WRO KOCIE PODZIEMIE cz IV.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 31, 2013 7:28 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów (4 TYG) PILNIE DT

Po prostu chcesz nawiazac z nimi nić porozumienia i starasz sie dopasowac do stylu ich wypowiedzi ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Pt maja 31, 2013 9:06 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów (4 TYG) PILNIE DT

turkawka pisze:Po prostu chcesz nawiazac z nimi nić porozumienia i starasz sie dopasowac do stylu ich wypowiedzi ;)

:mrgreen:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pt maja 31, 2013 9:14 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów (4 TYG) PILNIE DT

Masakra. A jak Pani chciała czarnego kota bo ma ciemne meble i nie będzie widać sierści?

Albo kobicie zaginął kot i jeszcze tego samego dnia do mnie dzwoniła po następnego? Oczywiście zaczęłam wypytywać kiedy to się stało, jak to się stało, czy szukała. A ona na to, że wczoraj i nie wie jak. Powiedziałam, że kot mógł się schować gdzieś w mieszkaniu, a ona "a po co by się miał chować?" :|

Inna chciała adoptować kota po tym jak poprzedni zginął. Zapytałam jak a ona, że "normalnie". Zapytałam czy gdzieś uciekł, czy zdarzył się jakiś wypadek, a ona "nie wiem, no przecież za nim nie poszłam".

Niektórzy ludzie są tacy tępi...

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Pt maja 31, 2013 9:22 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów (4 TYG) PILNIE DT

michalinadzordz pisze:Inna chciała adoptować kota po tym jak poprzedni zginął. Zapytałam jak a ona, że "normalnie". Zapytałam czy gdzieś uciekł, czy zdarzył się jakiś wypadek, a ona "nie wiem, no przecież za nim nie poszłam".

ta ostatnia też do mnie dzwoniła
i jeszcze pan:
dzień dobry czy macie kotki do adopcji?
ja: tak, mamy dużo kotków do adopcji, jestem wolontariuszką, pomagamy bezdomnym kotkom
pan: to super, bo chciałem kota, byłem w schronisku, ale tam umowy i powiedzieli że mogą sprawdzić gdzie kot mieszka, a ja nie chciałbym tego
ja: ale u nas też adoptujemy na podstawie umowy i też sprawdzamy gdzie kot trafił
pan: a nie da się jakoś tego obejść? ja: da się obejść, niech pan nie adoptuje kota :wink: pewnie na wieś do łapania myszy pan potrzebuje
pan: a ta tak, dokładnie

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pt maja 31, 2013 9:36 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów (4 TYG) PILNIE DT

jessi74 pisze:
michalinadzordz pisze:Inna chciała adoptować kota po tym jak poprzedni zginął. Zapytałam jak a ona, że "normalnie". Zapytałam czy gdzieś uciekł, czy zdarzył się jakiś wypadek, a ona "nie wiem, no przecież za nim nie poszłam".

ta ostatnia też do mnie dzwoniła
i jeszcze pan:
dzień dobry czy macie kotki do adopcji?
ja: tak, mamy dużo kotków do adopcji, jestem wolontariuszką, pomagamy bezdomnym kotkom
pan: to super, bo chciałem kota, byłem w schronisku, ale tam umowy i powiedzieli że mogą sprawdzić gdzie kot mieszka, a ja nie chciałbym tego
ja: ale u nas też adoptujemy na podstawie umowy i też sprawdzamy gdzie kot trafił
pan: a nie da się jakoś tego obejść? ja: da się obejść, niech pan nie adoptuje kota :wink: pewnie na wieś do łapania myszy pan potrzebuje
pan: a ta tak, dokładnie

wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :evil: :evil: :evil:

michalinadzordz

Post » Nie cze 02, 2013 15:59 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów (4 TYG) PILNIE DT

michalinadzordz pisze:KOTKA Z NAMYSŁOWA KTÓREJ NIE UDAŁO MI SIĘ ZŁAPAĆ URODZIŁA 3 DNI TEMU! POTRZEBNY DT DLA NIEJ I MALUCHÓW, PROSZĘ PISZCIE PW JEŚLI JESTEŚCIE Z WRO/OPOLA LUB OKOLIC I MOŻECIE JE PRZYGARNĄĆ!

Były 3 kociaki ale 1 nie przeżył. Dopiero teraz, kiedy kotka urodziła, kobieta, którą prosiłam o pomoc w złapaniu uznała, że coś z tym trzeba zrobić, tylko, że teraz jest za późno. To pewnie nie jest możliwe, ale może znajdzie się ktoś, kto da im DT, ja zapłacę za ich utrzymanie, ale dom jest bardzo potrzebny :cry: Kotka jest tak chuda, że jestem prawie pewna, że nie wykarmi sama młodych.

Jestem za tym, żeby uśpić ślepy miot, a kotkę wykastrować, jak to będzie możliwe. Może na maluchy da się ją złapać? Trzymam kciuki!
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie cze 02, 2013 19:12 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów (4 TYG) PILNIE DT

VeganGirl85 pisze:
michalinadzordz pisze:KOTKA Z NAMYSŁOWA KTÓREJ NIE UDAŁO MI SIĘ ZŁAPAĆ URODZIŁA 3 DNI TEMU! POTRZEBNY DT DLA NIEJ I MALUCHÓW, PROSZĘ PISZCIE PW JEŚLI JESTEŚCIE Z WRO/OPOLA LUB OKOLIC I MOŻECIE JE PRZYGARNĄĆ!

Były 3 kociaki ale 1 nie przeżył. Dopiero teraz, kiedy kotka urodziła, kobieta, którą prosiłam o pomoc w złapaniu uznała, że coś z tym trzeba zrobić, tylko, że teraz jest za późno. To pewnie nie jest możliwe, ale może znajdzie się ktoś, kto da im DT, ja zapłacę za ich utrzymanie, ale dom jest bardzo potrzebny :cry: Kotka jest tak chuda, że jestem prawie pewna, że nie wykarmi sama młodych.

Jestem za tym, żeby uśpić ślepy miot, a kotkę wykastrować, jak to będzie możliwe. Może na maluchy da się ją złapać? Trzymam kciuki!

Został tylko jeden maluszek, ja go nie uśpię, 2 pozostałe nie przeżyły. Sterylizacje aborcyjne - tak ale kociakowi nie odbiorę życia. Kotka jest już złapana i z małym bezpieczna u mnie w domu. Jak tylko będzie można sterylizować, to będzie to pierwsza rzecz jaką zrobię.

michalinadzordz

Post » Nie cze 02, 2013 19:33 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów (4 TYG) PILNIE DT

michalinadzordz pisze:
VeganGirl85 pisze:

Został tylko jeden maluszek, ja go nie uśpię, 2 pozostałe nie przeżyły. Sterylizacje aborcyjne - tak ale kociakowi nie odbiorę życia. Kotka jest już złapana i z małym bezpieczna u mnie w domu. Jak tylko będzie można sterylizować, to będzie to pierwsza rzecz jaką zrobię.

Rozumiem. Cieszę się, że masz tak odpowiedzialne podejście do sterylek :) (bez ironii oczywiście)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Nie cze 02, 2013 23:20 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów (4 TYG) PILNIE DT

VeganGirl85 pisze:
michalinadzordz pisze:
VeganGirl85 pisze:

Rozumiem. Cieszę się, że masz tak odpowiedzialne podejście do sterylek :) (bez ironii oczywiście)

Bardzo się starałam ją złapać, ale mi się nie udało :( Byłam tam kilka razy z klatką, ale to 70 km w 1 stronę. Babcia, która ją ostatecznie złapała (karmiła kotkę co najmniej od ubiegłych wakacji i mała jej bezgranicznie ufała) mogła to zrobić 2 mies. temu, ale ma demencję i jej córka absolutnie sprzeciwiła się temu i nie pozwoliła mi z babcią porozmawiać. Musiała się bidulka okocić, żeby kobicie coś zaświtało w głowie i z trudem udało się ją przekonać by pozwoliła wyjść babinie do kotki. Babcia złapała ją oczywiście bez najmniejszego problemu. Ludzie nie mają wyobraźni. Wcześniej złapałam tam już 2 koty - kotkę (miała jakieś 2 tyg. do porodu, jest już po sterylce i udało się to zrobić jeszcze przed pojawieniem się kociąt; ma już DS) i kocurka (jej kociak z poprzedniego miotu - resztę zabił KK, on już też po kastracji; jest nadal u mnie w DT). Niestety tamta bidulka została sama i musiało się zrobić zbiegowisko pod blokiem, żeby ktokolwiek zauważył problem :evil:

michalinadzordz

Post » Nie cze 02, 2013 23:34 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów (4 TYG) PILNIE DT

michalinadzordz pisze:
VeganGirl85 pisze:
michalinadzordz pisze:
VeganGirl85 pisze:

Bardzo się starałam ją złapać, ale mi się nie udało :( Byłam tam kilka razy z klatką, ale to 70 km w 1 stronę. Babcia, która ją ostatecznie złapała (karmiła kotkę co najmniej od ubiegłych wakacji i mała jej bezgranicznie ufała) mogła to zrobić 2 mies. temu, ale ma demencję i jej córka absolutnie sprzeciwiła się temu i nie pozwoliła mi z babcią porozmawiać. Musiała się bidulka okocić, żeby kobicie coś zaświtało w głowie i z trudem udało się ją przekonać by pozwoliła wyjść babinie do kotki. Babcia złapała ją oczywiście bez najmniejszego problemu. Ludzie nie mają wyobraźni. Wcześniej złapałam tam już 2 koty - kotkę (miała jakieś 2 tyg. do porodu, jest już po sterylce i udało się to zrobić jeszcze przed pojawieniem się kociąt; ma już DS) i kocurka (jej kociak z poprzedniego miotu - resztę zabił KK, on już też po kastracji; jest nadal u mnie w DT). Niestety tamta bidulka została sama i musiało się zrobić zbiegowisko pod blokiem, żeby ktokolwiek zauważył problem :evil:

Grunt że wszystko się w miarę dobrze skończyło, i że w tamtym miejscu nie ma już kotów do cięcia.

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-znale ... -490163081

Znaleziono Psa w okolicy ul. Drukarskiej i Kamiennej w czwartek (30,05) ok. godz. 15:00 Pies miał na sobie kolczatkę.
Jeśli ktoś rozpoznaje pieska ze zdjęcia proszę o kontakt 881 735 985

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-lub-z ... -489646209

Od poniedziałku 27.05.2013 r. nie wróciła do domu dorosła brązowa pręgowana kotka, ma duże zielone oczy. Była wypuszczana na dwór, ale zawsze wracała do domu. Być może jest gdzieś zamknięta i nie może wyjść. Reaguje na imię Szafirka.
Jeżeli ktoś ją widział to proszę o kontakt, tel. 663937454

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-lub-z ... -489213744

ZAGINĄŁ 15.05.2013 ŚRODA PIESEK YORK. MA NA IMIĘ REKSIO W OKOLICACH KAZIMIERZA WIELKIEGO (BLISKO GALERII DOMINIKAŃSKIEJ)..... WYBIEGŁ NA PODWÓRKO I ŚLAD PO NIM ZAGINĄŁ....

JEŚLI KTOŚ WIDZIAŁ LUB DAJ BOŻE GO ZNALAZŁ PROSZĘ O KONTAKT....
DZIECI JAK I WSZYSCY DOMOWNICY TĘSKNIMY ZA NIM I SIĘ BARDZO MARTWIMY.....
JESZCZE RAZ BARDZO PROSZĘ O POMOC
NR KONTAKTOWY: 784-105-682 LUB (71) 344-58-12

Przewidywana nagroda

http://www.gumtree.pl/cp-koty-i-kocieta ... -462379288

Witam, chętnie adoptuję młodą, rudą kotkę, mam jedną koteczkę, która szuka towarzystwa. Wiek do roku. Proszę o informacje drogą mailową.

http://www.gumtree.pl/cp-koty-i-kocieta ... -488955026

WITAM. ADOPTUJĘ, PRZYGARNĘ MALUTKĄ RUDĄ KOTKĘ :)
MAM JUŻ JEDNĄ 5 LETNIĄ KOTKĘ I CHCĘ JESZCZE JEDNĄ RUDĄ KICIĘ :)
PROSZĘ O INFO NA MAILA LUB 512937715

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-lub-z ... -489078641

Dzisiaj tj 28-05-2013 ok.godz.21 widziano psa maści jasny brąz krótka śierść
w okolicy poczty głównej na ul.Powstanców Śl. Piesek był mocno wystraszony i bardzo nieufny miał czerwoną obrożę i identyfikator niestety nie dał się złapać.Uciekł ulicą sztabową w kierunku Urzędu Skarbowego Wrocław Krzyki.Szukałm go z jeszcze jedną Panią ale nie udało nam się go znaleźć.Proszę o ewentualny kontakt 506-600-709

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-lub-z ... -488767887 605 950 341

W dniu 22.O5.20013 r w okolicy UL. STALOWEJ 79 zaginęła Dyzia- trójbarwna dwuletnia, bardzo drobna kicia. Kotka jest w trakcie leczenia. Dyzia jest nieufna. Znaki szczególne:
-ma pyszczek śmiesznie nakrapiany w rudawe plamki,
-uszy rude,po prawej stronie w dolnej części pyszczka czarna plama,
-mała czarna kreseczka na nosku,
-tylna prawa łapka od strony wewnętrznej jest prawie czarna.
Bardzo proszę o pomoc w jej odnalezieniu.

http://www.gumtree.pl/cp-koty-i-kocieta ... -489917470 514336859

Oddam czarną kotkę,jest jeszcze mała,parę dni temu otworzyła oczka ale już chcę znaleść dla niej kochającą rodzinę.Kotek będzie do oddania za niecałe 2 miesiące,może szybciej.

http://www.gumtree.pl/cp-koty-i-kocieta ... -489689984 698-831-204

Oddam kilku miesięczną czarną kotkę. Jest zdrowa i udomowiona.

Kontakt mailowy lub telefoniczny
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon cze 03, 2013 10:18 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów (4 TYG) PILNIE DT

Michalina, wielka robotę tam i tu robisz :aniolek:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Pon cze 03, 2013 11:06 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów (4 TYG) PILNIE DT

dwie / trzy osoby u wrokotów to za mało... kto może pomóc? Bez pomocy - ludzkiej, transportowej, nawet nie materialnej - ta akcja się skończy.
Wiem, już pisałam na ten temat ale...
może ktoś nowy zechce się zaangażować?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon cze 03, 2013 11:20 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów (4 TYG) PILNIE DT

z Łodzi jestem, więc mogę tylko podrzucać
czy jest gdzieś nr konta?
napisz mi link do fb, poproszę!
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Pon cze 03, 2013 12:08 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów (4 TYG) PILNIE DT

czarno-czarni pisze:https://www.facebook.com/pages/Wroc%C5% ... 12?fref=ts

jak ktoś jest "fejsbukowy" - to zapraszam, bo ja nie...
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon cze 03, 2013 12:50 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. 6 maluchów (4 TYG) PILNIE DT

Wrocław! Zaginął biało-bury 7-letni kastrowany kocurek!
http://www.tablica.informacyjny.com.pl/ ... ny-kocurek

Województwo: Dolnośląskie
Miasto: Wrocław
Ulica:
Osoba / Firma: osoba
Email: zuzinka96@wp.pl
Telefon: 503050593
Strona www: http://

Treść:
Wrocław!
14.11.2012 na Stabłowicach przy ul. Olbrachtowskiej zaginął 7 - letni kastrowany kocur.ek Nazywa się Mały. Jest biało - buro - brązowy, na "dekolcie" ma charakterystyczny buro - brązowy trójkąt. Na szyi miał obrożę p./kleszczową. Jeśli ktoś go znajdzie, zobaczy, bardzo proszę o kontakt 503 050 593

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

[poprzednia][następna]