WRO KOCIE PODZIEMIE cz IV.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 03, 2013 14:57 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów (4 TYG) PILNIE DT

na Królewieckiej wieczorami widuję podobnego, a to jest kilkaset metrów obok przez pola, mam zdjęcie zrobione telefonem, wyślę tej pani

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Czw cze 06, 2013 14:15 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów (4 TYG) PILNIE DT

A ja trochę się chciałam zareklamować... wystawiłam sporo rzeczy na bazarek, kilka nowych bazarków, a jeden starszy z dorzuconą dużą ilością nowych ubrań. Cały dochód rzecz jasna dla kotków! Gorąco zapraszam! :)

eleganckie ubrania służbowe r. 36 :arrow: viewtopic.php?f=20&t=153680
ubrania znanych marek i nie tylko dla dziewczynek i kobiet, rozmiary od XS do XL :arrow: viewtopic.php?f=20&t=152455
śliczna sukienka w sam raz na wesele r. 36 :arrow: viewtopic.php?f=20&t=153681
nowe kostiumy kąpielowe w różnych rozmiarach :arrow: viewtopic.php?f=20&t=153679
handmade - kotki do przytulania i ptaszki dla ozdoby :arrow: viewtopic.php?f=20&t=153684

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Pt cze 07, 2013 15:44 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów (4 TYG) PILNIE DT

:arrow: mam dwumiesiecznego kociaka po wypadku , kręci się w kółko zamiast chodzić do przodu :( byłam z nim w Legwanie i jeszcze w jednej lecznicy, mieliście kiedyś taki przypadek? gdzie z nim pojechać? kogo sugerujecie? sprawa pilna a to weekend :(

:arrow: na Jana Pawła/Dobrej w wieżowcu w piwnicy mieszka, czyt. przymiera głodem kocurek/koteczka ? :roll: w strasznym stanie, z krzywicą, chorymi zębami, podtruwany przez mieszkańców trutką, kocię dzikawe , ale najważniejsze ma dom który go chce, tylko mamy problem ze złapaniem, jest klatka łapka, kot głodny, ale coś nie ma szczęścia :roll: czy ktoś jutro lub jeszcze dzisiaj mógłby pomóc :oops: sprawa pilna, bo potem mógłby pojechać do domu dopiero za dwa tygodnie, a nie wiadomo, czy przeżyje do tego czasu

:arrow: potrzebujemy bazarków bo mamy dużo chorych kotów, Dagmara zadeklarowała pomoc bazarkową, ja mam fanty, ale potrzeba by je było przewieźć jutro z Maślic na ul. Ślężną, do rodziców Dagi, czy ktoś miałby możliowść? :oops:

jessi74

Post » Pt cze 07, 2013 15:57 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów (4 TYG) PILNIE DT

http://www.gumtree.pl/cp-koty-i-kocieta ... -491180952 pisałam, proszę o wsparcie- rozmnażalnia od jakiegoś czasu :evil:

Witamy.Dwa dni temu przyszły na świat kociaki. Cztery nich to kotki, a dwa -koty.Bardzo chcemy, by trafiły w dobre ręce.Mama to czarna, piękna długowłosa kotka-4 kotki mają umaszczenie po niej, dwa pozostałe to mieszanka po białym tacie.Charatery rodziców bardzo spokojne, oddane, pieszczotliwe i czułe dla ludzi. Poprzednie mioty były silne, zdrowe i bardzo ładne. Kotki będą do rozdania za jakieś 8 tygodni.Możemy dowieźć je do przyszłych opiekunów. Zdjęcia w czasie późniejszym podeślemy mailem. Czekamy na zgłoszenia.

http://www.gumtree.pl/cp-koty-i-kocieta ... -492137775 794-664-310

Znalazłam na ul. Kamiennej we Wrocławiu chorej, chudego kotka, nakarmiłam go, pracuje niedaleko, ale jestem tylko do 17 jestem pracy. Proszę o pomoc!!!kotek jest ładny 3-4 mięsięcy.

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-lub-z ... -492011744

W miejscowosci NADOLICE WIELKIE k/ WROCŁAW znaleziono dlugowłosego, bardzo wyczerpanego psa. Prawdopodobnie jest to suczka.
Ma na szyi zieloną, skórzaną obrożę i obrożę na pchly.

Kuleje na tylną łapę.
Stała na środku ulicy, nie uciekała przed nadjeżdżającymi autami, za to uciekała przed ludzmi.

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-lub-z ... -491998921

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-lub-z ... -491953660

Dzisiaj (06.06.2013) widziano na Biskupinie (ul. Kazimierska 29) suczkę. Zadomowiła się pod naszą klatką schodową.

http://www.gumtree.pl/cp-koty-i-kocieta ... -491578841 DT, zabrane od ubogiej osoby, co ze sterylką matki? 697976669

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-lub-z ... -477989531 501101660

Dnia 23 kwietnia we Wrocławiu na Ołtaszynie (okolice ulic Strachowskiego i Abrahama) zaginął żółw.Ma 18 lat , średnica skorupy ok.15-20cm .Osobę,która odnalazla żółwia proszę o kontakt pod tel.501 101 660.
Czeka zrozpaczone dziecko.(dla znalazcy nagroda)

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-lub-z ... -490741681 506604252

01.06 w okolicach Psiego Pola zaginęła 5 letnia suka owczarka niemieckiego długowłosego. Kora uciekła w stronę rzeki Widawa. Posiada tatuaż, dwie obroże - jedną kolorową , drugą czarną przeciwpchelną. Bardzo na nią czekamy, a na znalazcę czeka nagroda 1000 zł. Jeżeli ktoś widział lub przygarnął błąkającą się sunię to bardzo proszę o kontakt. Beata

http://www.gumtree.pl/cp-koty-i-kocieta ... -490757795

Przygarnę kilkumiesięcznego kociaka, marzy mi się rudzielec, ale nie jest to konieczne. Najchętniej z krzyżówki kota domowego i długowłosego, nie zależy mi na certyfikatach. Za krzyżówkę jestem w stanie dopłacić. Mam dobre warunki lokalowe i pracuję głównie w domu, więc zwierzak nie zostawałby sam na wiele godzin.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt cze 07, 2013 20:02 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów (4 TYG) PILNIE DT

[quote="jessi74"]:arrow: mam dwumiesiecznego kociaka po wypadku , kręci się w kółko zamiast chodzić do przodu :( byłam z nim w Legwanie i jeszcze w jednej lecznicy, mieliście kiedyś taki przypadek? gdzie z nim pojechać? kogo sugerujecie? sprawa pilna a to weekend :(

Komandorska?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt cze 07, 2013 20:35 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów (4 TYG) PILNIE DT

Objaw chodzenia w kółko i niemożność utrzymania prostego kierunku chodzenia może wskazywać na uszkodzenie neurologiczne - dokładnie zaburzenia błędnika (możliwe, że kotek oberwał w głowę).
Swoje tymczasy konsultowałam neurologicznie u dr Marcina Wrzoska na klinikach. Trzeba dzwonić na interne i dowiadywać się kiedy ma konsultacje, albo kiedy można go łapać na klinikach (czasem można się wbić między jego zajęciami ze studentami).
Tel. na internę 71 320 5371
Tel. do jego gabinetu na uczelni 71 320 5363 (nie wiem, czy tu będzie chciał rozmawiać z pacjentami)
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Pt cze 07, 2013 20:36 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów (4 TYG) PILNIE DT

Dodam może jeszcze, że doktor też ma dyżury w weekendy, w tym w niedzielę.

Figaro52

Post » Sob cze 08, 2013 10:52 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów (4 TYG) PILNIE DT

czarno-czarni pisze:
jessi74 pisze::arrow: mam dwumiesiecznego kociaka po wypadku , kręci się w kółko zamiast chodzić do przodu :( byłam z nim w Legwanie i jeszcze w jednej lecznicy, mieliście kiedyś taki przypadek? gdzie z nim pojechać? kogo sugerujecie? sprawa pilna a to weekend :(

Komandorska?

Dag sprzęt mają ale diagnozować nie potrafią (akurat w tamtym oddziale lecznicy nie mają za dobrych wetów). Lepiej jak Figaro napisała - na kliniki.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob cze 08, 2013 14:19 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów (4 TYG) PILNIE DT

Mam pomysl - na dogo lepiej bazarki ida - moze tam zalozyccie watki?
Mama teraz jest rzadziej tam ale sie postaram tak umowic zeby miski wyprac przed oddaniem

nie
jessi74 pisze::arrow: mam dwumiesiecznego kociaka po wypadku , kręci się w kółko zamiast chodzić do przodu :( byłam z nim w Legwanie i jeszcze w jednej lecznicy, mieliście kiedyś taki przypadek? gdzie z nim pojechać? kogo sugerujecie? sprawa pilna a to weekend :(

:arrow: na Jana Pawła/Dobrej w wieżowcu w piwnicy mieszka, czyt. przymiera głodem kocurek/koteczka ? :roll: w strasznym stanie, z krzywicą, chorymi zębami, podtruwany przez mieszkańców trutką, kocię dzikawe , ale najważniejsze ma dom który go chce, tylko mamy problem ze złapaniem, jest klatka łapka, kot głodny, ale coś nie ma szczęścia :roll: czy ktoś jutro lub jeszcze dzisiaj mógłby pomóc :oops: sprawa pilna, bo potem mógłby pojechać do domu dopiero za dwa tygodnie, a nie wiadomo, czy przeżyje do tego czasu

:arrow: potrzebujemy bazarków bo mamy dużo chorych kotów, Dagmara zadeklarowała pomoc bazarkową, ja mam fanty, ale potrzeba by je było przewieźć jutro z Maślic na ul. Ślężną, do rodziców Dagi, czy ktoś miałby możliowść? :oops:
Obrazek

efciaa

Od: Czw lis 29, 2012 9:03

Post » Nie cze 09, 2013 10:57 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów (4 TYG) PILNIE DT

Czy ktoś ma może motylki do kroplówek. To taki wenflon z cieniutką igłą.

Figaro52

Post » Nie cze 09, 2013 19:21 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów (4 TYG) PILNIE DT

viewtopic.php?f=20&t=153753
bazarek dzięki podarunkowi od Agita
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie cze 09, 2013 21:04 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów (4 TYG) PILNIE DT

Druga kicia z Namysłowa po wypadku i jej maluchy... Dziś trafiły do Pani Eli.

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

michalinadzordz

Post » Nie cze 09, 2013 23:57 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów (4 TYG) PILNIE DT

michalinadzordz pisze:Druga kicia z Namysłowa po wypadku i jej maluchy... Dziś trafiły do Pani Eli.

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

koteczka jest skrajnie wychudzona, czeka ją długie leczenie, jest niewidoma, ma problemy neurologiczne i pewnie jeszcze nie wszystko zdiagnozowane, może ktoś chciałby zostać opiekunem wirtualnym koteczki? dopóki nie uzbieramy finansów na badania nie możemy jej w pełni zdiagnozować ani leczyć, trafiła do nas niespodziewanie, nie planowalismy jej przyjąć :( ale nie potrafiłam też odmówić , maluszki też są niedożywione :( na raziedokarmiamy maluszki i kocicę

jessi74

Post » Pon cze 10, 2013 9:32 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów (4 TYG) PILNIE DT

jessi74 pisze:
michalinadzordz pisze:Druga kicia z Namysłowa po wypadku i jej maluchy... Dziś trafiły do Pani Eli.

koteczka jest skrajnie wychudzona, czeka ją długie leczenie, jest niewidoma, ma problemy neurologiczne i pewnie jeszcze nie wszystko zdiagnozowane, może ktoś chciałby zostać opiekunem wirtualnym koteczki? dopóki nie uzbieramy finansów na badania nie możemy jej w pełni zdiagnozować ani leczyć, trafiła do nas niespodziewanie, nie planowalismy jej przyjąć :( ale nie potrafiłam też odmówić , maluszki też są niedożywione :( na raziedokarmiamy maluszki i kocicę

Maluszki rzeczywiście wyglądają marnie... Są starsze o prawie 2 tyg. od mojego malucha z Namysłowa, a są niewiele większe. Najważniejsze, że już wesoło brykają, brzuszki mają okrąglutkie, tylko są takie tycie... Czarno-biały maluszek to dziewczynka, 2 pozostałe to chłopaki.

Napisałam na fb czy ktoś nie chce wirtualnie adoptować, może ktoś się zgłosi. Może założę jej wydarzenie?

PS. Jakby co, to we wtorek po południu/wieczorem będę ze Sroczką rzut beretem od Pani ELi. Jak Sroka będzie mieć chwilę, to możemy coś do Pani Eli zawieźć albo cyknąć jeszcze jakieś zdjęcia.

Kita je tylko Animonde Carny, nic innego nawet nie rusza, może zamówię ją na zooplusie? I tak planuję tam złożyć zamówienie, a mam trochę pieniążków z bazarku, więc nie ma znaczenia, że nie wystawią faktury.

michalinadzordz

Post » Śro cze 12, 2013 8:11 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów (4 TYG) PILNIE DT

Z wrocławskiego schroniska... Gosiu miej oczy szeroko otwarte

Obrazek

michalinadzordz

[poprzednia][następna]