ŚLEPACZKI cz.VIII PROSIMY O ZAMKNIĘCIE WĄTKU

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 03, 2015 13:48 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- lipcowe bazarki i informacje

cudny ten Toluś <3
jaki on jest "duży" ?
"Człowiek którego kochają koty nie może być człowiekiem bezwartościowym.",

KotwKratke

Od: Nie lis 20, 2011 19:33

Post » Pt lip 03, 2015 13:57 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- lipcowe bazarki i informacje

KotwKratke pisze:cudny ten Toluś <3
jaki on jest "duży" ?

wiek nie wiem, ale mogę po wadze pokazać :wink:

Obrazek

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt lip 03, 2015 14:25 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- lipcowe bazarki i informacje

Moje tyle ważyły w okolicach 6-7 tygodnia ;)
Może być trochę starszy, jeśli jest mocno zabiedzony - na młodszego raczej nie wygląda.

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob lip 04, 2015 9:16 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- lipcowe bazarki i informacje

alessandra pisze:ogłoszenie dzisiaj sie pojawi na ja pacze :ok:

Wielkie dzięki :1luvu:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Nie lip 05, 2015 12:30 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- lipcowe bazarki i informacje

Nasz maluszek ma kolejne załamanie zdrowotne :cry:
Juz cieszyłysmy się, że jest poprawa... ale niestety życie napisało inny scenariusz.
W nocy miał trzy ataki padaczki. Ataki były z utrata przytomnosci, drgawkami i oddawaniem moczu.
Miał wykonany test w kierunku FIV wyszedł ujemnie. FeLV był zrobiony wczesniej i też był ujemny. W poniedziałek będzie pobrana krew na badanie w kierunku toksoplazmozy - wynik będzie pod koniec przyszłego tygodnia. W morfologii wyszły bardzo wysokie leukocyty w biochemii podwyższony mocznik. Dostał fenobarbital, który mamy włączyć w przypadku kiedy maluch dostanie kolejny atak.
Na razie nie wiadomo co jest powodem ataków ? Toksoplazmoza, zarobaczenie (w badaniu kału było więcej jaj glist niż kupy), mocznica to na chwile obecną najbardziej prawdopodobne opcje, które musimy kolejno wykluczać.
Dzis jeszcze sprawdzany był potas by wykluczyć padaczkę wywołana odwodnieniem z powodu upałów.
Maluszka czekają kolejne wizyty, antybiotyki i kroplówki.
Jesli wynik w kierunku toksoplazmozy wyjdzie pozytywny będziemy leczyć a jesli negatywny to zapewne konieczna będzie wizyta u nefrologa.
Generalnie maluch czuje się dobrze, przybiera na wadze i na pierwszy rzut oka nikt nie powiedziałby, że jest tak schorowanym maluszkiem.
Najgorsze są te wszystkie zastrzyki, pobierania krwi itp Maluszek strasznie krzyczy, walczy i broni się a my nie jestesmy w stanie trzymać się kupy patrząc jak maluszek tak strasznie krzyczy. Biedak nie dosć, że nie widzi to
jeszcze nie rozumie dlaczego ciagle go tak kłują :cry:

Obrazek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Nie lip 05, 2015 13:57 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- lipcowe bazarki i informacje

:(

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pon lip 06, 2015 10:07 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- lipcowe bazarki i informacje

cytuję z wątku Kotki Milki
Kotka Milka pisze:pomocy
sąsiadka ma 7 kociat, jedno ma wywalone oko z ropa na wierzchu!
koszt operacji usuniecia gałki ocznej plus antybiotyk to ok 250zl
Sasiadka powiedziala ze nie da na kota i chce go uśpić, :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:
Błagam o cokolwiek!!
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pon lip 06, 2015 10:30 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- lipcowe bazarki i informacje

sprawa jest pilna kot ma zostac poddany eutanazji
czy wystarczy jak w srode umowie zabieg u wetow moich i wystawia fakture za usuniecie oka?
Kotka Milka

Post » Pon lip 06, 2015 22:24 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- lipcowe bazarki i informacje

Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Wto lip 07, 2015 15:27 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- lipcowe bazarki i informacje

co z fozzym? Kto go tak pobił?ma jakies obraze nia wewnetrzne?
Kotka Milka

Post » Śro lip 08, 2015 11:53 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- lipcowe bazarki i informacje

okazało sie ze 3 kociaki z tych 7 juz maja chore oczy błagam o wsparcie!koty w drodze do krakowa!
Kotka Milka

Post » Śro lip 08, 2015 14:16 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- lipcowe bazarki i informacje

Kotka Milka pisze:okazało sie ze 3 kociaki z tych 7 juz maja chore oczy błagam o wsparcie!koty w drodze do krakowa!

wsparcie będzie na pewno, jutro opisze wszystko co i jak -tylko sie trochę po przyjeździe ogarnę

Fozzy przyjechał z Ukrainy :(

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro lip 08, 2015 16:31 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- lipcowe bazarki i informacje

mamaGiny pisze:cytuję z wątku Kotki Milki
Kotka Milka pisze:pomocy
sąsiadka ma 7 kociat, jedno ma wywalone oko z ropa na wierzchu!
koszt operacji usuniecia gałki ocznej plus antybiotyk to ok 250zl
Sasiadka powiedziala ze nie da na kota i chce go uśpić, :placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:
Błagam o cokolwiek!!

Kociak juz po usunieciu oka w krakowie.
Kotka Milka

Post » Śro lip 08, 2015 21:15 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- lipcowe bazarki i informacje

Witam przedstawiam Wam koteczkę około półtorej do dwóch miesięcy
Koteczka zastała znaleziona w Wadowicach z wielkim guzem na oczku.
Wet spróbował przemyć ,po namoczeniu guz pękł wylała się ropa i krew
W trybie natychmiastowym została zoperowana ,jak powiedział lekarz jeszcze
jeden góra dwa dni nastąpiło by zatrucie organizmu i kotka by umarła w męczarniach
a i tak cierpiała potworne katusze.Obecnie stan kotki jest dobry ma zabezpieczenie lekami
i antybiotykami. Mam nadzieje, że szybko dojdzie do zdrowia wszyscy zaciskamy kciuki .
nie było czasu na robienie wcześnie zdjęć ważniejsze było ratowanie koteczki ,
ale wstawiam fotki już po operacji . żeby jej nie było smutno zabrałem jej siostrę teraz razem
siedzą w klatce .
Obrazek Obrazek
A to jej siostra Obrazek
Zapomniałem dopisać że koteczka miała w uszkach kopalnie syfu rzadko się zdarza taka ilość a i pchły urządziły sobie na jej sierści bal, zresztą sami zobaczcie .
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

[poprzednia][następna]