Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy. KONIEC

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon sie 07, 2023 10:32 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

iza71koty pisze:
Gutek pisze:Cholera jasna! Ja naprawdę zamówiłam 48 puszek po 40 dkg... Nie wiem jak to się stało, weszłam teraz na zamówienie i faktycznie są saszetki. Na zooplusie jagniecina z kurczakiem i indykiem w tym momencie wyprzedane. Chcesz inne czy czekamy?

O Jezu kliknęło Ci się i tyle. :D Na razie nie zamawiaj.Musze odszukać jeszcze inny smak.Dam znać. :ok:

Kupiłam po jednej puszcze na miejscu-żeby sprawdzić.Wysłałam pw.Teraz już wiem o jaki smak mi chodziło na pewno.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pon sie 07, 2023 12:14 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

Szymkowa pisze:W skarpecie jest 30 zł
Dorzucam następne 30 zł
Brakuje 2 x 30 do zamówienia 24 puszek 400g
Moje koty za TM: Gaja - 4 lata; 21.09.2009 Bobik - 8 lat; 16.08.2018 Myszka - 14,5 lat; 17.01.2020 Szymek - 19 lat; 07.05.2021 Kuba - 17 lat; 28.03.2022

Koty z Opola pod moją wirtualną opieką: Skarbinka - 16.02.2010 Maskotka - 22.10.2010 Fatimka - 01.11.2010 Irenka - 29.06.2012
Roki - 16.08.2012
Henio ze Szczecina - lipiec 2022
Bibi - 17.08.2022

Szymkowa

Od: Pon lis 21, 2005 17:06

Post » Pon sie 07, 2023 17:19 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

iza71koty pisze:
iza71koty pisze:
Gutek pisze:Cholera jasna! Ja naprawdę zamówiłam 48 puszek po 40 dkg... Nie wiem jak to się stało, weszłam teraz na zamówienie i faktycznie są saszetki. Na zooplusie jagniecina z kurczakiem i indykiem w tym momencie wyprzedane. Chcesz inne czy czekamy?

O Jezu kliknęło Ci się i tyle. :D Na razie nie zamawiaj.Musze odszukać jeszcze inny smak.Dam znać. :ok:

Kupiłam po jednej puszcze na miejscu-żeby sprawdzić.Wysłałam pw.Teraz już wiem o jaki smak mi chodziło na pewno.

Zamówione. 3x sprawdziłam...
Obrazek Obrazek Obrazek

Gutek

Od: Sob wrz 09, 2006 0:34

Post » Wto sie 08, 2023 9:41 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

Dziękujemy Gutek :1luvu: :201494 :201494 :201494

Na jutro będziemy już bez środków. :( Zapraszam na nasze Bazarki.

iza71koty

Post » Śro sie 09, 2023 8:46 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

No niestety.Mamy poważny problem.W tym momencie-nie mamy środków na dzień dzisiejszy.W tej chwili na to aby odebrać mięso dla kotów.Nie pożyczę bo nie mam gdzie a jestem już zadłużona na ten miesiąc po kokardki.Apelowałam wczoraj-a nawet Znajoma kupiła dwa kubeczki poza Bazarkiem-co uratowało mi wczorajszy dzień w kwestii puszek.Cos na zbiórce drgnęło ale niestety te środki dojda mi dopiero po południu i w tej chwili mamy problem i to bardzo duży.Mieso gotuje się około 2 godzin i powinno być zaraz odebrane.

iza71koty

Post » Pt sie 11, 2023 11:21 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

Obrazek

Obrazek

Kochani z przykrością się patrzy na nasza wątek.Kilka dni temu rano apelowałam ze nie będziemy mieli środków na przetrwanie kolejnego dnia. :oops: Liczyłam ze moze z 3-4 Osoby jakoś zareagują i wpłaca jakąś symboliczną kwote. :roll: :oops:

Tak sie jednak nie stało. :( Nie są to juz czasy-że i tak dam sobie radę.I nie dałam.Tylko dzięki temu ze dotarły puszki od Gutek :201494 w ilości 36 sztuk-które zostały notabene kupione dla kociaków :oops: -zdołaliśmy nakarmic koty na tyle aby nie pozostały głodne.Mieliśmy też resztkę karmy od Szymkowa.Poprzez tą sytuację więiksziosć puszek musiała zostać wydana :oops: i zostaliśmy na koniec z jednym opakowaniem-6 sztuk.Dobrze ze choc tyle kociaki skorzystały. :roll:

Gutek :1luvu: dziekujemy za uratowanie dnia.
Dziękujemy alicat :1luvu: za uratowanie dnia wczorajszego -gdzie uprosiłam mailowo o wrzesniową :oops: wpłate dla Andzi.

Dziękuję Yocia :1luvu: za wplate dla Bąbelka i przyjaciół.Oraz bea3 :1luvu: za wpłate na zbiórkę 35 zł.Za te srodki kupiłam puszki.Wklejam dowód.Czekam na potwierdzenie i wysyłkę.

Animonda Carny 800 gram-3 smaki-10 sztuk

Rafi miks smaków- 10 sztuk

Zaległe przesyłki Bazarkowe będa mogła nadać dopiero w poniedziałek-wtorek.Bardzo Wszystkich przepraszam za zwłokę. :oops:

iza71koty

Post » Pt sie 11, 2023 11:38 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

Zamówienia potwierdzone.Czekamy na wysyłkę.

iza71koty

Post » Sob sie 12, 2023 6:17 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

Przykro mi, że tak to wygląda :( dobrze, że dziewczyny pomagają, szacun dla nich wielki.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Sob sie 12, 2023 10:07 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

Nie zawsze każdy może pomóc :( i trudno oczekiwać tłumaczeń dlaczego.
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Sob sie 12, 2023 16:54 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

Nikt takich tłumaczeń nie oczekuje- Broń Boże.Tylko trochę zrozumienia dla naszej bardzo trudnej sytuacji.10 czy 20 kotów można nakarmić bez problemu-mając nawet skromne środki na dzień.Ale nie taką ilosć kotów-jaką mamy.Ludzie z działek rzucają sie do nas z pretensjami-że za mało jedzenia kotom zostawiamy.Ba -jeden nawet dzwonił w tej sprawie najpierw do Schroniska a potem skierowano go do Tozu.Wszyscy krzyczą że mamy robic co do nas należy-bo bierzemy za to kasę.

To jest chore.

Dobra organizacja może zdziałać cuda w kryzysie.Skrzynięcie sie kilku Osów i wpłacenie po symbolicznej dyszce- uratowałoby nam dzień.To nie to samo- co zaciąganie przeze mnie kolejnego długu- na który już mnie nie stać.

Chciałam przy okazji -pisząc o tej sytuacji podziękować Gutek za puszki i z przykrością Ją poinformować -że no nie do końca uszczęśliwiły kociaki.

iza71koty

Post » Sob sie 12, 2023 22:59 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

Dodam żeby mój przekaz był jasny i czytelny.Bieda zajrzała za przeproszeniem wszystkim do dupy.Jakimś cudem jednak -nie tylko Działkowicze-którzy przestali koty dokarmiać a i Karmicielka pierwszego przygarniętego przez nas stada-uważają że -oni nie muszą ale my owszem tak.

Musimy zrezygnować z obiadów własnych potrzeb i innych ważnych rzeczy-bo to nasz zasrany obowiazek :!: -nakarmic te koty- :!: pomijajac już chory fakt-że Działkowicze są świecie przekonani :!: że karmę dostajemy a opieka nad kotami jest nam wynagradzana finansowo.

Karmicielka kiedy była sama-wiedziała że musi.Inaczej koty będą głodować.I głodowały często.Wiele z nich ginęło pod kołami- bo na nią czekały.Czasem bezskutecznie.Podejrzewam ze też nie ma lekko -ale jeśli już wzięła ciężar-to niech go solidarnie z nami dżwiga.Tym bardziej- ze to my-sami z własnej inicjatywy-pomogliśmy bardzo dużo.I pomagamy nadal.Codziennie.

I nieprawda jest że koty dostają mniej jedzenia.To ludzie przestali im dawać i koty zaczynają im wadzić.Takie jest moje zdanie.

Te obydwa miejsca-to koty wziete dodatkowo.Nie po to zeby zabrać ludziom problem z głowy. :!: Po to-aby odkarmić=-wysterylizować-zadbać o normalne warunki do życia-w tym socjalne.

Tymczasem-dwa dni temu po terenie zielonym gonił za Damianem Bezdomny z pretensjami-czemu kotów nie karmimy.A my je karmimy codziennie i dostają nawet wiecej jedzenia niż wczesniej.

A na działkach-cóż - sytuacji tłumaczyć nie trzeba.Rencistki -Emerytki-maja sobie odmówic posiłku-zakupu leków czy opłacenia rachunków.Nie.Za to my możemy wszystko.Mieć zaległości,długi i czasem nie mieć co samemu zjeść-bo trzeba zrezygnować.

Tak wygląda obecnie nasza sytuacja.

iza71koty

Post » Nie sie 13, 2023 8:52 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

Szymkowa pisze:W skarpecie jest 30 zł
Dorzucam następne 30 zł
Brakuje 2 x 30 do zamówienia 24 puszek 400g

Bezskutecznie od prawie tygodnia-nie jesteśmy w stanie uzbierać-60 zł.Zapraszam do pomocy. :201461

iza71koty

Post » Nie sie 13, 2023 9:22 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

iza71koty pisze:Nikt takich tłumaczeń nie oczekuje- Broń Boże.Tylko trochę zrozumienia dla naszej bardzo trudnej sytuacji.10 czy 20 kotów można nakarmić bez problemu-mając nawet skromne środki na dzień.Ale nie taką ilosć kotów-jaką mamy.Ludzie z działek rzucają sie do nas z pretensjami-że za mało jedzenia kotom zostawiamy.Ba -jeden nawet dzwonił w tej sprawie najpierw do Schroniska a potem skierowano go do Tozu.Wszyscy krzyczą że mamy robic co do nas należy-bo bierzemy za to kasę.

To jest chore.

Dobra organizacja może zdziałać cuda w kryzysie.Skrzynięcie sie kilku Osów i wpłacenie po symbolicznej dyszce- uratowałoby nam dzień.To nie to samo- co zaciąganie przeze mnie kolejnego długu- na który już mnie nie stać.

Chciałam przy okazji -pisząc o tej sytuacji podziękować Gutek za puszki i z przykrością Ją poinformować -że no nie do końca uszczęśliwiły kociaki.

bo nieraz trudno trafić w koci gust :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie sie 13, 2023 9:35 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

mir.ka pisze:
iza71koty pisze:Nikt takich tłumaczeń nie oczekuje- Broń Boże.Tylko trochę zrozumienia dla naszej bardzo trudnej sytuacji.10 czy 20 kotów można nakarmić bez problemu-mając nawet skromne środki na dzień.Ale nie taką ilosć kotów-jaką mamy.Ludzie z działek rzucają sie do nas z pretensjami-że za mało jedzenia kotom zostawiamy.Ba -jeden nawet dzwonił w tej sprawie najpierw do Schroniska a potem skierowano go do Tozu.Wszyscy krzyczą że mamy robic co do nas należy-bo bierzemy za to kasę.

To jest chore.

bo nieraz trudno trafić w koci gust :(

Oj nie.W gust to akurat było trafione idealnie. :ok: :D Tylko większość puszek została wydana stadu.Nie mieliśmy środków żeby odebrać mięso i kupić makarony.Z zamówienia Gutek :1luvu: w ilości -36 puszek -dla kociaków ocalało 6 sztuk.

iza71koty

Post » Nie sie 13, 2023 17:48 Re: Robię co tylko mogę i wciąż za mało........

Izo
mam dla Twoich kotów, na jednorazowy bazarek, nowy zestaw przyborów plastycznych Crayola, łącznie to 11 różnych pakietów: kredki, markery, pisaki, itp. Tu takie poglądowe https://zgarniajto.pl/wp-content/upload ... rayola.jpg , a mam własne foto i nie mam siły walczyć z fotosikiem. Może ktoś przyjdzie z pomocą, to wystawię bazarek?

kajtek56

Od: Nie maja 04, 2008 10:11

[poprzednia][następna]