KOCIE PODZIEMIE CZYLI BEZDOMNE WROCŁAWSKIE KOTY CZĘŚĆ I

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 20, 2010 8:16 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

podrzucę z rana :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Śro sty 20, 2010 9:20 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

podrzucam koteczki z rana.
jak wygląda sytuacja ??

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Śro sty 20, 2010 12:32 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

dwie koteczki koło NFZ jeszcze na ulicy :( pozostałe kotki w trakcie leczenia :ok: natasza jak tu zajrzy napisze więcej, o najcięższym przypadku - Dzidku. z tego co wiem miał mieć dzisiaj rtg aby zdiagnozować narośl na nosie.....

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Śro sty 20, 2010 13:03 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

Nie mam czasu niestety wczytywać się w szczegóły, przepraszam, ale jesli te dwa pozostałe nie maja gdzie spac ( piwnica ), a idą mrozy to jako wyjscie awartjne proponuję Kąty Wrocławskie, bo koty zamarzną.
Ja właśnie sciągnęłam kolejnego z ulicy, czyli znów wyszliśmy poza 20 Ogobków w domu, więc zaden cały cZAS ZE MNIE dt
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111621

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

Post » Śro sty 20, 2010 14:10 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

mamucik pisze:Nie mam czasu niestety wczytywać się w szczegóły, przepraszam, ale jesli te dwa pozostałe nie maja gdzie spac ( piwnica ), a idą mrozy to jako wyjscie awartjne proponuję Kąty Wrocławskie, bo koty zamarzną.
Ja właśnie sciągnęłam kolejnego z ulicy, czyli znów wyszliśmy poza 20 Ogobków w domu, więc zaden cały cZAS ZE MNIE dt
wysłałam Ci PW

jessi74

Post » Śro sty 20, 2010 21:16 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

Jessi, nie ma nadal kotka z ul. Dawida?
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

Post » Śro sty 20, 2010 23:20 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

majka2222 pisze:Jessi, nie ma nadal kotka z ul. Dawida?

tego kotka nie ma :( czy w poniedziałek mogłabyś przejąć do dt innego kotka, pięć kotów ma przyniesć pani do naszej zaprzyjaźnionej lecznicy, chciała zawieźć do schroniska , wet ją od tego odwiódł, nrazie nic więcej nie wiemy na temat kociaków :( , wieku, płci....

jessi74

Post » Czw sty 21, 2010 11:20 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

zapraszam po piękne kolczyki :ok: viewtopic.php?f=20&t=106552

jessi74

Post » Czw sty 21, 2010 12:06 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

natasza25 pisze:
jessi74 pisze:
jessi74 pisze:Dzidek - kot uderzony ciężkim przedmiotem, stąd ten krwiak na nosie, poza tym silny katar
pozostałe koty również mocno przeziębione :(
Obrazek

kotek w trakcie leczenia kataru, dostaje zastrzyki :!: , narośl na nosie to nie krwiak, trzeba pobrać wycinki do badań :( nie mamy dla Dzidka dt :( nie może zostać u pani Zosi, gdyż ona nie jest w stanie wozić go na leczenie , autobusem, pani Zosia chodzi o kuli.....

W poniedziałek ma trafic do Beatki jeszcze Dzidek, u którego weci p. Zosi najpierw zdiagnozowali krwiak na nosie, potem chcieli to ciąć a teraz zdiagnozowali nowotwór bez zadnych badań. Tak więc Dzidek bedzie leczony u p. Marszalek.

Niestety nie mam dobrych wiadomości w sprawie Dzidka :cry:
Kotek był wczoraj na badaniu radiologicznym i konsultacjach u dr. Atamaniuka na na UP.
Stwierdzono że jest to osteoliza- czyli niszczenie i degradacja tkanki i struktury kości, będąca następstwem róznych chorówb kości m. in. przerzutów nowotworowych. Rozpocząc cały ten proses mogło długotrwałe i nieleczone zapalenie. (Dzidkowi leci z nosa ropna wydzielina)
Z szybkim niszczeniem kości związny jest ból i złamania kości (dlatego u Dzidka pyszczek tak wygląda jak zdeformowany ) Zaatakowane są kości pysia (czołowe i zatoki)
Aby zweryfikować czy jest to nowotwór złośliwy trzeba pobrać wycinek oraz zbadać wydzielinę z nosa. Wtedy bedzie wiadomo jakie leczenie zastosować. Jutro idziemy do p. Marszałek. Najbardziej przykre jest to że kotek cierpi ma coś w rodzaju bólów reumatycznych kości. Mam nadzieję że jeszcze uda się mu pomóć, przynajmniej zrobimy co w naszej mocy.

U Beatki jest jeszcze drugi kotek Łatek tez bardzo chory i nie ma za bardzo nadziei dla niego.
Kotek trafił do Beaty ok 2 lata temu, został pobity przz jakis gnojków kijami. Miał złamany ogon, był poobijany i z ukrycia nie wychodził przez jakis czas, gdy go wolontariuszka znalazła był długo leczony w Częstochowie a potem trafił do Beaty. Zdrowy pojechał do Niemiec do adopcji, tam się rozchorował i wrócił spoworotem do Beaty i został na stałe. Kotek ma chore nerki, wszystkie dozwolone normy w badaniach ma kilkakrotnie podwyższone. Trzeba mu jeszcze zrobić badania na Fiv i Felv. Specjalne jedzenie dla niego kosztuje ponad 200 zł miesięcznie nie licząc biegania z nim na kroplówki jak się pogarsza stan :cry: .
Ostatnio edytowano Czw sty 21, 2010 12:21 przez natasza25, łącznie edytowano 2 razy

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Czw sty 21, 2010 12:08 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

Kicia_ miała kotkę z bólami reumatycznymi jesli dobrze pamiętam, może ją podpytać..?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw sty 21, 2010 12:13 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

jessi74 pisze:
majka2222 pisze:Jessi, nie ma nadal kotka z ul. Dawida?

tego kotka nie ma :( czy w poniedziałek mogłabyś przejąć do dt innego kotka, pięć kotów ma przyniesć pani do naszej zaprzyjaźnionej lecznicy, chciała zawieźć do schroniska , wet ją od tego odwiódł, nrazie nic więcej nie wiemy na temat kociaków :( , wieku, płci....

Do Beaty ma trafić piatek/sobota 5 kotków, od kobiety która je chciała do schronu zawieść.
Wszystkie są zaszczepione. Jeśli ktoś mógłby pomóc w tymczasowaniu, to bedzie to ogromna pomoc dla nas :oops: .

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Czw sty 21, 2010 12:14 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

Obrazek[/quote]
Dla przypomnienia Dzidek to kotek, który został przygarnięty przez karmicielkę do niej do domu, miał ciepło, jedzenie i był bezpieczny, potem pani karmicielka poznała kogoś kto nie lubi zwierząt w domu, i Dzidek musiał trafić do piwnicy, potem i w piwnicy stał się niepotrzebny , więc znalazł się z powrotem na ulicy :( :( :( :( ręce opadają !
a teraz jeszcze ta diagnoza :( pomożemy Ci Dzidku, trzymaj się koteńku :!:

jessi74

Post » Czw sty 21, 2010 12:27 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

założyłam dla Dzidka osobny wątek, na pewno będzie potrzebne wsparcie finansowe, transportowe i moze dt lub ds? viewtopic.php?f=13&t=106560&start=0

jessi74

Post » Czw sty 21, 2010 12:41 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

Witam
Chciałam się dowiedzieć co z kocurkiem świerszczykiem, jestem z wrocławia i chętnie przygarnę na stałe tę bidę

natalia1001

Od: Pon paź 13, 2008 18:28

Post » Czw sty 21, 2010 13:04 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

natalia1001 pisze:Witam
Chciałam się dowiedzieć co z kocurkiem świerszczykiem, jestem z wrocławia i chętnie przygarnę na stałe tę bidę
zapraszam na spotkanie, poznasz kotka !

jessi74

[poprzednia][następna]