Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 08, 2011 13:31 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Pilne DT-koty w depresji :(

madzka pisze:W razie czego pojutrze po 18 jestem dostępna.:)

Dzięki Magda!
Być może skorzystam, bo dzisiejszej łapance na przeszkodzie stanęły 2 problemy:
1) nie ma chętnych na dzisiejsze karmienie na pkp, więc pewnie ja pojadę...
2) Karolina musi załatwić prywatną sprawę i nie wiadomo czy da radę.

A czy w takim razie na jutro znajdzie się ktoś chętny nakarmić Futra?
One czekają z niecierpliwością na codzienny posiłek.
Wczoraj byłam późno i już były bardzo zniecierpliwione ;)

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Wto mar 08, 2011 14:12 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Pilne DT-koty w depresji :(

To my jutro pójdziemy w takim razie nakarmić Futerka.
Obrazek

jaga vel menda

Od: Śro wrz 02, 2009 13:37

Post » Wto mar 08, 2011 14:20 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Pilne DT-koty w depresji :(

Szkoda dziewczyny, że nie mogę wam pomóc ale jestem na parę tygodni uziemiona w Lublinie :oops: Jak tylko wpadnę do Poznania to na pewno będę karmić futra :)
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Wto mar 08, 2011 14:36 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Pilne DT-koty w depresji :(

Dzięki jaga vel menda i itaka :)

Grafik 07.03-13.03

pn. - kasia_5000
wt. - kasia_5000
śr. - jaga vel menda
czw. -
pt. - Jarka
sob. - merka_85 (stały dyżur)
ndz. -

kasia_5000

Post » Wto mar 08, 2011 15:03 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Pilne DT-koty w depresji :(

kasia_5000 pisze:Grafik 07.03-13.03

pn. - kasia_5000
wt. - kasia_5000
śr. - jaga vel menda
czw. -
pt. - Jarka
ndz. - Polanka (stały dyżur)

Moglby mi ktos objasnic na pw jak dojsc na Składową, tam, gdzie karmicie?
Obrazek

Polanka

Od: Pon lis 01, 2010 18:45

Post » Wto mar 08, 2011 15:22 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Pilne DT-koty w depresji :(

Ja Ci mogę wytłumaczyć :)
Wyślę PW w wolnej chwili.

kasia_5000

Post » Wto mar 08, 2011 15:39 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Pilne DT-koty w depresji :(

Jutro i w czwartek jestem na Składowej, więc koty nakarmię. W piątek jeszcze nie wiem, czy będę. W sobotę raczej będę, w niedzielę raczej nie.

Czy możemy podzielić rozpiskę dyżurów na PKP i Składową? Bo np. wczoraj zaniosłam na Składową mnóstwo żarcia, ale chyba Kasia (?) mnie ubiegła.

Na Składowej będę karmić zawsze gdy tam będę (a nie w tzw."terenie") póżnym popołudniem, kiedy parking już pustoszeje i tym samym mniej potencjalnych indywiduów, którym by to przeszkadzało lub same koty.

Na PKP się nie deklaruję wcale. Bo jak mi wyszło w praktyce - choć może się to wydawać śmieszne, bo mam naprawdę blisko, to jednak logistycznie zawsze brakuje mi już czasu żeby się przebić na drugą stronę torów i mostu dworcowego.

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Wto mar 08, 2011 15:48 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Pilne DT-koty w depresji :(

Jeszcze odnośnie Składowej - w dzisiejszej wyborczej jest artykuł o budowie parkingu na tym terenie. Jest to zwiazne z rozbudową Akademii Muzycznej, która ma ruszyć za rok. Parking ma powstać w ciągu najbliższego roku.
Dla kotów czarno to widzę.

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Wto mar 08, 2011 15:49 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Pilne DT-koty w depresji :(

Oki, to rozbijamy grafik:

Grafik 07.03-13.03 PKP

pn. - kasia_5000
wt. - kasia_5000
śr. - jaga vel menda
czw. -
pt. - Jarka
ndz. - Polanka (stały dyżur)

Grafik 07.03-13.03 Składowa

pn. - kasia_5000
wt. - kasia_5000
śr. - koconek
czw. - koconek
pt. -
sob. - koconek
ndz. - Polanka

Ja byłam wczoraj i przedwczoraj na Składowej.
Wczoraj byłam przed 20-tą, więc możliwe, że karma została z niedzieli.
Widzę, ze i dworcowe i "składowe" koty preferują mokrą karmę, sucha nie cieszy się takim wzięciem ;)

kasia_5000

Post » Wto mar 08, 2011 21:15 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Pilne DT-koty w depresji :(

Dzisiaj karmiąc koty na Składowej, spotkałam dwóch Bezdomnych.
Zauważyli, że wykładam karmę i że w pobliżu czeka kot i zaczęli rozmowę.
Oni dokarmiali koty, które żyły w okolicy tzw. wolnych torów.
Podobno te koty, które są na dworcu na łączce i te na Składowej to malutka liczba wobec tych, które żyją, albo raczej żyły przy wolnych torach.
Tam już zaczęły się rozbiórki i wyburzenia i z tego, co mi powiedzieli, nikt nie zadbał o to, żeby zabrać stamtąd koty, lub chociaż przepłoszyć.
Podobno mnóstwo kotów, już tam zginęło podczas wyburzeń, reszta jest bardzo zagubiona...

PS.
Czy w czwartek ktoś nakarmi koty na PKP?
Jarka, czy podejdziesz w piątek też na Składową?

kasia_5000

Post » Wto mar 08, 2011 21:56 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Pilne DT-koty w depresji :(

dziewczyny a moze by sie wybrac w te okolice i obadac teren?
moze by zaczac te koty wraz z jedzeniem przeprowadzac?
Boze, biedne zwierzaki :(

w weekend moge wygospodarowac czas.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Wto mar 08, 2011 22:06 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Pilne DT-koty w depresji :(

Też o tym myślę, tyle że ja w ten i w następny weekend wyjeżdżam, a w tym tyg. pracuję od 8-mej do 18-tej i jak już jestem na dworcu, to jest ciemno i nie za bardzo da się cokolwiek tam wypatrzeć.
W przyszłym tyg. mogłabym w jakiś dzień wyjść z pracy o 15-tej, więc może wtedy ktoś by się ze mną wybrał na wizje lokalną?

kasia_5000

Post » Wto mar 08, 2011 22:35 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Pilne DT-koty w depresji :(

Popełniłam swój pierwszy bazarek ;)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=125139&p=7195094#p7195094

Zapraszam!

kasia_5000

Post » Śro mar 09, 2011 10:28 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Pilne DT-koty w depresji :(

kasia_5000 pisze:PS.
Czy w czwartek ktoś nakarmi koty na PKP?
Jarka, czy podejdziesz w piątek też na Składową?

Nie, na Składową w ogóle się nie piszę, bo czasowo się nie wyrobię.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Śro mar 09, 2011 22:34 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Pilne DT-koty w depresji :(

Byłyśmy dzisiaj z madzka Nad Wierzbakiem.
Wypuściłyśmy wykastrowanego kocurka - innych kotów tam nie spotkałyśmy dzisiaj, ale podobno jest ich 10... Kocurek szybko uciekł, chyba źle znosił zamknięcie.

Głównym celem było złapanie kotka z chorą łapką.
Nie udało się go złapać, ale widziałyśmy go i zawarłyśmy znajomości z jedną karmicielką i woźnym ze szkoły, na terenie której przebywa teraz ten kotek.
To jest w okolicy ul Gen. Maczka.

Kocurek (raczej na pewno jest to kot, bo chodził za kotką) rzeczywiście chodzi na 3 łapkach, ale całkiem nieźle sobie radzi. Dzisiaj nie udało się go złapać, bo wszystkie koty były już nakarmione.
Mamy nr tel. do tego woźnego i w przyszłym tyg. będziemy dzwonić w przeddzień i wtedy nie nakarmią kotów.
Oprócz niego na terenie szkoły żyje (są regularnie dokarmiane, mają budki) 6 lub 7 kotów.
Woźny poprosił nas, aby wysterylizować 2 kotki.
Pewnie ciachniemy też kocurki, ale na początek pójdą kotki.

Zanim weszłyśmy na teren szkoły, spotkałyśmy też karmicielkę, tzn. najpierw kotkę, którą ona dokarmia. Kotka też kuleje na jedną łapkę. Podobno jest na tym podwórku od 10 lat, niestety jets niewysterylizowana. Z tego co zrozumiałam, to kuleje, bo wyskoczyła z mieszkania od jednej pani, która zabrała ją do domu, jak były mrozy.
Kotka nie jest dzika. Dała mi się wziąć na ręce, ale nie udało się już jej włożyć do transportera, uciekła. Klatkę łapkę też omija szerokim łukiem.
Wymieniłyśmy się z tą panią telefonami i ona ma porozmawiać z tą drugą, u której kotka była.
Być może ona nam będzie mogła pomóc, podobno kotka ma do niej zaufanie.
To właśnie ta pani nam powiedziała, ze widziała tego kulejącego kocurka i skierowała we właściwe miejsce.

Tak podsumowując - kolejka kotów:
1. kocurek z chorą łapką (Gen. Maczka)
2. kotka z chorą łapką (jw)
3. kotka z grzybem na Składowej
4. 2 kotki (Gen Maczka)
5. 4-5 Kocurków (Gen Maczka)
6. 3 koty w Kiekrzu
7. Pozostała koty na Składowej (kilka - kilkanaście)
8. Pozostałe koty na łączce (5-6)
9. Nieznana ilość w okolicy wolnych torów
10. Koty/ki z Grochowych Łąk (to Marta wie)
11. Kot/y z os. Pod Lipami (jw)
12. Koty z Nad Wierzbakiem (9?)

Coś czuję, że bez sklonowania się nie obędzie...
A i jeszcze znów dopadło mnie choróbsko i nawet w tym tyg. nie za bardzo mogę wziąć chorobowe...
Masakra...

Błagam, niech ktoś jutro podejdzie nakarmić koty na pkp, plisss!

kasia_5000

[poprzednia][następna]