Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 16, 2012 12:22 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Po dyżurze :
wszystko raczej w porządku. Madzi i Kropka dostały 1/4 leku(zapomniałam nazwę)wpisane w kartę,który od dzisiaj podajemy 2 razy dziennie. Dawidek pochodził troszkę po kociarni,a poza tym " wyciumkał "moją siostrzenicę. No ale niestety miał zwymiotowane w boksie.Maciuś szaleje z Pysiolkiem i chwilami z Józiem,któremu chyba bardzo brakowało takiej zabawy.
Dwa nowe kociaczki bardzo wystraszone.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Czw lut 16, 2012 14:22 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Czyli - Madzia i Kropka: antybiotyk 2 razy dziennie, steryd 1 raz dziennie. Poza tym przypominam jutro i w niedzielę ostatnie kąpiele Kropki, Madzia nadal kąpanko 2 razy dziennie + zasypka na osuszoną uprzednio skórę.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Czw lut 16, 2012 14:29 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Beatko, a czy w tych wymiotach Dawidka były np. kłaczki sierści?

Iwona11

Post » Czw lut 16, 2012 14:37 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Dawidek dostał we wtorek zastrzyk przeciwwymiotny o działaniu 48godzinnym :roll: wychodzi na to, że przestał działać i znowu się zaczyna :?
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Czw lut 16, 2012 17:15 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Cookie1706 pisze:Dawidek dostał we wtorek zastrzyk przeciwwymiotny o działaniu 48godzinnym :roll: wychodzi na to, że przestał działać i znowu się zaczyna :?

szkoda- wygląda na to że niestety -w tej sytuacji muszę z nim znowu jechać do lekarza, czy mamy na kociarni pastę odkłaczającą ? można by jeszcze tego spróbować ...

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Czw lut 16, 2012 17:24 Forum

Jak ja w niedziele sprzatalam wymiotki to nie bylo w nich najmniejszego sladu klaczkow. Tylko bezbarwny plyn z pianka na obrzezu.
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw lut 16, 2012 18:02 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

gosiakot pisze:
Cookie1706 pisze:Dawidek dostał we wtorek zastrzyk przeciwwymiotny o działaniu 48godzinnym :roll: wychodzi na to, że przestał działać i znowu się zaczyna :?

szkoda- wygląda na to że niestety -w tej sytuacji muszę z nim znowu jechać do lekarza, czy mamy na kociarni pastę odkłaczającą ? można by jeszcze tego spróbować ...

W witrynie są dwie tubki pasty Remover. Na opakowaniu pisze jak podawać. Gosia, jak będzie trzeba ja mogę zabrać Dawidka w sobotę do Almavetu.

Iwona11

Post » Czw lut 16, 2012 19:14 Re: Forum

Dorota Wojciechowska pisze:Jak ja w niedziele sprzatalam wymiotki to nie bylo w nich najmniejszego sladu klaczkow. Tylko bezbarwny plyn z pianka na obrzezu.

Dzisiaj też nie było kłaczków,tylko resztka przetrawionego jedzenia i woda.

balbina38

Post » Czw lut 16, 2012 19:17 Re: Nowy wątek proszę nie pisać

terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 13.02.-19.02.2012 r.
13.02. pon. rano The Szops wie. Teresa
14.02. wt. rano Beatka wie. Cookie
15.02. śr. rano The Szops wie Asia, Bogusia
16.02. czw.rano Beatka wie. Ewa
17.02. piat rano brak wie. brak
18.02. sob. rano Iwonka wie. brak
19.02. niedz. rano Dorotka wie. brak
Masz rację Gosiu przekleiłąm sobie zły grafik.

jutro rano zrobimy dyżur razem z Martą,a potem pojedziemy do biblioteki.

balbina38

Post » Czw lut 16, 2012 19:40 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Po dyżurku:

Kociaki w wolierze mocno wymyziane, są cudowne :1luvu: Niemożliwe z nich przytulaski, jak widzą człowieka to już "nawołują" z woliery :lol: Spokojnie dają się brać na ręce. Może po kastracji puścimy je wolno na kwarantannie :roll:
Skarpetek niestety kicha, podałam mu Immunodol. Dziewczynce nadal ropieją oczka, zakropiłam.
Przełącznik światła w łazience był WYŁĄCZONY i nie działał grzejnik.

Kwarantanna:
Józio zrobił wielkie postępy, widać że tutaj czuje się naprawdę dobrze, jest miziasty, łagodny, kochany :1luvu: Miałam wielki dylemat czy on nadal jest na specjalnej diecie. Podałam mu zatem tylko suche jedzonko - są saszetki z suchym, także zapas ich jest na "zdrowej" oraz większa paczka Urinary, także w szafce na "zdrowej". On chętnie to zajada, więc warto, by kontynuował dietę. Cudnie bawił się piłeczkami, grał razem z Pysiolem i Maciusiem. Wszystkim się interesuje, fajnie towarzyszy i może ma szansę, że tutaj go ktoś zauważy pod kątem adopcji i się nim zauroczy :ok:
Maciuś - obłędny słodziak :1luvu: Sam daje buzi :D , przytula się, uwielbia być noszony, zarzuca łapki na szyję, czysta słodycz... :1luvu:
Dawidek przy mnie nie wymiotował i nie miał wymiocin w boksie. Ładnie zajadał, podałam mu też suche Intestinal, które miał na próbę. Jest kochany, tylko by "ciamkał" :lol: i wypuściłam go na krótko, gdyż tę łapkę ma jeszcze słabą, utykał a energia go rozpiera :D więc wolałam nie ryzykować.
Pysiol uwielbia głaskanko, ale trzeba go najpierw "złapać" :P Powoli się oswaja i na rękach mruczy jak szalony, wydaje dziwne dźwięki z radości :lol:
Freglesowa stroni od towarzystwa, syczy na wszystkie koty, nawet na małe, ale piękna z niej bestia :kotek:
Madzia niestety jak dla mnie jest nie do "ujarzmienia", cudem podałam jej lek ze strzykawki i przetarłam rankę szamponem, ale już o zmyciu tego nie było mowy - drapie i wścieka się gdy tylko próbowałam się do niej zbliżyć. Ja sobie z nią nie poradziłam...
Terenia przywiozła preparaty odrobaczające, podała nowym maluchom, Kropce i Madzia też dostała na skórę.
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Czw lut 16, 2012 19:43 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Dzięki za informacje o Dawidku. Rozmawiałam z Ewą po jej dyżurze. U Dawidka nie było wymiotów, ładnie zjadł i został wymiziany. Na pewno trzeba go dalej obserwować.
Co do odkłaczania, to miałam o tym porozmawiać wczoraj w lecznicy, ale szczerze mówiąc zapomniałam.
Józio nadal powinien jeść dietetyczne jedzenie - są saszetki suchego dla niego w pudełku na kwarantannie. Może na czas podawania mokrego, zamykać go do boksu, żeby nie wyjadał innym kotom? On powinien jeść tylko jedną saszetkę suchego dziennie. Oprócz wspomagania układu moczowego ma to na celu odchudzenie naszego żarłoka :D

OOPS! Napisałam równocześnie z Ewą i niektóre informacje się powtarzają :D

Iwona11

Post » Czw lut 16, 2012 20:03 Re: Nowy wątek proszę nie pisać

balbina38 pisze:jutro rano zrobimy dyżur razem z Martą,a potem pojedziemy do biblioteki.

To super :D transport w tą i spowrotem dla dziewczyn i kotów zapewnia Wiesiu, myślałam o zabraniu Maciusia i Skarpetka bo oni są najbardziej śmiali a tam będą dzieci - dużo dzieci :wink: tylko proszę nie wyadoptujcie i Maciusia :wink: bo przed chwilą dzwonił do mnie jego nowy duży bo wybiera się na wielkie zakupy dla MAĆKA i pytał o kuwetę czy ma być odkryta czy taka zwykła :)
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 13.02.-19.02.2012 r.
13.02. pon. rano The Szops wie. Teresa
14.02. wt. rano Beatka wie. Cookie
15.02. śr. rano The Szops wie Asia, Bogusia
16.02. czw.rano Beatka wie. Ewa
17.02. piat rano Beatka, Marta wie. brak
18.02. sob. rano Iwonka wie. brak
19.02. niedz. rano Dorotka wie. brak
Ostatnio edytowano Czw lut 16, 2012 20:06 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw lut 16, 2012 20:04 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

dziewczyny co do wymiotów Dawidka - czesto sucha karma podrażnia, sprobujcie podawac mu mokry intestinal.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw lut 16, 2012 20:05 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Iwona11 pisze:
gosiakot pisze:

W witrynie są dwie tubki pasty Remover. Na opakowaniu pisze jak podawać. Gosia, jak będzie trzeba ja mogę zabrać Dawidka w sobotę do Almavetu.

Dziekuje . Mozna podac mu paste z pewnoscia mu to nie zaszkodzi. Jak bylysmy z nim u lekarza proponowano rowniez podawanie kociakowi preparatu calm aid . Podobno jest bardzo dobry i powoduje powstawanie serotoniny w organizmie kotkow w wyniku reakcji biochemicznych. jak uwazacie , kupic ten calm aid ? preperat oczywiscie mozna by podawac wszystkim kotom ktore sa zestresowane , jest tego spora buteleczka z pompka . syrop jest skodki , karmelkowy mozna dawac wrost do pyszczka , do jedzenia albo posmarowac lapki .
Podobno dobry jest jednak ten preparrat feliway t.j. kocie ferromony - u nas na kwarantannie jest taki wklad ktory nabija sie na wtyczke do kontaktu ( jak w przypadku np. brise ) ale nie mamy takiej wtyczki - ja kiedys mialam ale gdzies pozyczylam i nie mam .moze ktos ma taka wtyczke od feliwaya ? jest tez feliway w sprayu , obie rzeczy byly na gornej polce na kwarantannie .

gosiakot

Post » Czw lut 16, 2012 20:09 Re: Sosnowiec Kocia Chatka wita w nowym wątku

Filomen pisze:dziewczyny co do wymiotów Dawidka - czesto sucha karma podrażnia, sprobujcie podawac mu mokry intestinal.

Ewo mokrego intesitala nie mamy ale jest sesitivity saszetki i paszteciki-kupilam troche dla Kropeczki i Madzi , moze moglby byc zamiast ? jutro mpge kupic intestinal gastro saszetki. I tak musze przyjechac na kociarnie bo zostala u mnie ksiazeczka Dawidka .

gosiakot

[poprzednia][następna]