^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 15, 2011 18:58 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

On jest niby czarny, ale ma pręgi, podszerstek ma biały, fajowy jest. W ogóle się super zachowuje - najczęściej nowe koty chowają się pod wannę jak ktoś wchodzi do łazienki, ten się chowa jak ja wychodzę a jak wchodzę to wybiega radośnie mrucząc. :mrgreen:
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Sob sty 15, 2011 20:24 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

e-dita pisze:Pixia, jak zdrowie i zachowanie Twojej nowej lokatorki?

Nieufna, bojąca się jakiegokolwiek ruchu. Nieśmiało pogłaskałam ten czarny łepek i zamruczała.
Zjadła mięcho, odpoczywa w legowisku i jest gadatliwa, nieagresywna do kotów. No i piękna. :1luvu:
A z łapką nie jest tak źle jak sobie wyobrażałam, da radę.

Obrazek

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Sob sty 15, 2011 21:28 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

agiis-s pisze:Pixia dzięki wielkie - jak nic innego nie znajdziemy to uśmiechnę się
chociaż przy tym małym świrze to chyba by trzech osób potrzeba było do obsługi takiego sprzętu

U mnie sprawdzał się po prostu garnek z wrzątkiem postawiony na podłodze, ja z Vinim pod kocem na krześle, razem wdychaliśmy.
Mocny chwyt za kocura i się nie ruszył, u mnie już nie było mowy o jakichkolwiek antybiotykach bo po roku już zabrakło asortymentu.
W razie czego również mam dwa preparaty do inhalacji jeden to na pewno Mucosolvan a drugi musiałabym zerknąć.
Mogę trochę odstąpić bo to duże butle i mam nadzieję, że nie będę musiała już ich używać. Również wetka z Dąbia je przepisała.

No i żeby nie było z poprzedniej strony słodki brzuszek pozdrawia, tym razem z nowego domu.
Pozycja na klawiaturze mnie powaliła. :ryk:

Obrazek Obrazek

Pixia

Post » Sob sty 15, 2011 22:01 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Pixia pisze:
e-dita pisze:Pixia, jak zdrowie i zachowanie Twojej nowej lokatorki?

Nieufna, bojąca się jakiegokolwiek ruchu. Nieśmiało pogłaskałam ten czarny łepek i zamruczała.
Zjadła mięcho, odpoczywa w legowisku i jest gadatliwa, nieagresywna do kotów. No i piękna. :1luvu:
A z łapką nie jest tak źle jak sobie wyobrażałam, da radę.

Obrazek

Śliczna czarnula. Ten mój kocio przekochany, ufny (długo by tam nie pożył), głaskania nigdy dość, ale widać że zdezorientowany, nie wie jak się zachować, za to bardzo bardzo się cieszy jak ktoś przy nim jest. Nie wypuszczam go z łazienki, bo Marcel z Witkiem kichają, po co ma się chłopina zarazić. Pasuje kolorystycznie do Twojego towarzystwa. 8)

*obydwa zdjęcia z nowego domu?
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Nie sty 16, 2011 7:51 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Melduję się po nocy mniej lub bardziej przespanej.
Dziewczynka trochę płakała w nocy ale pewnie pierwszy dzień w czterech ścianach.
Troszkę z dystansem podchodzi ale gdy już się rozkręci sama wręcz podskakuje do ręki, żeby ją pogłaskać.
Duży teren jest jej straszny więc siedzi tam gdzie uważa za stosowne.
Nie mam pomysłu na imię, gdyby to był kocur to z pewnością byłby baranek albo wróbelek bo śladowe ilości pochłania.

*Obie fotki z nowego domu. Wiem ten czarnuch podobny do Vincenta ale proszę go nie obrażać on nie jest taki chudy. :lol:
Tutaj jest więcej fotek:
http://domtymczasowy-pixia.blogspot.com ... -domu.html
Przy okazji Państwo wzięli ze schroniska jako 3 miesięcznego niechodzącego na tylne łapki.
I sam się "naprawił", stres go tak zżerał przed nowymi ludźmi i otoczeniem. 8O

Miłej niedzieli życzę!

Pixia

Post » Nie sty 16, 2011 8:53 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

U mnie kocio grzecznie przespał nockę, on w ogóle podejrzanie grzeczny jest, nie je dużo ani łapczywie, pełna kultura 8)
Ale nie był w kuwecie jeszcze. :? Mam cichą nadzieję, że zlał się gdzieś pod wanną...
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Nie sty 16, 2011 8:59 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Wczoraj bylam w piwniczce pod Baranami i mialam okazje zapoznac sie z tymczasowa lokatorka w klatce. Apetyt dopisuje jej niczym Odorkowi , siusia i kupka do kuwetki i w ogole grzeczna dziewczynka z niej.

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Nie sty 16, 2011 10:09 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Kotusia na dniach wraca do siebie, jej miejsce zajmie pewnie kolejna panienka z naciętym uchem. :mrgreen:
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Nie sty 16, 2011 10:19 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Lokatorkę z Piwnicy pod Baranami zabiorę chyba jutro już z powrotem. Jakby się udało złapać dziś jakąś kocicę z Ruskiej to rano pójdzie na sterylkę, a potem zrobiłabym "podmiankę" pod Baranami. O ile Agiis się zgodzi 8)
Czyste szaleństwo - rano do TOZ z kocurkiem z łazienki Edyty i - jeśli będzie złapana - kotką na sterylkę, chwila wolnego a potem znów rajd TOZ-Agiis-tor gokartowy :lol: W międzyczasie muszę jeszcze wcisnąć gdzieś zakupy i odwiedziny u mamy (jakieś 30 km od Szczecina). I to się nazywa jedyny wolny dzień w tygodniu :wink:
Dzisiaj jak zajechałam na tor nakarmić weekendowo zapomnianego kocurka spotkałam pana stróża. Żal ku mnie wyraził, że wszystko połapałyśmy a tego jednego zostawiłyśmy. Mina mu się wydłużyła jak mu powiedziałam, że jutro przywiozę jeszcze jedną koteczkę :lol:
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

Post » Nie sty 16, 2011 10:21 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Ze śpiewem na ustach powinien tam w weekendy i wolne dni karmić te koty i tak nie ma nic innego do roboty poza siedzeniem w swojej budce.
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Nie sty 16, 2011 10:24 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Zmuście mnie do oddania Mrówki do adopcji, ja nie potrafię :crying:
Ostatnio edytowano Nie sty 16, 2011 10:24 przez e-dita, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Nie sty 16, 2011 10:24 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Ci panowie jakoś chyba nie przepadają tam za tymi kotami :roll: Nie skrzywdzą ale najchętniej by ich tam chcieli nie widzieć. Nie wiem czemu - nie wierzę, żeby przez nie mieli jakąś dodatkową robotę
Obrazek

Istna

Post » Nie sty 16, 2011 10:26 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

e-dita pisze:Zmuście mnie do oddania Mrówki do adopcji, ja nie potrafię :crying:

Mrówka powinna pozostać w pakiecie z Witkiem - złamiesz im obojgu serce rozdzielając je 8)
Obrazek

Istna

Post » Nie sty 16, 2011 10:27 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

Gdyby to było takie proste..
Obrazek Obrazek

e-dita

Post » Nie sty 16, 2011 10:29 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 5

zaszantażuj Anię - albo bierze oba albo wcale :lol:
Obrazek

Istna