Zwyrodnialcy GDAŃSK/3miasto

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 17, 2012 16:17 Re: ZwyrodnialcyGDN/brak miejsca na noc/transprtu pt/sob str. 51

Wszystkim KOTOM i ich Opiekunom życzymy Zdrowia i Szczęścia w Światowym Dniu Kota i w Każdym Innym Dniu !!!
...........................................Obrazek

...i na tę okoliczność :

smarti pisze:
alareipan pisze:.....

Od 1.02.2012 jesteśmy Grupą Pomocy Kotom MRAU z subkontem podpiętym pod Fundację Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt-Viva! Grupa powstała, by w sposób formalny wspierać PostPaluszki w DT :ok: :ok: Obecnie mamy pod opieką 17 PostPaluszków plus 4 małe kocięta zabrane przez paluchową wolontariuszkę Katarzynę 12.02.2012

Wpłaty dla naszych kotów można kierować na konto:

Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt-Viva!
ul. Kawęczyńska 16 lok.42a
03-772 Warszawa
59 1370 1109 0000 1706 4838 7317
W TYTULE: darowizna - dla Grupy Pomocy Kotom MRAU

Będziemy wdzięczne również za przekazanie nam 1%

Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt-Viva!
Numer KRS: 0000135274
CEL SZCZEGÓŁOWY: Grupa Pomocy Kotom MRAU

Liczymy, że dzięki Grupie będziemy mogli wspólnie zrobić dla schroniskowych kotów więcej :ok: :ok:

Aby rozwiać wątpliwości-wszystkie kotki w DT Smarti korzystają i będą korzystały wyłącznie z finansowania Mojego Osobistego Męża, natomiast całym sercem jesteśmy za pomocą kotkom w innych DT, dlatego uważamy że:

...najlepszy prezent z okazji Światowego Dnia Kota to wpłata, choćby najdrobniejsza dla grupy MRAU która pomoże kochanym postpaluszkom będącym teraz lub w przyszłości w innych Domach Tymczasowych !!
.......................................................................
Obrazek......................................................................

Warto też pomyśleć o przeznaczeniu dla grupy MRAU swojego 1 % !!!
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt lut 17, 2012 18:49 Re: ZwyrodnialcyGDN/brak miejsca na noc/transprtu pt/sob str. 51

adzi pisze:Bym zapomniała w ferworze walki :oops: Info od Praksedy o Rózi i Guciu z tego tygodnia: "Rózia już łazi swobodnie, nie ucieka. Ale żadne nie da się dotykac. One sie kochają naprawdę. Bawią się, Gutek ją gania, przytrzymuje łapą, on piszczy ale potem go zaczepia. Widać czułość. On za nią chodzi i tak grucha jak kocur do kotki. Gdyby nie, to że kastrowane, to pomyślałabym, że to takie zaloty.
Gutek jest wścibski i jak zapomni, że "trzeba się bać", to wszędzie go pełno, sprawdza każdą nową rzecz, torbę, zakupy, rękawiczki itp."

:1luvu: Gucio Glucio :-) mam nadzieję, że nie wspominają ciągle "złego dotyku" z gentamycyną ;> myślicie, że będą dawać się macać?...

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Pt lut 17, 2012 20:10 Re: ZwyrodnialcyGDN/brak miejsca na noc/transprtu pt/sob str. 51

Mówią , że 'zły dotyk boli całe życie', ale to nie ten sam zły dotyk :wink: jest progres, więc powoli, powoli będą z nich Koty :1luvu:

--------------------------------------------------------------------------------------------

Zanim zacznę dziś świętować Dzień Kota :1luvu: nastawiłam budzik na 6 15, i z samego rańca będę odbierać Radara od Kaleido i śmigać z nim na obwodnice, skąd przejmuje go Marlena transportuje do stolicy, tam odbiera Paula (Kituni) i dostarcza do DS :D

A więc trzymamy jutro kciuki za nowe życie Rudego Radara :1luvu: :1luvu: - naszego kolejnego Warszawiaka :mrgreen:

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Pt lut 17, 2012 22:04 Re: ZwyrodnialcyGDN/brak miejsca na noc/transprtu pt/sob str. 51

już od teraz zaczynam trzymać :kotek: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Sob lut 18, 2012 20:08 Re: ZwyrodnialcyGDN/brak miejsca na noc/transprtu pt/sob str. 51

Rudy w DS :D przyjechał pod opieką najpierw Marleny, potem Kituni - zmęczony, obadał swoje nowe 4 kąty, został obfukany przez rezydentkę i poszedł spać pod kanapę. Kciuki za Rudego i jego aklimatyzację, minimum stresu , w 3 już jego domu w tym miesiącu - mam nadzieję, że ostatnim :ok: :ok: :ok:

Dzięki dziewczyny za pomoc :1luvu:

adzi

Post » Nie lut 19, 2012 1:43 Re: ZwyrodnialcyGDN/brak miejsca na noc/transprtu pt/sob str. 51

Cichutenko i bez zapeszania trzymamy kciuki.... i czekamy na wiesci od Pani Marzeny...
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain

"Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta." G.B.Shaw
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Od: Sob lut 05, 2011 16:55

Post » Nie lut 19, 2012 9:19 Re: ZwyrodnialcyGDN/brak miejsca na noc/transprtu pt/sob str. 51

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Obrazek

smarti

Post » Nie lut 19, 2012 11:05 Re: ZwyrodnialcyGDN/brak miejsca na noc/transprtu pt/sob str. 51

Uderzające podobieństwo :1luvu:

Smarti - muszę powiedzieć , że ty, twój DT, i nawet twój TŻ śnił mi się dzisiaj - byłam w odwiedzinach u skórek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zdecydowanie koty mi się rzucają na głowę :mrgreen:

adzi

Post » Nie lut 19, 2012 15:58 Re: ZwyrodnialcyGDN/brak miejsca na noc/transprtu pt/sob str. 51

adzi pisze:Uderzające podobieństwo :1luvu:

Smarti - muszę powiedzieć , że ty, twój DT, i nawet twój TŻ śnił mi się dzisiaj - byłam w odwiedzinach u skórek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:evil: :evil: :evil: :ryk:

a ja chciałabym na prośbę właśnie mojego TŻ-ta ogłosić konkurs na imiona dla Skórki i Skórka-no bo przecież tak nie mogą zostać :roll:
czas już zacząć uczyć je ich imion :D :kotek: :kotek: :D

smarti

Post » Nie lut 19, 2012 23:34 Re: ZwyrodnialcyGDN/brak miejsca na noc/transprtu pt/sob str. 51

Adzi transportery dla Ciebie odebrane, z Paula nie mogłysmy sie zgrac ale dalysmy rade :)

PS: Paula jak egzamin? Trzymalam za Ciebie kciuki!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pon lut 20, 2012 0:01 Re: ZwyrodnialcyGDN/brak miejsca na noc/transprtu pt/sob str. 51

Dzięki :!: :!: :!:

Paula - mam nadzieję , że akcja "Radar" nie przeszkodziła w pozytywnym happy endzie egzaminacyjnym.

Kurcze dziewczyny jakbym wiedziała, że macie problemy czasowo-logistyczne, to kontenery mogły pojechać z Marleną następnym razem. W lecznicy i tak mają mnie za świra więc 2 tygodnie w tą czy w tamtą :ryk: :ryk: Dzięki podwójne zatem :!:

------------------------------------------------------------------------------------------

Waśnie przeczytałam wątek dziewczyn z Rumii - koty pani Eugenii..... jezu 60 kotów w 1 mieszkaniu...przy tym "mój" cmentarny zbieracz to małe piwo przed śniadaniem....

adzi

Post » Pon lut 20, 2012 0:54 Re: ZwyrodnialcyGDN/brak miejsca na noc/transprtu pt/sob str. 51

Rudzielcu, kciuki trzymam. :ok:

Adzi masz fotki tego kota z cmentarza ?
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Pon lut 20, 2012 15:47 Re: ZwyrodnialcyGDN/brak miejsca na noc/transprtu pt/sob str. 51

smarti pisze:
adzi pisze:Uderzające podobieństwo :1luvu:

:evil: :evil: :evil: :ryk:

a ja chciałabym na prośbę właśnie mojego TŻ-ta, ogłosić konkurs na imiona dla Skórki i Skórka-no bo przecież tak nie mogą zostać :roll:
czas już zacząć uczyć je ich imion
:D :kotek: :kotek: :D

smarti

Post » Pon lut 20, 2012 19:53 Re: ZwyrodnialcyGDN/brak miejsca na noc/transprtu pt/sob str. 51

Marlon - jak przyjda wyniki egzaminu to zobaczymy czy dobrze trzymalas kciuki :ok: :twisted:

Radar otrzymal imie Pysio i spedza wiekszosc czasu wcisniety w kacik. Jest wyraznie zestresowany wszystkimi zmianami, ktore zaszly w jego zyciu. Spompowal sie juz kilkakrotnie na dywany i do lozka, ani razu nie zaszczycil odwiedzinami kuwetki :evil:

Z jedzenia akceptuje tylko mokre - saszetki i puszki. Na surowe miesko nawet nie spojrzal. Kalm Aid tez nie chce jesc.
Zastanawiam sie czy nie sprezentowac im Feliway'a???
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain

"Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta." G.B.Shaw
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Od: Sob lut 05, 2011 16:55

Post » Pon lut 20, 2012 22:00 Re: ZwyrodnialcyGDN/brak miejsca na noc/transprtu pt/sob str. 51

Jezu ale go wymęczyłyśmy - i u Kamila i u Ani szybko, zaraz po pierwszym stresie, szedł do kuwety.

Karmę suchą jadł bez problemu, Kalm Aida też bo kupiłam mu na początek u Kamila (dostawał chyba 5ml) , bo jest duży i jadł przez te właśnie pierwsze dni w TDT1 , bo nie wiedziałam jak zareaguje na dom pierwszy raz od roku :roll: :roll:

MOże go do łazienki, sama nie wiem 8O Na pewno musi się trochę zbalansować, bo trochę emocjonalnie go zwichrowałyśmy....

---------------------------------------------------------------------------------------------

KONKURS NA IMIONA SKÓREK Czekamy na propozycje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

adzi

[poprzednia][następna]