1m2 na kota! Kropeczka musi wrócić.W-wo kto pomoże ?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 28, 2018 22:34 Re: Czy 1m2 to wystarczający metraż na jednego kota?Straszny

Za Maszkę :ok:
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Śro mar 28, 2018 22:54 Re: Czy 1m2 to wystarczający metraż na jednego kota?Straszny

Dziękuję Wam pięknie WSZYSTKIM :1luvu:
Madie za proprozycję opieki :201494
Szalony Kot - za ogłoszenia :ok: (wyróżniłam ) :mrgreen:
Baltimoore za karme - dostałam dziś 24 puchy x 800 g :1luvu:
I Wszystkim bez wyjątku kto tylko tu z nami jest
Tym ukrytym, podczytującym również .

Nie wiem, czy jeszcze zdążę tu zajrzeć, gdyby nie było jak to zyczę Wam wszystkim WEOSŁYCH ŚWIĄT

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro mar 28, 2018 23:03 Re: Czy 1m2 to wystarczający metraż na jednego kota?Straszny

Wzajemnie Wesołych Świąt Wielkanocnych :) Oby wszystkie koty znalazły cudowne domki, niech będą bezpieczne, szczęśliwe i zdrowe; oraz mnóstwo sił dla Ciebie abyś mogła realizować wszystkie zamierzone cele (nie tylko kocie) :) Zdrowych, Wesołych i rodzinnych Świąt :)
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Post » Śro mar 28, 2018 23:33 Re: Czy 1m2 to wystarczający metraż na jednego kota?Straszny

Szczęśliwych świąt wielkanocnych :)
ObrazekObrazek
Czaruś [*] Porsche [*] Naktis [*] Burasek [*] Gaja [*] Karla [*]

kociarkowaaaa

Od: Czw cze 26, 2014 17:48

Post » Czw mar 29, 2018 22:14 Re: Czy 1m2 to wystarczający metraż na jednego kota?Straszny

Dodałam fotę i filmik Karolka w jego zbiorczym ogłoszeniu "dużych kocurków".
I nieśmiało zapytałam TŻ, czy byśmy nie wzięli na DT np. Kokosa... czekam na odpowiedź - ja takie rzeczy to mu zawsze piszę w wiadomości, jak jest poza domem, żeby miał czas pomyśleć :oops:
Ale sukcesu się nie spodziewam raczej :roll:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt mar 30, 2018 6:34 Re: Czy 1m2 to wystarczający metraż na jednego kota?Straszny

Zdrowych, radosnych i rodzinnych świąt, a kotełkom szczęśliwych domków na zająca :201461
jesteśmy na prostej ;)

kociołkowo

Od: Czw mar 30, 2017 22:49

Post » Pt mar 30, 2018 9:20 Re: Czy 1m2 to wystarczający metraż na jednego kota?Straszny

Szalony Kot pisze:Dodałam fotę i filmik Karolka w jego zbiorczym ogłoszeniu "dużych kocurków".
I nieśmiało zapytałam TŻ, czy byśmy nie wzięli na DT np. Kokosa... czekam na odpowiedź - ja takie rzeczy to mu zawsze piszę w wiadomości, jak jest poza domem, żeby miał czas pomyśleć :oops:
Ale sukcesu się nie spodziewam raczej :roll:

Muszę zastosować tę metodę jak gadam z dyrektorem o urlopie :mrgreen:

Byłam wczoraj z Maszką u weta na przeglądzie. Wszystkie koty - Maszka również - mają ranki, strupki, a Maszka przy ogonku brzydki wygryziony placek, który już zarasta. Dostała Advocate i mam nadzieję, że ta pchla zaraza się od niej odczepi. Dostała książeczkę, wyjazd w poniedziałek. Pani jest poinformowana o jej przypadłości.
Niektóre koty mają straszne rany :( Całe ciałka, najbardziej na szyi rozdrapane. I tak mi przyszło do głowy - a jeśli to nie wina pcheł tylko jakaś choroba skóry ? Grzybica ? Chociaż na grzyba to nie wygląda ale nigdy nie wiadomo. Jak się skończy ta świąteczna wariacja pojadę do weta sprawdzić.

jasdor

Post » Pt mar 30, 2018 11:15 Re: Czy 1m2 to wystarczający metraż na jednego kota?Straszny

A nie raczej niedobory i/albo alergie? (większość kotów jest ze sobą spokrewniona, skłonność do alergii się dziedziczy) W końcu dostają mnóstwo makaronu. Zdziwiłabym się, gdyby miały jonogram w porządku. Spodziewałabym się też alergii na zboża.
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Post » Pt mar 30, 2018 11:36 Re: Czy 1m2 to wystarczający metraż na jednego kota?Straszny

A kto to wie... Możliwe, że może tak być. Szczerze mówiąc nie mam pojęcia co z tym robić :(

jasdor

Post » Pt mar 30, 2018 15:40 Re: Czy 1m2 to wystarczający metraż na jednego kota?Straszny

Alergia pokarmowa, uczulenie, albo i reakcja na stres? Boniek jak pojechałam na Grunwald (była do nich opieka dochodząca) to miał krwawe wybroczyny na szyi. Które magicznie się wyleczyły jak po powrocie się rozchorowałam i leżałam z zapaleniem gardła - wlazł do łóżka i się napawał i po 3 dniach tylko odrastające futerko wskazywało że coś się działo nie tak.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt mar 30, 2018 16:23 Re: Czy 1m2 to wystarczający metraż na jednego kota?Straszny

Magnolia prawie totalnie wyłysiała i miała aż strupy - u niej to było zapalenie trzustki (ze sporym prawdopodobieństwem przyczyną tego było skrzyżowanie alergii i stresu). Także przyczyn może być naprawdę dużo.
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Pt mar 30, 2018 18:17 Re: Czy 1m2 to wystarczający metraż na jednego kota?Straszny

U weta oczywiście trzeba sprawdzić, ale póki co, ja bym zaczęła od podawania tłuszczy.
Smalec (może być ze sklepu), korpus z kaczki szczególnie skóra i te tłuszcze co na nim są, zwykłe masło (najlepszy byłby olej z łososia, ale te wymienione też mogą bardzo dobrze podziałać). Zmielone/rozpuszczone (w miarę, nie mogą być za gorące żeby witaminy nie znikły, tylko tyle żeby się dało wmieszać) i wmieszane do mokrego jedzenia co najmniej raz dziennie.
Można dać też wit E w kapsułkach, ale przy takim stadzie, to duży koszt, i nie wiem, czy wykonalne.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Pt mar 30, 2018 21:29 Re: Czy 1m2 to wystarczający metraż na jednego kota?Straszny

Kazia - zwykły smalec wieprzowy ? To chyba będzie najtaniej. I ile na 16 kotów tego smalcu na raz dać ?

jasdor

Post » Pt mar 30, 2018 21:41 Re: Czy 1m2 to wystarczający metraż na jednego kota?Straszny

Ja daję olej rzepakowy- łyżeczkę na kota do mokrej karmy.
Codziennie.

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

[poprzednia][następna]