KotyP.Franciszkiw Cudownych Domach-Pożegnania i Przemiany

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 09, 2011 23:44 Re: bezSzans-kotyP.Franciszki, 3 w DS, 3 w DT- Malutki leczony

Wiecie, jak pisałam o tym, ze ciężko będzie to chodziło mi o niejedzenie chrupek przez Malutkiego - to jedyna rzecz, którą chciał jeść bez zachęcania :roll: Znaczy żeby dać reszcie a jemu nie. Wyniki - oby dobre- histopatologii będą za jakieś 2 tygodnie; na razie więc :ok: :ok: :ok: i nie przejmujemy się niczym. Ma być dobrze więc będzie.
Malutki lubi spać na moim łóżku, na legowisku z kołdry - zaraz idę spać więc przestanie być mu tak wygodnie. Na szczęście Recovery mu spasowało - dzięki temu wieczorem przemycam mu antybiotyk. Oprócz tego na razie tylko miksowane mięso i mnóstwo głasków. Jest słodki, gdy wywala brzusio i każe się miziać pod bródką i po brzuszku :1luvu: No naprawdę super-cudowny kot :1luvu:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob gru 10, 2011 6:14 Re: bezSzans-kotyP.Franciszki, 3 w DS, 3 w DT- Malutki leczony

Z Tobą będzie mu po prostu cieplej :D
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob gru 10, 2011 15:32 Re: bezSzans-kotyP.Franciszki, 3 w DS, 3 w DT- Malutki leczony

Halo jest tam ktoś :?: POradzcie jak przekonać Maciusie zeby jadła sucha karme Urinary. Wet mi przywiózł i kazal jej to podawać a ona nie chce ( nie moge nic jej z normalnego kociego podawać bo ma rewolucje zoładkowe) Niestety ostrzegł mnie ze jezeli chce zeby jeszcze w miare funkconowala to musze być nieugieta i nie dawać jej zadnych normalnych karm. Ale jak to :( zrobić bo ona nie chce i juz :!: Chodzi i płacze

boni 4

Od: Czw wrz 08, 2011 19:54

Post » Sob gru 10, 2011 15:34 Re: bezSzans-kotyP.Franciszki, 3 w DS, 3 w DT- Malutki leczony

rozmocz chrupeczki i pokrop jej tę karmę
sosem z ulubionego czegoś
niech by to był i whiskas
Ostatnio edytowano Sob gru 10, 2011 15:36 przez ruru, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Sob gru 10, 2011 15:35 Re: bezSzans-kotyP.Franciszki, 3 w DS, 3 w DT- Malutki leczony

Ruru dobrze mówi. I dawaj mało na początek
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob gru 10, 2011 15:53 Re: bezSzans-kotyP.Franciszki, 3 w DS, 3 w DT- Malutki leczony

Najgorzej ze to co myslalam ze lubi to juz na drugi dzień nie rusza :( ale bede probowala wszstkim :? Dzieki :) nie miałam nigdy klopotow tego typu i nie wiem jak to ugryzc. Wczoraj dalam jej żółtko :( no i znów wywołalam biegunke i wymioty i dostałam opiernicz od weta :( a chcialam jej dogodzić i przeczytałam ze p Franciszka im dawała :x

boni 4

Post » Sob gru 10, 2011 16:57 Re: bezSzans-kotyP.Franciszki, 3 w DS, 3 w DT- Malutki leczony

allegro cegiełkowe Kotyliona dla Malutkiego:
http://allegro.pl/charytatywna-malutki- ... 21345.html

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Sob gru 10, 2011 18:50 Re: bezSzans-kotyP.Franciszki, 3 w DS, 3 w DT- Malutki leczony

Zdjęcia Konsula z wczorajszego wieczora, niestety pingwinek nadal nie chce pozować... :roll: https://picasaweb.google.com/1171519987 ... 54/Konsul#
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Sob gru 10, 2011 21:34 Re: bezSzans-kotyP.Franciszki, 3 w DS, 3 w DT- Malutki leczony

Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Sob gru 10, 2011 21:41 Re: bezSzans-kotyP.Franciszki, 3 w DS, 3 w DT- Malutki leczony

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Nie gru 11, 2011 8:21 Re: bezSzans-kotyP.Franciszki, 3 w DS, 3 w DT- Malutki leczony

boni 4 pisze:Halo jest tam ktoś :?: POradzcie jak przekonać Maciusie zeby jadła sucha karme Urinary. Wet mi przywiózł i kazal jej to podawać a ona nie chce ( nie moge nic jej z normalnego kociego podawać bo ma rewolucje zoładkowe) Niestety ostrzegł mnie ze jezeli chce zeby jeszcze w miare funkconowala to musze być nieugieta i nie dawać jej zadnych normalnych karm. Ale jak to :( zrobić bo ona nie chce i juz :!: Chodzi i płacze

Boni, a co wet dokladnie stwierdzil? Tak bez badania nawet moczu? Wymioty i biegunka to sa objawy zapalenia pecherza czy kryształów? Nic nie kapuje, ale ja sie nie znam. Boni, zaloz osobny watek, opisz objawy, wklej wyniki badan, to madrzejsi cos podpowiedza. :)

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Nie gru 11, 2011 10:17 Re: bezSzans-kotyP.Franciszki, 3 w DS, 3 w DT- Malutki leczony

boni 4 pisze:Maciusia już po wizycie u weta. Ma powiększona lewa nerke ale pecherz byl pusty (chociaż w domu co chwile siadała i puszczała kropelkę siku tak jakby nie mogła do konca wypróżnić) Zostałą bardzo dokładnia obmacana, obejrzana. Dostała jakiś zastrzyk ( nie powiem jaki nigdy nie pytam bo mam pelne zaufanie do swojego weta zawsze trafnie leczył moje futra). Jutro wet do nas przyjeżdza na kontole i zastrzyki a ja mam dokladnie obserwować Maciusie jeśli sie nie poprawi to następne badania. Zamowił tez dla seniorki próbki specjalnych karm bo nie wiem ktora bedzie jej smakowała.
Maciusia miała USG , badanie moczu paskiem i w laboratorium. Wymioty powodują jej chore nerki. Ponieważ niektórych pokarmow nie powinna wogole dostawać. Dzisiaj sukces bo zjadła ta karmę dla nerkowców z odrobiną sparzonej watróbki (niestety zadnej puszeczki, musu ani sosiku domieszanego nie tknęła)

boni 4

Post » Nie gru 11, 2011 10:20 Re: bezSzans-kotyP.Franciszki, 3 w DS, 3 w DT- Malutki leczony

Dobrze, że w ogóle zjadła :(
Dostaje jakieś kroplówki?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie gru 11, 2011 10:25 Re: bezSzans-kotyP.Franciszki, 3 w DS, 3 w DT- Malutki leczony

Do poniedzialku sie wstrzymujemy (jest bardzo zestresowana kazda wizyta weta a nie wspomne o wyjeżdzie do lecznicy) Bardzo dużo pije co jest plusem no i coś tam jednak poskubie

boni 4

Post » Nie gru 11, 2011 15:42 Re: bezSzans-kotyP.Franciszki, 3 w DS, 3 w DT- Malutki leczony

Boni, bardzo Ci wspolczuje, ale tu nie ma na co czekac. Kotka nie bedzie nic jadla z powodu zatrucia organizmu, jesli nerki nie pracuja. Czekanie to patrzenie, jak umiera. Rzecz nie w karmie, dieta moze tylko wspomagac, ale taka czy inna karma nie jest ani powodem stanu kotki, ani lekarstwem. Niewazne, co je, byle jadla. Musisz karmic na sile strzykawka, przecierajac jedzenie przez sitko, dodaj wody.... Mozna karmic papką Convalescence Support. Przy nerkach przyplatuje sie czesto zapalenie pyska, nadzerki, to jedzenie w szczegolnosci suchego sprawia bol.
Ale sama karma to sprawa trzeciorzedna. To jak dieta dla umierajacego na raka.
W Lodzi jeszcze wyniki nerkowe Maciusi byly niezle? Teraz wet nie powtarzal badan?

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

[poprzednia][następna]