Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski- odeszła...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 08, 2015 10:08 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widz

Mam nadzieję, że to tylko przejściowe niedomagania Malagusi. :1luvu: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto lut 10, 2015 11:33 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widz

Też mam taka nadzieję, ale to siedzenie przy kominku bardzo mnie martwi bo dziewczynka siada bezpośrednio przed gorącą szybą. :roll: Nie ma cieplejszego miejsca w domu i właśnie dlatego się martwię. Na szczęście ma apetyt a i z podawaniem leków nie ma problemu.
Właśnie uświadomiłam sobie, że nie zaproponowałam jej jeszcze poduszki elektrycznej. :oops: Poprawię się zaraz po powrocie do domu.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Nie mar 01, 2015 0:15 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widz

Wyniki Malagi poprawiły się tylko odrobinę :( .Kontynuujemy leczenie i mamy nadzieję na następną "odrobinę"
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Śro mar 04, 2015 10:55 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widz

Modjeska pisze:Wyniki Malagi poprawiły się tylko odrobinę :( .Kontynuujemy leczenie i mamy nadzieję na następną "odrobinę"

Kciuki trzymam cały czas za dzielną dziewczynkę :ok: :ok: :1luvu: oby wiosna przyniosła naszym kotom polepszenie stanu zdrowia. :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Czw mar 05, 2015 20:46 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widz

Malaga ma gile do pasa i sapie jak lokomotywa. :( Postanowiłam znów ją pokazać okuliście bo z takimi oczami trudno nie mieć kataru. Nie pamiętam kiedy je leczyliśmy i czym ale doc będzie miała wszystko w kartotece. Może jak się podleczy oczy to z katarem łatwiej sobie poradzimy, nie wspominając o wątrobie i woreczku.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Sob mar 14, 2015 21:45 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widz

Z Malagą jest bardzo źle, leki nie poprawiają jej samopoczucia, przestała prawie jeść, trochę więcej pije, jest bardzo słaba. :placz: Jutro wieziemy dziewczynkę na badanie krwi a w poniedziałek skonsultujemy wyniki z naszą nieocenioną doc. Boję się, że znów stoimy pod ścianą. :cry:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Nie mar 15, 2015 8:10 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widz

Ojej, oby to nie nerki :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie mar 15, 2015 13:29 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widz

Trzymajcie się Kochani
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon mar 16, 2015 8:14 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widz

:( Nie udało się wczoraj pobrać krwi. Dziewczynka dostała kroplówkę i dziś powtarzamy ćwiczenie.

Anna61 pisze:Ojej, oby to nie nerki :(

To niestety są nerki. Pytanie tylko czy już niewydolność czy "tylko" stan zapalny. Na wszelki wypadek Malaga dostała antybiotyk.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Pon mar 16, 2015 11:11 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widz

Uważaj Ola z antybiotykiem przy chorych nerkach, bo moje koty, Wituś białaczkowo-nerkowy i Misia jak tylko go dostały tak kreatynina i mocznik poszło w górę niemiłosiernie a tak ładniej wcześniej miały to zbite kroplówkami 2 razy dziennie. :(
Kciuki za dziewczynkę :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon mar 16, 2015 21:56 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widz

Malaga dostała antybiotyk bo poważny stan zapalny ma we wszystkich praktycznie organach - wątrobie, trzustce, nerkach, woreczku. Wygląda to bardzo źle ale nadal walczymy. Mam cichą nadzieję, że po lekach rozkurczowych i przeciwbólowych będzie mniej cierpiała i może zacznie trochę więcej jeść.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Wto mar 17, 2015 20:08 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widz

Wczoraj po podaniu kolejnej kroplówki i leków Maladze wyraźnie ulżyło. Poczuła się lepiej i nawet sporo zjadła. Dziś rano stoczyłam nierówną walkę o podanie kroplówki pod skórę. Malaga już wczoraj przy pobieraniu krwi bardzo protestowała, jakby bolała ją skóra. Ja była dziś nieugięta bo chciałam żeby dostała no-spę ale przypominali mi się chłopcy - Fredek i Maksio, oni też nie dawali się dotknąć tak jakby bolała ich skóra i to było też na samym końcu :placz:
Jak wpadła do domu o 14.00 Malaga nie była w stanie się podnieść i wyła co jakiś czas. Podałam jej natychmiast zastrzyk przeciwbólowy ale to było za mało. Po godzinie i konsultacji z naszą doc podałam drugi - na drogę. Miało jej starczyć żeby dojechać do lecznicy, nie starczyło. :placz: W połowie drogi sprawdzałam, jeszcze żyła. Dojechaliśmy do lecznicy z martwym kotem. Jedyną pociechą jest, że po drugim zastrzyku przestało ją boleć.
I tak czuję się okropnie.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Wto mar 17, 2015 20:19 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widz

Ola, nawet nie wiesz jak bardzo mi przykro, miałam nadzieję, że to znowu przejściowe, że panienka wyleci na zieloną trawkę, na słoneczko... :cry:
Żegnaj Malagusiu ['] :cry:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto mar 17, 2015 20:48 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widz

Olu, dałaś jej kilka lat wspaniałego życia. Dziękuję.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

[poprzednia][następna]