MALWINKA Z RTOZ OD JOLUKA dt! już w swoim domku w Krakowie:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 09, 2010 20:48 Re: MALWINKA Z RTOZ OD JOLUKA dt! już w swoim domku w Krakowie:)

tillibulek pisze:i poddanego :mrgreen: :ok:

Dokładnie, tu chyba Malwinka jest tą "groźniejszą" ;)
Trzymam kciuki, aby akomodacja przebiegła sprawnie i aby Malwinka była najszczęśliwszą kotką na świecie!
Przepraszam, że tak piszę ni z tego ni z owego, ale losy Malwinki śledzę od dawna i bardzo mi zależało, aby znalazła szczęśliwy domek!
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Czw wrz 09, 2010 21:00 Re: MALWINKA Z RTOZ OD JOLUKA dt! już w swoim domku w Krakowie:)

[quote="naline]Przepraszam, że tak piszę ni z tego ni z owego, ale losy Malwinki śledzę od dawna i bardzo mi zależało, aby znalazła szczęśliwy domek![/quote]

Naline - za co przepraszasz?? dziękuję wszystkim, którzy tu zaglądają i wspierają mnie w rozstaniowej depresji... - jesteście kochane!

Malwinka nie jest groźniejsza - ona po prostu warczy i burczy, gdy bardzo się boi i czuje się zagrożona... - u nas zachowywała się tak, jak czuła w pobliżu Majorkę - ale nigdy nie zaatakowała, tylko uciekała... - bo sama była atakowana... :(

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Czw wrz 09, 2010 21:02 Re: MALWINKA Z RTOZ OD JOLUKA dt! już w swoim domku w Krakowie:)

No, Asia - nowa miłość Cię uleczy.
Kiedy następne tymczasiątko u Ciebie?
:wink:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Czw wrz 09, 2010 22:02 Re: MALWINKA Z RTOZ OD JOLUKA dt! już w swoim domku w Krakowie:)

dobrze, że Rudek nie jest nachalny. Malwinka będzie mieć czas na zapoznanie się z nową sytuacją. będzie dobrze, nawet bardzo dobrze, na pewno! a kiedy wybieracie się do Krakowa?
gdybym w sierpniu wiedziała, że ostatni raz widzę Malwinkę, to bym ją wyściskała, a jakoś tak się zgapiłam i teraz mi żal
magaaaa pisze:Kiedy następne tymczasiątko u Ciebie?

a jak Mentos - pozostał tymczasem czy awansował już na rezydenta? :wink:

bekos

Od: Nie kwi 15, 2007 21:31

Post » Czw wrz 09, 2010 22:12 Re: MALWINKA Z RTOZ OD JOLUKA dt! już w swoim domku w Krakowie:)

Beata, no co Ty... Mentos poszedł do domu...
No chyba że cos mi się pomąciło - ciągle te kastracje mam w głowie, dziś ponoc o tym nawet gadałam przez sen... 8O

magaaaa

Post » Pt wrz 10, 2010 8:38 Re: MALWINKA Z RTOZ OD JOLUKA dt! już w swoim domku w Krakowie:)

a jakie wieści dziś o Malwince? :ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pt wrz 10, 2010 9:15 Re: MALWINKA Z RTOZ OD JOLUKA dt! już w swoim domku w Krakowie:)

dziś wieści jeszcze nie ma - jak tylko się pojawią, to przekażę! :1luvu:

Dziewczyny - podjęłam decyzję odnośnie tymczasowania kotów.

Nie wezmę już więcej tymczasa..... :( - sorry, ale nie nadaję się. Nie potrafię się rozstawać i z każdym kolejnym kotem jest coraz gorzej.... Potwornie przeżyłam adopcję Muszelki, nie potrafię się pogodzić z wyjazdem Malwinki, a jak pomyślę jeszcze o jutrzejszym dniu (jutro rano Mentos nas opuszcza...) - to w ogólne nie mogę funkcjonować..... Siedzę w pracy i ledwie powstrzymuję łzy, ale nie mogę o niczym innym myśleć - a przecież nie tak powinno być! Wiem, że te koty potrzebowały innego domu, niż nasz - że są/będą szczęśliwe i kochane, na tym przecież polega tymczasowanie - a nie na zatrzymaniu na zawsze...... Ale ja nie potrafię...... :cry: :cry: :cry: - nie wiedziałam, że będzie to dla mnie aż tak trudne.........

W związku z tym - jako że odwyk od Miau raczej mi się nie uda - postanowiłam zainaugurować pośrednictwo adopcyjne........ 8O

Proszę napiszcie, co o tym myślicie. Będę odnawiała na popularnych portalach ogłoszenie, że pomogę w poszukiwaniu kota do adopcji - i proponowała chętnym domom koty z DT, azylów, schronisk, opisywane na Miau, pomagała w załatwieniu transportu, przekazywała informacje dot. opieki nad kotami, zabezpieczeń okien/balkonów, rozwiązywania ewentualnych problemów przed i po adopcji.......

Do tej pory udało mi się "pośrednictwo" w paru adopcjach (np. małej Zosi od Ewar, Czarnusi od Magiiiii, niewidomego i białaczkowego Gucia z Katowic, Lusi z Torunia) - jedna niestety podobno kończy się zwrotem kotów... :( - więc klęska... (kartoniaczki od GRazyny), w tej chwili staram się dopiąć cztery kolejne adopcje "nie moich" kotów....

Myślicie, że to dobry pomysł, czy nieporozumienie....... :oops: :?: :?: :?:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pt wrz 10, 2010 9:30 Re: MALWINKA Z RTOZ OD JOLUKA dt! już w swoim domku w Krakowie:)

hej, joluka :1luvu:
bardzo dobrze Cię rozumiem..
i powiem tak: bardzo dobry pomysł, rób to, co możesz, a na dodatek, jak działanie już sprawdzone i służy kotom, to tym bardziej! wiadomo, że nigdy nie ma 100% powodzenia, zawsze można zacząć od początku!
przecież w taki sposob tez można pomagac kotom..

nie wątpię, że jesteś rewelacyjnym domem tymczasowym..warunki wymarzone i moc miolości, opieki.., jesli jednak koszty sa wysokie, to może na jakiś czas albo z pomysłem, że w ogóle - warto zająć się innym rodzajem pomocy, równie dobrej, efektywnej i ratującej korom życie !!
ściskam Cię mocno, mocno.. :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pt wrz 10, 2010 9:35 Re: MALWINKA Z RTOZ OD JOLUKA dt! już w swoim domku w Krakowie:)

B ardzo dobry pomysł i nieporozumienie jednocześnie.
Dlaczego bardzo dobry to oczywiste.
A nieporozumienie bo jestem przekonana, ze nie wytrzymasz długo bez kolejnej biedy, której trzeba pomóc... :mrgreen:

Tak czy siak - wszystko sie uda! :1luvu:

magaaaa

Post » Pt wrz 10, 2010 14:26 Re: MALWINKA Z RTOZ OD JOLUKA dt! już w swoim domku w Krakowie:)

Joluka, powodzenia niezaleznie od tego czy bedziesz DT, czy posrednikiem w adopcjach :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

ja Cie rozumiem, tez jestem taka wrazliwa (zwlaszcza na koty!!) dusza... nie umialabym oddac tymczasa, Ty i tak dobrze sobie radzisz jak na swoje dobre serduszko... :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

:ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pt wrz 10, 2010 14:54 Re: MALWINKA Z RTOZ OD JOLUKA dt! już w swoim domku w Krakowie:)

joluka pisze:będziemy w takim razie polecać teraz Maszkę! :ok:

najnowsze wieści z nowego domu Malwinki:
"Malwinka, tak sądzimy, czuje się dobrze. Rudek jej nie zaczepia wcale. Próbuje podchodzić ale ona jeszcze na niego chyka, więc odchodzi, albo siada dalej. Raz Rudek siedział głęboko pod kanapą, a Malwinka poznawała pokój, wiedziała, że on tam siedzi schowany, ale nie bała się, chodziła sobie i tylko asekuracyjnie chykała na niego :-)"

Obrazek

popatrzyłam na tego mojego małego Malwiniaka tak daleko od nas i znowu ryczę.... :cry: - ale mam nadzieję, że każdy kolejny dzień będzie dla niej łatwiejszy - że poczuje się bezpiecznie kochana i nie atakowana przez nikogo :ok: :ok: :ok:

Super fotka - Malwinka i Rudy bardzo do siebie pasują :)
I info tez super :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Od: Czw lut 25, 2010 11:25

Post » Pt wrz 10, 2010 16:20 Re: MALWINKA Z RTOZ OD JOLUKA dt! już w swoim domku w Krakowie:)

Ja co czytam nowe wieści o Malwince to ryczę..........dlatego ja też bym się nie nadawała jako DT.....nigdy,przenigdy. Współczuję Joluce i wierzę ,że będzie dobrze.

szirra

Od: Pt sie 17, 2007 22:15

Post » Pon wrz 13, 2010 12:25 Re: MALWINKA Z RTOZ OD JOLUKA dt! już w swoim domku w Krakowie:)

hop, są jakieś nowe wieści???
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Śro wrz 15, 2010 19:51 Re: MALWINKA Z RTOZ OD JOLUKA dt! już w swoim domku w Krakowie:)

Co tam u Malwinki słychać? :)
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Śro wrz 15, 2010 20:03 Re: MALWINKA Z RTOZ OD JOLUKA dt! już w swoim domku w Krakowie:)

joluka, daj znać, bo zawał murowany :oops:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

[poprzednia][następna]