LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 21, 2009 13:03 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Wczoraj odebrałam od p. Wandy 30zł na karmę i koce dla koteczków. Pani ma 86 lat , jest schorowana i opiekuje się ok. 10 kotkami na podwórku. Wiecie co? Ta pani przygotowała mi listę kotków wraz z opisem stanu ich zdrowia i gdzie nocują. I prosiła, że jak jej zabraknie , to żebym się nimi zajęła. Łzy mi stanęły w oczach i ręce opadły z bezradności. :cry:
Obrazek

kacola

Od: Wto paź 20, 2009 18:45

Post » Pon gru 21, 2009 13:13 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

A sobotę odebrałam 6 reklamówek jedzenia dla koteczków od p. Teresy z Podjuch i od razu MEGA PACZKA pojechała do WIelgowa. Wszystkie kotki zamruczały jednym głosem :ryk: dziękujemy :1luvu: :1luvu: :1luvu:

AKCJA ZBIÓRKI KARMY TRWA NADAL A dzieciaczki od KYA dostają olbrzymie uściski :ok:

Myślę i dumam o plakatach z kotkami do adopcji. Jak coś wydumam i zrobię to rozdam do powieszenia. np. w szkołach. Co wy na to? KYA? Agiis-s? Sprawdzi się ?
Obrazek

kacola

Post » Pon gru 21, 2009 16:27 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Przelałam na kociaki 30 zł - tyle tylko mogę. Prosiłabym o potwierdzenie tej wpłaty w tym wątku: viewtopic.php?f=20&t=104405&start=105
Dorota się napracowała ;)

Usagi_pl

Od: Śro wrz 05, 2007 9:18

Post » Pon gru 21, 2009 16:55 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

PONOWNA GORĄCA PROŚBA OD WOLI O POKARM :kotek: :kotek: :kotek:
Ostatnio edytowano Pon gru 21, 2009 17:25 przez kacola, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

kacola

Post » Pon gru 21, 2009 17:03 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Powiedzcie mi co sie dzieje z Lewikiem i czy macie jakiegoś kota, ktory potrzebuje opieki, leczenia....
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Pon gru 21, 2009 17:54 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Rozmawiałam telefonicznie z Kacolą :D Wszystko wiem i wiem o kogo moge sie upomnieć wtedy kiedy przyjdzie na to czas :mrgreen: Ale zagadki zadaje co :ryk: :ryk: :ryk:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Pon gru 21, 2009 18:48 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

A ja mam pytanie....KIEDY LAPIEMY RESZTE KOTOW? PRZYPOMINAM , ZE TAM NADAL SA NIEZABRANE KOTY . Czy ktos je tam karmi ?

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Pon gru 21, 2009 20:02 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

o widzisz kya właśnie miałam o to zapytać - czy ktoś karmi te pozostałe koty? czy też w ten mróz okrutny kociaki głodują?
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Pon gru 21, 2009 20:51 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Ok,rozmawialam z Leszkiem i Kasia . Nie wiadomo czy przez mrozy czy przez co, ale koty nie bardzo chca jesc sucha karme.I sucha karma jeszcze jest ,natomiast gorzej z mokrym jedzeniem .
Wiola martwi sie ,ze wlasnie na swieta moze zabraknac mokrego jedzenia . Gdyby ktos mogl,chcial przekazac jakies mokre jedzonko ,obojetnie czy puszki czy miesko ,ryz,makaron to dajcie znac .

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Wto gru 22, 2009 9:01 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

To puszczam kasę z avonowego bazarku na konto Kasi. Jak się żarcie nie znajdzie, to chociaż kasa będzie na jego zakup.

EDIT: poszło 103, bo dotarły jeszcze pieniądze od kiwi - 33 zł +7 na przesyłkę.
Kodak, Agent i Puszkin oraz CTR Admirał
Obrazek Obrazek

DorotaEm

Od: Pt paź 09, 2009 17:53

Post » Wto gru 22, 2009 13:59 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Mamy kolejne wpłaty :ok:
200,00 zł - p. Teresa/Szczecin
30,00 zł - USAGI_PL :1luvu: :1luvu: :1luvu: Kotki pięknie dziękują :kotek: . Wasze wsparcie jest dla nich szansą na przeżycie....dziękujemy najpięknej jak można
RAZEM 3.160 - szczegóły na 1 str.
Obrazek

kacola

Post » Wto gru 22, 2009 14:21 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

W związku z tym, iż nie widzę się codziennie z Wiolą i nie jestem na bieżąco z sytuacją w Wielgowie, mam prośbę aby pytania dot. zdrowia kotków lub innych potrzeb kierować bezpośrednio do WIoli - to jest tylko telefonicznie. Jest to pewne utrudnienie, ale każda osoba może otrzymać wyczerpującą odpowiedź właśnie tylko u Wioli. Ja ze swojej strony próbuję wszystkim przekazać inform. o wydarzeniach lub pracach w Wielgowie jak najczęściej tylko mogę. :ok: :ok: :ok:
Wszyscy jesteśmy autorami tego pięknego wątku i zapraszam wszystkich do dzielenia się newsami lub innymi ploteczkami o naszych podopiecznych. Będzie łatwiejszy przepływ informacji. Dla siebie proszę o wyrozumiałość, gdyż w domu nie używam neta, więc mogę mieć przerwy w dopływie informacji. Ale jestem "pod" tzw. telefonem. 8) ...z góry dziękuję i pozdrawiam.
Obrazek

kacola

Post » Wto gru 22, 2009 15:00 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

prośbę mam
produkujemy domki dla kotów jak zapewne wiecie - niektórzy z was brali udział w tym przedsięwzięciu
domki są dla wszystkich potrzebujących kociaków - zima jeszcze wróci jak mówią synoptycy wiec i potrzeby ogromne
pudła dzięki Misiowi mamy, chęci do pracy i lokal produkcyjny też
potrzebna jest folia i taśma do produkcji domków - nie mamy na nią pieniędzy

kacola czy jest możliwość zakupu 1 rolki folii i powiedzmy 10 rolek taśmy ?

tak byśmy mogli miedzy świętami a nowym rokiem pokleić z tego materiału co jest?
wiem że pieniążki są przeznaczone dla kotów dla Wielgowa, ale budki są dla tych kotów które nie maja gdzie mieszkać w mróz, śnieg i zawieruchę (tak jak dostały budki kiedyś koty dzisiaj mieszkające w Wielgowie).

mam pytanie do ofiarodawców czy zgodziliby się na zakup materiałów produkcyjnych z pieniążków które przelali?
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Wto gru 22, 2009 15:15 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Jestem przekonana, że dla ofiarodawców jest ważne, żeby pieniądze były przeznaczone dla kotów, a dla nich właśnie budujemy budki.
Te które już zbudowaliśmy są częściowo w Wielgowie a częściowo służą też kotom z lotniska.
Jeżeli możemy pomóc innym kotom, to myślę, że warto część pieniędzy przeznaczyć na folię i taśmę. Bez tego nie ruszymy z budkowaniem, a zima się dopiero zaczyna.
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Wto gru 22, 2009 15:59 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Ja nie mam nic przeciwko. Postaram się jeszcze po Świętach coś uskrobać na kociaki. Kaska za stronę ma wpłynąć :kotek:

Usagi_pl

Od: Śro wrz 05, 2007 9:18

[poprzednia][następna]