K-ów, maluchy z Kryspinowa - kto przygarnie przed zimą?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 13, 2010 20:53 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

Tweety pisze:
milu pisze:Zapraszam na wielki bazarek książkowy: viewtopic.php?f=20&t=119957&p=6656224#p6656224

super:) widziałam już pierwszych kupujących, oczywiście na jedną książkę się już spóźniłam więc i Wy szybko zajrzyjcie, bo wybór bardzo duży

Edit: o kurtka na wacie, obydwie mi sprzątnięto :(

Fajnie, że się cieszy powodzeniem ;)

Przypominam się z pytaniem: czy ktoś wie, kto przekazał piękną ręcznie robioną (dzierganą z koralikami) biżuterię na AFN??
Chodzi o zapytanie, czy jeszcze się da parę rzeczy dorobić, bo klientki z bazarku pytają :oops:

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Sob lis 13, 2010 20:56 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

milu pisze:
Tweety pisze:
milu pisze:Zapraszam na wielki bazarek książkowy: viewtopic.php?f=20&t=119957&p=6656224#p6656224

super:) widziałam już pierwszych kupujących, oczywiście na jedną książkę się już spóźniłam więc i Wy szybko zajrzyjcie, bo wybór bardzo duży

Edit: o kurtka na wacie, obydwie mi sprzątnięto :(

Fajnie, że się cieszy powodzeniem ;)

Przypominam się z pytaniem: czy ktoś wie, kto przekazał piękną ręcznie robioną (dzierganą z koralikami) biżuterię na AFN??
Chodzi o zapytanie, czy jeszcze się da parę rzeczy dorobić, bo klientki z bazarku pytają :oops:

Katgral wie

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob lis 13, 2010 21:10 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

szydełko i koraliki to zapewne dzieło Kingi w która bawi obecnie i najprawdop. docelowo na wyspach
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Sob lis 13, 2010 21:12 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

Tweety pisze:
miszelina pisze:PRZYPOMINAM SZANOWNYM KOLEŻANKOM I KOLEGOM, ŻE OD GRUDNIA KOCIARNIA MA WRÓCIĆ DO DAWNEGO TRYBU DZIAŁANIA, TO ZNACZY WOLONTARIUSZE WE WSZYSTKIE DNI TYGODNIA!

Niestety nasz kochany i drogi kierownik kociarni kończy pracę, a raczej kończą się finanse :evil:

Proszę o zgłaszanie się na pw, kto i w jakie dni będzie mógł przychodzić rano, a kto popołudniami. Ja wiem, że ranne dyżury w tygodniu nie są najfajniejsze, ale może znajdą się osoby, które nie zaczynają pracy codziennie o 8 i w związku z tym mogą na godzinkę wpaść i nakarmić kociaki. W ubiegłym roku działało, więc wierzę, że i teraz się uda.

Na razie mam zgłoszenie od _namidy_.

a gdzie zgłoszenia od tych, którzy tak byli zniesmaczeni tym, że można pracować po 12 godzin dziennie i brać za to pieniądze? liczyłam na to, że nadciągną tak samo tłumnie jak bardzo głośno na wątkach i po cichu na pw mieszali nas z błotem i jakoś na pokrzykiwaniu poprzestali, zresztą jak zwykle, bo gdy przychodzi coś zrobić to oczka po suficie i "to nie do mnie" :evil: żal.pl

Już są następne zgłoszenia :) Zbieram nadal.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Sob lis 13, 2010 21:12 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

BarbAnn pisze:szydełko i koraliki to zapewne dzieło Kingi w która bawi obecnie i najprawdop. docelowo na wyspach

i biżuteria chyba też. Kinga w to oczywiście nie Kinga Warmijska :wink:

Tweety

Post » Sob lis 13, 2010 21:13 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

miszelina pisze:[

na poranne zmiany też?

Tweety

Post » Sob lis 13, 2010 21:16 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

Tweety pisze:
miszelina pisze:[

na poranne zmiany też?

Na razie jeden ranek pozaweekendowy :)
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Nie lis 14, 2010 11:33 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

Na Kocimskiej wszystko w porządku, umyłam 2x podłogę w catroomie, raz z odkażaczem, raz bez. Robiś zrobił przy mnie luźną kupkę, nie wiem czy on tak ma, bo brak ogonka, czy to cos biegunkowatego...

Kasumi, książka jest w kopercie na szafce przy wejsciu, podpisana :)

Już wszystko wiem z bizuterią, dziękuję za informację :)

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Nie lis 14, 2010 12:24 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

Tweety, bylam na Kocimskiej wczoraj i zabralam odsmierdzacz, kalendarz oraz puszki (12 sztuk, 3 animondy i 9 feliksow). To malutkie czarne w klatce (prawa dolna od strony drzwi), z chudziutkim dlugim ogonkiem jest cudne :1luvu: szoł jaki dalo w klatce polujac na groszki karmy bylo niesamowite - co to za stworek? Slodzizna :1luvu:
Z cat roomu dobiegaly dzwieki swiadczace o tym ze AFN ma na stanie wscieklego tygrysa :)

Bylam wczoraj u dr R., Pipi ma podejrzenie choroby serca - doktor wysluchal brak prawidlowych odstepow miedzy uderzeniami przedsionek-komora. Rytm jest szybki i nieprawidlowy. Pytal o jej zachowanie i po wywiadzie stwiedzil ze wstepnie moze potwierdzic podejrzenie zaburzen kardiologicznych - m.in.Pipi jest drobnej budowy ciala, ma juz poltora roku a jest najmniejsza ze stada, najmniej aktywna, najwiecej spi, najczesciej wybiera cieple miejsca do spania mimo ze reszta kotow np wychodzi na przedpokoj gdzie jest chlodniej. Jej lękliwe zachowania tez moga swiadczyc o problemach z ukladem krazenia a nie o dzikosci. Na razie dostala tabletki (Fortekor 5), na nadcisnienie. Czy ktos mial kota z chorym sercem i wie na co zwracac szczegolna uwage? Bede wdzieczna z kazda taka wskazowke, bo nigdy nie mialam doczynienia z kotem chorym na uklad krazenia.

Czy ktos wie takze cos wiecej na temat miotu z ktorego jest Pipi? Doktor pytal tez o inne koty, czy wiadomo jak sie rozwijaly? Jakiej byly wielkosci? Jesli ktos ma jakies informacje na jej temat, bede wdzieczna za kazda.

Jak tak sie zastanawiam to by sie zgadzalo - Pipi od samego poczatku miala takie wlasnie zachowanie dzikiego (znerwicowanego)kota. Robienie jej zastrzykow na Kocimskiej to byla czysta przyjemnosc :twisted: Doktor R. powiedzial ze to co bralismy wszyscy na poczatku za dzikosc moglo wynikac ze schorzenia - sercowcy sa nerwicowi, bardziej przezywaja, co wplywa na funkcjonowanie calego organizmu. U weta Pipi byla bardzo bardzo grzeczna. W zyciu tak grzecznego kota nie widzialam - przytulila sie nawet do mnie, a jak doktor ja poglaskal to zaczela cichutko mruczec... 8O Byla ogromnie przerazona i w kontenerku jechala w pozycji "na bardzo plaskaty dywanik".

Na razie mamy ja obserwowac, ale trzeba zalatwic jej konsultacje kardiologiczna i badania ogolne krwi (takze pod katem pracy tarczycy) - generalnie wszystko inne w normie, temp w normie, wyglada na to ze oprocz drobnej budowy ciala i tego serca kotce nic nie domaga wiecej.
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Nie lis 14, 2010 14:13 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

milu pisze:Kasumi, książka jest w kopercie na szafce przy wejsciu, podpisana :)

Dzięki, wpłacę jutro :)
solangelica pisze:To malutkie czarne w klatce (prawa dolna od strony drzwi), z chudziutkim dlugim ogonkiem jest cudne :1luvu: szoł jaki dalo w klatce polujac na groszki karmy bylo niesamowite - co to za stworek? Slodzizna :1luvu:

To Haneczka :1luvu: oj tak, fajnie poluje na jedzenie, a jak mruczy :)
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Nie lis 14, 2010 16:05 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

czy znacie może kogoś z okolicy Wadowic na wizyte przedadopcyjną?

_bubu_

Od: Nie lip 22, 2007 21:58

Post » Nie lis 14, 2010 17:27 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

Czy ktoś chciałby kupić na pół w Zooplusie 2x 10kg Sanabelle za 219zł?
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... iet/155561

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Nie lis 14, 2010 17:32 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

a ja mam superofertę Hilltona. Zakupiłam 72 puszki, ale kotom się już znudziło wiec odsprzedam po 1,50 zł za puszkę. Cena rynkowa ok. 2.30 :-( Mam ich jeszcze 48. smaki to wołowina, cielęcina, królik i kurczak
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Nie lis 14, 2010 17:40 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

Akima pisze:a ja mam superofertę Hilltona. Zakupiłam 72 puszki, ale kotom się już znudziło wiec odsprzedam po 1,50 zł za puszkę. Cena rynkowa ok. 2.30 :-( Mam ich jeszcze 48. smaki to wołowina, cielęcina, królik i kurczak

A jakie duże te puszki?
Wzięłabym 20: 10 z wołowiną, 5 z cielęciną i 5 z królikiem i kurczakiem.
Ostatnio edytowano Nie lis 14, 2010 17:46 przez _namida_, łącznie edytowano 1 raz

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Nie lis 14, 2010 17:44 Re: K-ów, Stefek z oczkami, Puzon i Wera z łapkami i inne

Może się komuś przyda...?
viewtopic.php?f=8&t=120028
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

[poprzednia][następna]