Izi rak ?Izi bardzo chory kot ..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 26, 2016 22:05 Re: Wigilia w ten piękny czas wszystkiego najnaj :)

Tak ,Ania miała koty zabrać ,ale mama Gosi poprosiła o zostawienie ,tyle Jej zostało...koty. :cry:
To jednak starsza ,chora osoba ,trzeba być czujnym i w miarę możliwości pomóc ,ale Ania to człowiek nie z tej planety ,zrobi wszystko aby było ok.
Kiedyś usłyszała jak na pogrzebie rozmawiali ludzie że oddali po zmarłej kota do schronu ,wywiedziała się wszystkiego i zabrała tego starego biedaka do domu .
Nic dodać nic ująć ,cała Ania .

Święta przeleciały ,na szczęście zacznie się codzienność.
Dzieciaki wpadły na chwilę ,pojechaliśmy razem na cmentarz .

Dobrze że ich mam.

Będę miała do adopcji zjawiskowej urody yorę ,nie młodą tak z 9/10 l. ma ,6 godzin ją rozczesywałam ,żal mi było strzyc te piękne kudły ,no i zimno.
Sunia niestety ma guzy listwy mlecznej :cry: będę robiła operację ,może przy okazji sterylizację ,no i te fruwające zęby które powodują straszny ból :cry:
Sunia ma fajny charakter ,sprawia wrażenie młodziutkiej laluni :wink: chciała by być jedynaczką .
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto gru 27, 2016 19:06 Re: Wigilia w ten piękny czas wszystkiego najnaj :)

Pogoda koszmarna ,na podwórku błotna breja ,moje psice przynoszą tyle błota że szok :?
dziki już 3 dzień nie przychodzi ,zaczynam się martwić ,pocieszam się że tam gdzie jest może teraz świątecznie lepiej karmią i oby tak było.
Cisza w koło.
To dobrze ,tyle złego ostatnio się wydarzyło :( ciężko to wszystko ogarnąć.

Oberwało mi się od kuzynostwa ,zapraszali a ja nie bo nie ..nie ,bo zwierzaki i tu dupdup bo się dałam wpakować ,jak by ktoś inny nie mógł.
Kuźwa ,nikt nic mi nie wciskał ,nikt pistoletu do głowy nie przystawił ,siłą nijaką nie zmusił ,to mój osobisty wybór ,mój i koniec kropka.
nie oczekuje zrozumienia z tamtej strony .
Chyba nie oczekuje już żadnego zrozumienia i nic nie da jazda że mnie pos.ało ,że nie dbam o siebie ,że nie mam kasy bo wydaje na zwierzaki .
Rozładowałam sytuację delikatnie ,moje zwierzaki ,moje g.wna ,moje życie
Nie proszę nawet o pomoc przy sprzątaniu kuwet ,czy zawiezieniu do weta ,więc o co kaman?
Chyba kogoś zwyczajnie poniosło i polecieli po mnie ,robiłam za worek treningowy ,a najbardziej w kurzyło że ja się śmiałam ,żartowałam i pięknie udawałam że nawet mnie ich stanowisko nie złości :smokin:
Pewnie wiele z Was to tez słyszało.
Kiedyś syn mnie pytał czemu ty mamo ? czemu zawsze ty? odpowiadałam ,a czemu nie ja ,synu?
Mam nadzieję ze Tu ,na Forum jest więcej zrozumienia .
Obrazek

dorcia44

Post » Wto gru 27, 2016 20:11 Re: Wigilia w ten piękny czas wszystkiego najnaj :)

Oj słyszałam :twisted: A ile to MOJE zwierza kosztują ! :twisted:
A , duzo by mówić .

Witamy poświątecznie :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Wto gru 27, 2016 20:44 Re: Wigilia w ten piękny czas wszystkiego najnaj :)

O tak tę koszty, bo można przecież najtańsze jedzenie z biedronki kupować.
A weterynarze to naciagacze:) Ja kiedyś usłyszałam ze dałam się naciągnąć na leczenie Kali, niepotrzebnie przedluzalam itp.
Bo przecież jak kot stary i chory to trzeba uśpić. Przykro mi się strasznie zrobiło:( Ludzie nie rozumieją ze można zwierzęta kochać tak samo mocno jak ludzi.
Obrazek

Kalai

Od: Wto cze 30, 2015 1:21

Post » Wto gru 27, 2016 20:59 Re: Wigilia w ten piękny czas wszystkiego najnaj :)

Nie rozumieja .
Pieniadze wydane na wódę ? Ok . Na jakieś tam ciuchy w kosmicznych cenach ? ok .
Ale na KOTY ? WETERYNARZA ? Szok . Tylko , ze jeśli ja pracuję i zarabiam ,to tą kasę mogę na co chcę wydać .

barbarados

Post » Wto gru 27, 2016 22:04 Re: Wigilia w ten piękny czas wszystkiego najnaj :)

Dla zwierząt są schroniska ,a pieniądze? tyle rzeczy można za nie kupić ,karmy? diety ? chora jesteś ,się lecz :mrgreen:
Obrazek

dorcia44

Post » Wto gru 27, 2016 22:07 Re: Wigilia w ten piękny czas wszystkiego najnaj :)

Jestem :twisted: Smarkam dalej niz widze . :twisted: Chyba mózg wysmarkałam :twisted:
Schroniska to strata miejsca i miejskich pieniędzy .
A oststnio usłyszałam , że przez te nasze sterylki i kastracje , to wymrą wszystkie psy i koty , bo młodych nie bedzie :twisted:

barbarados

Post » Wto gru 27, 2016 22:11 Re: Wigilia w ten piękny czas wszystkiego najnaj :)

oj o tym wymarciu i ja wielokrotnie słyszałam :lol:
i że to nieludzkie i w brew naturze i o tym ze okaleczam te biedne zwierzęta...
Mało kto rozumie potrzebę wręcz konieczność regulacji populacji ,tz. jest selekcja naturalna .
Wiele by pisać.
Obrazek

dorcia44

Post » Wto gru 27, 2016 22:13 Re: Wigilia w ten piękny czas wszystkiego najnaj :)

Nom :mrgreen:
I tak się zastanawiam , kto tu jest ... zdrowy ? :twisted:

barbarados

Post » Wto gru 27, 2016 23:34 Re: Wigilia w ten piękny czas wszystkiego najnaj :)

dorcia44 pisze:Tak ,Ania miała koty zabrać ,ale mama Gosi poprosiła o zostawienie ,tyle Jej zostało...koty. :cry:
To jednak starsza ,chora osoba ,trzeba być czujnym i w miarę możliwości pomóc ,ale Ania to człowiek nie z tej planety ,zrobi wszystko aby było ok.

Wzruszyłam się na mokro :cry:

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Śro gru 28, 2016 7:22 Re: Wigilia w ten piękny czas wszystkiego najnaj :)

Witam poświątecznie
Róbmy swoje w kwestii Futer i nie słuchamy o kto mówi - wiem, wiem ze to wkurzające jest :evil:

kaja888

Od: Pon wrz 29, 2008 21:03

Post » Śro gru 28, 2016 16:44 Re: Wigilia w ten piękny czas wszystkiego najnaj :)

Witam Kochani .
Elu ,masz rację ,róbmy swoje :wink:
to jest coś na zasadzie syty głodnego nie zrozumie .
Zamówiłam jedzonko ,ale jeszcze nie dotarło ,najbardziej zależy mi na jedzonku dietetycznym i dla Iziego ,który uważa że Animonda senior jest dobra...więc se babo sama jedz :twisted:
Nie je ,jak jadł ,tak teraz olał.
Za to wsuwa Sensitiva który już mi się skończył :? Taki rozczulający jest ,taki niezgrabny ...i taki czysty!
Obrazek

dorcia44

Post » Śro gru 28, 2016 18:06 Re: Wigilia w ten piękny czas wszystkiego najnaj :)

Za Iziego :ok: :ok: :ok: i pozostałe kociaste i psiaste :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Śro gru 28, 2016 18:24 Re: Wigilia w ten piękny czas wszystkiego najnaj :)

ametyst55 pisze:Za Iziego :ok: :ok: :ok: i pozostałe kociaste i psiaste :ok: :ok: :ok:

no :ok: :ok: :ok: i za Ciociem Dorciem tesz czymamy Tuliś :ok: :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro gru 28, 2016 19:34 Re: Wigilia w ten piękny czas wszystkiego najnaj :)

Nareszcie ktoś za mnie kciuka :1luvu:
5.01 .Izi ma kastrację ,wtedy będzie potrzebne morze kciuków ,.
Obrazek

dorcia44

[poprzednia][następna]