Bąbelku, trzymaj się.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
anita5 pisze:Tysiek, ale masz cudo!![]()
Czarnulka21 pisze:Przepraszam, że tak długo nic nie pisałam ale szóstka kocich maluszków troszkę zachorowała.alessandra pisze:Czy jest szansa,że Nieboraczek będzie widział po operacjach?
Myślę, ze szansa jakaś na pewno jest, ale na pewno trzeba czasu na to aby rogówka się przebudowała, dostosowała na nowo.
Kochane na razie operacja polegała na tym ze trzeba było uwolnić trzecią powiekę bo przerośnięta spojówka doprowadziła do tego, że prawe oczko zaczęło po prostu zarastać,lewe oczko rokuje lepiej. Trudno powiedzieć na ile % jest szansa, że będzie widział całkowicie. Kociak tak się zaadoptował do nowego miejsca, że dla mnie on zachowuje się tak jak by widział. Jest strasznie radosnym, fajnym , żywym kociakiem. Czasami jak zaczepiam go zabawką ,którą ruszam na podłodze przed nim, to mam wrażenie, że coś jakby się zmienia w tych jego biednych oczkach.
Na pewno trzeba czasu, teraz walczymy kropelkami jak się skończą pojedziemy na wizytę kontrolną.
Never pisze:23 listopada opuścił schronisko, w ktorym przebywał ok. 3 tygodni. Trafił tam przyniesiony przez jakąs panią w kartonie; pani nie interesowło to, ze taki maluch ma male szanse w schronisku, oświadczyła, ze znalazła go na ulicy i albo to, albo eutanazja.
W czasie pobytu w schronie mały zdążył prawdopodobnie nabyc i zwalczyc potwornego wirusa (byc moze i pp).
Ponieważ został zabrany razem ze swoim starszym 'kolegą' Bąblem, i podobnie jak on nie ma jednego oczka, jest czarny i wściekle miziasty - został nazwany Bąbelkiem. No i ma bardzo duży brzuszek... poza tym jest sliczny, ma 9 ok. tygodni i pokrzywione przednie lapki - ale jesli to z niedożywienia, to moze się cofnąc. I uwielbia byc godzinami głaskany, zwłaszcza po brzuszku....
Obecnie Bąbelek przebywa w lecznicy w Warszawie.
Testy ma ujemne, niestety badanie krwi wykazało dodatkowo anemię. Badanie też mialo przebieg dramatyczny, ponieważ po pobraniu krwi Bąbelek zaczął umierac, na szczęście sterydy postawiły go na nogi....
Bąbelek szuka dt / ds, potrzebuje tez wsparcia finansowego - choc leczony jest po kosztach, jednak nie za darmo....
Zdjęcia mam nadzieję niebawem...
kya pisze:Bylam u TeOdorka w "szpitalu" . Jak na dobe po operacji wyglada bardzo dobrze . Uszko pocerowane, sterczy z niego sączek, ktory bedzie usuniety za 2 dni . Teodor oczywiscie w kolnierzu i caly czas kombinuje jak tu sie podrapac . Paszcza odnowiona , usuniety kamien z zabkow( podobno straszna ilosc byla i stad ten odor byl z paszczy) , 2 zabki usuniete . Jajeczka obcięte . Niestety to nie koniec problemow. Gdy Teodor byl uspiony obejrzano dokladnie jego oczka i okazuje sie ,ze lzawienie nie jest efektem kk ale zawinietych powiek gornych . Poki sie ich nie zoperuje beda caly czas draznily i ocieraly oczy.
Strasznie dziki kot Teodor udeptywal namiętnie i łasił sie do ręki . Probowal mnie zmolestowac zebym podrapala go w poszyte ucho ,ale nie dalam mu sie namowic. Dlugo dzisiaj u niego bylam ,wymizialam go ile sie da. Chlopak wyluzowal sie, a w koncu zaczal drzemac mruczac glosno . Paszteciki Gourmeta wchodza mu najlepiej , na szczescie apetyt mu dopisuje . Co prawda przez kolnierz je jak prosiaczek,ale w koncu to niewazne . Zawiozlam mu pudelko i polarkowe kocyki, mam nadzieje ze bedziemu z tym troszke milej . Co prawda TeOdor nie lubi lampy blyskowej ale obiecalam zdjecia, wiec oto one:![]()
![]()
![]()
W piatek Odorek moglby isc do DT i spokojnie poczekac na operacje oczu
justyna8585 pisze:Zwykły biedaczek...ani kolorowy,ani młody...
Nie ma żadnego atatu przyciągającego ludzi...Wierzę,że jednak ktoś się zakocha w jego pospolitośc i da mu szansę na życie....
W Schronisku ma zerowe szanse na adopcję i wyleczenie...Nie wiadomo,co z jego oczkiem,wygląda to tak,jakby miał resztki oczka w oczodole.Nie wiem czy oko jest do uratowania...
Jest możliwość operacji w schronisku,ale kiedy po niej pójdzie na izolatke,to ma 100 % szanse na zarażenie się kk
To jest miły,pogodny kot
Być może ma już ponad 5-6 lat
kot bez jakichkolwiek szans...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue i 104 gości