Cm. Wolski - przygotowania do zimy.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 05, 2016 11:21 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Babonie - dzieki za relacje!!

Na zdjeciach brak falujacych, splecionych ogonkow. Co slychac u cmentarnych kochankow? Czy duet milosny dobrze sie sprawuje w Milanowku? A moze juz na swoich wlosciach? Daj Boze..

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Wto sty 05, 2016 18:13 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

niestety, Amorki nasze mają się źle. :(

to jak zupełnie inne koty, wylęknione, bez radości życia. miziałam je jakiś kwadrans, Mumin być może czerpał z tego jakąś przyjemność, ale raczej po prostu udawał, że go nie ma (opcja TWZ). Amorosia natomiast była całkowicie wystrachana :( no serce pęka i żal patrzeć. Amoronia się w końcu wkurzyła i pacnęła mnie łapą. Może doprowadziła do tego osoba "cmentarnego hycla", czyli TWZ. Po tym dałam im spokój.
W ogóle przy mnie nie chciały zjeść serc.

Serio serce pęka, żałowałam szczerze, że chciałam ich przeprowadzki do Milanówka. Chociaż przyznam, że od kilku dni się trochę jednak cieszę - przynajmniej nie wymarzną nerek przy tej arktycznej temperaturze...
One nie są agresywne, na cmentarzu były bardzo mizialskie, na pewno obecność człowieka zmieniłaby wiele w niedługim czasie. Ale w Milanówku jej nie dostaną.
Co lepsze?... :(

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Wto sty 05, 2016 19:32 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Potrzebny jest im prawdziwy dom, dopiero tam odżyją. Na cmentarz przed końcem zimy nie ma sensu wypuszczać, bo się już rozpiecuszyły i łatwo się przeziębią.
A poza tym, skąd wiesz, jak one się zachowują, kiedy ludzie nie patrzą? Same są w pomieszczeniu, czy z innymi kotami?
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Śro sty 06, 2016 12:25 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Fleur pisze:niestety, Amorki nasze mają się źle. :(

to jak zupełnie inne koty, wylęknione, bez radości życia. miziałam je jakiś kwadrans, Mumin być może czerpał z tego jakąś przyjemność, ale raczej po prostu udawał, że go nie ma (opcja TWZ). Amorosia natomiast była całkowicie wystrachana :( no serce pęka i żal patrzeć. Amoronia się w końcu wkurzyła i pacnęła mnie łapą. Może doprowadziła do tego osoba "cmentarnego hycla", czyli TWZ. Po tym dałam im spokój.
W ogóle przy mnie nie chciały zjeść serc.
Serio serce pęka, żałowałam szczerze, że chciałam ich przeprowadzki do Milanówka. Chociaż przyznam, że od kilku dni się trochę jednak cieszę - przynajmniej nie wymarzną nerek przy tej arktycznej temperaturze...
One nie są agresywne, na cmentarzu były bardzo mizialskie, na pewno obecność człowieka zmieniłaby wiele w niedługim czasie. Ale w Milanówku jej nie dostaną.
Co lepsze?... :(

balam sie tego :(

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Śro sty 06, 2016 16:47 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

No tak, zawsze wybór :/
Pocieszamy się, że mają ciepło i nie są głodne
Ale znowu zastanawiam się, jak to jest, że kot mizialski na cmentarzu wcale taki nie musi być w innych warunkach
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Śro sty 06, 2016 17:34 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Póki kot się czuje niepewnie, to mizialski nie będzie.

mziel52

Post » Czw sty 07, 2016 19:47 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

ja myślę, że one by się naprawdę prędko oswoiły w warunkach łagodnie-człowieczych. w schronie nie ma szans. ale przynajmniej są bezpieczne i nie marzną. nie podłożą się jakimś podłym ludziom na cm.

alysiu, może zmienimy tytuł wątku? np. "Cmentarz Wolski - megaPILNIE DT dla zakochanych kotów" ?

Fleur

Post » Pt sty 08, 2016 15:20 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Czy w klatce w lecznicy maja się gdzie schować? jak trzymaliśmy koty ze stajni w lecznicy to do każdej klatki wstawiłam im jakieś tekturowe pudełko/domek, takie po papierze ksero albo domek pluszowy. Zawsze to jakaś forma kryjówki. Zdarzało się ze dwa albo i trzy pakowały się do tego pudełka jak śledzie, byle by się schować.
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Pt sty 08, 2016 20:52 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

one nie są w klatce w lecznicy, są w schronie.
mają dla siebie osobne pomieszczenie, malutki pokoik, który jest wydzielony z mniejszego pomieszczenia za pomocą kratkosiatki, dodatkowo zabezpieczony takim jakby pleksi plastikowym, za to na drzwiach/furtce nie ma pleksi, więc mogą sobie powyglądać dla pozostałe pomieszczenia. w pokoiku mają posłanka, wysoki drapak z 2 budkami, okno na podwórko, parapet, michy, kuwetę. są tak tylko we 2. warunki lepsze, niż pokój wynajmowany przeze mnie na stypendium, serio. mam nadzieję, że jak nie ma ludzia to są bardziej wyluzowani i korzystają z ciepłego M1. nie da się teraz tego podejrzeć, bo aktualnie nie działają kamerki.
na cmentarzu koty nie przybywają licznie, niestety. ale dziś było tak około 10. mam nadzieję, że pozostałe mają się jakoś i są w dobrym zdrowiu, nikt nie zamarzł, nie skonał z wychłodzenia. niestety nowy problem jest taki, że Sreberko Skośnookie Sępik musi mieć zęby w strasznym stanie. dzisiaj obserwowałam dantejskie sceny przy jego próbach jedzenia. potem bardzo mnie prosił o jedzenie "bez żyletek"... :/ TWZ poinformowany, będziemy chyba polować pilnie, tylko ta pogoda...
poza tym koty dużo piją, muszą być przy tych mrozach mocno odwodnione. dostały dzisiaj solidną dawkę serc i rozsądną dawkę puszek, tyle, by nie zdażyło zmarznąć na kamień. ktoś chyba był przede mną za kancelarią.

dzięki zapobiegliwości TWZ zdążyliśmy też wymienić wcześniej, przed mrozami, polar w budkach. zainstalowaliśmy i wymościliśmy też budkę od bagheery! dzięki Ci! :201494
jedną straciliśmy - zrobiła się dziura w dachu, nalało się wody i zamarzła na kamień. ale to i tak w takim miejscu, w którym nie ma dużego kociego ruchu. zostały tam jeszcze 2, myślę, że spokojnie wystarczą... nie mieszka już tam kicia Szara :(
ktoś wywalił też jedną budkę z małego cmentarza. zachodzę w głowę dlaczego, bo była tak idealnie wpasowana w tak schowane skrajnie miejsce, że ktoś musiał być NAPRAWDĘ w cholerę zdeterminowany, żeby się namordować z wywaleniem jej. no oczywiście nie było żadnego sposobu, żeby komuś przeszkadzała. ale wiadomo jak jest, nie? :evil: aa, wymieniliśmy też ściółkę w domkach holenderskich. poprzednia była w bardzo kiepskim stanie. dywanik od bagheery też się przydał wreszcie.

może ktoś zechciałby wybrać się w poniedziałek? to głodny dzień, a w te temperatury przydałby się jakiś zasiłek karmowy. w tym tygodniu było -18 i udało mi się załatwić kogoś ekstra na karmienie, w przyszłym już nic nie poradzę.

Fleur

Post » Nie sty 10, 2016 15:42 Re: Cm.Wolski MEGA PILNE DT dla zakochanych kotów !!!

[*] Przytyłka...
Obrazek
znaleźliśmy ją dzisiaj martwą, zamarzniętą :cry:

Fleur

Post » Nie sty 10, 2016 16:11 Re: Cm.Wolski MEGA PILNE DT dla zakochanych kotów !!!

Ale chyba nie z mrozu padła? Nie wygląda też na chorego kota, z kiedy to zdjęcie?
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Nie sty 10, 2016 16:15 Re: Cm.Wolski MEGA PILNE DT dla zakochanych kotów !!!

Chory kot się chowa przed śmiercią, chyba że nie zdąży.

mziel52

Post » Nie sty 10, 2016 16:56 Re: Cm.Wolski MEGA PILNE DT dla zakochanych kotów !!!

zdjęcie z dawna, ale nie wyglądała źle i teraz. nie była tak gruba jak niektóre koty cmentarne, ale miała trochę tłuszczyku.
leżała na boku blisko ścieżki. TWZ zawiózł ciało do weta do Pruszkowa. ma się przyjrzeć, zrobić sekcję. na SGGW nikt nie odbierał, a nas nie będzie poniedziałek-wtorek.

druga zła wiadomość jest taka, że nie złapaliśmy srebrnego Sępika. a nie wygląda dobrze - jest dość chudy i nie je, mimo że widać, że jest bardzo głodny. odrzuca go nawet od picia śmietany :( był prawie pod podbierakiem, ale się wymknął. kolejna próba dopiero w środę. mam nadzieję, że wytrzyma jakoś do tego czasu...

w związku z powyższymi i innymi, wkurza mnie, jak ktoś mówi, że cmentarne koty na Woli mają tak zajebiście. nie mają.
i będę się zastanawiać co się stało. Przytyłka specyficznie pomiaukiwała, trochę jak Beżka. zastanawia mnie na przykład, czy wołała o pomoc przed śmiercią. czy wiedziała, że umiera. i takie tam. tego.

Fleur

Post » Nie sty 10, 2016 17:59 Re: Cm.Wolski MEGA PILNE DT dla zakochanych kotów !!!

Fleur pisze:[*] Przytyłka...
Obrazek
znaleźliśmy ją dzisiaj martwą, zamarzniętą :cry:

:cry:
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Nie sty 10, 2016 18:51 Re: Cm.Wolski MEGA PILNE DT dla zakochanych kotów !!!

tak to wyglądało.
może leżała już w piątek, nie szłam wtedy tamtędy. jakaś kobieta powiedziała nam, że tam leży martwy kot. próbowaliśmy wtedy złowić biedazębnego, niejedzącego Sępika.

Obrazek Obrazek

TWZ przekazuje wiadomość:
Życie bezdomniaka jest przejebane i że trzeba im pomagać tu i teraz bo nie ma żadnego tęczowego mostu. Jeśli nie poprawimy choć trochę ich losu tutaj i od razu, to umrą w beznadziei i opuszczeniu nie doczekawszy lepszego życia.

Fleur

[poprzednia][następna]