KOT Z YT II. Sprawca będzie sądzony! s. 93 Linki post 1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 03, 2011 21:45 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

mrr pisze:
ja_ana pisze:Super:)
Czy znajomy jest prawnikiem?

Tak. Inaczej bym nie pytała. :)

Wiesz, ja już wolę się tysiąc razy upewnić;)
Napiszę na priva...

ja_ana

Od: Śro maja 26, 2010 22:40

Post » Pon sty 03, 2011 21:57 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

yvfi1 pisze:Nie znam się osobiście, ale koleżanka po studiach prawniczych powiedziała mi, że nie ma BRAKU MOŻLIWOŚCI zastosowania przez sąd danej kary (tu: dożywotni zakaz posiadania zwierząt) nawet, jeśli nie jest ona wyszczególniona jako opcja. Teoretycznie sędzia mógłby wydać taki zakaz.

Mój znojamy prawnik mówi, że jest to kompletna bzdura.
Ustawa zawiera listę zamknietą kar i środków karnych.

Bardzo Was proszę, nie umieszczajcie w petycji niemożliwych postulatów. Moim zdaniem to pokazuje, ze nie wiemy, o czym mówimy.
Pipsi ♡ 24 marca 2016 [']

Pipsi

Od: Pon paź 16, 2006 11:10

Post » Pon sty 03, 2011 21:59 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

Pipsi pisze:
yvfi1 pisze:Nie znam się osobiście, ale koleżanka po studiach prawniczych powiedziała mi, że nie ma BRAKU MOŻLIWOŚCI zastosowania przez sąd danej kary (tu: dożywotni zakaz posiadania zwierząt) nawet, jeśli nie jest ona wyszczególniona jako opcja. Teoretycznie sędzia mógłby wydać taki zakaz.

Bardzo Was proszę, nie umieszczajcie w petycji niemożliwych postulatów. Moim zdaniem to pokazuje, ze nie wiemy, o czym mówimy.

Takiego zapisu w Ustawie nie ma - więc ja bym żądała właśnie DODANIA go do Ustawy.

No nic - może jeszcze ktoś się wypowie bo na razie jest 1:1
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Pon sty 03, 2011 22:00 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

tak probuje sobie wyobrazic jak oni to zrobili ze te zwierzaczki maja wybite ząbki :evil:
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Pon sty 03, 2011 22:01 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

szokoloko pisze:
animalon pisze:...rzadko bohaterowie tego programu pokazują twarz i ogłaszają światu swoją mroczną twarz - tak - zgadza się , ale będzie znowu "głośno" o tej sprawie i oto właśnie chodzi :ok: wtedy szkołę 15-latka i dyrekcję na pewno odwiedzą :ok:
Każdy sposób jest dobry o ile jest skuteczny...

Dokladnie, oni sie juz wezma za nauczycieli, że nie zauważyli w gim(...)("wychowankowie" gimnazjum którymi gardzę) patologii, agresywnego zachowania na korytarzu a psycholog szkoly beknie 8)

Reklama szkółki będzie ostra. Może to jakas jezuicka ? :lol:

Szokoloko, proszę o wypowiedzi pozbawione wyrażeń wulgarnych i obraźliwych.
Niezależnie od tematu, w jakim się wypowiadasz. Tak stanowi regulamin forum.

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Pon sty 03, 2011 22:03 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

Catnaperka pisze:
Pipsi pisze:

Takiego zapisu w Ustawie nie ma - więc ja bym żądała właśnie DODANIA go do Ustawy.

No nic - może jeszcze ktoś się wypowie bo na razie jest 1:1

ja tez jestem za dodaniem tego postulatu albo chociaz nadzoru osoby ktora zawsze ma prawo sprawdzic rodzinke....

Kumiko

Post » Pon sty 03, 2011 22:03 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

inka1984 pisze:tak probuje sobie wyobrazic jak oni to zrobili ze te zwierzaczki maja wybite ząbki :evil:

Inka nie wyobrażaj sobie :(
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Pon sty 03, 2011 22:04

Pipsi pisze:

To z zachodnich filmów, w których sędzia orzeka zakaz zbliżania się na odległość mniejszą niż 150 m, zakaz posiadania zwierząt itp. Ale nadzór kuratoryjny może ustanowić, prawda? Jak jest z częstotliwością wizyt?
Ostatnio edytowano Pon sty 03, 2011 22:07 przez vega013, łącznie edytowano 1 raz

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pon sty 03, 2011 22:07 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

inka1984 pisze:tak probuje sobie wyobrazic jak oni to zrobili ze te zwierzaczki maja wybite ząbki :evil:

wierz mi, wystarczy jeden kopniak :( albo "wygryzanie się" zwierzaka z jakiejś uwięzi
biedne te zwierzaki i wiele innych
mam nadzieję, że uda się doprowadzić do jakiegokolwiek ukarania tych ....... (nie będę się wyrażać)
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Pon sty 03, 2011 22:07 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

Ale ta petycja i petycja, która ma na celu zmianę ustawę to są dwie rożne petycja jak zrozumialam albo przynajmniej dwie jej części.

Pipsi

Post » Pon sty 03, 2011 22:09 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

po prostu tak patrze na swoje kotki i przenigdy nie mialabym sumienia zrobic im nic zlego, chocby nie wiem jak nabroily :(

Kumiko

Post » Pon sty 03, 2011 22:10 Re:

vega013 pisze:
Pipsi pisze:

To z zachodnich filmów, w których sędzia orzeka zakaz zbliżania się na odległość mniejszą niż 150 m, zakaz posiadania zwierząt itp. Ale nadzór kuratoryjny może ustanowić, prawda? Jak jest z częstotliwością wizyt?

Postaram się sprawdzić w ustawie.

Pipsi

Post » Pon sty 03, 2011 22:10 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

Podobnie jak pisze Pipsi...

Nie można zasądzić kary, która nie jest przewidziana w zapisach ustawy.
Co do petycji: Żadna ilość podpisów nie obliguje adresata do reakcji, bez względu na sposób zbierania podpisów.

Wg znajomego w tej sprawie skończy się nadzorem kuratorskim. Niestety.

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Pon sty 03, 2011 22:12 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

mrr pisze:Podobnie jak pisze Pipsi...

Nie można zasądzić kary, która nie jest przewidziana w zapisach ustawy.
Co do petycji: Żadna ilość podpisów nie obliguje adresata do reakcji, bez względu na sposób zbierania podpisów.

Wg znajomego w tej sprawie skończy się nadzorem kuratorskim. Niestety.

100 000 podpisow obliguje i to bardzo,jesli tak sie skonczy to zawsze mozna sie odwolac i w tym pomoze nam biuro poselskie J.Muchy
Ostatnio edytowano Pon sty 03, 2011 22:15 przez Kumiko, łącznie edytowano 1 raz

Kumiko

Post » Pon sty 03, 2011 22:13 Re:

vega013 pisze:To z zachodnich filmów, w których sędzia orzeka zakaz zbliżania się na odległość mniejszą niż 150 m, zakaz posiadania zwierząt itp. Ale nadzór kuratoryjny może ustanowić, prawda? Jak jest z częstotliwością wizyt?

Zakaz posiadania zwierząt jest możliwy i to samo zaproponowały osoby z którymi rozmawiałam telefonicznie, m.in pani z EKOSTRAŻY...

ja_ana

Od: Śro maja 26, 2010 22:40

[poprzednia][następna]