Więc:
- jeśli chodzi o rozliczenia.
Proszę już nie wpłacać na poprzednie konto pieniędzy ( oprócz jeszcze Arian z bazarku, który się skończył dla darłowskich ). Wszelkie wpłaty prosze kierować na konto fundacji, które podane jest w nowym wątku

UWAGA! Wszelkie rozliczenia będzie prowadziła Chiara na osobnym wątku do wpłat celowych, do którego link podam na nowym wątku, jak tylko powstanie. To logiczne, że ja już nie będę prowadziła rozliczeń, ponieważ kontem, wpłatami i zapłaconymi fakturami za wykonane zabiegi itd., będzie zarządzać i ma wgląd fundacja

Ja po prostu będę informować na co i ile zostało wydane, i na co zbieramy

- niestety fundacja nie będzie miała możliwości zwrócić mi za dojazdy: paliwo, bilety. Dlatego byłabym bardzo wdzięczna, jeśli znalazłoby się chociaż te 5 osób które regularnie, co miesiąc, wpłacałyby chociaż po 20zł na dojazdy na poprzednie konto. Z tego rozliczać się będę ja na nowym wątku. Proszę pisać do Chiary, w celu potwierdzenia i upewnienia się, że fundacja nie zwróci mi za dojazdy.
- jeśli chodzi o dokumentowanie działań- do nowego wątku wrzuciłam listę bezdomniaków i kotów w nowych domach, czyli to, co udało mi się zrobić do tej pory. Zostawiłam jednak osobny, nowy post na dokumentowanie działań od momentu rozpoczęcia współpracy z fundacją i tam będę pojawiały się nowe osiągnięcia

Nie będe już raczej uwzględniać kotów z podziałem na poszczególne stadka, ew. będę dopisywać je do poprzedniej listy z zaznaczeniem, że zostały wysterylizowane/wyleczone itp. już podczas współpracy z fundacją.
- na nowym wątku przestanę się udzielać, kiedy wykorzystam już wszystkie pieniądze, które do tej pory mam, czyli: 305,20 + 71,65zł = 376,85zł + wpłata od Arian z bazarku, której jeszcze nie ma, z czego: 64,60zł to wpłaty na koty z Dąbek, 210zł na sterylizacje, 102,25zł na koty z Darłowa + wpłata od Arian