» Śro mar 09, 2011 22:34
Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Pilne DT-koty w depresji :(
Byłyśmy dzisiaj z madzka Nad Wierzbakiem.
Wypuściłyśmy wykastrowanego kocurka - innych kotów tam nie spotkałyśmy dzisiaj, ale podobno jest ich 10... Kocurek szybko uciekł, chyba źle znosił zamknięcie.
Głównym celem było złapanie kotka z chorą łapką.
Nie udało się go złapać, ale widziałyśmy go i zawarłyśmy znajomości z jedną karmicielką i woźnym ze szkoły, na terenie której przebywa teraz ten kotek.
To jest w okolicy ul Gen. Maczka.
Kocurek (raczej na pewno jest to kot, bo chodził za kotką) rzeczywiście chodzi na 3 łapkach, ale całkiem nieźle sobie radzi. Dzisiaj nie udało się go złapać, bo wszystkie koty były już nakarmione.
Mamy nr tel. do tego woźnego i w przyszłym tyg. będziemy dzwonić w przeddzień i wtedy nie nakarmią kotów.
Oprócz niego na terenie szkoły żyje (są regularnie dokarmiane, mają budki) 6 lub 7 kotów.
Woźny poprosił nas, aby wysterylizować 2 kotki.
Pewnie ciachniemy też kocurki, ale na początek pójdą kotki.
Zanim weszłyśmy na teren szkoły, spotkałyśmy też karmicielkę, tzn. najpierw kotkę, którą ona dokarmia. Kotka też kuleje na jedną łapkę. Podobno jest na tym podwórku od 10 lat, niestety jets niewysterylizowana. Z tego co zrozumiałam, to kuleje, bo wyskoczyła z mieszkania od jednej pani, która zabrała ją do domu, jak były mrozy.
Kotka nie jest dzika. Dała mi się wziąć na ręce, ale nie udało się już jej włożyć do transportera, uciekła. Klatkę łapkę też omija szerokim łukiem.
Wymieniłyśmy się z tą panią telefonami i ona ma porozmawiać z tą drugą, u której kotka była.
Być może ona nam będzie mogła pomóc, podobno kotka ma do niej zaufanie.
To właśnie ta pani nam powiedziała, ze widziała tego kulejącego kocurka i skierowała we właściwe miejsce.
Tak podsumowując - kolejka kotów:
1. kocurek z chorą łapką (Gen. Maczka)
2. kotka z chorą łapką (jw)
3. kotka z grzybem na Składowej
4. 2 kotki (Gen Maczka)
5. 4-5 Kocurków (Gen Maczka)
6. 3 koty w Kiekrzu
7. Pozostała koty na Składowej (kilka - kilkanaście)
8. Pozostałe koty na łączce (5-6)
9. Nieznana ilość w okolicy wolnych torów
10. Koty/ki z Grochowych Łąk (to Marta wie)
11. Kot/y z os. Pod Lipami (jw)
12. Koty z Nad Wierzbakiem (9?)
Coś czuję, że bez sklonowania się nie obędzie...
A i jeszcze znów dopadło mnie choróbsko i nawet w tym tyg. nie za bardzo mogę wziąć chorobowe...
Masakra...
Błagam, niech ktoś jutro podejdzie nakarmić koty na pkp, plisss!