ADOPCJE PUCHATKOWA Poznań - 2 persie nieszczęścia.. :( s. 96

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Będę wpłacać co miesiąc na ratowanie puchatków kwotę (w PLN):

Ankieta wygasła Czw cze 25, 2009 11:56

5
4
25%
10
5
31%
15
1
6%
20
3
19%
powyżej 20
3
19%

Liczba głosów : 16

Post » Śro kwi 08, 2009 18:35

zirrael pisze:To ja jeszcze tu oglosze - dla tych co nie zagladaja na pierwsza strone - Misio - biało niebieski roczny exo jest gotowy do adopcji. Poszukiwany domek - oczywiście najlepszy z najlepszych (najlepiej z kocim lub kocio-psim towarzystwem)

nie brałam go pod uwagę bo w opisie jest wyraźnie napisane, ze
"Misio - ok 1 roku, kocurek exo - trochę bojaźliwy - musieli mu ludzie dużą krzywdę zrobić. Przy obcych boi się nawet wychylic nos zza kanapy - do adopcji " a ja musziałabym mieć "rozbójnika" co poradzi sobie z rozpieszczonym jamnikiem i potraktuje go czasem pazurem... :twisted:
... i :oops: prosiłabym o długowłosego... kolor bez różnicy!... :oops:

sorry za wybrzydzanki! :oops:
Obrazek Obrazek

wwmonnie

Od: Pt gru 19, 2008 13:06

Post » Śro kwi 08, 2009 18:37

wwmonnie mój post nie był pisany do Ciebie ino ogółem - jak dla mnie mozesz wybrzydzac ile wlezie :wink:
ObrazekObrazek

zirrael

Od: Wto sty 17, 2006 11:06

Post » Śro kwi 08, 2009 18:57

zirrael pisze:wwmonnie mój post nie był pisany do Ciebie ino ogółem - jak dla mnie mozesz wybrzydzac ile wlezie :wink:

dzięki za wyrozumiałość, choć nie ukrywam, że najidealniejsza byłaby klonem Księżniczki... Ufoka (który już znalazl dom).. czy Przychówku Dalii, generalnie point... ale jak będzie miły to każdy "się nada"...

mam prośbę, czy można na głównej opisać ich charaktery bardziej???... bo po co "zawracać głowę" DT, jak np. kot charakterologicznie będzie nieodpowiedni... a tak wstepna selekcja będzie już na głównej...
Obrazek Obrazek

wwmonnie

Post » Śro kwi 08, 2009 19:00

wwmonnie pisze:
zirrael pisze:wwmonnie mój post nie był pisany do Ciebie ino ogółem - jak dla mnie mozesz wybrzydzac ile wlezie :wink:

dzięki za wyrozumiałość, choć nie ukrywam, że najidealniejsza byłaby klonem Księżniczki... Ufoka (który już znalazl dom).. czy Przychówku Dalii, generalnie point... ale jak będzie miły to każdy "się nada"...

mam prośbę, czy można na głównej opisać ich charaktery bardziej???... bo po co "zawracać głowę" DT, jak np. kot charakterologicznie będzie nieodpowiedni... a tak wstepna selekcja będzie już na głównej...

Usiłuję wydębić od dziewczyn takie informacje o każdym kocie..
Mają być na stronie adopcjepuchatkowa.pl
Ale na razie ciężko idzie..

wwmonnie, point jest u gayae.. :twisted:
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Śro kwi 08, 2009 19:29

wwmonniez Księzniczką jest ten problem, ze moze okazac sie tykająca bombą zegarową (histopatologia po sterylce wykazała zmiany nowotworowe na wyciętych narządach o charakterze złośliwym). Dodatkowo, co wyszlo ostatnio, nie wszystkie karmy moze wcinac (pojawia się skórna reakcja alergiczna np na Nutrę)... Dopóki nie bede miała pewności że znalazł się dla niej dom który takie sprawy rozumie i zapewni jej odpowiednią opiekę to jej nie wyadoptuję.
ObrazekObrazek

zirrael

Post » Śro kwi 08, 2009 19:45

zirrael pisze:wwmonniez Księzniczką jest ten problem, ze moze okazac sie tykająca bombą zegarową (histopatologia po sterylce wykazała zmiany nowotworowe na wyciętych narządach o charakterze złośliwym). Dodatkowo, co wyszlo ostatnio, nie wszystkie karmy moze wcinac (pojawia się skórna reakcja alergiczna np na Nutrę)... Dopóki nie bede miała pewności że znalazł się dla niej dom który takie sprawy rozumie i zapewni jej odpowiednią opiekę to jej nie wyadoptuję.

chciałam nieśmiało zauważyć, że piszesz to do weta.. :twisted:
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Śro kwi 08, 2009 19:48

aamms pisze:
zirrael pisze:wwmonniez Księzniczką jest ten problem, ze moze okazac sie tykająca bombą zegarową (histopatologia po sterylce wykazała zmiany nowotworowe na wyciętych narządach o charakterze złośliwym). Dodatkowo, co wyszlo ostatnio, nie wszystkie karmy moze wcinac (pojawia się skórna reakcja alergiczna np na Nutrę)... Dopóki nie bede miała pewności że znalazł się dla niej dom który takie sprawy rozumie i zapewni jej odpowiednią opiekę to jej nie wyadoptuję.

ależ jestem tego świadoma :twisted: natomiast taka moja natura że zanim zaczne rozmowy musze miec pewność że druga strona rozumie o co mi się rozchodzi :twisted: akurat jeśli chodzi o ksieżniczkę to wymagam domku ze złotymi klamkami wysadzanymi diamentami niemalże :twisted: A Księzniczka ma to do siebie ze jest piękna i nie wszyscy zwracają uwagę na dopisek o możliwym nowotworze.
ObrazekObrazek

zirrael

Post » Śro kwi 08, 2009 20:02

wwmonnie pisze:
zirrael pisze:To ja jeszcze tu oglosze - dla tych co nie zagladaja na pierwsza strone - Misio - biało niebieski roczny exo jest gotowy do adopcji. Poszukiwany domek - oczywiście najlepszy z najlepszych (najlepiej z kocim lub kocio-psim towarzystwem)

"Misio - ok 1 roku, kocurek exo - trochę bojaźliwy - musieli mu ludzie dużą krzywdę zrobić. Przy obcych boi się nawet wychylic nos zza kanapy - do adopcji " a ja musziałabym mieć "rozbójnika" co poradzi sobie z rozpieszczonym jamnikiem i potraktuje go czasem pazurem... :twisted:

Witaj Sąsiadeczko-Żary pozdrawiają :)A czarnulek Buba z 1-ej stronki?Kłaczurki ma nieliche i taki czterolatek toby Ci jeszcze "pośmigał" :)))
Obrazek

kotkaZŁA

Od: Czw lut 19, 2009 19:33

Post » Śro kwi 08, 2009 20:07

[quote="aamms
wwmonnie, point jest u gayae.. :twisted:[/quote]

widziałam... opis: "kastrowany,dla doświadczonego kociarza-dośc agresywny,nienawidzi czesania,"

fakt.... pięęęęęęekny to on jest- od razu mi sie spodobał, ale czy lubi głaskanie, czy dziki dzik???.....

tylko chyba musiałabym go oddać na szkolenie do męża, on doskonale "ujarzmia" wszelkie niegrzeczne stworzenia...
Ostatnio edytowano Śro kwi 08, 2009 20:22 przez wwmonnie, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek Obrazek

wwmonnie

Post » Śro kwi 08, 2009 20:17

kotkaZŁA pisze:
wwmonnie pisze:

Witaj Sąsiadeczko-Żary pozdrawiają :)A czarnulek Buba z 1-ej stronki?Kłaczurki ma nieliche i taki czterolatek toby Ci jeszcze "pośmigał" :)))

a witam serdecznie Żarankę drogą.... często przejeżdżam obwodnicą przez Żary, pędząc w stronę Zgorzelca.....
Buba jest gitarrra, ale jak napisałam wcześniej, nie znam jego charakteru...
koty Legnicy też mi się podobają, ale malo o nich wiadomo... a jako słabo forumowe zwierzę nie mogę znaleść ich wątku ani nic dodatkowego o nich... :( :roll: :?
Ostatnio edytowano Śro kwi 08, 2009 20:29 przez wwmonnie, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

wwmonnie

Post » Śro kwi 08, 2009 20:26

zirrael pisze:
aamms pisze:

ależ jestem tego świadoma :twisted: natomiast taka moja natura że zanim zaczne rozmowy musze miec pewność że druga strona rozumie o co mi się rozchodzi :twisted: akurat jeśli chodzi o ksieżniczkę to wymagam domku ze złotymi klamkami wysadzanymi diamentami niemalże :twisted: A Księzniczka ma to do siebie ze jest piękna i nie wszyscy zwracają uwagę na dopisek o możliwym nowotworze.

w całości rozumiem powyższe podejście... tylko czy aby Księżniczka nie zostanie u Ciebie?... bo powiem, że miód-malina dziewczyna... a rak, to rak, jak ma być to będzie... czy u Ciebie, czy u kogokolwiek... nie wiem, czy gdzieś robią markery u kotów?... miejmy nadzieję, że wycięto to dziadostwo dosć szybko, aby nie dało przerzutów... płuca czyste?
Obrazek Obrazek

wwmonnie

Post » Śro kwi 08, 2009 20:29

jak na razie wszytko czyste - jeśli masz chęć o niej pogadać to zapraszam na pw, maila zirrael@o2.pl lub tel 501 642 192
ObrazekObrazek

zirrael

Post » Śro kwi 08, 2009 20:33

WWmonnie tu jest wątek buby-kuby
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=89 ... a1&start=0
...ale jak się okazuje sprawa nie do końca wyjaśniona?!
A Konradek u Legnicy fakt-niczego sobie,a taka to bida była.Dobre łapki czynią cuda :)
Cosik nam po drodze,może Czia zorganizuje jakoś wiosenno-spotkaniowe manewry :lol:
Obrazek

kotkaZŁA

Od: Czw lut 19, 2009 19:33

Post » Śro kwi 08, 2009 20:54

kotkaZŁA pisze:WWmonnie tu jest wątek buby-kuby
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=89 ... a1&start=0
...ale jak się okazuje sprawa nie do końca wyjaśniona?!
A Konradek u Legnicy fakt-niczego sobie,a taka to bida była.Dobre łapki czynią cuda :)
Cosik nam po drodze,może Czia zorganizuje jakoś wiosenno-spotkaniowe manewry :lol:

dzięki za link do wątku...

jestem OTWARTA na wszelkie integracyjne spotkania "miau'owe"... wszędzie i zawsze jak mam czas, to chętnie biorę udział... mogę zaoferować domek myśliwski na imprę!!!! :twisted:
ja to z Edziną na razie "nasiadówki" przy piffku robimy on-line, kamery i mikrofony to dobra rzecz, chociaz proponowałam jej wyskok do Hausta na piwo pszeniczne do zielonej, ale ona nie chciała, bo trza ją potem odwieść pod zieloną.. więc na razie rozrywamy się on-lina, ona przy warce, ja przy żywcu... ;) :twisted: :oops:
Obrazek Obrazek

wwmonnie

Post » Śro kwi 08, 2009 21:14

wwmonnie pointów na razie nie ma :(

też mialam jamnika :D
szorstkowlosego skubańca - milośnika wszystkich zwierząt :D
koty zalizalby na smierc gdyby te mu pozwoliły
upierdliwy do nieprzytomnosci - nieprzytomnosci wasciciela oczywiscie :wink:
i uparty skubaniec
jeśli twoj jest choc w polowie taki to wiem o co chodzi :D
Obrazek