PJD-Operacja ZABIEG! bezdomność - cel - PAL! 128!:D

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 30, 2011 15:10 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

Już po akcji. Złapanych dziś zostało w sumie siedem kociąt i trzy dorosłe koty (w tym mama maluchów)! W tej chwili cała dziesiątka jest już u weta. :D
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Czw cze 30, 2011 22:11 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

Kociąt ostatecznie było 7, a kotów dorosłych do sterylizacji 3, co razem z wczorajszymi daje nam 6 kotów do OZnakowania. Dzisiaj została wysterylizowana kotka w ciąży i kocurek, jutro na Zabieg jedzie jeszcze czwórka. Co za dzień!

A ilu dzisiaj miałyśmy kibiców! Pół firmy wyszło oglądać, jak łapiemy koty, a drugie pół cały czas czuło pociąg do papierosa i wychodziło do popielniczki, skąd był dobry widok na naszą akcję. Wszyscy dopytywali się o to, czy dorosłe koty wrócą, co zrobimy z maluszkami...

Bardzo męczący, ale udany dzień za nami.
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Czw cze 30, 2011 22:12 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

gdzie łapałyście?
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pt lip 01, 2011 7:03 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

Lutra, to jest teren przedsiębiorstw przy Wielickiej, niedaleko urzędu miasta. Teren za ogrodzeniem, ale przez cały dzień jest otwarta brama. Koty oczywiście mają wycięte trójkąciki na uszach, żeby drugi raz nie trafiły na zabieg :>.

luelka

Post » Pt lip 01, 2011 7:08 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

Dzięki za informację. Ja chciałam Was prosić o pomoc na działkach przy nowohuckiej, jak będziecie mieć czas, miejsce i kasę, bo kotów tam masa, a w AFN klatki pozajmowane przez chore i małe... Proszę, proszę, uwzględnijcie gdzieś te nieszczęsne działki. Ja służę pomocą.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pt lip 01, 2011 12:09 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

rozmawiałam z luelką odnośnie mojego pomysłu w kwestii bazarku trosze innego i się zgodziła, wiec oto i ON:
viewtopic.php?f=20&t=129796
zobaczymy tylko czy się mi uda, tzn czy znajdzie się ktokolwiek zainteresowany moim pomysłem :)

Ziółko

Od: Nie lis 30, 2008 16:17

Post » Pon lip 04, 2011 8:22 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

Za 10 minut czwórka kotów z grupy z Wielickiej jedzie na zabieg z Ziółko i Grzanką.ch! :ok: :ok: :ok:

luelka

Post » Pon lip 04, 2011 10:04 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

no cóż, jakby to powiedzieć to pojechałyśmy dopiero o 9.50, a powodem tego był taki drobny problem, czyli 2 koty które uciekły z klatki :( był to ten mały kocurek i kotka z jednej klatki.
koty już są u weta i jako pierwsza buraska poszła na zabieg :)

Ziółko

Post » Pon lip 04, 2011 14:39 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

ja znów po prośbie... :oops: :oops:

chodzi o matki kociąt z tego ogłoszenia: adopcje/profil.php?p=10688

panu, który w imieniu znajomej/sąsiadki zamieścił ogłoszenia, bardzo zależy na zapobieżeniu kolejnym miotom, opiekunka nie ma pieniędzy na zabiegi. Jestem z nim w stałym kontakcie mailowym.

Dałoby się te 2 kicie objąć OZ-ową opieką sterylkową? Proooooszęęęęęę... :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon lip 04, 2011 14:53 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

pod linkiem nie wyświetla się ogłoszenie :(

Ziółko

Post » Pon lip 04, 2011 15:00 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

Ziółko pisze:pod linkiem nie wyświetla się ogłoszenie :(

sprawdziłam i mnie się wyświetla: Kociaki - 4 kocurki i 2 kotki- szukają kochających opiekunów. Urodziły się na początku maja. Są już samodzielne.

Możliwy dowóz do nowego domu w Krakowie po wcześniejszym uzgodnieniu.

Kontakt w sprawie adopcji: 888-456-193

:)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon lip 04, 2011 21:47 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

XagaX, sprawdzę, jak nasze fundusze wyglądają, może uda się pomóc.

Dzisiaj Foczka.skoczka i Ziółko zawiozły na zabiegi 4 koty - jak się okazało wszystko koteczki. Dochodzą do siebie po sterylizacji. Niestety koteczka, która doprowadziła mnie i Njorda na miejsce, miała nowotwór sutka. Został wycięty, ale kicia będzie potrzebować dłuższej rekonwalescencji i dodatkowych leków, jej zabieg też był dużo kosztowniejszy.

Postaram się niedługo o fotki!

luelka

Post » Wto lip 05, 2011 0:09 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

Składam oficjalne dementi: ja nic ani nikogo dzisiaj nie woziłam. luelko nie pij tyle. :P
Ex-PaJDotki: Betka Obrazek i Snake ObrazekObrazek Obrazek

foczka.skoczka

Od: Sob lut 27, 2010 14:55

Post » Wto lip 05, 2011 15:58 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

Luelko, śpij więcej!

Oczywiście woziła Ziółko i Grzanka. Shame on me!

luelka

Post » Pt lip 15, 2011 19:30 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 77! Zwycięstwo pod Zochcinem! :D

5 kotów z Wielickiej wróciło dzisiaj na swój teren. Pod naszą opieką została jeszcze Burasia. Szczęśliwa z tego powodu nie jest 8) , ale ze względu na to, że cięcie było duże, musi mieć o tydzień dłuższą rekonwalescencję.

Na koty czekali zaniepokojeni pracownicy... Raz że nie do końca nam ufali, że nie porywamy kotów :twisted: , a dwa że chyba docenią teraz jeszcze bardziej to, że kociaste pomagają im w pracy... Gdy koty zniknęły, na terenie okolicznych firm natychmiast pojawiły się myszy.

luelka

[poprzednia][następna]