Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 05, 2017 9:23 Re: Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

piekne wianki!
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Nie mar 05, 2017 10:30 Re: Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

Jak ja miałam drugi raz coś, co bardzo wyglądało na świnkę, to okazało się raz, że to reakcja alergiczna na przyjmowany wtedy lek, a drugi raz, że mononukleoza zakaźna.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie mar 05, 2017 13:35 Re: Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

Basiu bardzo się cieszę, że choroba się nie posuwa!!!!
Tak trzymaj kochana! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie mar 05, 2017 22:38 Re: Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

kropkaXL pisze:Basiu bardzo się cieszę, że choroba się nie posuwa!!!!
Tak trzymaj kochana! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Jeszcze nie mam wszystkich wyników.Wizyta u onkologa 16.03.ale mam nadzieje ,z e nic nie wykryją.Zresztą tak jak pisałam wRTG I USG nie wierze bo ne wykrywa wczesnych zman

Bunio& Daga

Od: Pt wrz 19, 2014 11:37

Post » Nie mar 05, 2017 22:54 Re: Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

Koty zachwycone ciepłym dniem biegały po ogrodzie i okolicznych działkach.Ale wieczorem zbiórka jak co dzień.Licze stan obecności i wołam z tarasu jak któregos brakuje.
Cały dzięn ciełam drzewo,Pozostały mi z jesieni suche gałezie do pocięcia. Ratuje sie na przedwiośniu bo opał mi sie juz skończył, Zdecydowałam sie wyciac duzy sumak rosnacy n a środku. Zamierał i nic by ju z z niego nie było.Tyle ,z e centralnie powstała duza przestrzeń.
Łańcuchy sie tępią ,przedłużacz padł,rąk i kregosłupa nie czuje od piły.To tak w skrócie.
No nic,łańcuch naostrze pilnikiem,przedłużacz zmieniłam,Jeszcze troszke ciecia zostało.Piła choc elektryczna nie sprawuje sie żle
Dużo pracy w ogrodzie.Przydało by sie ukopac dobrej ziemi z kompostu ale nie dam rady .Wysiadam z kręgosłupem.
Fryderyk wszedł w okres lnienia .Wyczesuje całe peki futra

Bunio& Daga

Post » Pon mar 06, 2017 13:14 Re: Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

Fryderyk to moglby sie o jakies krzaki sam wyczesywac ;)

Trzymam kciuki za wyniki i dobre samopoczucie wszystkich!

zuza

Post » Pon mar 06, 2017 23:03 Re: Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

zuza pisze:Fryderyk to moglby sie o jakies krzaki sam wyczesywac ;)

Trzymam kciuki za wyniki i dobre samopoczucie wszystkich!

Cięzko z tą Fryderykową samoobsługą :)

Bunio& Daga

Post » Wto mar 07, 2017 19:21 Re: Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

Witamy się wieczornie :)

A nie ma tam u Was jakiegoś chłopaczka młodego, który by mógł pomóc za parę złotych?

Czy kwitną już pierwiosnki czy inne kwiatuszki wczesnej wiosny? szukałam ostatnio i nie znalazłam :/ Nawet trawy jeszcze nie widać.
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Wto mar 07, 2017 20:23 Re: Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

klaudiafj pisze:Witamy się wieczornie :)

A nie ma tam u Was jakiegoś chłopaczka młodego, który by mógł pomóc za parę złotych?

Czy kwitną już pierwiosnki czy inne kwiatuszki wczesnej wiosny? szukałam ostatnio i nie znalazłam :/ Nawet trawy jeszcze nie widać.

Na razie nic nie widac,Odrobinke wyjrzały z ziemi zielone szczypiorki pierwszych wiosennych kwiatów.
Ani kwiatów,ani trawy nie widac.Może tylko na niektórych krzewach wieksze pączki.
Wczoraj przesadzałam spore skupisko wiazówki.To taka krzewiasta bylina kwitnaca na biało.Obsadziłam nowymi sadzonkami płot wzdłuż sasiada.
Reszte w wiekszych grupach na środku i w miejscu po olbrzymim wypróchniałym pieńku topoli .Pień w końcu na tyle wypróchniał ,ze dało się go ruszyc i wytoczyc bo wczesniej straszył nieopodal wejscia.To było drzewo na którym pierwotnie było bocianie gniazdo zanim zostało przeniesione na słup
Wykopałam sadzonki dzikiej róży które rozlazły sie dosyc bezwładnie w dotychczasowym miejscu i myślę gdzie posadzic je w większej grupie w skupisku.
Moja działka leży na skarpie ,a ponizej jest zejscie na starorzecze.
Oczyszczałam dzisiaj skarpe z porastajacych ją małych siewek i gałęzi .Ściagałam je na jedna pryzmę.
Jeszcze sporo z tym pracy.W robocie piłka ręczna i elektryczna. Mam jeden dobry łąńcuch który stal;e sie tępi i spada . :roll:
Niech juz sie zrobi ciepło bo koniecznością jest ogrzanie domu na noc ,a mnie kończy się opał i bardzo mnie to martwi.
Koty zachwycone ,z e jestem dłuzej na ogrodzie kręca się wokól mnie chcąc towarzyszyc we wszystkich czynnościach.
Psy tez siedza przy siatce i chętnie wyszłyby na starorzecze. Dagmarze pozwalam ale Fredi niestety musi pozostać.Nie słucha sie drań ,a ja moge go przeciez trzymać sprzatajac.

W sobote na mojej ulicy było pogotowie i policja. Okazało się ,ze 13-14 letnie dzieciaki urzadziły sobie balangę pod nieobecnośc dorosłych. Wzieli jakieś narkotyki czy dopalacze i nie mozna było ich docucic.Podobno poddano ich reanimacji bo nie było z nimi kontaktu,
To własnie było w domu z którego na jesieni pogryzł mnie pies i nawymyślano mi zamiast okazac szczepienia.

Bunio& Daga

Post » Czw mar 09, 2017 0:04 Re: Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

W końcu dzisiaj zabrałam się za prace hydrauliczne.Miałam dużo kocich pomocników.Syfon pod zlewozmywakiem zamontowałam i nawet nic nie cieknie chociaz musiałam w dwóch miejscach jeszcze zastosowac dodatkowo teflon,Jak jest wszystko rozłozone ,to koty sa ciekawskie i przychodza poogladac co sie dzieje.
Robi sie wtedy niezłe zamieszanie .Właśnie dzisiaj coś mi kot ogonem przykrył . Amelka usiadła na zakrętce od śruby do mocowania sitka .
Przeszukałam wszystko ,a kiciuś miał ubaw :twisted:
Rozciełam piła olbrzymi korzeń topoli.Był tak spróchniały ,ze dał się łatwo pokroić .
Duzo jeszcze tych wiosennych robót,oj duzo,
Niech juz się zrobi cieplej .Przyroda jest mądra i jakos nic sie nie wychyla .To nie wrózy dobrze.To znaczy ,z e nie zanosi sie na ciepełko. Natomiast przyleciały juz ptaki i codziennie widze nowe gatunki w karmniku i słysze o swicie ich głosy..
Psy tez raczej wolą byc w domu mimo iz mają uchylona klapkę.

Bunio& Daga

Post » Pt mar 10, 2017 16:32 Re: Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

Za cieplo!

zuza

Post » Pt mar 10, 2017 22:44 Re: Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bunio& Daga

Post » Pt mar 10, 2017 23:58 Re: Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

Piękne zdjęcia. Pozdrawiam całą gromadkę ❤❤❤❤

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob mar 11, 2017 15:21 Re: Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

Piękne zdjęcia Basiu! :mrgreen:

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Sob mar 11, 2017 20:29 Re: Re:Dagmara ,Fryderyk i 9 kocich puchatości

Dziękuje
Dzisiaj od rana szukałam telefonu który udało mi sie zgubić,Zaprosiłam koleżanke aby chodziła za mna z telefonem a ja wsłuchiwałam sie czy nie słychac sygnału.
W końcu na samym końcu pod pryzmą sciagnietych gałezi znalazłam aparat który dzwonił cichutko tak cicho ,ze trzeba było podejśc bliziutko aby cokolwiek słyszeć,
U mnie prace ogrodnicze w toku. Posadziłam dziaisj dzikie wino od strony sąsiada,przesadziłam wiciokrzew pod bramę.Przygptowałam poletko pod byliny
Beda rosnac winnym miejscu,W miejscu gdzie był bylinkownik zasieje jednoroczne,
Mam ogrodowa glebogryzarke -n a potrzeby ogródka wystarcza.Pięknie spulchniła ziemię,
Jutro posadze dzikie róze.Marzy mi się zakup kilku hortensji,
Może przyniose jakieś sadzonki ze starorzecza.Tam rosnie innna odmiana wiciolrzewu i kalina,
Jeszcze musze przybić daszek nad śmietnikiem i w końcu uporzadkowac wóz z bylinami
Koty zachwycone wiosenna aura i częsciej wychodzą,Pojawiły się tez wokolicu obce koty które najwyrazniej marcują,Zauważyłam ,ze moje psy bezbłednie rozpoznaja ltóre koty sa obce i tamte sa obszczekiwane
Skończył mi sie opał,Dogrzewam piecykiem.Zamówilam jeszze dwa metry na ptrzetrwanie,Ja już niewiem jak sobie radzić,Mam doła.
Nowe przepisy odnośnie wwyozu nieczystości płynnych przypraiaja wszystkich o pozawrót głowuy

!9 marca chciłabym pojechać na Olimpie po zkupy.Nie wiem jeszcze jak komunikacyjnie mi si eto uda
Martwi mnie ,z eDagmara jak sila to pierwszys sik jest z krwią ,Znowu usze podawac jej furaginę,
Frydreyk zdrowy i w doskonalej formie
W poniedziałek rano mam w Legionowie Ortopede od kolan-wykryło przeswietlenie jakieś narosle kostne i innne osterofity....Nie chce mi sie myslec co powie .potem jade do swoich dawnych kadr na UW a wieczorem pan mam mi porzywieśc drewno
Ostatnio edytowano Nie mar 12, 2017 11:24 przez Bunio& Daga, łącznie edytowano 1 raz

Bunio& Daga

[poprzednia][następna]