DT u Hani, czyli..-Nasze FelViki+ tak sobie żyjemy...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 04, 2012 7:49 Re: DT u Hani, czyli...- jest nas znowu więcej -prośba o pom

Agneska pisze:Dobrze czytac takie pozytywne wiadomosci.
Haniu, jak Beata bedzie juz mogla sie wprowadzac do tego mieszkania zastepczego, to trzeba bedzie jakos skoordynowac co i od kogo bedzie do odebrania. Czy mozna do Ciebie kierowac propozycje, chyba najlepiej na pw?

Aga bardzo dziękuję za taki pomysł :1luvu:
Powiem tak: Beata to dziewczyna, która przez całe zycie musiała dawać sobie sama radę, więc i teraz twierdzi, że sobie poradzi -ona nie chce nikogo obciążać swoimi kłopotami :!:
Myślę jednak, że jeśli ktoś ma coś zbędnego z wyposażenia mieszkania i mógłby to odstąpić, to dziewczyna się ucieszy :D -na dobrą sprawę ma w tej chwili łóżko, jakąś pościel, kilka ubrań, które po wypraniu nadają się do zakładania i jeszcze parę rzeczy -całą reszta się spaliła. Adam jest wciąż u rodziny poza Warszawą i też został tylko z tym, co miał ze sobą, nawet książki czy inne rzeczy do szkoły poszły z dymem :|
Wiem, że najbliżsi znajomi coś tam już dla Beaty poodkładali, wiem też, że u niej w pracy koledzy zorganizowali jakąs zbiórkę, żeby dać jej to co najbardziej potrzebne, ale to i tak pewno kropla w morzu....
Ja chętnie będę pełniła rolę pośrednika i przekazywała wiadomości od ewentualnych ofiarodawców do Beaty i jej odpowiedzi z powrotem.

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Sob sie 04, 2012 19:03 Re: DT u Hani, czyli...- jest nas znowu więcej -prośba o pom

SzK masz pw :P

Jesteśmy po wizycie PA u nas, a jutro jedziemy do przyszłego Domku naszych rudziaków i jeśli nic się nie wydarzy, to Tofik i Irysek będą mieli swoje miejsce na ziemi u boku bardzo sympatycznego i sprawiającego wrażenie odpowiedzialnego, Pana Tomka :P
Taras/balkon co prawda jeszcze nie jest zabezpieczony, ale siatka jest już zamówiona i jak tylko dotrze, zostanie zamontowana, a kocie rodzeństwo będzie miało do dyspozycji sporo miejsca na powietrzu.
Prosimy o kciuki, coby jutro wszystko poszło dobrze :ok:

Od dzisiaj trójka rodzeństwa, czyli Tasza, Tara i Torg biegają poza klatką, co prawda jeszcze mocno wystraszeni , ale powoli dogadują się z kotami i nami :mrgreen:
Biało-rudzi bracia zostają na razie w klatce w celu polubienia ludzia (okaże się czy to dobra metoda), przy czym jeden z braci mocno kicha :|

Hania66

Post » Sob sie 04, 2012 19:31 Re: DT u Hani, czyli...- jest nas znowu więcej -prośba o pom

:ok: :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 8 >>

Post » Sob sie 04, 2012 20:30 Re: DT u Hani, czyli...- jest nas znowu więcej -prośba o pom

Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob sie 04, 2012 20:56 Re: DT u Hani, czyli...- jest nas znowu więcej -prośba o pom

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: dla rudych i tego co kicha :ok: :ok: :ok: :ok:
i za całą resztę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Sob sie 04, 2012 22:30 Re: DT u Hani, czyli...- jest nas znowu więcej -prośba o pom

Dzięki wielkie, ale o kciuki wciąż prosimy :!:
Biało-rudy Takt jest chory.
Kicha seriami mocno, aż czasem się krztusi i dlatego dwie godziny temu dałam mu antybiotyk dogębnie (zarobiłam przy tym kilka nowych sznytów na ręce, a to przecież ten mniej dziki z braci :| ), ale przed chwilą chłopak wyrzygał wszystko co wieczorem zjadł -łącznie z resztką rozpuszczonego antybiotyku :(
Teraz położył się w kącie klatki i śpi.
Sama nie dam rady zrobić mu zastrzyku, więc damy mu leki dopiero rano -we dwójkę będzie to wykonalne (tu uwaga do Asi: nie mam takiej wprawy jak Ty, a to nie jest super łagodny koteczek, więc sama się nie odważę, zresztą ostatnio mam jakiś kryzys zastrzykowy -ręce mi się za bardzo trzęsą :| )
Drugi z braci na razie bez objawów.

Tosia, Tysia i Tolek dokarmione Convem, leki podałam, reszta stada oporządzona, kuwety sprzątnięte -chyba mogę spróbować pójść spać, ciekawe czy nowy chory mi na to pozwoli :?

A, z ciekawostek, to w czasie wizyty Pan dowiedział się, że na miejscu są 23 koty i nieco się zdziwił 8O
Stwierdził, że wizualnie stawiałby na kilkanaście, a sądząc po zapachu (a w zasadzie po jego braku) to na kilka -się cieszę :P

Hania66

Post » Nie sie 05, 2012 15:25 Re: DT u Hani, czyli...- jest nas znowu więcej -prośba o pom

No to Tofik i Irys są już u siebie ze swoim Dużym :piwa:
Podróż mieliśmy z małymi przygodami, bo Tofik w kontenerku zwymiotował (mam nadzieję, że to upał, kołysanie samochodu i stres, a nie cokolwiek innego), ale na miejscu chłopaki wyszli z kontenerka i pracowicie zaczęli zwiedzać mieszkanie :D
Znaleźli kuwetę, miseczkę z piciem, kryjówkę pod łożkiem i fajne wysokie stołki barowe do wspinania się, przy blacie kuchennym :twisted:
Nasi rudzi bracia robią tam niesamowite wrażenie: zupełnie jakby byli częścią wystroju wnętrza zaprojektowanego przez architekta :ryk:

Po osiatkowaniu tarasu będą mieli do dyspozycji wręcz salon na świeżym powietrzu -kilkanaście metrów długi, o szerokosci balkonu i z widokiem na park/sad przykościelny oraz przepływający strumyczek.

Pan Tomek obiecał dać znać jak tam chłopaki się zadomowią :ok:

A nam tak trochę dziwnie: to nasi najdawniejsi tymczasowicze, byli z nami 9 miesięcy i na początku troszku o nich walczyliśmy z przeznaczeniem.
Raz już zmienili domek, a potem dwa razy byli tuż tuż przeniesienia się na swoje, ale nic z tego w ostatniej chwili nie wychodziło.
Długo czekali na swojego Ludzia i mam nadzieję, że właśnie go znaleźli :ok:

Chłopaki długiego i szczęśliwego życia :ok: (a my sobie damy radę :cry: )

Hania66

Post » Nie sie 05, 2012 15:29 Re: DT u Hani, czyli...- jest nas znowu więcej -prośba o pom

Powodzenia, chłopaki :ok:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Nie sie 05, 2012 15:30 Re: DT u Hani, czyli...- jest nas znowu więcej -prośba o pom

a tu przeczytajcie sobie co planują nasze koty (może to staroć, ale dziś zobaczyłam po raz pierwszy):

http://infografika.wp.pl/title,Czy-twoj ... caid=1eef0

Bójmy się :strach: :strach: :strach:

Hania66

Post » Nie sie 05, 2012 15:41 Re: DT u Hani, czyli...- jest nas znowu więcej -prośba o pom

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Nie sie 05, 2012 15:46 Re: DT u Hani, czyli...- jest nas znowu więcej -prośba o pom

super, oby to był już domek na zawsze :) !!
wreszcie dodaję ich do albumu szczęściarzy :mrgreen:

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Nie sie 05, 2012 16:11 Re: DT u Hani, czyli...- jest nas znowu więcej -prośba o pom

SzK i Klaudia zmobilizowałyście mnie do wystawienia ogłoszeń po raz kolejny :roll:
Wszystkie nasze tymczaski mają już ogłoszenia (tylko biało-rudzi bracia jeszcze nie, muszą się trochę uczłowieczyć i dojść do zdrowia), przy czym najmłodszym zrobiłam ogłoszenie zbiorcze: mamy w tej chwili czwórkę prawie identycznych burasków (my je oczywiście rozróżniamy -jako prawdziwi koci rodzice) ale robić osobne każdemu, byłoby trudno -na pierwszy rzut oka są prawie identyczne :mrgreen:

Ciekawe co z tego wyniknie :?: ....

Hania66

Post » Nie sie 05, 2012 16:15 Re: DT u Hani, czyli...- jest nas znowu więcej -prośba o pom

u mnie coś nikt na ogłoszenia moich DTciaków nikt nie odpowiada :( :(

Hania, PDT tak wystawia ogłoszenia [dla burasów, krówek i czarnych] i Aga mówiła, że tak najszybciej im się wyadoptowują :)

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

[poprzednia][następna]