S-ec K.Chatka-pomoc w ogłoszeniach potrzebna str. 87

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 12, 2010 12:15 Re: S-ec K.Chatka- schroniskowe biedy czekają na pomoc!!!!

TARA, BONIEK, DYZIO,FESTI,PEJA - zrobiłam im ogłoszenia na www.cafeanimal.pl, www.adopcjakota.pl, www.e-zwierzak.pl
może ktoś jeszcze jakieś małe ogłoszonka :?:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt mar 12, 2010 12:19 Re: S-ec K.Chatka- schroniskowe biedy czekają na pomoc!!!!

Wiosna za pasem, wysyp kotów niestety też :evil: więc pomyślałam , ze dobrze by było zrobić nowa akcję. Ostatnią akcją, była "Akcja Świąteczna", na Boże Narodzenie, a tu już za cztery tygodnie będą Święta Wielkanocne Obrazek
Jeśli u schyłku zimy już jest tyle kotów w "schronisku" to strach pomyśleć, co się będzie działo na wiosnę :roll: Proszę więc o datki na zapewnienie sterylizacji i leczenie kotów, które zawitają na wiosnę do Kociej Chatki. Każda złotówka to krok do lepszego życia dla tych pokrzywdzonych przez los i ludzi zwierząt .
Obrazek

Akcja Wiosenna na Kocią Chatkę :D

Axa76 - 25 zł - jest wpłata :P
Mar_tika - 20 zł -jest wpłata :P
Kicia_Kluska - 15 zł - jest wpłata :P
Bona44 - 30 zł - jest wpłata :P
Bubor - 100 zł - jest wpłata :P
mamaja4 -35 zł -jest wpłata :P
Kleo - 30 zł - jest wpłata :P

Jesli ktoś potrzebuje nr mojego konta prosze pisać :D
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pt mar 12, 2010 13:47 Re: S-ec K.Chatka- schroniskowe biedy czekają na pomoc!!!!

TARA, BONIEK, DYZIO,FESTI PEJA zrobione ogłoszenia na www.ojej.pl

terenia1

Post » Pt mar 12, 2010 15:30 Re: S-ec K.Chatka- schroniskowe biedy czekają na pomoc!!!!

Przykro mi, że Homer odszedł i nie mogę w to uwierzyć. 8O

Przykro mi, że nie mogę pomóc w ogłoszeniach bo nie umiem tego zrobić ani wklejać ani ogłaszać ani kopiować sorki :oops:

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Pt mar 12, 2010 17:59 Re: S-ec K.Chatka- schroniskowe biedy czekają na pomoc!!!!

Do góry Kocia Chatko :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pt mar 12, 2010 19:57 Re: S-ec K.Chatka- schroniskowe biedy czekają na pomoc!!!!

Zakupiłam dziś 20 puszeczek jedzonka dla naszych kociastych, bo mokre jedzonko na kociarni już zieje pustkami :( jutro tez podjadę do p. Hani odbiorę żwirek, reczniki papierowe i coś tam jeszcze postaram się wszystko jutro wieczorkiem podrzucić na kociarnię. 20 puszeczek starczy chyba na kilka dni zaledwie więc staramy się zdobywać teraz puszeczkowe jedzonko bo suchego mamy całkiem konkretny zapasik.

terenia1

Post » Pt mar 12, 2010 20:34 Re: S-ec K.Chatka- schroniskowe biedy czekają na pomoc!!!!

Na kociarni spokojnie oprócz oczywiście dwóch faktów Dyzia który czyha z woliery na swoje ofiary i Liwii która dostała super rujki i wyje pod niebiosa :roll:

Kochani jeżeli ktoś ma mozliwość wzięcia do siebie na tymczas Dyzia ,bardzo bardzo prosimy!!!
Obecnie mamy na kociarni 11 kotów ,a nasz super Dyzio zajmuje całą wolierę ponieważ nie toleruje innych kotów.

Dlatego też Dt musiałby nie mieć innego kota lub mieć mozliwość udostępnienie chłopakowi jednego pomieszczenia tylko dla niego.

Bardzo prosimy o DT dla Dyzia!!!

Maikuś już po sekcji Homera.PP wykluczona,fip wykluczony.Zmiany w narządach wew nie stwierdzono oprócz przekrwionego jelita cienkiego ,powiększonego woreczka żółciowego i przekrwionego płuca.Więcej napisze Baska bo tyle wiem z jej relacji telefoniecznej.

Mam żwirek na samochodzie szukam chętnego który pomoże mi go wrzucic na kociarnię :wink:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt mar 12, 2010 21:34 Re: S-ec K.Chatka- schroniskowe biedy czekają na pomoc!!!!

Ja bym wzięła Dyzia, ale niestety nie dość, że u mnie zimno to jeszcze mam kota.

Jak dostane tylko jakieś fundusze to zakupię trochę jedzonka puszkowego. Niestety to dopiero pod koniec miesiąca.

Ja mogę się zaoferować co do wrzucenia piasku na kociarnię. Z chęcią odwiedzę nowe kotki i pogłaszczę je trochę- jeżeli mogę.

Jakby coś to dajcie znać na priv. Jestem wolna od 16 jutro. Co prawa muszę się uczyć do poprawki, ale jak wyjdę na chwilkę to się nic nie stanie :D -miejmy nadzieję.
Obrazek

Kicia_Kluska

Od: Pt lut 26, 2010 18:58

Post » Pt mar 12, 2010 21:43 Re: S-ec K.Chatka- schroniskowe biedy czekają na pomoc!!!!

Niestety Dyziek to agresor zwlaszcza do kocurów.Dlatego księciuniu musi mieć oddzielne pomieszczenie nawet w dt :roll:

Puszeczki z chęcią przyjmiemy i zapraszamy na kociarnię .Ostatnie pięć dziewczyn które przyjechały ze schroniska juz po kwarantannie i bardzo potrzebuja czlowieka :) Cała piatka to miziaki nad miziakami:)

A co do żwirku to z głowy mi wyleciało że w niedziele z Baśką się widze ,więc ją wykorzystam :mrgreen:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt mar 12, 2010 21:49 Re: S-ec K.Chatka- schroniskowe biedy czekają na pomoc!!!!

Wiem wiem, że przyjmiecie puszeczki, ale się spłukałam....także jak tylko znajdę fundusze nawiedzę Basie w sklepie-mam nadzieje, zeza niedługo nie wkleją mojego zdjęcia na drzwiach i nie napiszą "Ta pani nie ma tutaj wstępu" :lol:

Jak pozwolicie to może wpadnę w niedzielę z wami na kociarnie troszkę pomiziać wszystkie piękności. :kotek:
Obrazek

Kicia_Kluska

Od: Pt lut 26, 2010 18:58

Post » Sob mar 13, 2010 0:42 Re: S-ec K.Chatka- schroniskowe biedy czekają na pomoc!!!!

mar_tika pisze:Mikuś już po sekcji Homera.PP wykluczona,fip wykluczony.Zmiany w narządach wew nie stwierdzono oprócz przekrwionego jelita cienkiego ,powiększonego woreczka żółciowego i przekrwionego płuca.Więcej napisze Baska bo tyle wiem z jej relacji telefoniecznej.

Po pierwsze Marta bardzo chcę podziękować za wspaniałe zdjęcie Homerka :cry: Dziękuję.
Śpij spokojnie Kochany [']

Co do sekcji zwłok......Wszystkie choroby typu Fip, pp, Felv itp. wykluczone. Robaczyca równiez. Płuca czyste, jelita tez, serce równiez.
Minimalna ilość płynu w otrzewnej, ale dosłownie minimalna. Przekrwione dramatycznie jelito cienkie, płuco lewe. Jelito grube ok. Prawe płuco zdeformowane /genetycznie?/. Oba powietrzne. Śledziona, trzustka, wątroba w jak najlepszym porządku. Tchawica pogrubiała. Mega duzy woreczek zółciowy. Lekko powiększone nerki.

PODEJRZENIE POSOCZNICY!

Wyniki krwi leukocytoza.
Spadek temperatury ciała / bez gorączki/. 36,4 C
Serce waliło jak opętane.
Pojedyncze skrzepy kwri.

Homer odszedł od Nas dosłownie w ciągu 2 dób.
We wtorek wieczorem zaczęły się wymioty, był lekko osowiały /inny/.
W środę rano dramatycznie był odwodniony / mimo wcześniejszego leczenia i nawadniania/. Wieczorem czuł się ciut lepiej - wciąz wymiotował i chudł w oczach.... Zrobiliśmy badanie krwi.
W czwartek rano było juz bardzo źle.... spadała mu temperatura, chował się pod kołdrę.....WIECZÓR - stan krytyczny :cry:
Pojechałam go uśpić - wiedziałam ze muszę mu juz pomóc.... :| Pani dr dała mu jeszcze szansę. Po dotarciu do domu z lecznicy HOMER UMARŁ MI NA RĘKACH :cry: :cry: :cry:

Co mnie martwiło....?
Nagły atak wymiotów, potworny ślinotok /taki widziałam tylko u 3 kotów łącznie z nim/, DRAMATYCZNY SPADEK MASY!!!!!

We wtorek Homer wazył jeszcze 1,350 kg.
W środę 1,100 kg.
W czwartek 0, 75 kg.
Co daje spadek masy w ciągu 2 dób 60 dag /połowa jego wagi wyjściowej/.

Brak biegunek, jakichkolwiek innych oznak :|

Stało się to tak nagle i Bóg zabrał mi Homera w zawrotnym tempie. :cry: :cry: :cry:
MIKUŚ

Post » Sob mar 13, 2010 15:58 Re: S-ec K.Chatka- schroniskowe biedy czekają na pomoc!!!!

Gdyby była posocznica czyli sepsa - powinny być zmiany narządowe na sekcji czyli głównie widoczne w wątrobie. Ślinienie, wymioty? Czy jednak nie zatrucie?
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Sob mar 13, 2010 16:09 Re: S-ec K.Chatka- schroniskowe biedy czekają na pomoc!!!!

majencja pisze:Gdyby była posocznica czyli sepsa - powinny być zmiany narządowe na sekcji czyli głównie widoczne w wątrobie. Ślinienie, wymioty? Czy jednak nie zatrucie?

Maju specjalnie dla Ciebie napisałam cały wywiad z sekcji. Dziękuję Ci bardzo. Liczyłam na to ze moze uda Ci się coś wywnioskować z tego wywiadu. Dziękuję.
Być moze Homer się zatruł - pytanie czym :cry:
Czy jest Mozliwe ze otruł się w schronisku i po 9 dniach zszedł u mnie?
Wątroba była nadwyraz czysta.
MIKUŚ

Post » Sob mar 13, 2010 16:13 Re: S-ec K.Chatka- schroniskowe biedy czekają na pomoc!!!!

Wszystko możliwe. Sepsa jest choroba ogólnoustrojową- musiały by być zmiany we wszystkich narządach. Podejrzane to ślinienie- jak nie było zmian w pyszczku to jednak może sugerować zatrucie
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Sob mar 13, 2010 19:43 Re: S-ec K.Chatka- schroniskowe biedy czekają na pomoc!!!!

Dziewczyny zawiozłam dziś na kociarnię 21 puszek jedzonka powinno starczyć na jakiś czas. Dowiozłam też cztery 5 litrowe worki żwirku i 16 rolek ręczników papierowych. Dziewczyny trochę za duzo kociaków na zewnątrz, Jessi dalej chudziutka wsadziłam ją spowrotem do boksu, i Gaję też by trzeba dać spowrotem do boksu, też chudzina chociaż będzie widać czy jedzą. Na wtorek postaram się załatwić sterylki dla 3 kotek które juz mogłyby się nadawać do sterylki - zwolnię się godzinkę z pracy i je zawiozę postaram się też je przywieźć bo we wtorek mam dyzur, zrobię co mam zrobić i pojadę po nie.
Kurcze faktycznie Dyźkowi przydałby się jakiś DT miaukoli i miaukoli w tej wolierze i całą wolierę blokuje tak by częś kociaków mogła zamieszkać w wolierze i spokojniej byłoby na zewnątrz.

terenia1

[poprzednia][następna]