Moja bezdomna kociarnia... zapraszam na nowy wątek :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 11, 2014 20:17 Re: Moja bezdomna kociarnia... ciężarne :(

Można bez przekładania do transportera. Niektórzy zakładają na podbierak worek i tak wiozą do weta.
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Pon maja 12, 2014 12:08 Re: Moja bezdomna kociarnia... ciężarne :(

Karena pisze:Można bez przekładania do transportera. Niektórzy zakładają na podbierak worek i tak wiozą do weta.

Można, ale najpierw trzeba dobrze chwycić kota za kark, żeby nie zdążył się wywinąć :?
Mamy w planach skonstruowanie podbieraka z dłuuuższą siatką, żeby kot się zaplątał i wtedy właśnie do worka.
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pt maja 16, 2014 14:38 Re: Moja bezdomna kociarnia... ciężarne :(

No więc mamy już na pewno 3 mioty.
Jednym miotem raczej zajmie się karmicielka. Albo poszuka małym domów, albo zostaną na miejscu.
Matkę wysterylizujemy po odkarmieniu młodych.
Kotka, która nas pogryzła, okociła się. Nie wiadomo, gdzie ma małe.

Lista kotów do sterylizacji:
- nie łapalna od 3 lat kotka
- biało-bura dzika kotka - okociła się
- koty u chłopaka - pojawiają się jakieś koty, ale tylko przelotnie
- koty na działkach
- kotka na działkach ( nowe ) - ciężarna?
- koty "parapet" - jedna ciężarna, jedna okociła się
- Żabka - okociła się
- 2 kotki + kocurek od koleżanki
- kocurek syjamek

No i Dąbki. 2 kotki na pewno nam się niestety okociły.
Obrazek

kinia098

Post » Wto maja 20, 2014 12:24 Re: Moja bezdomna kociarnia... ciężarne :(

- 2 kotki + kocurek od koleżanki
Kocurek i jedna kicia po zabiegach :ok:
Zostały wysterylizowane w Sławnie, razem za 120zł.
Właściciele zostawili 50zł :ok: , ja dokładam resztę, czyli 70zł.
Opłacę to z pieniędzy od Pani Ani B. Zostaje więc jeszcze z tej wpłaty 210zł na zabiegi ( rozliczenie na wątku kotów z Dąbek, bo tam wpisałam tą wpłatę ).
Drugą kicię wysterylizują na koszt UG, bo dostali darmówkę niestety tylko na jedną.
W końcu koty są przygarnięte i mają do tego prawo.
Rachunek wrzucę, jak już zapłacę wetce, a zdjęcie, jak dostanę od opiekunów :ok:

- koty na działkach
- Żabka - okociła się
- kocurek syjamek

Dziękuję za wpłatę 20zł od milena88, z bazarku :arrow: viewtopic.php?f=20&t=161718 :1luvu:

Za poprzednio sterylizowaną kotkę na koszt UM, na bilety wydałam: 14,30zł.
Nie czekałam w Darłowie, bo trochę długo musiałabym się włóczyć, dlatego bilety podwójne.
Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Pt maja 23, 2014 14:49 Re: Moja bezdomna kociarnia... ciężarne :(

Obiecane zdjęcia kotki i kocurka
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Wto maja 27, 2014 17:34 Re: Moja bezdomna kociarnia... ciężarne :(

Dziękuję katgral za wpłatę w wysokości 15,50zł z bazarku :arrow: viewtopic.php?f=20&t=161718 :1luvu:

Obiecany skan
Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Śro maja 28, 2014 10:50 Re: Moja bezdomna kociarnia... ciężarne :(

Kochani, zapraszam na nowy wątek :) :arrow: viewtopic.php?f=1&t=162489&p=10597971#p10597971
Więcej informacji w pierwszym poście :)

dziękuję za wpłaty :1luvu:
-12,50zł- Gruba Berta, z bazarku :arrow: viewtopic.php?f=20&t=161718
-17,25zł- turkusowa, z bazarku :arrow: viewtopic.php?f=20&t=161718

Co do rozliczeń i spisywania kotów wysterylizowanych wyjaśnię jeszcze dokładniej za chwilkę.
Ostatnio edytowano Śro maja 28, 2014 11:22 przez kinia098, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

kinia098

Post » Śro maja 28, 2014 11:17 Re: Moja bezdomna kociarnia... ciężarne :(

Więc:
- jeśli chodzi o rozliczenia. Proszę już nie wpłacać na poprzednie konto pieniędzy ( oprócz jeszcze Arian z bazarku, który się skończył dla darłowskich ). Wszelkie wpłaty prosze kierować na konto fundacji, które podane jest w nowym wątku :) UWAGA! Wszelkie rozliczenia będzie prowadziła Chiara na osobnym wątku do wpłat celowych, do którego link podam na nowym wątku, jak tylko powstanie. To logiczne, że ja już nie będę prowadziła rozliczeń, ponieważ kontem, wpłatami i zapłaconymi fakturami za wykonane zabiegi itd., będzie zarządzać i ma wgląd fundacja :) Ja po prostu będę informować na co i ile zostało wydane, i na co zbieramy :)
- niestety fundacja nie będzie miała możliwości zwrócić mi za dojazdy: paliwo, bilety. Dlatego byłabym bardzo wdzięczna, jeśli znalazłoby się chociaż te 5 osób które regularnie, co miesiąc, wpłacałyby chociaż po 20zł na dojazdy na poprzednie konto. Z tego rozliczać się będę ja na nowym wątku. Proszę pisać do Chiary, w celu potwierdzenia i upewnienia się, że fundacja nie zwróci mi za dojazdy. :ok:
- jeśli chodzi o dokumentowanie działań- do nowego wątku wrzuciłam listę bezdomniaków i kotów w nowych domach, czyli to, co udało mi się zrobić do tej pory. Zostawiłam jednak osobny, nowy post na dokumentowanie działań od momentu rozpoczęcia współpracy z fundacją i tam będę pojawiały się nowe osiągnięcia :ok: Nie będe już raczej uwzględniać kotów z podziałem na poszczególne stadka, ew. będę dopisywać je do poprzedniej listy z zaznaczeniem, że zostały wysterylizowane/wyleczone itp. już podczas współpracy z fundacją.
- na nowym wątku przestanę się udzielać, kiedy wykorzystam już wszystkie pieniądze, które do tej pory mam, czyli: 305,20 + 71,65zł = 376,85zł + wpłata od Arian z bazarku, której jeszcze nie ma, z czego: 64,60zł to wpłaty na koty z Dąbek, 210zł na sterylizacje, 102,25zł na koty z Darłowa + wpłata od Arian
Ostatnio edytowano Czw maja 29, 2014 9:38 przez kinia098, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

kinia098

Post » Śro maja 28, 2014 11:28 Re: Moja bezdomna kociarnia... ciężarne :(

Bardzo się cieszę, że do nas dołączyłaś, naprawdę. Zrobię wszystko, abyś już nie musiała czuć się osamotniona w sterylizacjach i innych kocich problemach w Darłowie oraz okolicach i abyś mogła tam sterylizować ile tylko się da! :kotek:

Potwierdzam, że wydatki fundacji to tylko zafakturowane usługi i towary, nie ma opcji płacenia za dojazdy, a niestety koty do lecznic same nie dobiegną, wozić je trzeba... :?

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Śro maja 28, 2014 15:32 Re: Moja bezdomna kociarnia... ciężarne :(

Już ustaliłam z Kinią, że moje 35 pln co miesiąc idzie dalej na konto Kingii. Znam ją osobiście, wiozłam od niej koty, robiłam dla niej PA - to super dziewczyna i wiem, że dzięki współpracy z Fundacją po prostu jeszcze solidniej weźmie się do roboty :mrgreen: więc wydatki raczej wzrosną, nie spadną :mrgreen:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw cze 05, 2014 15:06 Re: Moja bezdomna kociarnia... ciężarne :(

Dziękuję Szalony Kot za wpłatę 35zł :1luvu: dopisuję ją jeszcze tutaj, ponieważ...
zatankowałam za 100zł. 8) Paragony wrzucę wieczorkiem. Dopisałam jeszcze tutaj, bo ciężko byłoby mi się rozliczać, mam 2 paragony po 50zł. Dorwałam samochód, a jak na złość nie było kotek do łapania !
Chciałam najpierw złapać bardzo chorą kotkę za oględziny do weta- nie było :evil:
Pojechałam do Dąbek złapać kotkę albo kocurka- nie było :evil:
Pojechałam z powrotem do Darłowa na działki- nikogo na działce nie było, był tylko jeden kot wyglądający mi na kocurka :evil:
No nic, szkoda...
Jak nie zacznie padać, jadę niedługo łapać kotkę, prawdopodobnie w ciąży.

- kocurek syjamek umówiłam tego kocurka na jutro, przekazałam transporter... dostałam dzisiaj wiadomość, że kobieta rezygnuje, bo boi się, że kot umrze po kastracji.... bo od popołudnia ma nie jeść.... nie mam z nią bezpośredniego kontaktu, starałabym się ją namówić... szkoda tylko kota, bo prędzej samochód go zabije, niż umrze po kastracji.... :evil:

- koty na działkach
- Żabka - okociła się
Obrazek

kinia098

Post » Czw cze 05, 2014 15:22 Re: Moja bezdomna kociarnia... ciężarne :(

No to mam nadzieję, że się uda! :ok:

Chiara

Post » Czw cze 05, 2014 18:16 Re: Moja bezdomna kociarnia... ciężarne :(

Chiara pisze:No to mam nadzieję, że się uda! :ok:

Udało się 8) kotka bez problemów weszła do klatki :)
Byłam wczoraj w urzędzie miasta po sterylki, ale mam przyjść w przyszłym tygodniu, bo muszą podliczyć wydatki...
Myślę, że nie było na co czekać. Mam jeszcze 210zł na sterylizacje od Ani, więc zapłacę z tego.
W zamian za to wezmę może jakieś talony na kastracje kocurków :ok: bo jak na razie w Darłowie nie mam kotek do złapania.
Kotka nie była dopisana do listy, ponieważ dopiero jakiś czas temu pokazała się w stadku. Ktoś ją prawdopodobnie podrzucił :roll: to młoda kotka, a wszystkie kotki są tam wysterylizowane. Jest też podobny do niej, młody kocurek.

Stan konta: 64,60zł na Dąbki, 210zł na sterylizacje + około 20zł na Darłowo.
Obrazek

kinia098

Post » Czw cze 05, 2014 18:25 Re: Moja bezdomna kociarnia... pomału do przodu ;)

To chyba czas na okoliczne wsie. :lol:

Gratulacje! Ty to masz siłę przebicia. 8O

Chiara

Post » Czw cze 05, 2014 18:28 Re: Moja bezdomna kociarnia... pomału do przodu ;)

Chiara pisze:To chyba czas na okoliczne wsie. :lol:

Gratulacje! Ty to masz siłę przebicia. 8O

Tzn ? :)

Właśnie się zastanawiam, jak to ugryźć, od kogo zacząć, żeby ludzie zaczęli się zgłaszać 8)
Obrazek

kinia098

[poprzednia][następna]