MALWINKA Z RTOZ OD JOLUKA dt! już w swoim domku w Krakowie:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 08, 2010 9:46 Re: MALWINKA Z RTOZ OD JOLUKA dt! już w swoim domku w Krakowie:)

Joluko, ja dopiero teraz. Chcę Ci powiedzieć, że wszystkie emocje i odczucia, o których piszesz, nie są mi obce, a nawet bardzo dobrze znane. To inna, druga, trudniejsza strona tymczasowania. Ale jak trafnie napisała mar9 na swoim wątku: trzeba z czasem przeciąć pępowinę.
I zaufać innym.
A przede wszystkim zaufać urokowi Malwinki - na pewno sobie z czasem obkręci nowych dużych wokół palca,
a może już to zrobiła :D
Trzymamy kciuki za dobre wieści :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Śro wrz 08, 2010 11:48 Re: MALWINKA Z RTOZ OD JOLUKA dt! już w swoim domku w Krakowie:)

W takim razie czekamy niecierpliwie na wszelkie informacje.
Głowa do góry Joluka,na pewno wszystko dobrze się ułoży! :ok:
Pozdrawiam:)

mad1

Od: Czw paź 06, 2005 11:27

Post » Śro wrz 08, 2010 14:08 Re: MALWINKA Z RTOZ OD JOLUKA dt! już w swoim domku w Krakowie:)

joluka pisze:O 22:30 miałam telefon, że Malwinka na zgiętych nóżkach wyszła z transporterka i próbowała zorientować się, gdzie jest... :(
(...)
Malwiniaczek tak jak sądziłam jest chyba przerażony - jak przyjechała do nas to pierwszego wieczoru też jeździła brzuszkiem po podłodze, a nie normalnie chodziła.... :cry: - to znaczy, że ma jednak gigant stresa..... :(

to normalne, znam mało kotów widzących (albo w ogóle nie znam), które od razu chodzą wyprostowane, a co dopiero ślepinka. poszoruje troszkę brzuszkiem, a potem już będzie dobrze :ok:

joluka pisze:miałam wrażenie, że p. Marcin uważa mnie już za nawiedzoną wariatkę.... :roll: :(

pewnie tak źle nie jest :wink: , a nawet jeśli, to nie jest ważne, co o nas myślą, jeśli w grę wchodzi dobro kota, nie? :)
czuję, że będzie dobrze, serio. domek ma tyle zalet, że po prostu nie może się nie udać :ok:

bekos

Od: Nie kwi 15, 2007 21:31

Post » Śro wrz 08, 2010 15:42 Re: MALWINKA Z RTOZ OD JOLUKA dt! już w swoim domku w Krakowie:)

no prosze, jakie wspaniale wiesci :D :1luvu: :dance:

Joluka, jestes niesamowitą osobą, taka uczuciową i wrazliwą - uratowalas Malwince zycie i znalazlas jej dobry dom - czuje, ze ci ludzie bedą wspaniali - na pewno sie wszystko dobrze ulozy i nie przypuszczam, zeby sie nastawiali (znajac nature kotow, a tu jeszcze ślepaczki) na to, ze kicia wmaszeruje do ich domu z podniesionym ogonem, dumna i blada ;)

troszeczke mi smutno, bo Malwisi nie ma juz w Warszawie, ale teraz bedzie miala swoich wlasnych Duzych do kochania i jednego kociego przyjaciela i na pewno bedzie super - to jest wlasnie taki dom, o jakim dla Malwinki marzylysmy :1luvu: :1luvu: :1luvu:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Śro wrz 08, 2010 16:02 Re: MALWINKA Z RTOZ OD JOLUKA dt! już w swoim domku w Krakowie:)

najnowsze wieści z domku Malwinki:
- całą noc malutka zwiedzała dom, burcząc i warcząc - ostrzegawczo i ze zdenerwowania... :( - rezydent przerażony takim zachowaniem zaszył się w kącie sypialni i nosa nawet nie wystawił.....
- rano jedzenie było normalnie, kupa wielka zwalona w kuwecie rezydenta a tuptulek zmęczony całonocnym rekonesansem zległ wreszcie na fotelu i zdrzemnął się trochę

prosiłam, żeby brali często na ręce, tulili i uspokajali - bo wtedy malutka mniej się denerwuje i czuje się pewniej - sama bym pobiegła i utuliła od razu............. :( :1luvu:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Śro wrz 08, 2010 16:13 Re: MALWINKA Z RTOZ OD JOLUKA dt! już w swoim domku w Krakowie:)

widać, że Malwinka lepiej to znosi niż rezydent, hmm...
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Śro wrz 08, 2010 17:07 Re: MALWINKA Z RTOZ OD JOLUKA dt! już w swoim domku w Krakowie:)

trzeba dac Malwisi troche czasu, na pewno ją głaszczą, a co do tulenia, to myslisz, ze tak od razu chcialaby sie tulić do obcych ludzi?? z moich obserwacji wynika, ze najpierw sie trzeba zapoznac ;) tulenie owszem, ale nie na pierwszej randce :mrgreen:

tillibulek

Post » Śro wrz 08, 2010 17:24 Re: MALWINKA Z RTOZ OD JOLUKA dt! już w swoim domku w Krakowie:)

tillibulek pisze:trzeba dac Malwisi troche czasu, na pewno ją głaszczą, a co do tulenia, to myslisz, ze tak od razu chcialaby sie tulić do obcych ludzi?? z moich obserwacji wynika, ze najpierw sie trzeba zapoznac ;) tulenie owszem, ale nie na pierwszej randce :mrgreen:

właśnie, właśnie :D
a koopol w kuwecie rezydenta i leżakowanie na fotelu dobrze wróży!! będzie dobrze :1luvu: :D :P
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Śro wrz 08, 2010 18:30 Re: MALWINKA Z RTOZ OD JOLUKA dt! już w swoim domku w Krakowie:)

Joluka , dopiero teraz doczytałam ,że Malwinka ma domek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Super ! Myśl pozytywnie :ok:
Trzymaj się ,buźka :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka16

Od: Czw lut 25, 2010 11:25

Post » Czw wrz 09, 2010 12:32 Re: MALWINKA Z RTOZ OD JOLUKA dt! już w swoim domku w Krakowie:)

Tez gratuluję!
Moja tymczasia Masza szuka domku(cyklopeczka...0jesli ktos bedzie szukał takiego skarba napisz....Masza woli wiesc zycie jedynaczki, badx z mała towarzyszaca duszka.....Na kocury nie warczy , z kotka rywalizuje....U mnie w takim zakoconym domu nie ma szans na własciwy rozwój...choc jest strasznym miziadłem....
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw wrz 09, 2010 19:13 Re: MALWINKA Z RTOZ OD JOLUKA dt! już w swoim domku w Krakowie:)

będziemy w takim razie polecać teraz Maszkę! :ok:

najnowsze wieści z nowego domu Malwinki:
"Malwinka, tak sądzimy, czuje się dobrze. Rudek jej nie zaczepia wcale. Próbuje podchodzić ale ona jeszcze na niego chyka, więc odchodzi, albo siada dalej. Raz Rudek siedział głęboko pod kanapą, a Malwinka poznawała pokój, wiedziała, że on tam siedzi schowany, ale nie bała się, chodziła sobie i tylko asekuracyjnie chykała na niego :-)"

Obrazek

popatrzyłam na tego mojego małego Malwiniaka tak daleko od nas i znowu ryczę.... :cry: - ale mam nadzieję, że każdy kolejny dzień będzie dla niej łatwiejszy - że poczuje się bezpiecznie kochana i nie atakowana przez nikogo :ok: :ok: :ok:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Czw wrz 09, 2010 20:15 Re: MALWINKA Z RTOZ OD JOLUKA dt! już w swoim domku w Krakowie:)

joluka, wspaniała fota. na pewno będzie dobrze.. rezydent wydaje się bardzo "wspólpraqcujacy", też mnie ściska w dołku.. ale !!! trzymajcie się i Malwinko, ty też!!!
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Czw wrz 09, 2010 20:27 Re: MALWINKA Z RTOZ OD JOLUKA dt! już w swoim domku w Krakowie:)

joluka pisze:będziemy w takim razie polecać teraz Maszkę! :ok:

najnowsze wieści z nowego domu Malwinki:
"Malwinka, tak sądzimy, czuje się dobrze. Rudek jej nie zaczepia wcale. Próbuje podchodzić ale ona jeszcze na niego chyka, więc odchodzi, albo siada dalej. Raz Rudek siedział głęboko pod kanapą, a Malwinka poznawała pokój, wiedziała, że on tam siedzi schowany, ale nie bała się, chodziła sobie i tylko asekuracyjnie chykała na niego :-)"

Obrazek

popatrzyłam na tego mojego małego Malwiniaka tak daleko od nas i znowu ryczę.... :cry: - ale mam nadzieję, że każdy kolejny dzień będzie dla niej łatwiejszy - że poczuje się bezpiecznie kochana i nie atakowana przez nikogo :ok: :ok: :ok:

fotka fajna i relacja tez super - pieknie sie kotki komponują ze sobą i z otoczeniem :mrgreen: prawdziwe ozdoby :1luvu: :1luvu:

tillibulek

Post » Czw wrz 09, 2010 20:32 Re: MALWINKA Z RTOZ OD JOLUKA dt! już w swoim domku w Krakowie:)

Obrazek

Jak na prawdziwą królową przystało :mrgreen: ma swój tron :P :D :D :D

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw wrz 09, 2010 20:35 Re: MALWINKA Z RTOZ OD JOLUKA dt! już w swoim domku w Krakowie:)

i poddanego :mrgreen: :ok:

tillibulek

[poprzednia][następna]