WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 29, 2012 10:47 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Pogodę mamy dzisiaj śliczną.Denerwuję się trochę bo jutro Mąż wraca.Chyba będzie wyjeżdżał dzisiaj w nocy.Właściwie to o wielu rzeczach nie muszę Mu wcale mówic, bo jak zjeżdza w pracy na weekend, to sobie wchodzi na wątek i wszystko czyta.To dobrze, bo mam potem mniej tłumaczenia wszystkiego w domu.

Matko muszę tą Zive dzisiaj zanieść bo zapuści u mnie korzenie.Muszę też wypuscić na podwórko kicie po aborcyjnej.Widziałam wczoraj jak szłam do kotów, jak sobie siedziała na oknie w pokoiku, bo miała otwarte i patrzała tęsknie.Chyba za wolnością.

Jakos musze obejrzec szew tej nerkowej.Ona kurcze syczy na mnie jak żmija ale jakos muszę.Ją też chciałabym juz wypuscić.Wtedy zluzuje mi sie trochę mieszkanie i bede mogła udostepnic moim kotom drugi pokój.Ugotuję rybe i zacznę działać powolutku.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pt cze 29, 2012 10:51 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

No to do roboty :mrgreen: Ja też :evil:
ObrazekObrazekObrazek

Angalia

Od: Sob mar 31, 2012 9:00

Post » Pt cze 29, 2012 11:57 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

iza71koty pisze:Obawiam się jednak że jeszcze podgrzać muszę atmosferę. :roll: Przyszło 20 kg karmy Sanabelle Kitten. :D :1luvu: :D

Karmę kupiła dla nas Taizu. :1luvu:
Dziękujemy Kochana z Całego Serca. :1luvu: :D :1luvu:

Kotki jedzą. :D Bardzo im smakuje. :D A ja lecę uszczęśliwić następne.

:ok: :ok: :ok: :1luvu:
ObrazekObrazek

bodzia_56

Od: Czw paź 20, 2011 21:55

Post » Pt cze 29, 2012 13:18 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

iza71koty pisze:Zazdrość to okropne uczucie. :roll: Widzę że nie do przełknięcia co dla niektórych.Coż.Żadna to nowość. :| Dlatego czasem się zastanawiam czy o Dobrych rzeczach WARTO pisać na Forum?... :roll:

Przepraszam, ale nie rozumiem. Czego niby mam ci zazdrościć Izo71Koty? I powtórzę raz jeszcze - podawanie leków kotu bez konsultacji z wetem jest horrendalne. Pisanie o tym na forum promuje taką - szkodliwą i sprzeczną z prawem - postawę. Leczenie zleca lekarz weterynarii, a nie opiekun - nawet doświadczony.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt cze 29, 2012 13:37 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Pani Zofio& Sasza po co Pani się odzywa??I tak nikt na tym wątku nie będzie pani traktował poważnie, chyba ze zacznie Pani pomagać Pani Izie i pokaże ze tez coś potrafi.A jak na razie to czcze gadanie.Apeluje do wszystkich! Nie odpisuje my Pani Zofia&Sasza!!!. Ja odpisałam pierwszy raz i ostatni.

wilhelm170

Od: Pt cze 08, 2012 19:32

Post » Pt cze 29, 2012 14:01 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Zofia&Sasza pisze:
iza71koty pisze:Zazdrość to okropne uczucie. :roll: Widzę że nie do przełknięcia co dla niektórych.Coż.Żadna to nowość. :| Dlatego czasem się zastanawiam czy o Dobrych rzeczach WARTO pisać na Forum?... :roll:

Przepraszam, ale nie rozumiem. Czego niby mam ci zazdrościć Izo71Koty? I powtórzę raz jeszcze - podawanie leków kotu bez konsultacji z wetem jest horrendalne. Pisanie o tym na forum promuje taką - szkodliwą i sprzeczną z prawem - postawę. Leczenie zleca lekarz weterynarii, a nie opiekun - nawet doświadczony.

Słuchaj Zocha.Na Forum nie odmienia sie nicków to raz.Powinaś to wiedzieć.Jesteś dłużej niż ja.Dwa wkurza mnie Twój pretensjonalny ton i zwrot "Izo71koty nawołujący mnie do dyscypliny i porządku.Dzieciaka masz przed sobą czy co?

Postawy postawami realia to realia.Nie bede płacić wetowi za wypisanie recepty 10 zł i dodatkowych potem 20 zł za same krople.Za te 10 zł mam 4 puszki dla stada.Kropli które stosowałam wielokrotnie i świetnie się sprawdzały.U mnie jak i u innych.Efekt widać juz teraz.

Moja mowa będzie krótka"Wracaj Kochana do Swego ogródka"

iza71koty

Post » Pt cze 29, 2012 14:21 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

A to może jeszcze powinnam się przyznac do grzechu?Tak podałam samowolnie leki Zivie.Bez konsultacji z Wetem.Bo...Ziva jest dzika zupełnie a Wet zabronił mi kategorycznie przynosic takich kotów.Zatem....powinnam dać jej skonać tak?Zostawić bez pomocy,kiedy już nie jadła kilka dni i słaniała się na nogach.Kiedy nos miała tak zawalony glutami ,że nie czuła już żadnego zapachu.To było by cacy?

I kto to pisze?Osoba która zadeklarowała się uspać 8 kotów.Cóż za odwaga cywilna! Brawo!

iza71koty

Post » Pt cze 29, 2012 14:35 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

iza71koty pisze:A to może jeszcze powinnam się przyznac do grzechu?Tak podałam samowolnie leki Zivie.Bez konsultacji z Wetem.Bo...Ziva jest dzika zupełnie a Wet zabronił mi kategorycznie przynosic takich kotów.Zatem....powinnam dać jej skonać tak?Zostawić bez pomocy,kiedy już nie jadła kilka dni i słaniała się na nogach.Kiedy nos miała tak zawalony glutami ,że nie czuła już żadnego zapachu.To było by cacy?

I kto to pisze?Osoba która zadeklarowała się uspać 8 kotów.Cóż za odwaga cywilna! Brawo!

Tak z ciekawosci zapyam, ktory wet zabronil? Domyslam sie, ze mowisz o lecznicy na Goleniowskiej. Ja tam jezdze z dzikimi kotami i nigdy nie odmowiono mi pomocy. Malo tego czesto dostaje znizki na bezdomniaki. Ostatnio gdy w czasie pobierania krwi kot mnie pogryzl opatrzono mi pieknie rece .

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Pt cze 29, 2012 14:43 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

kya pisze:
iza71koty pisze:A to może jeszcze powinnam się przyznac do grzechu?Tak podałam samowolnie leki Zivie.Bez konsultacji z Wetem.Bo...Ziva jest dzika zupełnie a Wet zabronił mi kategorycznie przynosic takich kotów.Zatem....powinnam dać jej skonać tak?Zostawić bez pomocy,kiedy już nie jadła kilka dni i słaniała się na nogach.Kiedy nos miała tak zawalony glutami ,że nie czuła już żadnego zapachu.To było by cacy?

Tak z ciekawosci zapyam, ktory wet zabronil? Domyslam sie, ze mowisz o lecznicy na Goleniowskiej. Ja tam jezdze z dzikimi kotami i nigdy nie odmowiono mi pomocy. Malo tego czesto dostaje znizki na bezdomniaki. Ostatnio gdy w czasie pobierania krwi kot mnie pogryzl opatrzono mi pieknie rece .

Tak dokładnie o tej mówię.A tak zapytam z ciekawości wozisz je w klatach pułapkach?No to musisz mieć faktycznie super chody skoro tak dobrze Cie obsługuja. 8O Ha i bezproblemowo. :lol:

Troche czytałam wcześniej o tym ,gdzie wozisz koty, jakieś sporadyczne przypadki i nie jest to akurat ta lecznica ale mniejsza o to. :lol:

takie zalecenie dostałam po ostatniej demolce gabinetu dla Twojej wiadomości.

iza71koty

Post » Pt cze 29, 2012 14:46 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

iza71koty pisze:
Zofia&Sasza pisze:

Słuchaj Zocha.Na Forum nie odmienia sie nicków to raz.Powinaś to wiedzieć.Jesteś dłużej niż ja.Dwa wkurza mnie Twój pretensjonalny ton i zwrot "Izo71koty nawołujący mnie do dyscypliny i porządku.Dzieciaka masz przed sobą czy co?

Postawy postawami realia to realia.Nie bede płacić wetowi za wypisanie recepty 10 zł i dodatkowych potem 20 zł za same krople.Za te 10 zł mam 4 puszki dla stada.Kropli które stosowałam wielokrotnie i świetnie się sprawdzały.U mnie jak i u innych.Efekt widać juz teraz.

Moja mowa będzie krótka"Wracaj Kochana do Swego ogródka"

Po pierwsze - proszę zwracać się do mnie nickiem, tak jak jest to przyjęte na forum. Po drugie - Izo71Koty brniesz coraz dalej, podawanie kotom leków bez konsultacji z lekarzem weterynarii to nie jest postawa godna polecenia. To że cos pomogło jednemu kotu nie znaczy, że pomoże innemu.
Tu, na forum, nie ma "swojego ogródka". Wszyscy, lub większość, jesteśmy tutaj, bo bliskie są nam kocie sprawy, bo chcemy pomagać. Gdyby każdy zajmował się wyłącznie "swoim ogródkiem", forum przestałoby istnieć. Mam prawo niepokoić się jeśli widzę, że ktoś podaje leki nie zalecone przez lekarza weterynarii. Dodatkowo pisząc o kociaku rzeczy nie mające pokrycia w prawdzie (wiek). Rozumiem, że możesz nie mieć po prostu pieniędzy ani na weta, ani na dodatkowe leki. I tu widzę pole do popisu dla koleżanek, które na razie ograniczają się do okładania mnie po głowie łopatką oraz sypania piaseczkiem w oczy. Może zamiast wstawiać serduszka i aniołki pomyślicie, jak pomóc w pokryciu tych wydatków? Poszukacie dla kociaka odpowiedniejszego DT? To byłoby bardziej konstruktywne działanie.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt cze 29, 2012 14:58 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

To może Ty też zwracaj się moim nickiem ,tak jak on prawidłowo brzmi. :roll:

Ależ stać mnie na Weta.Tylko że nie widzę teraz takiej potrzeby, tym bardziej że jest duża poprawa i kupiłam już krople, które pomogły.Nie widzę sensu pakowania chemii w dzieciaka.

Być może stać Cie na to na co mnie czasem nie stać, ale jak sadze nie masz 150 kotów na glowie?A wogóle to jakieś masz?Bo tak widzę że się tutaj marnujesz. :roll: Z taką wiedza powinnaś działać Kobieto!działać!

iza71koty

Post » Pt cze 29, 2012 15:08 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

iza71koty pisze:
To może Ty też zwracaj się moim nickiem ,tak jak on prawidłowo brzmi. :roll:

Ależ stać mnie na Weta.Tylko że nie widzę teraz takiej potrzeby, tym bardziej że jest duża poprawa i kupiłam już krople, które pomogły.Nie widzę sensu pakowania chemii w dzieciaka.

Być może stać Cie na to na co mnie czasem nie stać, ale jak sadze nie masz 150 kotów na glowie?A wogóle to jakieś masz?Bo tak widzę że się tutaj marnujesz. :roll: Z taką wiedza powinnaś działać Kobieto!działać!

Nie, nie mam 150 kotów na głowie i sądzę, że ludzie rozsądni nie powinni brać na siebie obowiązków, którym nie mogą sprostać. Bo to skutkuje kocią krzywdą i cierpieniem. To że Ty "nie widzisz potrzeby" udania się z chorym kotem do weta i "nie widzisz sensu" podawania mu zaleconych leków świadczy jedynie o Tobie. Dodam że nie najlepiej. Propagowanie zaś takiej postawy na forum, które czytają także osoby nie mające doświadczenia w kocich sprawach, uważam za karygodne.
Szczerze mówiąc bardzo mnie dziwi, że Fundacja Viva firmuje tego rodzaju działalność i takie postawy.
Tak, przyjęłam do wiadomości, że nie życzysz sobie odmieniania nicku i postaram się tego w przyszłości nie czynić, choć taka zasada jako żywo nie istnieje.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt cze 29, 2012 15:18 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

A ja myślę że moje stado jest szczęśliwe. :D Jest ze mną od wielu lat w dobrym zdrowiu.Dozywa bardzo statecznego wieku. :D Cóż....ilość...nie szukałam ich.Same przyszły na kocie stołówki.Powinnam wygonić zatem?Plączesz się moja droga w tym co piszesz.Raz ze nie udaję sie do Weta, dwa ze nie podaje zaleconych leków.Jedno wyklucza drugie.Oraz ze podaję maluchowi leki bez wiedzy Weta choc sama napisałam ze nie ma takiej potrzeby.

Ja myślę że pora zakończyć ta bezowocną dyskusję.Uratowałam bardzo wiele kotów i jeszcze nie jednego uratuję .A czy zgodne to będzie z Twoimi oczekiwaniami i poglądami.Cóż....

Fundacja Viva! natomiast doskonale wie co robi.I kogo przyjmuje a kogo nie.Zapewniam Cię ze trzeba spełniać wiele kryteriów.

iza71koty

Post » Pt cze 29, 2012 15:50 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

Zofia&Sasza pisze: Rozumiem, że możesz nie mieć po prostu pieniędzy ani na weta, ani na dodatkowe leki. I tu widzę pole do popisu dla koleżanek, które na razie ograniczają się do okładania mnie po głowie łopatką oraz sypania piaseczkiem w oczy. Może zamiast wstawiać serduszka i aniołki pomyślicie, jak pomóc w pokryciu tych wydatków? Poszukacie dla kociaka odpowiedniejszego DT? To byłoby bardziej konstruktywne działanie.

Szanowna Pani nieco przesadza pisząc, że koleżanki iza71koty zajmują się tylko Panią :mrgreen: .
Dla nas to zagadnienie raczej marginalne, organizujemy raczej pomoc dla kotów :mrgreen:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt cze 29, 2012 15:57 Re: WIDZĘ, CZUJĘ......Pomóż nam pomagać. SZCZECIN.

taizu pisze:
Zofia&Sasza pisze: Rozumiem, że możesz nie mieć po prostu pieniędzy ani na weta, ani na dodatkowe leki. I tu widzę pole do popisu dla koleżanek, które na razie ograniczają się do okładania mnie po głowie łopatką oraz sypania piaseczkiem w oczy. Może zamiast wstawiać serduszka i aniołki pomyślicie, jak pomóc w pokryciu tych wydatków? Poszukacie dla kociaka odpowiedniejszego DT? To byłoby bardziej konstruktywne działanie.

Szanowna Pani nieco przesadza pisząc, że koleżanki iza71koty zajmują się tylko Panią :mrgreen: .
Dla nas to zagadnienie raczej marginalne, organizujemy raczej pomoc dla kotów :mrgreen:

Już nie mówiac o takiej marginalnej sprawie jak pomoc kotom. A może Zofia&Sasza zadeklarujesz jakas kwote na dokarmianie kotow. Wszak trzeba je ratowac :mrgreen: poki sa zdrowe przed zgubnym wplywem tej kobiety :evil:
Ostatnio edytowano Pt cze 29, 2012 15:58 przez Angalia, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

Angalia

Od: Sob mar 31, 2012 9:00

[poprzednia][następna]