Nasze ogony-zdjęcia str.1i44-Tarusia [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 24, 2008 20:45

Dziewczyny szukając karmy dla Krysi znalazłam na allegro Ariona:
http://www.allegro.pl/item299832091_ari ... _kota.html - 15kg - 95zł i przesyłka gratis :D ja zamawiałam dla Krysi jeszcze większą paczkę http://www.allegro.pl/show_item.php?item=301768712

Proszę ode mnie moooooocno wyściskać chłopaków!!!!! Wszystkiego co najlepsze im życzę w nowym domku!!!
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Czw sty 24, 2008 22:41

poradziłam sobie jakoś dziś z kroplówkami... chociaż wieczorem pewne problemy były... :oops: Tara jakby miała się trochę lepiej... ładnie je... zwiedza pokoje... i wieczorem bardzo się wyrywała przy kroplówce...

drzwi do pokoju młodego otwarte...

Melisę dziś wyczesałam... chodzi po domu i burczy na footra, Bazyl niezrażony podchodził i dostało się chłopakowi... Rata woła mnie z klatki... maluchy rozrabiają... dzwoniła pani, potwierdzając jutrzejszy odbiór Borysa i Bemola... w sobotę powtarzamy badania krwi Tarze, by wiedzieć czy następuje poprawa... Tekla nie ustępuje, ja też nie...

Matahari

Od: Pon cze 18, 2007 7:18

Post » Pt sty 25, 2008 0:22

Czyli Borys i Bemol mają dzisiaj zieloną noc. Ciekawe co napsocą :lol: Cieszę się, że u Tary dobre wieści. Wierzę, że sobotnie wyniki będę sporo lepsze :ok:
.
.

Obrazek

Koty w potrzebie proszą o pomoc
Zobacz, pokochaj, adoptuj: realnie albo wirtualnie
www.koty.sos.pl

BAJKA-BB

Od: Pt gru 02, 2005 23:40

Post » Pt sty 25, 2008 8:45

Bydgoskie Buraki siedzą na walizkach... śniadanie zostało podane i pożarte... głównie przez Borysa i Bemola... Rata to wyjątkowo czysta koteczka... załatwiła się do kuwety i drugi raz nie chciała, poszło w użycie podścielenie w klatce... już posprzątaliśmy, koteczka zjadła pięknie śniadanie z antybiotykiem... zaczęła gadać od wczoraj... ale i tak nie dorównuje Borysowi juniorowi w gadulstwie... Tekla wyraźnie ożywiła się w klatce odkąd chodzą tam footra stadem... jak się tu przewali adopcja to przeniosę pannę do klatki z dzieciakami w dużym pokoju... Melisa łazi odważnie po całym domu, troche mniej burczy na resztę... teraz czeka mnie jeszcze kroplówka Tary...

Matahari

Post » Pt sty 25, 2008 10:25

Wszystkiego naj Burakom na nowej drodze zycia.
I nieustajace kciuki za reszte bandy.
Monika & Ruda i Kropek. Za TM Bursztyn, Kocinka, Cykoria, Wodzik, Dyś i Zuzia..
Nasz wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10850216

Monika

Od: Pt lut 22, 2002 12:49

Post » Pt sty 25, 2008 12:43

chłopaki pojechały... dostały wyprawkę - myszkę na sznurku, kocyk z domowymi zapachami i torbę chrupek na dobry początek... smutno bez nich, nikt nie szaleje w tunelu... jak zwykle w takich sytuacjach reszta kotów bardzo grzeczna i pochowana po kątach... :cry:

kroplówka podana... Tara coraz bardziej się niecierpliwi przy podawaniu... i dziś udało się jej mnie ponownie olać... trochę pogrzała się na słoneczku... teraz chodzi po pokoju i ogląda... :wink:

Matahari

Post » Pt sty 25, 2008 18:06

Dzielna ta Tara!!
A stadko jakie grzeczniutkie ;)
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt sty 25, 2008 21:10

Brodniczaki zapraszają na bazarek :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2792203#2792203
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pt sty 25, 2008 22:30

Tekla została przekwaterowana - siedzi razem z bratem i Afi w dużym pokoju... Borys junior wyżarł jej kolacje... teraz śpi niewinnie... a jak sprzątałam klatkę, to Borys pozwiedzał trochę pokój, wyluzowany i zadowolony... i gada stale - jak nie śpi... i za dziewczyny się zabiera :evil: zostanie pozbawiony klejnotów jak tylko będzie jasność co z Tarą...

Bydgoskie Buraki już zwiedzają domek... skorzystały z kuwetki i pojadły suchego...

idę próbować podać kroplówkę Tarze... poprzednia próba nieudana - dziewczynka zacisnęła żyłki i dooopa... nie dało się przepchnąć... proszę o kciuki... :oops:

Matahari

Post » Pt sty 25, 2008 22:50

Oj Tara, Tara... Pozwól sobie pomóc!
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Sob sty 26, 2008 10:55

nie udało się niestety za drugim podejściem... z kroplówką... nie męczyłam dziewczynki trzeci raz... :oops: za to dziś rano zjadła olbrzymią porcje na śniadanie... brzuszek jak piłeczka...

Rata została wczoraj wypuszczona z klatki... trochę jeszcze niepewna jest, siedzi na antresoli... dostała tam śniadanie... zobaczymy jak będzie potem...

Borys junior śniadanie konsumował w osobnej, małej klatce i teraz na troche go wypuściłam na pokoje... Bajer od razu zainteresował się nowym kumplem... a Borys zwiedza okolice... obwąchuje...

Bazyl ma od rana głupawkę... właśnie szaleje z drugim rudzielcem...

Grudzia przyszła dziś prawie do kuchni... nie mogła się doczekać śniadania...

Melisa śniadanko pojadła razem z większością footer w kuchni... już tak nie wrzeszczy na kociaste...

Tekla zaczęła śmiało się ruszać po klatce... żałuję, że dopiero teraz ja przeniosłam... interesuje się tym co się dzieje dookoła... apetyt jej dopisuje... są bardzo podobne - Afera i Tekla...

zaraz wybieramy się z Tarą do weta...

Matahari

Post » Sob sty 26, 2008 13:52

Tekla :1luvu: no wreszcie!
Matahari właśnie miałam Cię prosić... Fotniesz obie młode laski razem? Bardzo bym chciała je zobaczyć!!
A jak Tara?
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Sob sty 26, 2008 15:48

fotnę, jak Tiris odda aparat...

Tara odsypia teraz przeżyte stresy... kroplówka podana... część poszła poza żyłkę i panna ma łapkę dwa razy taką jak normalnie... wenflon został wyjęty... krew na profil nerkowy pobrana... wynik jutro i wtedy decyzja co dalej w zależności od wyniku...

a w drodze powrotnej...
zła trochę wracałam, bo długo mi zeszło i nie do końca dopilnowałam kroplówki... weszłam do sklepu zrobić zakupy... właśnie kupowałam, kiedy zrobiło się małe zamieszanie... spojrzałam i zobaczyłam kocie dziecko, które kierowało się za ladę... głodne biedactwo było... sprzedawczyni coś jej wyniosła i kociątko pobiegło za nią... skończyłam swoje zakupy najszybciej jak mogłam... wyleciałam z tego sklepu, kicia jadła kawałki wędlin obok schodów prowadzących do sklepu... przechodzili jacyś faceci, zaczęli maleństwo straszyć... fuknęłam jak wściekła kocica i faceci się zmyli... postawiłam transporterek z Tarą, siatki z zakupami walnęłam obok i zaczęłam maleństwo głaskać... poddawało sie z wyraźną przyjemnością, kociątko zostawiło nawet jedzenie... wzięłam je na ręce bez jednego miauku protestu... transporterek na ramię, siaty w dłoń, kociak za pazuchę.... pobiłam rekord trasy powrotnej... kocio cichutko skarżyło się, opowiadając swoją historię... obiecałam mu, że już nigdy nie będzie głodne i zmarznięte...
teraz siedzi w klatce... trochę burczy na footra... to dziewczynka... śliczna burasia... podejrzewam, ze wyrzucona z domu... chudziutka... dostała imię Zetka... od nazwy sklepu, w którym mi się objawiła... daje się głaskać, brać na ręce, wtula się w człowieka... wiedziała kiedy pojawić się w sklepie...

Matahari

Post » Sob sty 26, 2008 16:15

Matahari .... brak mi słów.
Pewnie trzeba będzie małą Zetkę zaszczepić... prześlę coś na ten cel

Iskra_

Od: Wto wrz 19, 2006 23:18

Post » Sob sty 26, 2008 16:38

Matahari! To już prawdziwa kolekcja małych burasek... Jak mała jest TA MAŁA? O mamo, ale sie porobiło 8O
ObrazekObrazek

villemo5

[poprzednia][następna]