S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego marketu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 21, 2012 17:41 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

dzis do domku pojechała Blu :mrgreen:
poznałam dom osobiscie, wczesniej rozmawiałam przez telefon
mam nadzieje ,że dziewczynka nie pokarze pazurków :wink:

no i jedna małolata czarna okazała się uciekinierką-i jutro przyjeżdża po nią jej domek
nie znam szczegółów jak zwiała

Merlin wyglada coraz gorzej, od dzis jest na mokrym alergicznym tez
ale bardzo mi sie nie podobaja jej rany
ten kot nie znajdzie domu :( . nikt nie będzie chciał kotki z ciagłymi ranami-a boję się ,że ona typ Duszka od tangerine :( . charakterowo jest przekochana

do Krreski nie dzwoniłam , zapomniałam spisac numer

pododawałam wpłaty, wydatki itd na pierwszej stronie,jakby ktos chciał sprawdzic czy cos doszło

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto lut 21, 2012 18:09 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Ja jeszcze przypominam o puszce u p. HAlinki. warto postawic, bo bywaja pacjenci z grubszymi portfelami a p. Halinka potrafi przekonywać.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto lut 21, 2012 18:34 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

fajne zdjęcia z imprezy :) hehe super, że się udało, oby więcej w przyszłości takich pomocnych pląsów dla naszych kociaków :)

paulinaelzbieta

Od: Nie kwi 11, 2010 15:52

Post » Wto lut 21, 2012 19:50 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

paulinaelzbieta pisze:fajne zdjęcia z imprezy :) hehe super, że się udało, oby więcej w przyszłości takich pomocnych pląsów dla naszych kociaków :)
ja byłam zachwycona i jak najbardziej jestem za takimi akcjami-imprezami w większym gronie Niekochanych i na luzie :mrgreen:
Agapap, Charm szkoda, że Was nie było :( ale może następnym razem jak będzie okazja :wink:

Super, że Kreska domek ma, mam nadzieję, że zaufa i nie będzie się uchylała przed ręką człowieka :D
Blu także mordodryjka charakterna i przepiękna :mrgreen:

Jejku, co z ta M. Monroe :( Może ja ściągnąć z ogłoszeń??..
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Wto lut 21, 2012 20:00 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Zdejmij, na razie jest do adopcji tylko warunkowej-tzn musiałaby miec zmienioną treść ogłoszenia

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto lut 21, 2012 20:03 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

ok, zrobione

co do czwartku potwierdzam swój udział w Wolontariacie :wink:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Wto lut 21, 2012 20:40 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Przepraszam, że wtrącam się z prywatą, ale musze Was poprosic o kciuki.
Maleńka będzie miała jutro amputowana łapinke. Tę, którą bez efektu próbowałam od dawna ratować. Ale dłuzej to juz byłoby okrucieństwo.

Trzymajcie za mnie tez troszeczkę, bo sie bardzo rozklejam:(

Lidka

Post » Wto lut 21, 2012 20:42 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Lidka pisze:Przepraszam, że wtrącam się z prywatą, ale musze Was poprosic o kciuki.
Maleńka będzie miała jutro amputowana łapinke. Tę, którą bez efektu próbowałam od dawna ratować. Ale dłuzej to juz byłoby okrucieństwo.

Trzymajcie za mnie tez troszeczkę, bo sie bardzo rozklejam:(

Kciuki są :ok: :ok: :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Wto lut 21, 2012 20:49 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Dzięki, jutro o drugiej mamy termin.
Strasznie sie boję:(

Lidka

Post » Wto lut 21, 2012 21:22 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Firma, w której pracuje wprowadza w tym roku program grantowy.

Z grubsza wygląda to tak, że pracownicy w ramach programu będą mogli otrzymać dofinansowanie na zgłoszone przez siebie projekty społeczne. Projekty będą musiały spełniać określone kryteria: angażować ludzi, mieć określony cel społeczny, przejrzysty plan działania i budżet.

Mile widziani będą wolontariusze "z zewnątrz" tzn spoza firmy.

Nie ma możliwości przekazania bezpośrednio pieniędzy fundacji czy schronisku. Bez szans są też projekty nastawione jedynie na zakup rzeczy, karmy itd.

W związku z powyższym mam pytanie: Czy w schronisku/fundacji potrzebny jest np: remont kociarni, urządzenie wybiegu, stworzenie szpitaliku? Inne pomysły i sugestie mile widziane.

Dofinansowanie, które można dostać to maksymalnie 2000 zł.

Macie jakieś sugestie/marzenia?
ObrazekObrazek Obrazek

froggy

Od: Pt sie 01, 2008 14:17

Post » Wto lut 21, 2012 22:50 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Lidka pisze:Dzięki, jutro o drugiej mamy termin.
Strasznie sie boję:(

trzymamy kciuki Lidziu, będzie dobrze :ok: :ok:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

TanundA

Post » Śro lut 22, 2012 0:12 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

froggy pisze:Firma, w której pracuje wprowadza w tym roku program grantowy.

Z grubsza wygląda to tak, że pracownicy w ramach programu będą mogli otrzymać dofinansowanie na zgłoszone przez siebie projekty społeczne. Projekty będą musiały spełniać określone kryteria: angażować ludzi, mieć określony cel społeczny, przejrzysty plan działania i budżet.

Nie ma możliwości przekazania bezpośrednio pieniędzy fundacji czy schronisku. Bez szans są też projekty nastawione jedynie na zakup rzeczy, karmy itd.

W związku z powyższym mam pytanie: Czy w schronisku/fundacji potrzebny jest np: remont kociarni, urządzenie wybiegu, stworzenie szpitaliku? Inne pomysły i sugestie mile widziane.

2 tys to malo ale może rzeczywiście dałoby sie choć coś na nowa kociarnie. Znaczy pomieszczenie jest piękne, wykafelkowane. Potrzeba wyposażenia. Mają byc zrobione boksy, ale narazie nie było na nie pięniędzy i póki co są stare klatki.

Jaka jest papierologia?
Duzo tego?
Bo z tego co ja znam (projekty badawcze i celowe w nauce) to papierologia zabija.
Powiedz coś więcej.
Moze dałoby sie np 2 granty uzyskać?
Z jakich to środków?
Jakieś przepisy do tego
Do kogo sie aplikuje?

Mam nadzieję, że pisze składnie choć wciąż myśli wracaja do jednego:(

Lidka

Post » Śro lut 22, 2012 7:22 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Lidka pisze:
froggy pisze:Firma, w której pracuje wprowadza w tym roku program grantowy.

2 tys to malo ale może rzeczywiście dałoby sie choć coś na nowa kociarnie. Znaczy pomieszczenie jest piękne, wykafelkowane. Potrzeba wyposażenia. Mają byc zrobione boksy, ale narazie nie było na nie pięniędzy i póki co są stare klatki.

Jaka jest papierologia?
Duzo tego?
Bo z tego co ja znam (projekty badawcze i celowe w nauce) to papierologia zabija.
Powiedz coś więcej.
Moze dałoby sie np 2 granty uzyskać?
Z jakich to środków?
Jakieś przepisy do tego
Do kogo sie aplikuje?

Mam nadzieję, że pisze składnie choć wciąż myśli wracaja do jednego:(

Papierologia zajmę się ja - do wypełnienia jest aplikacja i spełnienie określonych przez pracodawcę warunków. Grantów w sumie będzie 10 więc 2 naraz nie wchodzą w grę. Środki pochodzą od pracodawcy.

Moża postarac się o sponsoring jakiejś firmy/instytucji.
ObrazekObrazek Obrazek

froggy

Od: Pt sie 01, 2008 14:17

Post » Śro lut 22, 2012 10:59 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Czy MERLIN jest zdiagnozowana ? - czy wiadomo co jej jest ? - taka młoda dziewczyna powinna walczyć :oops:

JOMA

Od: Wto cze 08, 2010 14:12

[poprzednia][następna]