(7).. zycie to skarb - na krawędzi... zmiana.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 13, 2021 19:43 Re: (7).. zycie to skarb..Miodek -szuka najcudowniejszego do

Bazarek - zapraszam!

viewtopic.php?f=20&t=213567
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto gru 14, 2021 10:32 Re: (7).. zycie to skarb..Miodek -szuka najcudowniejszego do

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pt gru 17, 2021 22:47 Re: (7).. zycie to skarb..Miodek -szuka najcudowniejszego do

Dziekuje Gosiagosia.
Miodek w Olsztynie. Wcisnal sie miedzy sciane a biurko.
Szkoda , ze taki stres, ale wybor byl miedzy siedzeniem non stop 3 dni w zamknieciu w kuchni lub przyjazdem tu.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pon gru 20, 2021 20:25 Re: (7).. zycie to skarb..Miodek -szuka najcudowniejszego do

Wyluzował się choć trochę?

megan72

Od: Śro kwi 18, 2007 12:41

Post » Pt gru 24, 2021 10:55 Re: (7).. zycie to skarb..Miodek -szuka najcudowniejszego do

megan72 pisze:Wyluzował się choć trochę?

Przed samym wyjazdem, odrobinkę..
a u mie w relacjach z kocicami bez zmian :cry: albo - Nocia zaczęła się bac Miodka.. To jest młody kocurek, chce sie bawić, zaczepia je, ale też goni a one sie tego boją. Gdy jest zamknięty w kuchni to fukcjoują normalnie, ale jak jest wypuszczony to dziewczyny nie schodzą, albo sporadycznie, ze swoich miejscówek. p. Miodek włazi pod wannę, Mileka jest na wanie, pije wode z kranu, po czym zeskakuje a on wtedy wyskakuje za nią. To agresja czy zabawa? Albo Milenka na górze w szafie syczy na niego, a on na dole z łebkiem zadartym grucha do niej. Podobnie do Nutki siedzacej na komodzie. Nie wiem, to zachęta do zabawy czy co?
Dzisiaj zabieram chłopaka na Święta.. Teraz przed wyjściem do pracy zamknęłam go w kuchni, zeby dac dziewczynom jeść to ytak żałośnie miauczał, ze az serce pękało.. dybym miała większą kuchnię to bym mu wstawiła drapak jakiś mały, miałby ciekawiej, a tak to jest do kitu.. a drapak lubi bardzo, skacze, spi na najwyższej półce, jest tam wiszaca muyszka więc ją maltretuje z kazdej strony.. Feliway w kontakcie, jeszcze domówię zylkene, bo by chciała zeby się dogadały, ale ie wiem czy sa a to szanse..
Mam bardzo refleksyjny nastroj, smutny wręcz.
Wczoraj wieczorem cudem uniknełysmy czołówki. Nie mogę się cały czas uspokoić. Dzisiaj o 7 rano umarł mój Wujek, brat Taty.. wczoraj tez się dowiedziałam o śmierci znajomej osoby..
Spokoju mi trzeba, i poczucia bezpieczeństwa, stanu, w ktorym w najwazniejszych kwestiach się układa i jest harmonia.
Tego sobie i Wam z okazji Świąt życzę.

Marzenia11

Post » Pt gru 24, 2021 11:49 Re: (7).. zycie to skarb..Miodek -szuka najcudowniejszego do

Marzenko, bezpiecznej drogi Warszawa - Olsztyn Ci życzę.
A co do Miodka - on się chce bawić. To nie jest agresja z jego strony. Jest na to za młody.

Jeden z moich kotów, Bobiś, uwielbiał inne zwierzęta. A był najmłodszy. Mieszkał z Kubą i Myszką w jednym pokoju. Zaczepiał Myszkę skacząc na nią. Ona tego nie lubiła, syczała, a wtedy on stawał jak wryty i się wycofywał. Gdyby był agresywny, krew by się polała. Co innego Szymek: stał się agresywny z powodu nadczynności tarczycy. Jak nie mógł dopaść Kuby, to rzucił się na mnie.
Moje koty za TM: Gaja - 4 lata; 21.09.2009 Bobik - 8 lat; 16.08.2018 Myszka - 14,5 lat; 17.01.2020 Szymek - 19 lat; 07.05.2021 Kuba - 17 lat; 28.03.2022

Koty z Opola pod moją wirtualną opieką: Skarbinka - 16.02.2010 Maskotka - 22.10.2010 Fatimka - 01.11.2010 Irenka - 29.06.2012
Roki - 16.08.2012
Henio ze Szczecina - lipiec 2022
Bibi - 17.08.2022

Szymkowa

Od: Pon lis 21, 2005 17:06

Post » Pt gru 24, 2021 12:41 Re: (7).. zycie to skarb..Miodek -szuka najcudowniejszego do

Też myślę, że Miodek po prostu chce się bawić. A one nie chcę i się boją, potrzebują spokoju.
Trudne te Święta dla Ciebie, te wiadomości o śmierci... Ale mimo wszystko życzę Ci spokoju i zdrowia, na Święta i przez cały rok, dla Ciebie i kotów. A Miodkowi nowego, dobrego domku :1luvu:
Obrazek[/quote]
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt gru 24, 2021 13:03 Re: (7).. zycie to skarb..Miodek -szuka najcudowniejszego do

Dzięki bo ja juz sie pogubilam "czy to milosc, czy kochanie".. ech. Ale macie racje, to taka malo suvtelna zabawa. Miodek byl.kotem podworkowym, wsrod innych podworkowych i mlodych wiec faktycznie, i wieksza powierzchnia do uciekania i sil wiecej i w ogóle inny rodzaj zabaw..

Marzenia11

Post » Pt gru 24, 2021 14:49 Re: (7).. zycie to skarb..Miodek -szuka najcudowniejszego do

Miau Ciociu Marzenia11 spokojnego i dobrego czasu dla Was!
Zunia

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Pt gru 24, 2021 19:46 Re: (7).. zycie to skarb..Miodek -szuka najcudowniejszego do

Obrazek

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Pt gru 24, 2021 20:09 Re: (7).. zycie to skarb..Miodek -szuka najcudowniejszego do

Obrazek
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie gru 26, 2021 11:45 Re: (7).. zycie to skarb..Miodek -szuka najcudowniejszego do

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie gru 26, 2021 20:01 Re: (7).. zycie to skarb..Miodek -szuka najcudowniejszego do

Dziękuję Wam za życzenia.
Nie dogonilam Swiat. Za krotko trwaly. Od zawsze pieklam sernik, w tym roku pierwszy raz w zyciu nie zdążyłam. Nie znalazlam tez czasu na odpoczynek.
Ale byl czas na odwiedziny siostry i brata Taty. Ciesze sie z tych krotkich, ale bliskich, cieplych spotkań.

Marzenia11

Post » Wto gru 28, 2021 18:43 Re: (7).. zycie to skarb..Miodek -szuka najcudowniejszego do

Te trzy dni spędzone z Miodkiem to dobry czas na obserwację i chyba wniosek, ze nie miał do końca dobrych relacji z człowiekiem. Na niewielkie ruchy moje reaguje kuleniem się i ucieczką. Skusiłam go do podejścia do wersalki poledwiczką wedzoną, siedziałam na brzegu łózka i troche się odchyliłam do tyłu i podniosłam nogę - od razu skulił sie i zwiał, przestraszył mojej nogi. Ma też taki odruch podczas jedzenia - np. je i w pewnym momencie przerywa, zapada w kilkusekundowy stupor po czym zwiewa okropnie szybko do jakiegos kąta i kilka minut nie wychodzi.
Obserwowałam go jak się bawi i faktycznie bawi się, bawi, jakąś piłeczkę podrzuca czy myszke i w trakcie , nagle , tak gwałtownie odskakuje na bok, albo zrywa się na łapy i zwiewa. To wlasnie takich zachowan boją się moje kocice. tych gwałtownych, nieoczekiwanych. Strasznie lubi być głaskany ale dopiero jak się poczuje pewnie, ze mu nic nie grozi... Wczoraj wróciłam do Warszawy, siostra została i miodek tez i siostra ma podobne obserwacje.
Tym bardziej mi go szkoda. Widzę jak się denerwuje każdą zmianą. Chciałabym żeby się dogadał z moimi dziewczynami, a one z nim, żebym nie musiała mu fundowac kolejnej zmiany, zmiany domu.. Zamówiłam dzisiaj na allegro zylkene.

Marzenia11

Post » Wto gru 28, 2021 19:52 Re: (7).. zycie to skarb..Miodek -szuka najcudowniejszego do

Może z czasem zaufa człowiekowi. Ja mam kocicę, najpierw dokarmiałam ją kilka miesięcy, nie dała się złapać. od momentu złapania jest u mnie 1,5 roku wraz z dzieckiem swoim. Jak była bezdomna u mnie jadła, a sasiadka kiedy tylko mogła ja biła i przeganiała. Tez boi sie nawet szybszego ruchu reki, nawet jak sie bawi, a chce przykucnąć do niej ucieka. Od niedawna dopiero podchodzi do głaskania.
Żadne niebo nie będzie niebem, jeśli nie powitają mnie w nim moje koty.

Myszorek

Od: Czw sie 08, 2019 8:34

[poprzednia][następna]