GUCIO-JEDNO OCZKO URATOWANE ...W DS :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 27, 2013 23:04 Re: KOLEJNY BEZDOMNIAK Z DZIAŁEK-BEZ OCZKA DRUGIE ŹLE STR47

Aga :1luvu: :1luvu: :1luvu: kasę się zorganizuje na spłatę pożyczki oraz dalsze leczenie :ok: :ok:
jo.anna

Post » Nie sty 27, 2013 23:06 Re: KOLEJNY BEZDOMNIAK Z DZIAŁEK-BEZ OCZKA DRUGIE ŹLE STR47

spoko...to najmniejszy problem ...wazne jest zeby pomóc Tosi...i to jak najszybciej ...
agula76

Post » Nie sty 27, 2013 23:08 Re: KOLEJNY BEZDOMNIAK Z DZIAŁEK-BEZ OCZKA DRUGIE ŹLE STR47

Tosiulka tyle już wycierpiała, błąkała się praktycznie ślepa po mrozie w wiecznych ciemnościach. Teraz już będzie tylko lepiej :1luvu:
jo.anna

Post » Nie sty 27, 2013 23:08 Re: KOLEJNY BEZDOMNIAK Z DZIAŁEK-BEZ OCZKA DRUGIE ŹLE STR47

Biedny . ale i tak miała szczęście ze trafił na Was ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Nie sty 27, 2013 23:18 Re: KOLEJNY BEZDOMNIAK Z DZIAŁEK-BEZ OCZKA DRUGIE ŹLE STR47

Ja o lekarzu na miejscu mówię dlatego, że do takiego można podjechać w każdej chwili i to jest cenne w wielu momentach.
Rozumiem, że chcecie do specjalisty, ok. Tylko, że czasami naprawdę wystarcza normalny wet.

O ludzkim wysokim ciśnieniu nie mam zielonego pojęcia bo ja z tych co to mają takie ledwo, ledwo.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pon sty 28, 2013 9:11 Re: KOLEJNY BEZDOMNIAK Z DZIAŁEK-BEZ OCZKA DRUGIE ŹLE STR47

Dziewczyny, czy kotki, o których oczka walczycie są w DT czy DS?
Czy to Gucio i Tosia?
Przepraszam, troszkę się pogubiłam, a chciałam zgłosić je do lutowej pomocy z Funduszu Ślepaczków.
Bardzo proszę o informacje, najlepiej w wątku ślepaczków (banerek w moim podpisie).

Kciuki za maluchy zaciskam z całych sił!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon sty 28, 2013 9:24 Re: KOLEJNY BEZDOMNIAK Z DZIAŁEK-BEZ OCZKA DRUGIE ŹLE STR47

sa w dt ...:(

Gucio juz ma podleczone...dałysmy rade

ale Tosia ..teraz zaczyna sie walka o nią:(

dzięki Jerzykowa ....juz sie odzywaam ...
agula76

Post » Pon sty 28, 2013 9:24 Re: KOLEJNY BEZDOMNIAK Z DZIAŁEK-BEZ OCZKA DRUGIE ŹLE STR47

Gucio jest na DT u Karoliny.
Tosia jest na DT u swatowej Iwony i musi mieć nowy DT, o ile dobrze zrozumiałam, bo pani nie widzi potrzeby leczenia i musi ukrywać koty przed mężem.
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Pon sty 28, 2013 10:18 Re: KOLEJNY BEZDOMNIAK Z DZIAŁEK-BEZ OCZKA DRUGIE ŹLE STR47

wątek Tosi..jestem w parcy ...wiec jak sa jakies niedociągnięcia lub czvegos nie napisałam to prosze o sugestie

viewtopic.php?f=1&t=150327
agula76

Post » Pon sty 28, 2013 10:24 Re: KOLEJNY BEZDOMNIAK Z DZIAŁEK-BEZ OCZKA DRUGIE ŹLE STR47

Przeprowadziłam poważną rozmowę z moją swatową.
Sprawa przedstawia się tak:
Tosia zostaje w DT u swatowej do czasu znalezienia DS. Kobieta dużo zrozumiała już, po prostu sytuacja ją chyba przerosła. Już sobie wszystko wytłumaczyłyśmy, nie ma mowy o uśpieniu kotki, my przejmujemy całe leczenie, testy, wizyty, ona zapewnia DT Tosi.
Nie będzie miała u niej źle, bo to w gruncie rzeczy dobry człowiek, dokarmia różne koty, wyłapuje bezdomne na działkach, po cichu przed mężem kupuje karmy, maluchy oswaja u siebie w domu, ale tak, żeby mężowi nie wchodziły w zasięg jego wzroku - on nienawidzi kotów.
Dlatego ogarnęła ją panika po złapaniu Tosi stąd taka była jej reakcja. Ale kotki, które przebywają u niej mają bardzo dobrze, bo ona je rzeczywiście kocha, oswaja, dobrze karmi, odrobacza. Ale ze strony finansowej nic więcej nie zrobi, bo niestety mąż...... I niech tak zostanie. Ona niech ją pielęgnuje, my zajmujemy się resztą.
Trochę mi żal swatowej, bo ma bardzo duże problemy z mężem z powodu kotów a znam go i wiem jaki potrafi być nieprzyjemny jeśli chodzi o koty.
Ostatnio edytowano Pon sty 28, 2013 10:37 przez iwoo1, łącznie edytowano 1 raz

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Pon sty 28, 2013 10:33 Re: KOLEJNY BEZDOMNIAK Z DZIAŁEK-BEZ OCZKA DRUGIE ŹLE STR47

Iwonka wazne jest to zeby zgodziła sie na leczenie a jestem po rozmowei ze Stefanowiczem i obecny stan moze wrecz zagrazac jej zyciu bo nie leczone rozlanie oka jak byla w warunkach dzialkowych moglo juz dojsc do zakazenia czy stanu zapalnego....

i koteczka musi jak njszybciej miec wdrozone leczeni ogólne..pózniej w 2 kolejnosci oczyszcenie tego oczka ...

kamien spadł mi z serca bo tak na prawde bałam sie czy mi dzis da kotke do lekarza ...ja tez jej wczoraj duzo tłumaczyłam i miałam wrazenie ze chce dobrze dla niej...

no ale ...leczeni teraz oczek i ogolne jest podstawą
agula76

Post » Pon sty 28, 2013 21:44 Re: KOLEJNY BEZDOMNIAK Z DZIAŁEK-BEZ OCZKA DRUGIE ŹLE STR47

Nie ma to jak trzy poziomowe mieszkanie :)

Obrazek

iwoo1

Post » Pon sty 28, 2013 21:50 Re: KOLEJNY BEZDOMNIAK Z DZIAŁEK-BEZ OCZKA DRUGIE ŹLE STR47

extra chałupka :ok: ale zwalają mnie trochę z nóg ceny takich przyjemności :oops:
jo.anna

Post » Pon sty 28, 2013 22:52 Re: KOLEJNY BEZDOMNIAK Z DZIAŁEK-BEZ OCZKA DRUGIE ŹLE STR47

To akurat mój stary drapak, który już ledwo zipał przy takiej ilości kotów, ale miał swoje lata. Zięć go naprawił, założył nowe sznurki sizalowe i przynajmniej nie wylądował na śmietniku.

iwoo1

Post » Wto sty 29, 2013 8:44 Re: KOLEJNY BEZDOMNIAK Z DZIAŁEK-BEZ OCZKA DRUGIE ŹLE STR47

watek Tosi -siostry Gucia

viewtopic.php?f=1&t=150327
agula76

[poprzednia][następna]