Schr. Sosnowiec- kociarnia pełna.SZUKAMY DOMÓW DLA KOCIAKÓW!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 07, 2009 22:39

terenia1 pisze:
Nesca38 pisze:Terenia ja Cię proszę nie wymiękaj :cry:
Wy jesteście dla mnie taką inspiracją, że nawet nie masz pojęcia.
Niestety więcej chcę niż mogę ale pod waszym wpływem i tak łamię wiele barier w moim życiu. Kurcze myślę jak by zorganizować jakąś pomoc, wolontariat wśród młodzieży. Jak mi się w życiu przewali to będę mniej gadająca wiecej robiąca-obiecuję! Całusy pocieszaki :)

Nesca dzięki za słowa pocieszenia, ale czasami się wymięka niestety :(

Terenia twardym trzeba być nie miętkim :wink: wiesz, ze w niewielkiej posturze masz wielkie serce i musisz sie dzielić z innymi, bo inaczej sie nie pomieści :1luvu:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro sty 07, 2009 22:51

Tylko co bedzie z kotami?

Corka kolezanki (16 lat) chcialaby u siebie w szkole zorganizowac akcje pomocy dla Was. Zastanawiaja sie co byloby lepsze dary czy pieniadze. Pomyslcie jak wykorzystac zapal. Co i jak zrobic. to byloby organizowane razem z nauczycielem. Jakis czas temu namawialam kolezanke na pomoc w kociarni, pewnie dlatego teraz przypomnieli sobie o tym.
Co myslicie o takiej akcji.
Jesli dary to co - mozna by tym pokierowac, zeby nie byla to pomoc aby bylo, tylko rzeczywista

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw sty 08, 2009 8:46

Lidka pisze:Corka kolezanki (16 lat) chcialaby u siebie w szkole zorganizowac akcje pomocy dla Was. Zastanawiaja sie co byloby lepsze dary czy pieniadze. Pomyslcie jak wykorzystac zapal. Co i jak zrobic. to byloby organizowane razem z nauczycielem. Jakis czas temu namawialam kolezanke na pomoc w kociarni, pewnie dlatego teraz przypomnieli sobie o tym.
Co myslicie o takiej akcji.
Jesli dary to co - mozna by tym pokierowac, zeby nie byla to pomoc aby bylo, tylko rzeczywista

Lidziu dzięki wielkie :D ja osobiście optuję za darami czyli żwirek jakieś jedzonko, :lol: co do reszty musimy pomyśleć bo sama nie wiem :)

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw sty 08, 2009 9:23

Tereniu a może dać wykaz jakiś konkretnych leków które są stale w użyciu lub jakiś odżywek, maści o ile są takowe bez recepty.
Bo to też defakto są duże wydatki i stale potrzebne :roll:
Może tęż mlodzież wziela by w wirtualną opiekę jakieś kociaki wspomagając was w kosztach ich utrzymania
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw sty 08, 2009 9:31

Świetny pomysł!!!!!!!!!!!!

waikiki

Od: Wto gru 16, 2008 20:32

Post » Czw sty 08, 2009 9:32

Odżywki royalowskie - niech to będzie łącznie parę sztuk - a to takie cholerstwo drogie!!!!!!!!!
Convalescensy i recovery - zresztą sami wiecie :wink:

waikiki

Post » Czw sty 08, 2009 10:10

Jeśli chodzi o koty ze stajni - sprawa wygląda następująco - przed chwilą rozmawiałam z Panią kotów łącznie jest 4 - trzy kociaki około 3 miesięczne, i jedna kotka około 2-3 letnia. Ta babka chodzi tam je dokarmiać, kociaki wszystkie są w dobrym stanie była tam wczoraj - w związku z tym umówiłam się z nią tak, że gdyby coś się działo ma do mnie dzwonić, jesli nie to na poczatku przyszłego tygodnia postaramy się je zabrać, w tym tygodniu nam się sprawy z lekka pokomplikowały pod względem czasowym. :( może do tej pory wyadoptujemy jeszcze jakieś kociaki z kociarni, a może uda nam się znaleźć jakieś domki tymczasowe, nadzieja matką głupich 8O
Druga sprawa dziś do schroniska ludzie przywieźli dwa domowe kocurki, wykastrowane czarne. Na razie kociaki są w biurze jeśli do wieczora nic nie zorganizujemy w ich sprawie, przejdą na kociarnię :cry: Kociaki oczywiście ksążeczek zdrowia nie maja :twisted:
WIĘC KTO CHĘTNY NA CZARNEGO KOCURKA - ZGŁASZAĆ SIĘ

terenia1

Post » Czw sty 08, 2009 10:16

A i z tego co mówił kierownik schroniska w schronisku są jeszcze chyba 4 dorosłe koty i 3 takie 5 miesięczne :cry:

terenia1

Post » Czw sty 08, 2009 10:41

więc komu???? komu kociaczka??

waikiki

Post » Czw sty 08, 2009 11:26

Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Czw sty 08, 2009 11:47

terenia1

Post » Czw sty 08, 2009 15:57

Fajny bazarek :) i to dla naszych kotków :)
Obrazek

Nesca38

Od: Sob lis 01, 2008 20:27

Post » Czw sty 08, 2009 16:04

Kurcze nie mógłby ktoś zabrać jednej z krówek spokojniutkiej Molly na tymczas jej tak potrzeba normalnego domku tymczasowego choćby - jest taka smutna , mało je , na dodatek niestety zaczęła kichać :cry: tak by jej się przydał tymczasowy domek :cry:

terenia1

Post » Czw sty 08, 2009 23:02

Dzisiaj na kociarni w miarę spokojne Gapa i Krówka szaleją :lol: a darły się wszystkie o jedzonko jakbyśmy je głodziły, a michy z suchym pełne jeszcze były :roll: Franek dziad jeden straszny bałaganiarz - rano Beatka mówiła że zasypał cały boks żwirkiem po południu podobnie :twisted: a drze się jakby go ze skóry obdzierali, Sally rezyduje na szafie , ale po kociarni też sobie biega. Filipek cudo chłopak - przesłodki miziak, bawi się wszystkim co mu się da taki prawdziwy dzieciuch :lol:
Molly dostała lekarstwa, kupiłam jej jedzonko z dużą ilością sosiku - tuńczyka i nawet dziewczynka zjadła, ale ona taka smutna, to taka przytulasta i spokojna kicia :) ona by tylko siedziała na rękach.

terenia1

Post » Pt sty 09, 2009 9:20

hopsia wąteczek :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

[poprzednia][następna]