50 kotów Joli Dworcowej - pilnie pomoc str. 73!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 26, 2011 16:59 Re: Jola Dworcowa i jej 50 kotów, POMOCY!

Dite, Twoj komentarz do ostatniego zdjecia Ptysia powalil mnie, w sumie nic, a chichram sie jak durna :ryk:
Dzieki Ci za poprawienie mi humoru po dennym dniu w pracy .

Kotki cudowne, sliczne zdjecia.
Nie mam pojecia jak moglabym pomoc przy ogloszeniach, nie bardzo orientuje sie jak sie je robi, zamawia, zamieszcza... :?
Obrazek

Ania i jej Nitro

Od: Pon lip 25, 2011 13:44

Post » Pt sie 26, 2011 18:48 Re: Jola Dworcowa i jej 50 kotów, POMOCY!

ruru, dzięki za serduszka
Ania i jej Nitro, odpoczynku od dennej i miłego weekendu

Proszę o pomoc w ogłoszeniach, treść ogłoszenia oraz zdjęcia zamieściłam na wątku, mogę je również przesłać mailem.
Dom Joli jest przekocony, a Ona sama po prostu fizycznie nie daje rady ogarniać gromady w domu oraz w miejscach karmienia. Ogłoszenia są jedyną szansą na domki dla kotów a adopcje są koniecznością. Wysyłam S O S.

Proponuję;
1. zakup pakietu ogłoszeń.
Jeżeli ktoś chce wspomóc akcję finansowo, uprzejma prośba o zamówienie pakietu ogłoszeń u Catangel, koszt to 15 lub 10 złotych, w zależności od ilości ogłoszeń jakie mają się ukazać.
2. zrobienie ogłoszeń.
Chodzi o zamieszczanie ogłoszeń wraz ze zdjęciami np. na portalu gumtree (Łódź, Warszawa, Kraków) czy na portalu tablica, mile widziany byłby również facebook. Tych ogłoszeń trzeba pilnować, należy je wznawiać i aktualizować. Można też przy każdym odświeżeniu zmieniać treść, jeżeli zaproponowane notki nie spotkają się z zainteresowaniem czytających.

Na razie wrzuciłam na wątek trzy koty; marmurkową Kleo, małą Sisi i czarnego pantera Ptysia i dla nich proszę o ogłoszenia.
Do ogłoszeń potrzebny jest adres mailowy i numer telefonu. Numer telefonu do Joli (bo bezpośredni kontakt chyba będzie najlepszy), adres mailowy może być do mnie czy do jolabuk5 (co piszę bez uzgodnienia z zainteresowaną, więc pozostawiam do dalszych ustaleń).

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Pt sie 26, 2011 21:01 Re: Jola Dworcowa i jej 50 kotów, POMOCY!

Te kociaste są przepiękne! Co prawda nie znam brzydkiego kota, ale...
te są mistrzami świata :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob sie 27, 2011 18:53 Re: Jola Dworcowa i jej 50 kotów, POMOCY!

atla, MalgWroclaw cieszę się, że Wam się tak koty podobają, moim zdaniem też są wyjątkowo ładne i piszę to nie tylko jako autor zdjęć, ekhm, ekhm. Ciąg dalszy foto-galerii oczywiście nastąpi, w miarę możliwości czasowych.

dite

Post » Pon sie 29, 2011 8:45 Re: Jola Dworcowa i jej 50 kotów, POMOCY!

dite bardzo Ci dziękuję za wizytę u Joli i zrobienie tylu pięknych zdjęć! Też jestem za akcją ogłoszeniową, ale finansowo będę mogła się włączyć dopiero w przyszłym tygodniu. Zrobię allegro Sisi (nie miałam jej zdjęć) i Ptysiowi, Cleo ma. Na allegro są też Burasie, Kajtuś, Rudzia, Garfield i kotki, odebrane panu, który je bił.
Tu jest link do tych ogłoszeń.
http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=6104586
Można wziąc z nich zdjęcia i opis, chyba że ktoś zrobi lepszy (opisy dite są super! :1luvu: a zdjęcia po prostu piękne!!! :1luvu: ).
Oczywiście, przydałyby się ogłoszenia na innych portalach, ale ja się nie wyrabiam. Chyba najlepiej rzeczywiście zamówić u CatAngel! W ogłoszeniach może być mój mail, może też być tel. do mnie (jako drugi- rezerwowy, bo Jola czasem nie odbiera, a nie oddzwoni, bo nie ma impulsów).
Dane kontaktowe do ogłoszeń:
adres mail.
dite .....?
ja jolantabuk@gmail.com
tel. Jola 723 513 003
tel. ja 603 47 87 95
Ważne, żeby tel. do Joli był pierwszy (muszę to też zmienić w swoich ogłoszeniach), bo ludzie dzwonią do mnie, a potem do Joli już nie oddzwaniają. :(
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon sie 29, 2011 9:12 Re: Jola Dworcowa i jej 50 kotów, POMOCY!

Moge zafundowac kotkom pakiet za 15 zl. :kotek:
Tylko nie mam zupelnie pojecia jak to sie zamawia, gdzie itd. Tutaj niezbedna jest pomoc... :?

Pozdrawiam

PS. Jolu, czy P. Jola nie ma pieniazkow zeby doladowac telefon?
Obrazek

Ania i jej Nitro

Post » Pon sie 29, 2011 12:57 Re: Jola Dworcowa i jej 50 kotów, POMOCY!

Ania i jej Nitro pisze:Moge zafundowac kotkom pakiet za 15 zl. :kotek:
Tylko nie mam zupelnie pojecia jak to sie zamawia, gdzie itd. Tutaj niezbedna jest pomoc... :?

Pozdrawiam

PS. Jolu, czy P. Jola nie ma pieniazkow zeby doladowac telefon?

No nie ma, niestety. To znaczy - czasem doładowuje, bo by jej wyłączyli, ale częściej trzeba się liczyć, że nie ma.
Aniu, napiszę do CatAngel i poproszę o ogłoszenia, a Tobie wyślę jej nr konta na pw, OK? Dzięki za pomoc! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Tylko jak zrobimy - jedno wspólne ogłoszenie dla kotów Joli, czy wybierzemy jednego do promowania? Wspólne może nikogo nie zainteresować, bo jest zbyt ogólne, a jednego kota - jak kot znajdzie dom - staje się nieaktualne i trzeba zamawiać następne...
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon sie 29, 2011 18:47 Re: Jola Dworcowa i jej 50 kotów, POMOCY!

Jolu, czekam na nr konta.

Kurcze, z forma ogloszen, nie wiem...Nie mam doswiadczenia... Jesli promowac jednego kotka, to ktorego, jak dokonac wyboru? :?

Jesli za jakis czas ogloszenia trzeba bedzie powtorzyc, to znajde te 15zl :kotek:
Obrazek

Ania i jej Nitro

Post » Pon sie 29, 2011 21:00 Re: Jola Dworcowa i jej 50 kotów, POMOCY!

Napisałam pw do catAngel, czekam na jej odpowiedź i nr konta. A o to, który kot ma mieć ogłoszenia zapytam Panią Jolę. Tylko nie wiem, kiedy zdążę to ogłoszenie przygotować (tekst) i wysłać do CatAngel na maila, razem ze zdjęciami :oops:
Aniu, jak tylko dostanę nr konta, dam ci znać na pw.
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto sie 30, 2011 7:54 Re: Jola Dworcowa i jej 50 kotów, POMOCY!

Mam jeszcze więcej zdjęć kotów Joli, np. prześliczne zdjęcia rudej Trusi. W czasie weekendu pojadę zrobić kolejne i w miarę czasu będę je tu uzupełniać. Wiadomo, jesteśmy wzrokowcami, w ogłoszeniach zdjęcia są bardzo ważne.

Proponuję zacząć ogłoszenia od trzech już obfoconych kociastych, postaram się wieczorem dodać kolejne koty, jak nie dziś, to jutro. Jestem zdecydowanie za tym, żeby robić osobne ogłoszenia dla każdego kota, natomiast ograniczyłabym się do mniejszej ilości tylko bardziej popularnych portali, takich jak gumtree Łódź, Warszawa, Kraków, cafeanimal, alegratka, jeszcze jakieś ze trzy wybrać i koniec.

I koniecznie tylko jeden numer telefonu, bezpośrednio do Joli.

jolabuk5, mój adres mailowy zaraz podeślę na PW

dite

Post » Wto sie 30, 2011 10:49 Re: Jola Dworcowa i jej 50 kotów, POMOCY!

Edytko, to podać Twojego maila w ogłoszeniach?
Fajnie, że jeszcze będziesz u Joli i porobisz więcej zdjęć. Telefon mogę podać tylko do Joli, ale boję się, że ludzie się do niej nie dodzwonią. Może jednak lepiej dać ten mój telefon jako rezerwowy?
Jola prosiła, zeby najpierw zrobić ogłoszenia dla Cleo.
Pomyliłam pw i zamoiast do catAngel napisałam do osoby, która u niej zamawiała ogłoszenia. :oops: Dziś napiszę prawidłowo.
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto sie 30, 2011 19:59 Re: Jola Dworcowa i jej 50 kotów, POMOCY!

treść ogłoszenia w znacznej części podwędzona z folderu annskr

Rudzielec Trusia czyli puchaty, kremowy kłębuszek.
Miała dom.... Dom?? który nauczył strachu i bólu, zamiast zaufania i miłości do ludzi, wyrzucił w zimno i śnieg. Teraz Trusia uczy się, że głos to nie krzyk, ale i czułe słowa, że ręka nie bije, ale głaszcze. Z każdym tygodniem widać postępy, otwiera się na człowieka, podkłada głowę do głaskania, tuli się, pięknie mruczy i coraz bardziej ufa. Trusia to typowy kot kanapowy, który nie tylko zjawiskowo prezentuje się na sofie, ale jest przede wszystkim sercołamaczem. Potrzebuje spokojnego domu, gdzie opiekunowie poświęcą swój wolny czas na zabawę, mruczanki i kociotulanki, domu który pokocha Ją nie tylko za wyjątkową urodę. Trunia ma półtora roku, jest zaszczepiona, odrobaczona i wysterylizowana. Szuka domu bez innych zwierząt. Uwaga; jest w trakcie leczenia alergii, je wyłącznie weterynaryjną karmę hypoalergiczną.

biszkoptowy krem z bitą śmietaną
Obrazek

w promieniach popołudniowego słońca
Obrazek

zmruż oczy
Obrazek

puchaty kłębuszek
Obrazek

niebieskie migdały
Obrazek

czy ja marszczę nos przy ziewaniu?
Obrazek

edit: dopisałam, że szuka domu bez innych zwierząt, a wcześniej, że słońce jest popołudniowe, nie południowe (toż promienie padają pod skosem, co widać na zdjęciu :)
Ostatnio edytowano Wto sie 30, 2011 21:36 przez dite, łącznie edytowano 2 razy

dite

Post » Wto sie 30, 2011 20:06 Re: Jola Dworcowa i jej 50 kotów, POMOCY!

Ale słodziak :1luvu:
Wiesz, Jolu, Małe Mru ma też na drugie Słodziak, a Mała Mi - Słodzinka :oops:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto sie 30, 2011 21:34 Re: Jola Dworcowa i jej 50 kotów, POMOCY!

Najukochańszy Mikuś szuka Alicji z Krainy Czarów.
Nigdy nie spotkałam kota, który przytulał by się tak żarliwie, zapalczywie, całym swoim małym ciałkiem, z tak ogromnym pragnieniem miłości. Swoją miłością oplata ręce, kolana, wtula się w człowieka i jednocześnie barankuje. Nieprzytomnie. Takimi napadami miłości rekompensuje sobie czas, kiedy siedzi zaszyty w kącie (w szufladzie, koszyku lub w transporterze, jak na zdjęciach). Mikuś chowa się, ponieważ wspomnienia nie pozwalają zachowywać się całkiem zwyczajnie. W dziecięctwie został dotkliwie pobity przez właściciela i wyrzucony za drzwi, ponieważ zwymiotował na dywan. Zakrwawiony, z wybitymi zębami, trafił do domu tymczasowego. Mikuś wypatruje swojej Alicji z Krainy Czarów. Wymarzony dom, to taki, z którego po niedługim czasie od przeprowadzki przyjdzie wiadomość, że Mikuś łobuzuje, dokazuje, wariuje, jest nieznośny, że jest normalnym kotem wreszcie. Wierzę, że Mikuś zasłużył na normalne dorastanie, beztroską zabawę i radosne szaleństwa od białego rana. Miki ma 2 i pół roku. Jest zaszczepiony i odrobaczony.

czekając na Alicję
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jakość zdjęć mocno taka sobie, ale nie chciałam płoszyć chłopaka, zresztą jak już się do mnie przytulał, to sobie uzgodniliśmy na ucho, że to jest przyczajony tygrys, i wróżę mu kilka miesięcy w nowym domu a będzie gangsterka z chodzeniem po blatach. Za co trzymam kciuki.

edit: pomyłka w wieku kota, zmieniłam 5 miesięcy na 2 i pół roku.
Ostatnio edytowano Nie wrz 04, 2011 20:35 przez dite, łącznie edytowano 1 raz

dite

Post » Wto sie 30, 2011 22:45 Re: Jola Dworcowa i jej 50 kotów, POMOCY!

Dite, zdjecia jak i tresc ogloszen sa piekne!
Na Trusie nie moge sie napatrzec, to kotka niesamowitej urody :1luvu: A MIkus taki smutny :(

Mam nadzieje, ze obu kociakom, a potem kolejnym, uda sie znalezc szybko dobre domki. Trzymam mocno kciuki za powodzenie akcji :ok:

Jolu, jak tylko dostane nr konta przeleje pieniazki, zeby ogloszenia wyszly jak najpredzej. To promujemy na poczatku 2 koty osobno? Kosz bedzie jak ustalalysmy 15zl, czy w tym przypadku 2x15zl? Albo jeszcze inaczej? (moze glupie pytania, ale ja naprawde zupelnie jestem ciemna w tych kwestiach :? ).

Pozdrawiam serdecznie
Obrazek

Ania i jej Nitro

[poprzednia][następna]