KOCIA ARKA NOEGO: pilnie adopcje, pomoc $, PILNIE ds Pusia!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw lip 08, 2010 22:32 Re: ALARM! za miesiąc eksmisja 30 kotów z RTOZ! błagamy ds, dt..

majka2222 pisze:Wydrukowałam sobie ulotke w szarościach, tę ze zmienioną czcionka, i wydaje mi sie, że powinna byc tylko czarno-biała. Napisy w szarościach, te które były kolorowe w wersji kolorowej ulotki, są teraz mało czytelne, a przeciez najwazniejsze. Co myslisz o tym Kociamyszko?

Ulotka czarnobiala jest zrobiona identycznie jak ta z 1% czyli w odcieniach szarosci i czerni. Jak zmienisz ustawienia drukarki w druku ulotki kolorowej na czarnobiala to to co bylo kolorem zmieni sie na odcien szarosci.

Powiem tak, glowy MD juz wiecej ta sprawa zawracac naprawde nie moge bo sie chlop zdenerwuje i nie bedzie szans na inna pomoc. Kazda poprawka wymaga jednak pracy i czasu.

Drukowalam te 'nowe' ze zmieniona czcionka na domowym czarnobialym laserze bez opcji oszczednego druku i jak dla mnie zle nie jest. Czarnobialy druk ma to do siebie, ze do konca nie przemawia ale innego wyjscia nie mamy szczegolnie w ulotkach gdzie potrzeba tego duzo a i tak spora grupa wezmie i wyrzuci nieczytawszy.

Gdzies w watkach wczesniejszych powinny byc czarnobiale wersje 1%.

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Czw lip 08, 2010 22:37 Re: ALARM! za miesiąc eksmisja 30 kotów z RTOZ! błagamy ds, dt..

panikota pisze:
kociamysza pisze:Jak jeszcze ktoś by mogl zalozyc i poprowadzic profil radmoszczakom na faceboou to tez nie byloby zle

Też o tym myślałam, ale nie pisałam nic bo jestem ciut "uprzedzona" przez Kocią Mamę aktywnie udzielającą się na facebooku, której sytuacja ostatnio jest nieco skomplikowana i pozostawia wiele do życzenia. Nie wiem jaka jest prawda, ale skojarzenie idzie - aktywny facebook - Kocia Mama - coś niehalo :? Wiem, to generalizowanie, ale nic nie poradzę ...

Tylko tu by się przydał ktoś kto jest w stałym kontakcie z Andżeliką, żeby wrzucać aktualne informacje, foty itp. Żeby rozkręcić ruchy w interesie. No i jest taki mały "kłopocik" formalny (chyba, że ja się niepotrzebnie przejmuję :oops: ) bo to by musiała być strona firmowa (zakłada się to przez sekcję reklam) a teoretycznie zakładając taką stronkę organizacji deklaruje się, że można formalnie ją reprezentować. Nie wiem na ile to jest zobowiązujące, ale słyszałam już o jakichś problemach z takimi stronami (chyba to sprawdzają jakoś), więc trzeba uważać ... akurat ostatnio miałam z tym sporo do czynienia w pracy więc jestem na bieżąco 8)

Ale ogólnie,Kociamyszo, rzecz warta zastanowienia :ok:

Ja raczej myslalam nie uzytkowniku typu RTOZ czyli 'oficjalnym' a raczej czyms w rodzaju "koty z Radomska", tak jak blog Yody :). Na ile KociaMama zepsula kocie interesy czy to fejsbuku czy gdzie indziej to nie wiem, ale akurat tym bym sie nie przejmowala, akurat do Radomska nikt sie przyczepic nie moze :ryk:

Ja raczej myslalam nie uzytkowniku typu RTOZ czyli 'oficjalnym' a raczej czyms w rodzaju "koty z Radomska", tak jak blog Yody :). Ja z moim IP raczej mam przechlapane zeby sie tym zajac i jak piszesz info musi byc swieze.

kociamysza

Post » Czw lip 08, 2010 23:06 Re: ALARM! za miesiąc eksmisja 30 kotów z RTOZ! błagamy ds, dt..

Nie zrobisz "zwykłego" użytkownika "koty z radomska" czy coś takiego. Jest bardzo silna weryfikacja nazwy, jak coś nie brzmi jak imię z nazwiskiem, to jest odrzucane, sprawdziłam na własnej skórze :mrgreen: ). Zatem tylko przez tzw strony reklamowe, czyli do wyboru: firmowa lub społeczna. Ta druga ma mniej obostrzeń, ale jednocześnie mniejsze możliwości. jak przejrzeć konta facebookowe fundacji itp. organizacji, to są właśnie takie :roll:

Pomyślę o tym ... :roll:
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Czw lip 08, 2010 23:34 Re: ALARM! za miesiąc eksmisja 30 kotów z RTOZ! błagamy ds, dt..

Jest nadzieja na zainteresowanie mediów mediów sytuacją RTOZ: http://beta.radomsko24.pl/m/articles/view/Te-koty-licza-na-Twoja-pomoc

Andżeliko, czemu nie piszesz, że skontaktowała się z Tobą pani z radomsko24.pl :?: :?: :?: To wspaniała wiadomość. Trzymajmy kciuki, żeby p. Katarzynie udało się zainteresować tematem inne media, a na pewno jej, będąc na miejscu i w branży będzie łatwiej :mrgreen: A zainteresowanie mediów ... sami wiecie jak może pomóc w takiej sytuacji

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek Obrazek

panikota

Post » Pt lip 09, 2010 7:19 Re: ALARM! za miesiąc eksmisja 30 kotów z RTOZ! błagamy ds, dt..

rozmawiałysmy wczoraj po nocy z andzeliką, Panie były, wszystko spisały.. jest nadzieja, że może to coś uruchomi..
andzelika ledwo żyje, bo .... sama...i jeszcze księgowość i rozliczenia.. i szukanie lokalu..i codzienna praca przy kotach i innych zwierzaakach..

a koty szaleją z radości w tunelu od Pipsi :1luvu: , na drapaczku od Miria :1luvu: .. i jeszcze przyjadą 2 tunele (KarolinaS :1luvu: i iwona66 :1luvu: )i transporterek na ramię (iwona66 :1luvu: ) (będzie łatwiej nosić koty) i legowisko (iwona66 :1luvu: )
drapak od marivel :1luvu: jest nowy z zoolpoos, przepiękny z bajerami "Europa".. czeka na rozwiązanie sytiuacji.. bo złożyć go i zaraz rozkladać... u mnie wielgaśny drapak od Beaty :1luvu: z Warszawy.. w renowacji...(zmiana futerka)
u bianco nero :1luvu: jest namiocik i wielki pieniek....

wszystko dzięki wielkim sercom forumowiczek... :1luvu:

ja też kupiłam wielkie legowisko z wikliny
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pt lip 09, 2010 10:40 Re: ALARM! za miesiąc eksmisja 30 kotów z RTOZ! błagamy ds, dt..

Kto da szansę radomszczakom ??? Domki czekamy na Was :!: Obrazek
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pt lip 09, 2010 11:27 Re: ALARM! za miesiąc eksmisja 30 kotów z RTOZ! błagamy ds, dt..

panikota pisze:Nie zrobisz "zwykłego" użytkownika "koty z radomska" czy coś takiego. Jest bardzo silna weryfikacja nazwy, jak coś nie brzmi jak imię z nazwiskiem, to jest odrzucane, sprawdziłam na własnej skórze :mrgreen: ). Zatem tylko przez tzw strony reklamowe, czyli do wyboru: firmowa lub społeczna. Ta druga ma mniej obostrzeń, ale jednocześnie mniejsze możliwości. jak przejrzeć konta facebookowe fundacji itp. organizacji, to są właśnie takie :roll:

Pomyślę o tym ... :roll:

Nie bywam na fejsbuku to i nie wiem jak tam to dziala.

Co oficjalnego dzialania, to pewnie pisemne pelnomocnictwo by wystarczylo :)

kociamysza

Post » Pt lip 09, 2010 11:29 Re: ALARM! za miesiąc eksmisja 30 kotów z RTOZ! błagamy ds, dt..

panikota pisze:Jest nadzieja na zainteresowanie mediów mediów sytuacją RTOZ: http://beta.radomsko24.pl/m/articles/view/Te-koty-licza-na-Twoja-pomoc

Andżeliko, czemu nie piszesz, że skontaktowała się z Tobą pani z radomsko24.pl :?: :?: :?: To wspaniała wiadomość. Trzymajmy kciuki, żeby p. Katarzynie udało się zainteresować tematem inne media, a na pewno jej, będąc na miejscu i w branży będzie łatwiej :mrgreen: A zainteresowanie mediów ... sami wiecie jak może pomóc w takiej sytuacji

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Wlasnie odebralam maila od p. Katarzyny:

"Witam.
Dziękuję pani Mario za maila, wczoraj dowiedziałam się o sprawie z
goldenline, spotkałam się z p. Angeliką i wrzuciłam newsa na nasz portal -
http://beta.radomsko24.pl/m/articles/vi ... woja-pomoc

Będziemy działać dalej. Pozdrawiam,
Katarzyna Przepióra"

Wyslalam tekst z sprzed kilku postow do kilku miejsc (pozniej podam gdzie), jak na razie tylko p. Katarzyna odpisala.

Jak jest podejscie do kotow niech swiadczy komentarz w linku.
Ostatnio edytowano Pt lip 09, 2010 11:36 przez kociamysza, łącznie edytowano 1 raz

kociamysza

Post » Pt lip 09, 2010 11:34 Re: ALARM! za miesiąc eksmisja 30 kotów z RTOZ! błagamy ds, dt..

Cóż ... przy takich sprawach zawsze pojawi się tego typu komentarz, niestety. Nie wszyscy używają mózgu, trzeba im to wybaczyć :?
Obrazek Obrazek

panikota

Post » Pt lip 09, 2010 11:39 Re: ALARM! za miesiąc eksmisja 30 kotów z RTOZ! błagamy ds, dt..

panikota pisze:Cóż ... przy takich sprawach zawsze pojawi się tego typu komentarz, niestety. Nie wszyscy używają mózgu, trzeba im to wybaczyć :?

ale ten brak mozgu wystepuje u coraz wiekszej liczby osob niestety.
Pomoc bezdomnym i ludziom i zwierzetom to OBOWIAZEK gminy (chyba nawet Ty Panikoto cytowalas kiedys ustawe o ochronie zwierzat)

Hmm, a ile w koncu 'mamy' tych futer, bo ja pisalam o 30 :)

Ok, ide sie dospac :ryk:

kociamysza

Post » Pt lip 09, 2010 17:17 Re: ALARM! za miesiąc eksmisja 30 kotów z RTOZ! błagamy ds, dt..

maile zostaly wyslane do:

http://radomsko.naszemiasto.pl/

http://www.radomsko.webmida.com/

http://beta.radomsko24.pl/

http://www.wiadomosci24.pl/tag/Radomsko ... 66d7fb31d6

http://radomszczanski.info/

http://www.poprostu.info.pl/

http://www.tvntl.pl/

Nie pisalam do Gazety Radomszczanskiej, przy sprawie Mili nie bylo odzewu, a ostatnio Andzelika sie tam udziela :) wiec mam nadzieje wiedza co sie dzieje. Ale nic nie stoi na przeszkodzie, zeby cos wspolnie skrobnac :)

Jak widac tylko p. Katarzyna z Radomsko24 podjela temat, a i to pewnie z poreki Panikoty i goldenline.

Reszta milczy, szkoda.

kociamysza

Post » Pt lip 09, 2010 22:49 Re: ALARM! za miesiąc eksmisja 30 kotów z RTOZ! błagamy ds, dt..

Inni także się odezwali. :ok: Dzisiaj była Niezależna Telewizja Lokalna Radio Łódź oraz bezpłatny tygodnik Komu i Czemu.
Jaki będzie odzew po tych programach i artykułach ? Zobaczymy . Dziękuję Wam za kolejną pomoc :1luvu:

Na chwilę obecną w KAN przebywa 15 kociaków oraz w osobnym pomieszczeniu 7 maluchów / zajęłam 3 pokój wbrew właścicielowi :mrgreen: . W DT u członkini jest 6 kociąt / były zbyt małe aby być z innymi/. Dwie dorosłe kotki Sara i Agatka są pod opieką 2 członkiń , które dokarmiały je pod blokiem. Leczone na koszt RTOZ. Jakby Kociamyszo nie patrzył na to , jest 30 skarbów. :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Pt lip 09, 2010 23:22 Re: ALARM! za miesiąc eksmisja 30 kotów z RTOZ! błagamy ds, dt..

Wiadomość od pani Katarzyny z radomsko24.pl:

W dniu dzisiejszym powiedziałam o sprawie redaktor naczelnej z Po prostu Informacje - lokalnej gazety. Jest zainteresowana, wzięła numer do p. Angeliki - więc w przyszłym tygodniu w czwartek powinien być o RTOZ kolejny artykuł. We wtorek będę się też widzieć z lokalną TV, również porozmawiam o sprawie. I napiszę jeszcze do kilku znanych mi dziennikarzy.

Zatem Andżeliko, chyba możesz spodziewać się nalotu kolejnych mediów :mrgreen: Miejmy nadzieję, że z tego medialnego zainteresowania wyniknie coś pożytecznego dla kotów ...
Obrazek Obrazek

panikota

Post » Sob lip 10, 2010 7:51 Re: ALARM! za miesiąc eksmisja 30 kotów z RTOZ! błagamy ds, dt..

panikota pisze:Wiadomość od pani Katarzyny z radomsko24.pl:

W dniu dzisiejszym powiedziałam o sprawie redaktor naczelnej z Po prostu Informacje - lokalnej gazety. Jest zainteresowana, wzięła numer do p. Angeliki - więc w przyszłym tygodniu w czwartek powinien być o RTOZ kolejny artykuł. We wtorek będę się też widzieć z lokalną TV, również porozmawiam o sprawie. I napiszę jeszcze do kilku znanych mi dziennikarzy.

Zatem Andżeliko, chyba możesz spodziewać się nalotu kolejnych mediów :mrgreen: Miejmy nadzieję, że z tego medialnego zainteresowania wyniknie coś pożytecznego dla kotów ...

Qurcze, żeby to coś dało!
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob lip 10, 2010 8:12 Re: ALARM! za miesiąc eksmisja 30 kotów z RTOZ! błagamy ds, dt..

Mam nadzieję, że to ruszy sprawę KAN.. nadal szukamy lokalu.. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

[poprzednia][następna]