^JoKot^ - SEROCKA KOCIA MAKABRA - LEGIONOWO HELP!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 22, 2010 15:58 Re: Grupa ^JoKot^ - Ochota i Bródno - kierowcy potrzebni

Witam ponownie w tym interesującym wątku.
Miałam tu nie pisać, ale...

1)
aga-zgaga pisze:no i sie udalo. namacic, namieszac, pooskarzac, a potem sie obrazic za reakcje, strzelic focha i wyjsc z zadartym nosem. :|

Ja się wcale nie obraziłam. :mrgreen:

2)
Gratuluję udanej łapanki na Łodygowej. :mrgreen:

3)
Ponieważ szukacie DT dla niektórych z tych kotków, pragnę przypomnieć, jakie jest stanowisko
Głównego Lekarza Weterynarii w sprawie kotów wolno żyjących:
W przypadku kotów żyjących w miastach, priorytetem nie musi być szukanie im właścicieli.
...
Oprócz kontroli liczebności populacji, konieczne jest także udzielanie pewnego wsparcia kotom, czyli udostepniania miejsc, gdzie zwierzęta mogłyby znaleźć schronienie, częściowe dokarmianie itd.

Cały tekst tutaj:
http://upload.miau.pl/3/232142.pdf
A ponieważ ...
_kathrin pisze:Koty, które zamierzamy łapać mają bardzo dobrą opiekę, zamieszkują czyjś domek na działce.

znajdując im domy, zabieracie dom jakiemuś biedakowi ze schronu, gdzie nie ma szans długo przetrwać. :(
Może temu:
Obrazek
ID: 0087/10
Gatunek: KOT [ PERSKA ] [ samica ]
Maść: Biały
Waga: 4,000

albo temu
Obrazek
ID: 0055/10/K
Gatunek: KOT [ EUROPEJSKA ] [ samica ]
Maść: czarno-biały
Waga: 3,000

albo temu po os. zmarłej (były 3, 2 już odeszły :cry: )
Obrazek
ID: 0062/10/K
Gatunek: KOT [ EUROPEJSKA ] [ samiec ]
Opis: po o. zmarłej
Maść: czarny
Waga: 7,000

albo innym... :cry:

4)
Kathrin, moje uznanie za piękną i odważną deklarację. :ok:

-Anula-

Od: Pt kwi 20, 2007 14:58

Post » Pon lut 22, 2010 16:16 Re: Grupa ^JoKot^ - Ochota i Bródno - kierowcy potrzebni

Wszystko pięknie, tylko że GLW chyba żyje w innym świecie :roll: Teoretycznie ma jak najbardziej rację, ale nie podejrzewam żeby zadał sobie trud i sprawdził jak jego tezy wyglądają w praktyce :?
"...aktywizowanie gminy do podejmowania działań na rzecz kotów wolno żyjących w miastach..." buuuaaahahaha Życzymy powodzenia :ok: Chętnie posłuchamy jak to się robi i jakie daje efekty :roll:
"koty w przeciwieństwie do psów dobrze sobie radzą w miastach" - radzą sobie lepiej niż psy, co nie znaczy dobrze.
"edukować społeczeństwo w zakresie ochrony zwierząt" - zanim społeczeństwo się wyedukuje, to trzeba koty przed społeczeństwem chronić. Szanse przetrwania mają te które nie podchodzą do człowieka. Oswojony miejski kot ze sporym prawdopodobieństwem spotka na swojej drodze tzw."człowieka"
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Pon lut 22, 2010 16:20 Re: Grupa ^JoKot^ - Ochota i Bródno - kierowcy potrzebni

-Anula-

Główna działalność misyjna ^JoKota^ to kastracja i sterylizacja kotów wolno-żyjących na terenie Warszawy i okolić.

Oswojone koty, którym szukamy DT, to tz. wypadki przy pracy. Ufność tych kotów w stosunku do ludzi jest dla nich niepodważalnym zagrożeniem.
Nie muszę chyba podawać przykładów dlaczego tak jest?
Albo podam viewtopic.php?f=1&t=107798

Bo oswojone, ufne koty powinny trafić do schronu, a trafiają do naszych DT.
Byłaś na Pradze? Wiesz ile kotów oswojonych tam ginie z rąk "ludzi"?
Nasza działalność na rzecz schronisk, to niezasilanie ich szeregów.

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Pon lut 22, 2010 16:40 Re: Grupa ^JoKot^ - Ochota i Bródno - kierowcy potrzebni

no właśnie czytałam to całe pisemko, i co jak mnie wlazły do łapki dwa oswojone koty duży 3-4 lata i 7 m-czny ważył z 1,5 kg to co miałam je wypuścić, siedzą u mnie, a właściwie to przecież mogę złapać sobie kotka. Karmicielom brakuje pokarmu, okienka są zabijjane, nikt nie sprawdza czy coś nie mieszka w środku, karmicielka odkopała okienko, bo tam były dwa samotne ok 9 tyg kociaki, odkopała bo wiedziała, teraz są u mnie, a co by było, jakby nikt nie wiedział. powiedzieli by że śmierdzi kotami....
szkoda gadać , alekarzowi dobrae pisać, nawet mój wet zrezygnował ze współpracy ze strażą dla zwierząt wszyscy wiedzą i nie robią. Miałam kończyć, ale jeszcze jedno, a mój Tygrys, przecież on tej zimy w schronie by nie przeżył.

malgosiab

Od: Czw gru 18, 2008 14:35

Post » Pon lut 22, 2010 16:41 Re: Grupa ^JoKot^ - Ochota i Bródno - kierowcy potrzebni

Cóż, decyzja należy nie do mnie, tylko do potencjalnego DT.

Obrazek czy Obrazek

Obrazek czy Obrazek

Mimo wszystko na tych działkach (w altance :lol: ) jest bezpieczniej niż na Paluchu.

-Anula-

Post » Pon lut 22, 2010 16:52 Re: Grupa ^JoKot^ - Ochota i Bródno - kierowcy potrzebni

-Anula- A wytłumaczysz to tej puchatej kotce, która ma teraz kołtuny, jak się jej zrobią dredy i zaczną odchodzić ze skórą?
A wytłumaczysz to tej krówce jeśli na jej bezpieczną działkę wpadną małolaci, żądni przygód, i ją na śmierć zakatują, bo była miła i dała się złapać?

Powiesz "sorry mała, ale zginiesz, bo jeśli ci pomogę zajmiesz miejsce kotu ze schroniska?"

-Anula- zajmij się kotami ze schroniska, a nam daj robić swoje.
Każdy ma swoją misję, i nie ma tu kotów, którym dom się bardziej należy.

_kathrin

Post » Pon lut 22, 2010 16:55 Re: Grupa ^JoKot^ - Ochota i Bródno - kierowcy potrzebni

_kathrin pisze:-Anula- zajmij się kotami ze schroniska, a nam daj robić swoje.

No przecież właśnie się zajmuję. :mrgreen:
Robię im reklamę, gdzie tylko mogę. :mrgreen:
Nawet w tym wątku. :mrgreen:
I nie chodzi o licytowanie, któremu kotu dom się bardziej należy, tylko (jeśli już) który bez niego nie przeżyje. :kotek:
Ostatnio edytowano Pon lut 22, 2010 17:04 przez -Anula-, łącznie edytowano 1 raz

-Anula-

Post » Pon lut 22, 2010 17:04 Re: Grupa ^JoKot^ - Ochota i Bródno - kierowcy potrzebni

Potrzeba mi Kogoś z Małkini Górnej na wizytę przedadopcyjną

malgosiab

Od: Czw gru 18, 2008 14:35

Post » Pon lut 22, 2010 17:36 Re: Grupa ^JoKot^ - Ochota i Bródno - kierowcy potrzebni

-Anula- pisze:

I nie chodzi o licytowanie, któremu kotu dom się bardziej należy, tylko (jeśli już) który bez niego nie przeżyje. :kotek:
Anula zaloz sobie swoj watek i nie przeszkadzaj w Tym watku :roll: :roll:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon lut 22, 2010 19:52 Re: Grupa ^JoKot^ - Ochota i Bródno - kierowcy potrzebni

anulka111 pisze:
-Anula- pisze:

Anula zaloz sobie swoj watek i nie przeszkadzaj w Tym watku :roll: :roll:

Anula zajmij nimi wreszcie kotami, załóż watek i nie trac czasu na gadanie ,na przepychanki...:!:
Jest wiele jadu w tobie i mam tylko nadzieję,ze wykorzystarz go w dobrym celu udowadniając swoim postępowaniem że to Ty małaś racje i tylko twoja droga w ratowaniu kotów jest właściwa.
"Reklamujesz" koty podszyta złością i niechęcią.Fest reklama :mrgreen:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon lut 22, 2010 22:00 Re: Grupa ^JoKot^ - Ochota i Bródno - kierowcy potrzebni

Mam pytanko z innej troszkę beczki. Co ze stroną internetową, bo czas leci, a ja już jakiś czas temu wykupiłam domenę więc to troche strata pieniędzy :evil:
ObrazekObrazekObrazek

danka05

Od: Sob lut 21, 2009 18:40

Post » Wto lut 23, 2010 9:26 Re: Grupa ^JoKot^ - Ochota i Bródno - kierowcy potrzebni

Ommmm 8)

Danka, ja wiem tylko tyle, że czekamy na Magis :roll:

_kathrin

Post » Wto lut 23, 2010 10:08 Re: Grupa ^JoKot^ - Ochota i Bródno - kierowcy potrzebni

Dziś zaczynamy łapanki na Niemcewicza

Chora kotka z Łodygowej po dwóch szprycach :wink: wygląda już o niebo lepiej

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Wto lut 23, 2010 10:49 Re: Grupa ^JoKot^ - Ochota i Bródno - kierowcy potrzebni

Czarnula wygląda zachwycająco! Szkoda, że to dzika dzicz, bym jej DT poszukała :twisted:

Basiu, nie przeforsuj się tylko, nie za szybko podniosłaś się z pieleszy?

_kathrin

Post » Wto lut 23, 2010 11:59 Re: Grupa ^JoKot^ - Ochota i Bródno - kierowcy potrzebni

Będzie zupełny OT

http://www.najdluzszeurodziny.pl/

Na zachętę dodam, że 26.02 (w piątek) od godziny 17.15 będzie można posłuchać Marcina TŻ jopop, a z nią, we własnej osobie ;) posiedzieć i posłuchać koncertu.

_kathrin

[poprzednia][następna]