Bąbel & Spółka... Michaś się trzyma i dzielnie znosi gości;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 30, 2014 21:04 Re: Bąbel & Spółka... Wesołych Świąt i dobrego losu!!! Cudów

Asiu ,wielki szacun dla Was :1luvu:
Teraz doczytuję.Czytam forum i piszę na raty

Jesteście niesamowicie odważne :1luvu:
Niesamowita akcja :)
Wiedziałam,kogo poznałam na żywo <3
Zaraz dopnę banerek

Dobijają mnie takie wieści,kot chory ,to do uśpienia :(
Co taki kot musi czuć,jest chory,właściciel zamiast być z nim,oddaje go tak,bez uczuć
Ehhhhh :(
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro gru 31, 2014 18:11 Re: Bąbel & Spółka... Wesołych Świąt i dobrego losu!!! Cudów

Wszystkiego co najlepsze życzymy Tobie Asiu i Twoim Bliskim w tym Nowym Roku.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro gru 31, 2014 18:20 Re: Bąbel & Spółka... Wesołych Świąt i dobrego losu!!! Cudów

Kochane, dziękuję szaleńczo :1luvu: :1luvu: :1luvu:

I mam dla nas wszystkich radosną nowinę, z którą wchodzę w nowy rok:
Bruce ma DT :dance: :dance2:
Trafi do mojej znajomej, Patrycji :1luvu: - kochanej, młodej wetki o wielkim sercu :D
Wiozę go pewnie w piątek. Być może przez Warszawę, jeśli uda mi się dostać w ekspresowym tempie do Neski.
Forma Bruna niestety kiepska, ale trafi pod najtroskliwszą opiekę :201494
Wszyscy skaczemy ze szczęścia i skacząc przybiegłam tu, natychmiast Wam o tym opowiedzieć, kochane :1luvu:

Oby nadchodzący rok przyniósł nam wszystkim jak najwięcej tak szczęśliwych momentów jak ten dzisiaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Oby to był dobry, spokojny i bezpieczny rok. Oby był szczęśliwy!!!
Kocham Was :smokin:

Na koniec starego roku, w drodze do domu ratowałam łabędzia, udało się :D Z przemiłą i dzielną dziewczyną wyręczyłyśmy służby, które jak jeden mąż świątecznie odmówiły wszelkiej pomocy. Wrzuciłyśmy łabędzia do jeziora przy mojej kociej stołówce :D ." Trochę" to trwało, ale skończyło się szczęśliwie. Mam nawet strzępki fotek, wkleję w nowym roku :wink:
Teraz biegnę odsypiać przygody :oops:

Do siego roku :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro gru 31, 2014 18:31 Re: Bąbel & Spółka... Wesołych Świąt i dobrego losu!!! Cudów

Godnie :D kończysz Stary Rok. :1luvu:

Powodzenia w Nowym, jeszcze lepszym!
Do zobaczenia na Mazowszu już wkrótce? :D
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro gru 31, 2014 21:55 Re: Bąbel & Spółka... Wesołych Świąt i dobrego losu!!! Cudów

Asiulku samych takich sukcesów życzę w nadchodzącym roku-samej radości,która tak rozgrzewa serce!!!!!
Szczęśliwego Nowego Roku!!!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro gru 31, 2014 22:11 Re: Bąbel & Spółka... Wesołych Świąt i dobrego losu!!! Cudów

Najlepsze życzenia szczęśliwych kotów wokół, wiernych przyjaciół u boku i samych historii z happy endem. :ok: :ok:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Śro gru 31, 2014 22:38 Re: Bąbel & Spółka... Wesołych Świąt i dobrego losu!!! Cudów

Obrazek
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro gru 31, 2014 22:53 Re: Bąbel & Spółka... Wesołych Świąt i dobrego losu!!! Cudów

Asiu kochana, oby ten Nowy Rok nie był gorszy od poprzedniego :ok: :ok:

Obrazek

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pt sty 02, 2015 1:36 Re: Bąbel & Spółka... Wesołych Świąt i dobrego losu!!! Cudów

W tym roku Asiu dużo zdrówka przede wszystkim
No i żebyśmy się znowu obściskały

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon sty 12, 2015 17:38 Re: Bąbel & Spółka... Wesołych Świąt i dobrego losu!!! Cudów

Kochani, dzisiaj chcielibyśmy zaprezentować Wam słodkiego i rezolutnego Stefanka, który swoim zjawiskowym oczkiem rozgląda się za domem z własnym kochającym Człowiekiem i chętnie kotem do towarzystwa. Może zabrać ze sobą Mottiego, który jest najmilszy z najmilszych
Bardzo się polubili i marzymy o wspólnym domu dla nich, ale nie jest to warunek adopcji, a po prostu właśnie marzenie...

Nieustająco dziękujemy, że jesteście z tymi ślepkami, które przeżyły już zbyt wiele złego. Że wspólnie z nami pomagacie odczarować ich świat!!!

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw sty 15, 2015 18:11 Re: Bąbel & Spółka... Wesołych Świąt i dobrego losu!!! Cudów

a dzie tu jest, kurna link do zeszłej części :?: -siem ludzie pytają o historię Michasia

viewtopic.php?f=1&t=156889&p=10948010#p10948010

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw sty 15, 2015 18:23 Re: Bąbel & Spółka... Wesołych Świąt i dobrego losu!!! Cudów

Oba są cudne, ale umorusany pycholek Mottiego wymiata!!!! :1luv
Tu jest poprzedni wątek:

viewtopic.php?f=1&t=112899
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pon lut 02, 2015 9:44 Re: Bąbel & Spółka... Wesołych Świąt i dobrego losu!!! Cudów

KOchane, rzadko tu bywam, bo czasu teraz naprawdę brakuje :(
Tęsknię i ściskam Was całym sercem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wklejam gorącą prośbę.
Dodam, że najważniejsze są ubranka dla chłopca pięcioletniego i dziewczynki trzynastoletniej.
No i jakieś słodycze "długoterminowe".
Ponieważ będziemy korzystać z pomocy w transporcie, który pojedzie z pomocą humanitarną nie możemy przesadzić z gabarytami. Max, chłopak, który zgodził się pomóc nie dysponuje ciężarówką.
Może lepiej postawić na jakość, nie na ilość. Sama nie wiem, ale wierzę w Wasze wyczucie :ok: :ok: :ok:
Dziękujemy :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Petka pisze:Kochani prośbę gorąco mam.

Niedaleko (bo cóż to w dzisiejszych czasach za odległość te ok. 2000 km) źle się dzieje. Wszyscy wiemy, że w czasie wojny trudno pomaga się ludziom a co dopiero mówić o zwierzętach, jednak są tam po drugiej stronie granicy ludzie, którzy robią co mogą.

Zacytuję prośbę Tulinka od alessandry:

alessandra pisze:....o dołączenie się do prośby i pomysłu -ale co ja tam -oddaję chłopakowi głos :

no...bo my przywieźli te ślepaczki z Ukrainy i one majom jusz dobsze tu w dt u Cioć moich , a wiecie kto tam siem zajmuje tymi kotkami i pieskami ? Ciocia Marina. I to ona siem kontaktuje z Cicią Martą i piszą sobie fszystko. I wjem od Cioci Marty,że tam jest czterech ludziów , tylko czterech i Ciocia Marina i oni tak w te pińć osób tyle zwierzaków muszą zaopiekować. I my siem spytali,czy tam jak jest ta wojna , to można jakoś im pomóc ,a Ciocia Marina ma dwa małe ludzie jeszcze swoje. To pomożecie tam dać coś? Moja Duża to już pakę wysyła , o paczcie tak zrobiła Tuliś :
Obrazek

To ja powiem bardziej składnie, bo Tuliś, jak zwykle, raczej serduszkiem , w słowach mu jakoś nie wychodzi :wink:

Marina z Dniepropietrowska, ze schronu z którego mamy naszych pięknych uchodźców ma 4 sztuki pracowników:
- starszą kobietę
- dwóch panów ok. 45 lat
- panią ok. 37 lat.
Poza tymi ludźmi ma dwójkę dzieci, które wychowuje sama.
chłopiec lat 4 (duży jak 5-latek), 115 cm wzrostu
- dziewczynka lat 14, 155cm wzrostu
Marta zapytała Marinę czego trzeba tym ludziom, odpowiedziała, że słodyczy dla wszystkich, szczególnie dzieci oraz obrań z lumpeksów. Myślimy też, że może jakieś środki czystości itp.
Marina nie potrzebuje niczego poza domami dla swoich psów ;)
Pomyślałyśmy, że miau to taka kameralna miła grupa, że może udałoby się coś dla nich pozbierać dla tych ludzi. Na pewno mamy jakieś rzeczy , z których wyrośliśmy, czy po naszych dzieciach, które już powyrastały z ubrań.
Technicznie wyglądałoby to tak, że rzeczy wysyłamy na adres, który podam na pw , a potem dziewczyny przekażą je człowiekowi, który właśnie wrócił z UA i pojedzie tam znów za trochę ponad miesiąc. On by dary przekazał do Mariny.

Jesli ktoś chciałby sie przyłączyć do tej idei, to zapraszam na pw z dogadaniem szczegółów.

Tutaj jest strona schroniska, prowadzona przez Marinę:

https://www.facebook.com/pages/Friend-h ... 8740210299
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Sob lut 07, 2015 12:53 Re: Bąbel & Spółka... Wesołych Świąt i dobrego losu!!! Cudów

Asiu pozwolę sobie wrzucić na Twój wątek zaproszenie na bazarek dla naszej Taylorki :)
Więc zapraszam, kocie torby można nabyć.
viewtopic.php?f=20&t=167460
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

[poprzednia][następna]