Orzeszki (i nie tylko) w Zalesiu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 25, 2009 21:35 Re: Orzeszki w Zalesiu. od wigilii mamy 13 kotów :))

Olu :1luvu:
To miło, że św. Mikołaj o Was pamiętał.
Wszystkiego najlepszego.
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Sob gru 26, 2009 18:35 Re: Orzeszki w Zalesiu. od wigilii mamy 13 kotów :))

Brawo dla Mikołaja :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pon gru 28, 2009 0:05 Re: Orzeszki w Zalesiu. od wigilii mamy 13 kotów :))

Też się cieszę. Kociaste już doceniły prezent. :1luvu:

Tymczasem Trzynasty odjada.Szkoda, że nie mogę mu zostawić suchego. Dziś niestety podpatrzyłam jak się wysilał bez efektu na kuwecie. Może daję mu za mało parafiny :roll: Dostał więc dziś dodatkową porcję. Chyba kupię czopki glicerynowe. Biedny kiciuś. Nie wymyśliłam mu jeszcze imienia, na razie jego strzykawka do interferonu została podpisana po prostu "13" bo porządek musi być.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Pon gru 28, 2009 0:29 Re: Orzeszki w Zalesiu. od wigilii mamy 13 kotów :))

Olu, tylko radosnych wpisów i żadnych świeczek w tym wątku Ci życzę!

A Trzynastemu może lepiej posłużyłaby laktuloza (duphalac) niż parafina? Lola u mamy galli dostaje regularnie, miała straszne kłopoty z wypróżnianiem.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon gru 28, 2009 13:17 Re: Orzeszki w Zalesiu. od wigilii mamy 13 kotów :))

Ja tez daje duphalac Kubie, który cierpi na chroniczne zaparcia. Parafina na niego nie działa.
Obrazek

Amica

Post » Pon gru 28, 2009 13:30 Re: Orzeszki w Zalesiu. od wigilii mamy 13 kotów :))

JAk jest Trzynastek
to muuuuusi być wszystko
szczęśliwie
innej opcji nie ma
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
za piękną kupkę :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon gru 28, 2009 15:05 Re: Orzeszki w Zalesiu. od wigilii mamy 13 kotów :))

Jana pisze:Olu, tylko radosnych wpisów i żadnych świeczek w tym wątku Ci życzę!

A Trzynastemu może lepiej posłużyłaby laktuloza (duphalac) niż parafina? Lola u mamy galli dostaje regularnie, miała straszne kłopoty z wypróżnianiem.

:1luvu: Też bardzo bym chciała żeby nadchodzący rok był szczęśliwszy dla mojego stada.
Zalecenie podawania parafiny dostałam z lecznicy ale może zaopatrzę się w ten specyfik, o którym piszesz. Nie testowałam jeszcze na kocie mleka ale trochę się boję bo Malaga dostaje po mleku rozwolnienia a jak tu jej nie dać jak współlokator dostaje. :roll: Muszę pokombinować.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Pon gru 28, 2009 18:07 Re: Orzeszki w Zalesiu. od wigilii mamy 13 kotów :))

U mnie dziala dosc niecodzienny specyfik ... mokra animonda :mrgreen: - jak sie tego najedza, to potem mam co sprzatac. :ryk:
[*]BlankaObrazek, [*]Znajdek/Merlin,
[*]OsiołekObrazek, [*]StasiuObrazek, [*]CocoObrazek

Gocha17_

Od: Czw sie 09, 2007 14:53

Post » Pon gru 28, 2009 20:40 Re: Orzeszki w Zalesiu. od wigilii mamy 13 kotów :))

Gocha17_ pisze:U mnie dziala dosc niecodzienny specyfik ... mokra animonda :mrgreen: - jak sie tego najedza, to potem mam co sprzatac. :ryk:

Mokrą animondę mam tylko nerkową ale spróbuję
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Czw gru 31, 2009 21:40 Re: Orzeszki w Zalesiu. od wigilii mamy 13 kotów :))

Wszelkiej pomyslnosci w Nowym Roku, zdrowka modelowego, dobrobytu codziennego i chetnych super domkow - zyczy Gocha z ministadkiem
Obrazek

oraz wersja w kocim jezyku ;)

Obrazek

PS - A to musze dodac, tak bez okazji :wink:
Obrazek
[*]BlankaObrazek, [*]Znajdek/Merlin,
[*]OsiołekObrazek, [*]StasiuObrazek, [*]CocoObrazek

Gocha17_

Od: Czw sie 09, 2007 14:53

Post » Czw gru 31, 2009 22:18 Re: Orzeszki w Zalesiu. od wigilii mamy 13 kotów :))

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku Obrazek
Dużo zdrowia dla kociastych :ok:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Wto sty 05, 2010 22:03 Re: Orzeszki w Zalesiu. od wigilii mamy 13 kotów :))

Bardzo dziękują za życzenia. :1luvu:

Wszystkim i sobie życzę w Nowym Roku aby nie spotkało nas nic, z czym nie będziemy mogły sobie poradzić. Mam też nadzieję, że nie będzie to ostatni rok życia Karola i Perełki.

A u nas? Zimno na dworze. Koty śpią powtulane w kocyki i kołderki. Trzynasty odjada i zaczyna już całkiem przyzwoicie wyglądać. Poza mokrym daję mu twarożek i chyba spełnia swoje zadanie bo codziennie czyszczę kuwetę z podwójnego "urobku".
Maladze dziura na nosku już się zasklepiła ale niestety wrócił katar, może nie taki paskudny, wielki i zielony ale jednak wrócił. Dziś kończymy antybiotyk. Zastanawiam się czy ją wypuścić na ten mróz.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Śro sty 13, 2010 19:01 Re: Orzeszki w Zalesiu. od wigilii mamy 13 kotów :))

Puściłam trzynastego i Malagę "na dom". Ku mojemu zadowoleniu Malaga wcale nie pali się do wychodzenia na dwór ale biega po całym domu i zaczepia kogo się da, energia ją po prostu roznosi. Takie ADHD w wydaniu kocim.
:) Trzynastego postanowiłam jakoś ochrzcić i jedyne co przyszło mi do głowy to Fred (Fredek). Kić jest ewidentnie domowym kotem. Włazi na kolana, śpi na łóżku i nikogo nie zaczepia. Nie lubi co prawda jak psy chcą się z nim zbyt blisko zaprzyjaźnić ale obywa się bez awantur i pazurów. Po prostu kot "do rany przyłóż". Z kocim stadem mija się bez żadnych emocji a stado go zaakceptowało jakby od dawna z nami mieszkał. Może to efekt przesiąknięcia zapachem domu w trakcie mieszkania w pokoju, w każdym razie bardzo się z tego cieszę bo wystarczy mi chwilowo problemów. Łapa go ciągle boli bo tylko delikatnie się nią podpiera ale porusza się w sumie dość sprawnie. Udało mu się dziś nawet wyjrzeć na ganek ale szybko zrezygnował ze spaceru, nie ukrywam, że ku mojej radości.

:roll: Karol nie czuje się dobrze. Całe dnie przesypia na poduszce elektrycznej a noce ze mną pod kołdrą. Praktycznie nie opuszcza sypialni, chyba, że jest głodny. Ale apetyt też ma znacznie mniejszy niż na jesieni. Jak tylko będziemy mieli za co to zrobimy mu echo serca i morfologię.
Perełka też ma słabszy apetyt i też czeka na kontrolę morfologii.

Reszta stada jako tako się trzyma. MałaBura trochę pokichiwała ale po unidoxie jej przeszło. Odrobaczyłam Pusię bo przyuważyłam coś jak jaja tasiemca. następne odrobaczenie 16 stycznia. Reszta też się powinna załapać ale nie mam takiej ilości tabletek. Muszą poczekać.

:D Maciejka pomimo kulawej łapki dzielnie towarzyszy nam na spacerach, oczywiście jeśli jest odśnieżone bo kicanie po głębokim śniegu najlepiej wychodzi Pinkowi i Klementynie.

Żaba biega bez smyczy razem z reszta stada. Jest raczej grzeczna a wczoraj miałam okazję przetestować ja na okoliczność spotkania obcego psa. O ile Białas chciał go nadgryźć o tyle Żabcia go tylko obwąchała i poszła z nami dalej. Całe szczęście bo co bym zrobiła jakby ona zechciała go potraktować swoja paszczą niedźwiedzia.
Bardzo dziękuję Madziaki za zasponsorowanie Orzeszków 100.- . :1luvu:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Śro sty 13, 2010 19:47 Re: Orzeszki w Zalesiu. od wigilii mamy 13 kotów :))

Olu,
trzymajcie się ciepło :ok:
Oby do wiosny.
Obrazek

Amica

Post » Śro sty 13, 2010 22:24 Re: Orzeszki w Zalesiu. od wigilii mamy 13 kotów :))

Oby cały rok, bez smutnych wieści :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

[poprzednia][następna]