Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 11, 2013 15:28 Re: Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

Ja i tak codziennie zmieniam wodę, więc można przyjąć, że jest na krótko.
Moim zdaniem nie ma obaw, nie przedawkuje się srebra w ten sposób.
Przedawkowanie srebra u ludzi objawia się niebieskim kolorem skóry (nie wyczytałam, aby poza kolorem były inne niebezpieczeństwa związane z przedawkowaniem srebra)- https://e-numizmatyka.pl/portal/strona- ... rebro.html :)
Obrazek
12 stycznia 2014 mija rok od kiedy Tigra jest z nami :)

ManfredkotTusi

Od: Czw cze 18, 2009 0:42

Post » Czw kwi 11, 2013 15:49 Re: Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

... i stąd się wzięły Smerfy..
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw kwi 11, 2013 19:50 Re: Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

morelowa pisze:... i stąd się wzięły Smerfy..

A patrząc na te zdjęcia, konkretnie Papa Smerf :)
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Czw kwi 11, 2013 20:03 Re: Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

Czyli kolor naszych kotów (w razie przedawkowania) się nie zmieni bo sierść pan ze zdjęcia ma normalną :wink:
No chyba, że mamy koty łyse na stanie to mogą ewentualnie stać się niebieskie :) .
12 stycznia 2014 mija rok od kiedy Tigra jest z nami :)

ManfredkotTusi

Od: Czw cze 18, 2009 0:42

Post » Pt kwi 12, 2013 13:32 Re: Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

Ze srebrem trzeba uważać - lubi wchodzić w reakcje z innymi lekami. Przerobiłam na własnym zabrodawkowanym dziecku.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pt kwi 12, 2013 18:13 Re: Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

ManfredkotTusi pisze:Czyli kolor naszych kotów (w razie przedawkowania) się nie zmieni bo sierść pan ze zdjęcia ma normalną :wink:
No chyba, że mamy koty łyse na stanie to mogą ewentualnie stać się niebieskie :) .

Czyżby przepis na nie-rosyjskiego niebieskiego?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Czw kwi 18, 2013 9:38 Re: Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

No to dziś sterylizuję kotkę działkową, którą wczoraj dorwałam. Na moje oko jest już w dość wysokiej ciąży :| Wiem, że wyższe racje, że bezdomność, ale i tak mam wyrzuty sumienia, że to będzie sterylizacja aborcyjna.
Obrazek

rastanja

Post » Czw kwi 18, 2013 9:53 Re: Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

rastanja pisze:No to dziś sterylizuję kotkę działkową, którą wczoraj dorwałam. Na moje oko jest już w dość wysokiej ciąży :| Wiem, że wyższe racje, że bezdomność, ale i tak mam wyrzuty sumienia, że to będzie sterylizacja aborcyjna.

mocne kciuki :ok:
wszystko będzie dobrze :ok:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Czw kwi 18, 2013 12:33 Re: Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

dalia pisze:
rastanja pisze:No to dziś sterylizuję kotkę działkową, którą wczoraj dorwałam. Na moje oko jest już w dość wysokiej ciąży :| Wiem, że wyższe racje, że bezdomność, ale i tak mam wyrzuty sumienia, że to będzie sterylizacja aborcyjna.

mocne kciuki :ok:
wszystko będzie dobrze :ok:

No oby... zabieg o 18.00. Załatwiłam, że koszty pokryje gmina - tyle dobrego. Kota na razie jest u znajomej w łazience, po sterylce ona ją przetrzyma. Zobaczymy jak będzie zachowywać się w domu. Może da się ją przestawić na domowy tryb życia i znaleźć dom? A jeśli nie, wróci na działki. Ma tam swoją budkę.
Obrazek

rastanja

Post » Czw kwi 18, 2013 18:38 Re: Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

Już po. Kotka odebrana. Były 4 płody... Moja gmina ma podpisaną umowę chyba z największym rzeźnikiem wśród weterynarzy. Chyba pierwszy i ostatni raz sterylizuję na jej koszt :? kotka musi teraz dojść do siebie.
Obrazek

rastanja

Post » Pt maja 24, 2013 21:46 Re: Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

jaki człowiek głupi jest i omylny

mialam dwie perskie siostry z miotu od 15 lat, obserwowałam ich zachowanie
fizycznie niepodobne lub trochę podobne, futra inne Duniek miała zawsze futro lepsze do pielęgnacji niż Dalia (może dlatego że jedna to ns 11 a druga to ns 12 - zaprawdę nie wiem)
Duniek zdrowotnie była zawsze bardziej pancerna
żyjąc z nimi i obserwując je byłam przekonana że Dalia jest słabsza fizycznie ale silniejsza psychicznie niż Dunia, która dla odmiany fizycznie kwitnąca, psychicznie kiepska była
wiele sytuacji na to wskazywało, reakcja na człowieka, na koty itd
Dali już nie ma od paru miesięcy i co się okazuje, mianowicie to że moja filigranowa psychicznie Dunia krzepnie
nie dość że kruchość diabli wzięli to jeszcze babcia 16,5 roku i 2,5 kg wagi rządzi młodzikiem 1 rok i wagi 10 kg wagi
jak pod koniec życia Dalii Duniek pogniewała się z kuweta to obecnie 100% trafień
znakomicie się czuje wśród mco
psychicznie widać ze kwitnie
z Dalia nie były nigdy zżyte prawdopodobnie ze względu na koleje losu (obie z odzysku ale uniknęły pseudo szczęśliwie)
Dunia rozwaliła mnie dziś "walką" o smaczki
tygrysica prawie 8O
nie dlatego że się rzuca do gardła "miaukunom" ale dlatego że pola nie ustąpi nawet na łapkę

i tak wnioski z obserwacji oraz teorie o delikatnym charakterze persów poszły się paść
mam niejakie obawy, że Dunia mnie przeżyje :roll:
obecnie moja 12 letnia mco jest w zdecydowanie gorszej kondycji niż 16,5 letnia persica
cud nad cudy
Obrazek

dalia

Post » Pt maja 24, 2013 22:09 Re: Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

Chciałabym odpowiedzieć coś mądrego, ale ja nie do końca rozumiem swoje koty. Np. kiedyś mi się wydawało, że Kawa rządzi (była pierwsza, starsza i większa, do tego burmy (znaczy malizna) mają milutki charakter, uwielbiała się do Kawy przytulać itd.), aż tu pewnego dnia malizna znienacka poczuła do Kawy taką nienawiść, że była gotowa ją zamordować (naprawdę, aż sama się przestraszyłam wyrazu jej pyska) - i tak Kawę kilka miesięcy maltretowała. Potem, po śmierci malizny myślałam, że Kawie jest smutno, że jest sama (tuliła się do nas jak nie ona), a po przyjściu małej okazało się, że chyba Kawa lubiła być jedynaczką. I różne takie.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Sob maja 25, 2013 13:50 Re: Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

wydałam 2 koty do nieosiatkkowanych domów ( domy świadome, z małymi dziecmi i z obietnica osiatkowania)
dziś wracając ze spaceru postanowiłam sprawdzić jeden z nich
siatka na balkonie jak byk :ok:
maja ode mnie dziką Micię, piękna szylkretowa bikolorke mco, skoczna jak sam diabeł - rozruszała im przeolbrzymiego czarnego mco - pierwszy raz widziałam tak wielkiego kota
i przełamała pare domowych zasad :lol:
bo jak to tak ze koty nie śpią z dziećmi jak sie kotkom należy? :lol:
przecież to że czarny nie wchodzi do dziecięcego pokoju w nocy nie oznacza normy :lol:
kto powiedział że mco nie łażą pod sufitem? :lol:
ktos widział aby kotek nie był kotkiem towarzyszącym? :lol:

maupa przewróciła dom i jego zasady do góry nogami
zwrotu nie mam wiec chyba została zaakceptowana i zrozumiana - ostatnie wieści to takie że Micia traktorzy jak szalona, gania się z kolega jak szalona i śpi z dziewczynkami, mimo zakazu, (to kotka po dużych przejściach, dzika, ale też dom najlepszy z najlepszych bo kompetentny z dużym doświadczeniem postępowania w sytuacjach trudnych)
Obrazek

dalia

Post » Sob maja 25, 2013 13:53 Re: Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

Fajnie czytać takie wieści :ok:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Sob maja 25, 2013 14:01 Re: Koty generalnie,acz nie zawsze normalnie na 5

ano fajnie :wink:
i fajnie wiedzieć że kicia (zaprawdę trudna adopcyjnie) znalazła taki mądry i doświadczony dom
pewnie zadzwonię jakoś w tygodniu
i nie zdziwię sie jak się dowiem, że Micia przyjmuje gości w drzwiach :lol:
ale należy się kici
bo jak ja zabierałam to właścicielka nie mogla jej złapać, aby ją zapakować do transportera - tak był biedna dzika i zaniedbana (w sensie braku człowieka)
Obrazek

dalia

[poprzednia][następna]