KOTY z KORABIEWIC Do zamknięcia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 06, 2012 14:19 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

Po raz kolejny usunęłam niemerytoryczne posty. Jeżeli ktoś nie ma do powiedzenia nic konstruktywnego, zalecam, żeby nie pisał nic.

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob sty 07, 2012 23:27 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

Dziewczyny, może ktoś ma wolne DT - tutaj jest wątek o kotach, które aktualnie koczują na dworze :(
Są rudaski, tri - i jest ich całkiem sporo... w dodatku nieraz młode, fajne miziaki, tylko głodne i zmarznięte :(
viewtopic.php?f=1&t=136130

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie sty 08, 2012 18:08 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

Tak sobie przypomniałam nagle, że Lepsze Dni miały oficjalną stronę, i że na tej stronie prawie dwa miesiące temu pojawiła się informacja: "Niebawem uruchomimy szczegółową listę zwierzaków, które po przejściu pełnej kontroli weterynaryjnej, będą mogły być przekazane do adopcji."

Ciekawa jestem, ile to jest "niebawem"...

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Pon sty 09, 2012 11:03 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

Szalony Kot pisze:Dziewczyny, może ktoś ma wolne DT - tutaj jest wątek o kotach, które aktualnie koczują na dworze :(
Są rudaski, tri - i jest ich całkiem sporo... w dodatku nieraz młode, fajne miziaki, tylko głodne i zmarznięte :(
viewtopic.php?f=1&t=136130

Tu, w tym wątku brakuje DT dla 13 co najmniej kotów. I jeśli na tym wątku DT się pojawi - mam nadzieję, że przede wszystkim dla nich :?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon sty 09, 2012 13:49 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

Mam wrażenie, że oferty DT to tu były, ino kotów nie było.
Ale miejcie na uwadze tamte koty, istnieje ryzyko eutanazji takiego stada, jeśli nic się nie znajdzie :/

Nawet ogłoszenia czy wsparcie i dobre słowo, do jakich fundacji uderzyć wiele pomoże, bo dziewczyny nieogarnięte totalnie.

Szalony Kot

Post » Pon sty 09, 2012 16:51 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

No to zaapeluję:
BARDZO POTRZEBNE DT DLA KOTÓW Z KORABIEWIC!!!
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto sty 10, 2012 4:53 Re: KOTY z KORABIEWIC szukamy dt (spis kotów s. 50-51)

aha, trochę zdjęć psów i kotów jest tutaj, nie wszystkie, bo nie chcialo mi się więcej robić, a i te nie wiem czy są aktualne, bo kilka kotów już wyadoptowano i to mogą być właśnie te ze zdjęć.
http://www.schroniskokorabiewice.pl

Tomasz Matkowski

Od: Pon lip 25, 2011 0:11

Post » Wto sty 10, 2012 11:02 Re: KOTY z KORABIEWIC szukamy dt (spis kotów s. 50-51)

Poszukuja kota z dłuższym włosem:
viewtopic.php?f=13&t=137628
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto sty 10, 2012 11:15 Re: KOTY z KORABIEWIC szukamy dt (spis kotów s. 50-51)

Tomasz Matkowski pisze:aha, trochę zdjęć psów i kotów jest tutaj, nie wszystkie, bo nie chcialo mi się więcej robić, a i te nie wiem czy są aktualne, bo kilka kotów już wyadoptowano i to mogą być właśnie te ze zdjęć.

Całe 5 czy 6. W tym kotka trikolorka wzięta za chłopaka oraz zwykłe dachowce za miksy norweskiego :>

Szalony Kot

Post » Wto sty 10, 2012 11:20 Re: KOTY z KORABIEWIC szukamy dt (spis kotów s. 50-51)

Tomasz Matkowski pisze:aha, trochę zdjęć psów i kotów jest tutaj, nie wszystkie, bo nie chcialo mi się więcej robić, a i te nie wiem czy są aktualne, bo kilka kotów już wyadoptowano i to mogą być właśnie te ze zdjęć.

Proszę nie wprowadzać zamieszania. Aktualny spis kotów na stronach 50-51.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto sty 10, 2012 22:32 Re: KORABIEWICE - Czy uda się przerwać koszmar?

Femka pisze:Kto z osób piszących w tym wątku był w przeciągu ostatnich 6 miesięcy w Korabiewicach?

dobred pytanie. założę sie, że nikt. nikt nawet nie wie gdzie to jest. widzieli cos w tvnie, zapamietali nazwę...

Tomasz Matkowski

Post » Śro sty 11, 2012 0:39 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

pwpw pisze:
Femka pisze:(...)

W Korabiewicach adopcji nie ma w ogóle, albo są śladowe. Każdego psa zbieraczka broni jak niepodległości urządzając histerie.

:?:
Źródło, że tak zapytam?

źródło? wyobraźnia ludu.

Tomasz Matkowski

Post » Śro sty 11, 2012 0:46 Re: KOTY z KORABIEWIC szukamy dt (spis kotów s. 50-51)

Panie Matkowski-to jest forum kocie i tu pomagamy kotom i ludziom,a i psom w razie potrzeby.Nie rozumiem skad w Panu tyle zajadłosci.ZADEKLAROWAŁAM DT dla 1-2 kotów slepych...nie było.Ta kotka która jest z uszkodzonym przez kk okiem nadale sie do DS od teraz,więc na tymczas nie wezme zdrowego kota,bo swoich mam 20 do utrzymania+2 psy duże,co Pan na pewno przeczytał dawno.Staramy sie ogarnać sytuację,ogłaszamy Wasze koty jakie udało sie "zidentyfikowac"i cyknac fotki.To mało?Niektóre osoby tam jeżdżą,ja nie,ja tylko dzwoniłam.Mozna pomagac kotom szukajac im domu...tak właśnie robię
Tak własciwie nie wiem po co pisze, myslałam,ze wszedł Pan przeprosic po ostatnim Pana popisie,ale jak widać "od myślenia"nie jestem :(
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro sty 11, 2012 0:58 Re: KOTY z KORABIEWIC - Czy uda się przerwać koszmar?

tomtom666 pisze:
magaaaa pisze:
pogadaj z kierownikiem, żeby za jednym zamachem zabrać WSZYSTKIE koty

Taaa, Wujku Dobra Rado - na pewno wtedy je wydadzą. Na mur - beton!

Ponoć zostało tylko około 20, Viva i PdZ wyrwały stamtąd kilka razy więcej, więc tak jakby końcówka. Może po prostu chcą zlikwidować kociarnię, skoro nawet nie mogą jej ogrzewać, może chcą pomieszczenie wykorzystać do innych celów, więc jest szansa? No ale może faktycznie propozycja przekazania wszystkich kociaków to zbyt wiele dla kierownictwa - trochę się kierowałem hurraoptymistycznym wydźwiękiem postów koleżanki i tymi zapewnieniami, że koty są bardzo chętnie wydawane, a wręcz ludzie są zachęcani do ich brania.

po raz pierwszy w historii korabiewic koty mają ogrzewane pomieszczenie. [...]
Ostatnio edytowano Śro sty 11, 2012 12:38 przez aassiiaa, łącznie edytowano 1 raz
Powód: usunęłam obraźliwy tekst

Tomasz Matkowski

[poprzednia][następna]