Czarny Kocie...(*)....Ruda Łapa i...Kochane rude w domu...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 31, 2011 21:24 Re: Kubuś w DS.zwycięstwo nad grzybem! SORIA w ds! dlug 400zł

bardzo dobra miejscówka :ok: :ok: :ok:

a wiesz Marzenia-nie mówiłam Ci ale mamy dodatkowe 2 czarrrne kociaki :oops: Coffi i Simba? :oops: czy Bella i Charlie ???
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto lis 01, 2011 0:00 Re: Kubuś w DS.zwycięstwo nad grzybem! SORIA w ds! dlug 400zł

smarti :!: :!: :!: 8O 8O 8O :| zartujesz... ?
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto lis 01, 2011 0:06 Re: Kubuś w DS.zwycięstwo nad grzybem! SORIA w ds! dlug 400zł

nieeee :mrgreen: :kotek: :kotek: 8)
przecież potrzebujemy kasy,no nie??
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Wto lis 01, 2011 14:22 Re: Kubuś w DS.zwycięstwo nad grzybem! SORIA w ds! dlug 400zł

Za TM w tym roku....

Likierek (*) - 6.01
Czarny Felek (*) - 15.01
Shrekuś (*) - 26.01
Czarunia (*) - 7.04
Trisia (*) - 16.04
Pusia (*) - .04
mala Szylcia (*) - 17.04
Edisia (*) - 18.05
Kajtuś (*) - 4.06
Mocca (*)
Miziak (*)
Marcelek (*)
Carlito (*) - 19.07
Szop (*)
Punia (*)
Diusia (*)

"Zapal świeczkę za tych ktorych zabrał los..."
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Wto lis 01, 2011 15:14 Re: Pamiętam..(*)..zwycięstwo nad grzybem!SORIA w ds! dlug 400zł

Obrazek

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto lis 01, 2011 15:49 Re: Pamiętam..(*)..zwycięstwo nad grzybem!SORIA w ds! dlug 400zł

Obrazek
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Wto lis 01, 2011 17:47 Re: Kubuś w DS.zwycięstwo nad grzybem! SORIA w ds! dlug 400zł

smarti pisze:bardzo dobra miejscówka :ok: :ok: :ok:

a wiesz Marzenia-nie mówiłam Ci ale mamy dodatkowe 2 czarrrne kociaki :oops: Coffi i Simba? :oops: czy Bella i Charlie ???

Napisz mi, o co cho na pw, co? :>

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto lis 01, 2011 17:56 Re: Kubuś w DS.zwycięstwo nad grzybem! SORIA w ds! dlug 400zł

Szalony Kot pisze:
smarti pisze:bardzo dobra miejscówka :ok: :ok: :ok:

Napisz mi, o co cho na pw, co? :>

Żart, na szczęscie, ufff :mrgreen:

Marzenia11

Post » Wto lis 01, 2011 19:13 Re: Pamiętam..(*)..zwycięstwo nad grzybem!SORIA w ds! dlug 400zł

chciałam pożartować ale dziś nikt się nie zna na żartach...
chociaż dla mnie to dzień radosny bo święto mojego TŻ-ta :D

a sprawa jest prosta:
chciałam wziąć dwie czarrrne znajdki 3,5 mesięczne od AprilRain bo płaci dziewczyna jakieś chore pieniądze-wyszło jej za nie od 4-go pażdż już 2400zł bo 60 zł/doba,więc chciałam Jej pomóc..ale plany się zmieniły-moje kociaki nie jadą teraz, tylko po 11-tym listopada i dlatego niestety nie mogę ich wziąć.. :(

i w ogóle dostałam dwa dni pod rząd takiego ataku duszności tylko karmiąc stado na dobranoc i nie dotykając się w ogóle do sprzątania po nich (bo o sprzątniu w ogóle nie może być już mowy :oops: ) że jutro pędzę do lekarza.
myślałam że się uduszę-to przestają być żarty..
i strasznie mi z tym żle ale musze zmienić formę swojej pomocy na taką która nie będzie wymagała bezpośredniego kontaktu z kiciami...a to rozdziera mi serce..dlatego tak zwlekałam i wmawiałam sobie że nic mi nie jest ale chyba czas potraktować wreszcie własne zdrowie poważnie...niedawno znajomy mojego TŻ-ta udusił się na astme i mój mąż przypomina mi to na każdym kroku..

smarti

Post » Wto lis 01, 2011 19:15 Re: Pamiętam..(*)..zwycięstwo nad grzybem!SORIA w ds! dlug 400zł

smarti - uwazaj na siebie, poproszę. No i życzenia najszczersze i najlepsze dla TŻta :torte: :birthday: :balony: :flowerkitty: :flowerkitty: :flowerkitty:

Marzenia11

Post » Wto lis 01, 2011 19:29 Re: Pamiętam..(*)..zwycięstwo nad grzybem!SORIA w ds! dlug 400zł

Dołączę się :piwa: :piwa: :piwa:

Erin

Post » Wto lis 01, 2011 19:48 Re: Pamiętam..(*)..zwycięstwo nad grzybem!SORIA w ds! dlug 400zł

TŻ serdecznie dziękuje :D :1luvu:

smarti

Post » Czw lis 03, 2011 21:43 Re: Pamiętam..(*)..zwycięstwo nad grzybem!SORIA w ds! dlug 400zł

Dzisiaj kolejna i ostatnia :D :piwa: :piwa: :piwa: kontrolna wizyta u weta. Miałam jechać z Pico i Moko - bo Everest dostał przepustkę do adopcji już tydzień temu, ale to co wyrabiał Everest przez kilka minut po zamknięciu go jako jedynego w kuchni przeszło moje wszelkie pojęcie. Oprócz wrzasku (ma spore możliwości, oj tak i baaardzo dużo siły), zaczął biegać, skakać, wskakiwać wszędzie i zwalać co się da, próbował wskoczyć na klamkę i otworzyć drzwi aż w końcu, gdy drąc się uderzał ciałkiem o drzwi to zdecydowałam wziąć go do weta "dla towarzystwa". Od razu się cała trójka uspokoiła. :D W drodze powrotnej okazało się, zę kocurkowi do szczęścia potrzebna byłam ja - był sam w transporterku i stał obok mnie i był spokojny i zadowolony.
Pan doktor obejrzał Pico i Moko, Pico bardzo dokładnie, na brzuszku, przeczesał ręką ogonek, obejrzał łapki, pazurki, Moko też, a Everesta wytargał za uszy :D (a wcześniej obejrzał na uszkach zarastające zmiany). Razem ze mną u weta była pani Pico i bardzo, bardzo długo rozmawialiśmy na temat odkazania mieszkania i zagrożenia zakaźnością grzybicy.

Wygląda na to, ze PIco wróci do swojego domku w sobotę! :wink: :ok: :ok: :ok:

W trakcie rozmowy asystentka weta obcięła pazurki towarzystwu zwłaszcza jak zobaczyła wygląd mojej szyi "jako dowód bezgranicznej, bezwarunkowej, czystej, wielkiej kociej miłości" :evil:
Bez trudu wynegocjowałam z panem doktorem podawanie torpedom tabletek co drugi dzień i - będąc na to przygotowaną :D - miałam już ze sobą gilotynkę i tabletki i dzisiaj asystentka je podała więc mam już spokoj. Nawet jeśli ktoras torpeda będzie u mnie jeszcze dłużej to i tak mam im podać tabsy już tylko 3 razy.

Ostatnio miała chwilę czasu na refleksje i podsumowania. I tu nie jest inaczej - utrzymanie jednego kota kosztuje mnie 100zł. Nie umiem wydać mniej, jak ktoś umie proszę o instrukcje.
Dzięki Jus87 mogę się torpedami zająć i nie umierają z głodu, dzięki Adamowi aburacze mogę mieć pewność, ze moje mieszkanie jest bezpieczne dla mnie, dla moich rezydentek i dla torped i mogę leczyć maluchy. Niestety takie są teraz moje realia - nie mam szans na samodzielne pomaganie kotom. I wcale nie jest mi z tym komfortowo.

ps. Pisząc tego posta Everest ulokował się na moich kolanach a Pico łaziła po klawiaturze, potem po kolanach, brzuchu, a teraz znalazła miejscówę na karku i leży i mruczy :D

Marzenia11

Post » Pt lis 04, 2011 8:01 Re: Pamiętam..(*)..zwycięstwo nad grzybem!SORIA w ds! dlug 400zł

Dobrze, że sytuacja się prostuje :ok:
Oby tak dalej! :ok:

Co do utrzymania 1 kota (takiego podstawowego, bez leczenia), to u mnie wychodzi ok. 50 złociszczy na futro.
Karmę w przeważającej części kupuję w necie (Tele Karma, E-pazur), staram się kupować jak największe worki - wtedy wychodzi sporo taniej.
Jako żwirku używam peletu. Cena 1 worka o pojemności 15kg to około 12zł, w zależności od partii. W m-cu idzie około 5 worków.
Jeżdżę co 2 miesiące i wtedy za dowóz płacę 2 razy mniej.

Erin

Post » Pt lis 04, 2011 12:04 Re: Pamiętam..(*)..zwycięstwo nad grzybem!SORIA w ds! dlug 400zł

Widzisz Erin, ja nie mogę używać żadnego innego żwirku opropcz tego ktory używam - mam po propstu mega alergię skórną, czyli taką szeroką, na całą szyję i dookoła czerwoną obręcz. To jedyny żiwrek, który najmniej pyli, na tyle, że zanim doleci do moich oskrzeli mnie już nie ma przy kuwecie. Nawet mnie uczulał porta pine i cat's best.
Co do karmy to kupuję taniej niż w moich netowych sklepach, czyli u Jus87. NIestety nie mam gdzie trzymać suchej karmy a ii nie mam aż tylu kotów żeby kupować wory 15kg, a zwietrzałą mieć jest bez sensu.
Jakby nie patrzeć i jak pytam inne osoby z W to każdemu wychodzi ok 100zł. Oczywiście nie licząc weta.

Marzenia11

[poprzednia][następna]