Kociaki złapane, mamusia-niestety musi wrócić na ulicę :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 14, 2012 22:10 Re: 5Gremlinków i FELEK ZNALEZIONY RUDY UCIEKINIER potrzeba

Felek jeszcze troszke srake ma, ale to chyba wina stresu, zmiany karmy i przeżarcia się na wejściu :mrgreen:
O nim moge powiedziec tylko, że
jest normalnie ZAJEBISTY !!!! :mrgreen:

Lgnie do człowieka, bawi się, podgryza delikatnie ręce.
Jest wielkim, pięknym kotem o fantastycznym w dotyku futerku :1luvu:

Gremlinki troszke wystraszone, ale złapane i wzięte na ręce, chętnie siedzą na kolanach i nawet zasypiają. Lubią głaskanie, ale wszystko trzeba robic bardzo delikatnie, powoli i cichutko, bez nagłych ruchów i głośnych rozmów, bo od razu uciekają ze strachu.

Becia (szylka z rudym noskiem ) o ile okaże sie zdrowa, jutro pewnie pojedzie do nowego domku :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt wrz 14, 2012 22:17 Re: 5Gremlinków i FELEK ZNALEZIONY RUDY UCIEKINIER potrzeba

jasdor pisze:Becia (szylka z rudym noskiem ) o ile okaże sie zdrowa, jutro pewnie pojedzie do nowego domku :ok:

Ooooo!!!!! Super wiadomość!!! To trzymam kciuki, żeby była zdrowa i domek był najlepszy i najwspanialszy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Sob wrz 15, 2012 14:10 Re: 5Gremlinków i FELEK ZNALEZIONY RUDY UCIEKINIER potrzeba

BECIA pojechała do nowego domku :ok:
Teraz kciuki potrzebne, żeby się z rezydentką szybko dogadały, bo będzie zwrot :mrgreen:
Pani rozsądna kobieta i choć ludzie na wsi się śmieją, swojego kociaka w szeleczkach wyprowadza na dwór. Bardziej jej zależy na kocie, niż na wiejskiej opinii.

jasdor

Post » Sob wrz 15, 2012 17:28 Re: 5Gremlinków i FELEK ZNALEZIONY RUDY UCIEKINIER potrzeba

Opisałam się, jak głupia, owklejałam zdjęć. I prawie na finiszu szlag trafił komputer . Wrrrrrrrrrrrr :evil: :evil: :evil:
Trudno, nie powstrzymam się, zrobie jeszcze raz - takie są piękne :1luvu:

ZIUTA - syczy, jak wąż, warczy, jak pies, niezwykle piękna i maleńka
Obrazek

BECIA - skromna, piękna, wystraszona
Obrazek

FREDA - potrafi ujeść (Halinka juz wie :mrgreen: )
Obrazek

CHESTER - jeszcze przestraszony, ale jest coraz lepiej
Obrazek

FRODO - ten to ma już wszystko gdzieś...
Obrazek

ŻYWA REKLAMA FIRANEK - zapraszamy na bazarek :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

I Król po gigancie - FELEK I-szy PIĘKNY :1luvu:
Obrazek

Obrazek

jasdor

Post » Sob wrz 15, 2012 19:28 Re: 5Gremlinków i FELEK ZNALEZIONY RUDY UCIEKINIER potrzeba

jakie cuda :love: :love: :love:
te zdjęcia nadają się na wybory ... :mrgreen:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Sob wrz 15, 2012 19:36 Re: 5Gremlinków i FELEK ZNALEZIONY RUDY UCIEKINIER potrzeba

Ziuta... :love: :love: :love: :love: :love: Jaki wąs! :love: :love: :love:

A ten koci przekładaniec na oknie jest the best! :love: :love: :love:

Alyaa

Post » Sob wrz 15, 2012 19:48 Re: 5Gremlinków i FELEK ZNALEZIONY RUDY UCIEKINIER potrzeba

Alyaa pisze:Ziuta... :love: :love: :love: :love: :love: Jaki wąs! :love: :love: :love:

Własnie wypiesciłam Ziutę,bo jutro rano jedzie do domku. :D Jest przesłoka ,tuli sie ,domaga glasków,ale dopiero jak się ja złapie(a to nie jest łatwa sprawa)No i oczywiście na początku obowiązkowo musi powarczeć,pofuczeć,jak na prawdziwa gremlinke przystało :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Nie wrz 16, 2012 9:09 Re: 5Gremlinków i FELEK ZNALEZIONY RUDY UCIEKINIER potrzeba

halinka1403 pisze:
Alyaa pisze:Ziuta... :love: :love: :love: :love: :love: Jaki wąs! :love: :love: :love:

Własnie wypiesciłam Ziutę,bo jutro rano jedzie do domku. :D Jest przesłoka ,tuli sie ,domaga glasków,ale dopiero jak się ja złapie(a to nie jest łatwa sprawa)No i oczywiście na początku obowiązkowo musi powarczeć,pofuczeć,jak na prawdziwa gremlinke przystało :mrgreen:

Ale jak to?!?! 8O Że już??? Tak szybko??? :crying: :crying: :crying: Łaskawie zezwolę pod warunkiem codziennej fotorelacji :mrgreen:

A tak serio: wspaniała wiadomość :ok: Oby się zaaklimatyzowała szybciutko :ok: Gdzie mój janiołek jedzie?

Alyaa

Post » Nie wrz 16, 2012 10:03 Re: 5Gremlinków i FELEK ZNALEZIONY RUDY UCIEKINIER potrzeba

Janiołek jedzie trzy ulice dalej, a pani czeka na nią od urodzenia i już się nie może doczekać.

jasdor

Post » Nie wrz 16, 2012 13:55 Re: 5Gremlinków i FELEK ZNALEZIONY RUDY UCIEKINIER potrzeba

No ,i pojechała Ziuteczka do domku :D Domek super :1luvu: W takich chwilach serce rośnie,zapomina się o pracy,nerwach,wydanej kasie, powraca zapał do dalszej pracy i wiara w człowieka :D
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Post » Nie wrz 16, 2012 14:44 Re: 5Gremlinków i FELEK ZNALEZIONY RUDY UCIEKINIER potrzeba

Świetne zdjęcia i równie dobre newsy.
A koci przekładaniec na parapecie, to żywa reklama firanek :D

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Nie wrz 16, 2012 16:03 Re: 5Gremlinków i FELEK ZNALEZIONY RUDY UCIEKINIER potrzeba

Och Ziuta! chciałoby się zaśpiewać za Irkiem Dudkiem :lol: piękna ta Ziuta :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Nie wrz 16, 2012 21:46 Re: 5Gremlinków i FELEK ZNALEZIONY RUDY UCIEKINIER potrzeba

Sorry, nie chce mi się przebijać przez cały wątek, ale czy któryś z rudych jest do adopcji?
I które są rudo-rude, a które rude z białym, bo zdjęcia mogą przekłamywać.
Moje rude już poszły, a wciąż mam zgłoszenia.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Nie wrz 16, 2012 22:03 Re: 5Gremlinków i FELEK ZNALEZIONY RUDY UCIEKINIER potrzeba

Następna bieda na stanie .Znalezisko z nad rzeki,w ostatniej chwili wydarte z przed paszczy psa
Obrazek

Czy juz nie będzie końca :?:
ObrazekObrazekObrazek

halinka1403

Post » Pon wrz 17, 2012 11:13 Re: 5Gremlinków i FELEK ZNALEZIONY RUDY UCIEKINIER potrzeba

Nie, nie kochane, to nie koniec :(
Poznajcie Krasnoludka :
Obrazek

Krasnoludek został zabrany z...nie powiem, bo wstyd sie przyznać :( W każdym razie jest i już. Nie wiem, jaka jest jego historia, ale cos z nim jest nie tak.
Jego siostrzyczki rosły, a on stanął w miejscu i przestał. Nie waży nawet kilograma, świerzb, grzyb, brud... Jest w DT.
Na szczęście mamy taki awaryjny DT, ale karmić i leczyć trzeba. No i stwierdzić przyczyne jego nierośnięcia. Zatrzymał się na poziomie ok. 1,5 mies. kociaka. Jest strasznie malutki.

Obrazek

koteczekanusi pisze:Sorry, nie chce mi się przebijać przez cały wątek, ale czy któryś z rudych jest do adopcji?
I które są rudo-rude, a które rude z białym, bo zdjęcia mogą przekłamywać.
Moje rude już poszły, a wciąż mam zgłoszenia.

W zasadzie to jeszcze nie wiem. Jeden Chester z krótkimi włoskami chyba tak, a Frodo z dłuższym futerkiem jest zgłoszony do wyboru, ale nie wiem, czy zostanie tym szczęśliwcem, którego domek szuka.
Jest jeszcze ich mama - Rudolfina - ruda ok. 1 roczna kotka. Przemiła. Ona też jest do adopcji. W czwartek sterylka :ok:

jasdor

[poprzednia][następna]