwy - potem trzeba będzie je ściągnąć, chyba to samo bedzie u Stokrotki.
Ustaliłam z Panią Doktor że kotki będą miały zakładane szwy do ściągnięcia, niestety z kaftaników się rzobierają w oka mgnienu :( natomiast Stokrotka w kaftaniku dostaje kompletnego paraliżu 8O po prostu tragedia.
Dziś do Almavetu pojechała kotka z łapanki z ul. Wagowej i kocur. Przywiozła je Janka. Kotka jutro będzie sterylizowana prawdopodobnie ciężarna odbiorę ją w środę z lecznicy i przez kilka dni będzie w kociarni. Koty dzikawe niestety dość kotka mniej. U kocura prawdpodobnie powiększona mocno jedna nerka. On w kociarni w boksie na boksie przypieta kartka uważajcie przy otwieraniu boksu, żeby nie zwiał i żeby którejś z Was nie dzabnął. Jest w boksie obok Miłki.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon mar 14, 2011 22:59 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Filomen pisze:klatka iniekcyjna jest w Almavecie, proszę przywieźcie - trzeba ją wykorzystać, kota do srodka, docisnąć - antybiotyk jest domieśniowo czy podskórnie? wtedy 1 osoba da radę

Ewa nowa klatka injekcyjna stoi w przedsionku do zdrowej kociarni, natomiast tą ala iniekcyjną klatkę białą przywiozłam już w poprzednim tygodniu z Almavetu.

terenia1

Post » Pon mar 14, 2011 23:02 Re: zakłądam nowy wątek proszę nie pisać

Wklejam na 1 stronę grafik i niestety na sobotę, niedzielę wieczór nie ma dyżuru :(
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 14.03.-20.03.2011
14.03. pon. rano Gosia, Mara wie. Teresa
15.03. wt. rano Gosia wie. Beatka
16.03. śr. rano Monika wie. MaraS.
17.03. czw.Gosia wie.Teresa
18.03. piat. Asia, Bogusia wie. Alienor
19.03. sob. rano Martyna wie. brak
20.03. niedz. Dorotka wie. brak

terenia1

Post » Pon mar 14, 2011 23:40 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

A to RIKO jeden z kociaków od pani z Klimontowa już z nowego domku :)
Obrazek

terenia1

Post » Wto mar 15, 2011 9:08 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Wysłałam info do pana Piotra zobaczymy czy zechce zaczekać.Na Bajtkę i Stokrotkę domki czekają

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto mar 15, 2011 11:01 Re: KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Dzis ok.15 jedziemy ze Stokrotka do Almawetu na opatrunek i zastrzyk i odbieramy Bajtke i Mojre po ponownym zeszyciu, dzis dostana antybiotyki ale czy brac dla nich zastrzyki na nastepne dni do KCh czy bedzie mial kto im podac????
Jesli nie to trzeba bedzie codziennie z nimi jezdzic na zastrzyki my niestety nie damy rady, bo Wiesiu po wolnym zaczyna pracowac :D
Prosze napiszcie pilnie.
Adopcje do konca tyg. albo i dluzej nie realne wszystkich trzech kotek.

jadziaII

[poprzednia][następna]