Czarny Kocie...(*)....Ruda Łapa i...Kochane rude w domu...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 24, 2011 16:35 Re: Kubuś w DS. Odpieram atak grzyba!!!walka trwa..dlug 400zł

Karolek(ona) pisze:jakie czarnuszki :D
jak ty to odróżniasz, bo ja bym chyba po grzybie patrzala :oops:

no i trochę tak jest :D ale nie do końca oczywiście.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw paź 27, 2011 22:10 Re: Kubuś w DS. Odpieram atak grzyba!!!walka trwa..dlug 400zł

Dzisiaj była kontrola u weta i .... walka z grzybem zakończona sukcesem!!! :D :D :D :piwa: :piwa: :piwa:
Soria i Everest moga iść do domków, a Pico i Moko musza jeszcze posiedzieć i futro ma im bardziej odrosnąć.
Na wizycie został każdy kot dokładnie obejrzany oraz oświetlony lampą. Została obejrzana każda zmiana zauwazona przeze mnie - większośc z tych, ktore traktowałam jako nowe grzybiczne nimi nie są :D
kotuchy mają zalecenie brania tabletek dotąd dopoki będa u mnie gdyż... mam zagrzybione mieszkanie :roll:
I jeszcze - ten lek jest dla kotów rownież silnie toksyczny, tak jak dla ludzi (zresztą z tego powodu został wycofany z Polski), ale po pierwsze trzeba go bardzo długo brać, po drugie najczęsciej po zakończeniu leczenia wątroba się sama regenereuje. Oczywiście gdyby się coś działo trzeba zrobić badania krwi bądź można je zrobić profilaktycznie za jakiś czas.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw paź 27, 2011 22:34 Re: Kubuś w DS. pełne zwycięstwo nad grzybem!!!..dlug 400zł

:piwa: :piwa: :piwa: :piwa:

jak chcesz to możesz podać coś na regenerację watroby-heparenol chyba.
mam jakby co.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw paź 27, 2011 22:40 Re: Kubuś w DS. pełne zwycięstwo nad grzybem!!!..dlug 400zł

No własnie pytałam czy coś trzeba robić z tą wątrobą to mi powiedzieli ze nie wszystko naraz... no nie wiem, moze jutro zapytam wetki mojej do ktorej idę na rozmowę "bez kota" :D

Marzenia11

Post » Pt paź 28, 2011 7:20 Re: Kubuś w DS. pełne zwycięstwo nad grzybem!!!..dlug 400zł

Super wieści :ok:

A u nas Pixio dalej gluci, a Perełka ma znowu przekroczony poziom kreatyniny.
Muszę zrobić USG i dalej renala kupować :( Podrzucajcie bazarki, proszę:

viewtopic.php?f=20&t=134918
viewtopic.php?f=20&t=133427

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt paź 28, 2011 10:39 Re: Kubuś w DS. pełne zwycięstwo nad grzybem!!!..dlug 400zł

Torpedy to kotopsy - łażą za mną wszędzie i nie mogę się od nich uwolnić. Mam nadzieję, że domki które były zainteresowane nadal chcą Sorię i Everesta i MOko a Pico wróci do swojej pani.
Nie daję rady już - one miauczały dzisiaj noc całą zamknięte w kuchni. Zasnęłam i obudziłam się w miaukoleniu. A moja Mała od tygodnia sika na potęgę poza kuwetę i w dodatku mnie bije. :roll:

Marzenia11

Post » Nie paź 30, 2011 14:05 Re: Kubuś w DS. pełne zwycięstwo nad grzybem!!!..dlug 400zł

Jak kiedys się nie odezwę na forum oraz nie będę odbierać telefonu to oznacza tylko jedno: śmierć z powodu torped.
Zadepczą.
Zacałują.
Zanoskują.
Zaliżą.
Zamruczą.

Dziś wieczorem wiozę Sorię do ds. Oby była tam szczęśliwa i żyła długo, radośnie i zdrowo! :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Nie paź 30, 2011 14:53 Re: Kubuś w DS. pełne zwycięstwo nad grzybem!!!..dlug 400zł

A oto nowa zabawa Everesta - oczywiście najchętniej w pościeli :D Bierze szczątki myszki (ściślej: zostało już amo futerko) w ząbki i wskakuje na łóżku i chce aby mu rzucać lub podrzucac w górę a on poluje :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Marzenia11

Post » Nie paź 30, 2011 23:05 Re: Kubuś w DS. pełne zwycięstwo nad grzybem!!!..dlug 400zł

Soriaczek w domku! :piwa: :piwa: :piwa:
pusto i nad wyraz spokojnie bez nakrapianego łobuza w domu. Torpedy juz od 10 minut na pokojach, a jeszcze żadnego biegu nie było, nic nie spadło i nie huknęło... :roll: Właściwie to chyba teraz bardziej adekwatne jest określenie "plastry" - plastry na kolana, na brzuch, na głowę, na szyję, na włosy, na wszystko...

Malutka była wystraszona, pomiaukiwała, wyraźnie szukała kotów. I jak nigdy dotąd tuliła się do mnie niemalże jak Everest i mruczała, a z rąk państwa zwiewała. Musi się brzdąc przyzwyczaić i przestać bać i na pewno tak się stanie - najtrudniejsze są pierwsze godziny, moze dni.
Jednocześnie zwiedzała mieszkanie, przechadzała się po stole, wlazła pod pólki i na sofę. Przed moim wyjściem na dłużej była na rękach pani i nawet przymknęla oczki i mruczała bardzo głośno.

A jakieś pół godziny temu dostałam smsa:
Kot strasznie dużo gada i troche ucieka. Ale jak zapomni że się boi i się juz da pogłaskać to trudno się opędzić od niego

Bądź szczęsliwa, żyj długo, zdrowo, radośnie i bezpiecznie, moja kochana łobuzico! :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Nie paź 30, 2011 23:28 Re: Kubuś w DS.zwycięstwo nad grzybem! SORIA w ds! dlug 400zł

:ok: :ok: :ok:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Nie paź 30, 2011 23:33 Re: Kubuś w DS.zwycięstwo nad grzybem! SORIA w ds! dlug 400zł

Słodki Soriaczku-bądż przez długie lata szczęśliwa w swoim domku :kotek: :ok: :ok: :ok:

dla mnie nie ma nic wspanialszego niż takie kicie które miałyby ochotę zamiziać :D :1luvu:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon paź 31, 2011 10:04 Re: Kubuś w DS.zwycięstwo nad grzybem! SORIA w ds! dlug 400zł

smarti pisze:
dla mnie nie ma nic wspanialszego niż takie kicie które miałyby ochotę zamiziać :D :1luvu:

też tak sądziłam do jeszcze niedawna - ale uwierz mi, cztery sztuki i to jednocześnie i bez przerwy to naprawdę uciążliwe, nic nie mogę zrobić... :roll:

Marzenia11

Post » Pon paź 31, 2011 14:55 Re: Kubuś w DS.zwycięstwo nad grzybem! SORIA w ds! dlug 400zł

Od kilku dni, gdy wypuszczam torpedy na mieszkanie, moja Duża zajmuje taką miejscówkę :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

:D

Marzenia11

Post » Pon paź 31, 2011 16:50 Re: Kubuś w DS.zwycięstwo nad grzybem! SORIA w ds! dlug 400zł

Torpedy wróciły do swej ksywy - ale dopiero popołudniu.
I obserwując ich kulinarne gusta wpadłam na pomysł, że będę je karmić kablami od ładowarek do telefonu :mrgreen: są wielce zainteresowane, zwłaszcza obgryzaniem :evil:

Marzenia11

Post » Pon paź 31, 2011 21:09 Re: Kubuś w DS.zwycięstwo nad grzybem! SORIA w ds! dlug 400zł

Garfowi też spodobała sie umywalka i musze mu w nis wstawiac miske z wodą mimo, że ma pełna swieżej wody w kuchni to woli wypić z umywalki tą co od rana stała. Ładowarce tez sie juz oberwało :evil:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

[poprzednia][następna]