[Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 06, 2013 17:14 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

aga&2 pisze:kassja pisze:
Nie wiem co będzie, jak zagrodzą budowę Galerii Jagiellońskiej, wtedy już tylko wpław przez Białkę pozostanie :ryk:

O zobacz i oprócz siłowni, lekkiej atletyki będziesz miała basen gratis 8)

Survival pełną parą! Ehh, strasznie dużo już te koty przeżyły :(
Obrazek

Magdulka

Od: Wto wrz 08, 2009 12:40

Post » Sob lip 06, 2013 19:46 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

pod krzakami przy restauracji Triumf (Księżyno) koczuje śliczna blond kotusia.Dokarmiają ją kucharze z restauracji.
Może warto obadać .
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Od: Śro mar 04, 2009 18:29

Post » Sob lip 06, 2013 20:13 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

A ja mam nową kotkę, Merlinkę (Melę)

Biegała od rana po sklepie rozpaczliwie miaucząc... Dziewczyny ją złapały, ale mała płakała jak tylko nie było przy niej człowieka no i zadzwoniły do mnie szukając ratunku dla kociaka.
Niezastąpiona p.Kasia porzuciła więc swoje plany rekreacyjno - weekendowe i pojechała ze mną po futro, a następnie do weterynarza, żeby odseparować kota od dzikich lokatorów zewnętrznych i wewnętrznych.
I dopiero po tym wszystkim mogła pojechać relaksować się poza zasięgiem telefonii komórkowej ;)

Miałam nadzieję, że Magi zyska przyszywaną siostrę do zabaw, a Mela uspokoi się w towarzystwie innych kotów. Ech to by było zbyt piękne :P

No ale Mela już tak nie rozpacza, kiedy człowieka nie ma w pobliżu, znalazła sobie kilka kryjówek do spania, odwiedziła kuwetę, podjadła po trochu z każdej miseczki :ok:
Magi ją osykuje, ale już podchodzą do siebie coraz bliżej.
Zobaczymy co jutro z tego będzie - stado zostaje bez nadzoru na cały dzień. Mają czas by się dogadać ;)
Obrazek

Mo-ty-lek

Od: Pt sie 15, 2008 14:50

Post » Pon lip 08, 2013 8:34 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Szukam osoby z Nowego Miasta (okolice Pułaskiego, Rzymowskiego), która na czas mojego letniego wyjazdu karmiłaby kotkę przy Telepizzy na Rzymowskiego 43 w terminie od 23.07 do 30.07 włącznie. Jedzenie zabezpieczam, kotka w miarę oswojona do obcych, czeka na posiłek codziennie od 17.00 (raz dziennie).
Obrazek

Lion Kid

Od: Sob sie 01, 2009 16:20

Post » Pon lip 08, 2013 16:10 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

uwaga na ul.proletariackiej 2a (okolice żabiej) pod blokiem przy parkingach widziano małe kociaki;/ dzis kolezanka ktora przejezdzajac autem obok zadzwonila by mnie poinformowac ,moze ktos cos wie na ten temat albo mieszka w okolicy?

chuda861

Od: Pt wrz 28, 2012 20:46

Post » Pon lip 08, 2013 20:37 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

chuda861 pisze:uwaga na ul.proletariackiej 2a (okolice żabiej) pod blokiem przy parkingach widziano małe kociaki;/ dzis kolezanka ktora przejezdzajac autem obok zadzwonila by mnie poinformowac ,moze ktos cos wie na ten temat albo mieszka w okolicy?

są tam trzy małe kociaki w raz z matka,jest pomiedzy proletariacka 2a a żabia 8 w takim starym opuszczonym czarnym domu przy garazach...moze ktos mieszka w poblizu i moglby chociaz od czasu do czasu zostawic jakies jedzonko...

chuda861

Od: Pt wrz 28, 2012 20:46

Post » Wto lip 09, 2013 21:00 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Ale się dzieje dużo.
A i ile biedek różnych :(, ech, lato...
Musiałam nadrobić czytanie kilkunastu ładnych stron żeby być w tematach :). Miło się czyta, chociaż to nie to samo, chciałoby się być z Wami.
Pozdrawiam i trzymam kciuki za pomyślne działania :P.

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Śro lip 10, 2013 9:14 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Witaj Szałwia, miło, że nas odwiedzasz :lol:

A ponieważ ostatnio pisałam o samych problemach, to dla równowagi coś pozytywnego.
Pamiętacie Żółwiki?
Tutaj można poczytać - http://kotkowo.pl/index.php?option=com_ ... itstart=18

Te pojechały na wioskę koło Gródka. Ponieważ w weekend byłam na rancho u znajomych, to z paczką chrupek i aparatem odwiedziłam Żółwiki. Koty zadomowiły się na dobre, nawet "wygryzły" psa z budy. Ale nie tak na poważnie, tylko się z psem zakumplowały, a on wynajął im swoją budę. Gdy pada, często razem siedzą w budzie. A nie jest to mały psiaczek, tylko duży, "wilczuropodobny" pies. Trzymają się razem, z wioskowymi kotami się nie zadają, razem polują na myszy i ptaki, razem jedzą, razem śpią.

Obrazek Obrazek

Było bardzo gorąco, koty ospałe szukały miejsca w cieniu.

Obrazek Obrazek

Pokazuję te zdjęcia szczególnie tym wszystkim, którzy uważają, że dom na wsi to dla miejskiego kota katastrofa. Oczywiście, wszystko zależy od podejścia ludzi do zwierząt. Ci ludzie szanują zwierzęta.
I nie ma wątpliwości, że te koty wygrały los na loterii.
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Śro lip 10, 2013 10:19 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Super @Kassja :ok: oby takich historii jak najwiecej.

Mizia pozdrawia

Obrazek
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Śro lip 10, 2013 12:14 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

kassja pisze:Pamiętacie Żółwiki?
Tutaj można poczytać - http://kotkowo.pl/index.php?option=com_ ... itstart=18
Pokazuję te zdjęcia szczególnie tym wszystkim, którzy uważają, że dom na wsi to dla miejskiego kota katastrofa. Oczywiście, wszystko zależy od podejścia ludzi do zwierząt. Ci ludzie szanują zwierzęta.
I nie ma wątpliwości, że te koty wygrały los na loterii.

Na pewno doceniają ŚWIEŻE POWIETRZE. Po tym syfie w którym siedziały to faktycznie prawdziwy los na loterii :)
Ale nawet jak kto w syfie nie siedzi (czasem sprzątam 8) a piję do mojej niegdyś-domowej słodkiej Nokii) to jak ma pod futrem dzikiego tygrysa to wieś jest żywiołem. Obecnie słodka koteczka wpada do domu z raz dziennie jedynie po to by osyczeć Słonika i Szczotę. Rzuca do nich kilka brzydkich wyrazów i zwiewa :roll: .Pobiła dwa owczarki niemieckie, przegoniła wszystkie "koty publiczne", włazi na drzewa, morduje to co od niej słabsze (zdjęła sobie już 2 dzwonki z obroży)i ma radość na mordzie. I pomyślałby kto że od maleńkości siedziała na 3 piętrze...
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Czw lip 11, 2013 12:21 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Poradźcie proszę, czy kastracja wolnożyjącego kocura to dobry pomysł? Chodzi o kota, który żyje na cmentarzu, który położony jest poza miastem (ogólnie mówiąc w polu). Jest tam stadko kotów i są palny żeby je wysterylizować, pytanie - czy kocura też ciachać? Spotkałam się z różnymi opiniami i nie wiem co robić... :?
Dodam, że w w moim podpisie jest link do bazarku, z którego dochód będzie przeznaczony właśnie na sterylizację tych kićków z cmentarza. Zapraszam serdecznie :kotek:
Obrazek

Magdulka

Post » Czw lip 11, 2013 12:43 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Magdulka pisze:Poradźcie proszę, czy kastracja wolnożyjącego kocura to dobry pomysł? Chodzi o kota, który żyje na cmentarzu, który położony jest poza miastem (ogólnie mówiąc w polu). Jest tam stadko kotów i są palny żeby je wysterylizować, pytanie - czy kocura też ciachać? Spotkałam się z różnymi opiniami i nie wiem co robić... :?
Dodam, że w w moim podpisie jest link do bazarku, z którego dochód będzie przeznaczony właśnie na sterylizację tych kićków z cmentarza. Zapraszam serdecznie :kotek:

Magdulka te koty z cmentarza są oswojone, kocur bez oporów podchodzi do ręki, kotka jest trochę bardziej nieufna, szkoda by te koty mieszkały na cmentarzu :(
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Czw lip 11, 2013 13:17 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Sylwia, ale czy my mamy jakąś alternatywę dla tych kotów? Ktoś je weźmie na tymczas, czy zostaną wypuszczone na cmentarzu? Pewnie, że ich szkoda, ale co tu robić :(
Obrazek

Magdulka

Post » Czw lip 11, 2013 13:42 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Magdulka pisze:Sylwia, ale czy my mamy jakąś alternatywę dla tych kotów? Ktoś je weźmie na tymczas, czy zostaną wypuszczone na cmentarzu? Pewnie, że ich szkoda, ale co tu robić :(

ja niestety nie mam dla nich żadnego tymczasu :(, po sterylizacjach/kastracjach wypuszczę je z powrotem na cmentarz, jestem sama na cały Bielsk Podlaski i tak ledwo się wyrabiam z łapankami, nie mam gdzie i za co tymczasować :(

są jeszcze cztery 6-7tygodniowe kociaki i dwa 12- tygodniowe, które koczują pod gołym niebem, bo nie mam co z nimi zrobić, jeden kociak 6-7 tygodniowy już jest za TM, przegrał walkę z kocim katarem, za późno go znalazłam
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Pt lip 12, 2013 7:20 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Luspa pisze:Obrazek

Kotunia pięknieje w oczach :ok:

Przed chwilą odniesiono mi kociaka, chyba kocurka, czarnego z lekko przedłużaną sierścią. Wczoraj sama go złapałam, ale ludzie okazali się nieodpowiedzialni i chcieli go wyrzucić na ulicę, więc kotulek jest u mnie.
Kto może dać DT kociakowi?
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

[poprzednia][następna]