ŚLEPACZKI cz.V-"mój ślepaczek" - wołam do tablicy opiekunów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Czy potrzebny jest Klub Ślepaczków?

Ankieta wygasła Nie lis 18, 2012 12:15

1.Bardzo-to skarbnica wiedzy o kotach niewidzących i wsparcie
28
93%
2.Tak sobie - bez klubu tez można sobie poradzić
2
7%
3. Nie - po co zajmować sie kotami chorymi lub kalekimi
0
Brak głosów

Liczba głosów : 30

Post » Śro gru 28, 2011 12:04 Re: ŚLEPACZKI cz.V- potrzebny dt dla czarnuszka z Palucha str.49

magaaaa pisze:Nie, to inny kotek znalazł dom.
Ten Ślepak nadal jest w schronisku... :(

Poza oczkami nic mu nie dolega; jest zdrowy.

hm...jak powiedziałm:wezme go do siebie na tymczas,ale ktos musi go wyciagnac na siebie ze schronu ,pojechac z nim do okulisty i z zaleceniami przyjechac do mnie.(z lekami)Nie mam mozliwosci pojechac osobiscie po niego...Jesli jest zdrowy to go na czas leczenia przetrzymam Z Warszawy do Siedlec,czy do mnie Szalony Kot go przywiezie(wstepnie rozmawiałysmy wczesniej o takiej ewentualnosci).Bedziemy go ogłaszac u Cat Angel i tutaj..

30.12.-NIEAKTUALNE
Ostatnio edytowano Pt gru 30, 2011 9:06 przez BOZENAZWISNIEWA, łącznie edytowano 1 raz
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro gru 28, 2011 13:50 Re: ŚLEPACZKI cz.V- potrzebny dt dla czarnuszka z Palucha str.49

lista grudniowa

1.mały czarnuszek z Palucha- potrzebny dt Obrazek
kontakt - jamkasica
czy kotek ma watek?

2.koty z Chorzowa pod opieką p. Ewy-leczenie/krople
Obrazek
wątek: viewtopic.php?f=1&t=136880
kontakt- kaja555

3. koty u jopop -leczenie/krople
zdjęcie
wątek:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw gru 29, 2011 10:20 Re: ŚLEPACZKI cz.V- potrzebny dt dla czarnuszka z Palucha str.49

Czy mogłabym poprosić o pomoc dla koteczki która odłowiłam wczoraj spod bloku?
Mała ma bardzo zaawansowaną calici i oczka w strasznym stanie.
Ma wrzody na obydwu oczach, na jedno najprawdopodobniej już nie widzi.
Kotka jest w lecznicy, czeka ją leczenie.
Postaram się dziś lub jutro wkleić zdjęcia (wczoraj wetka przyjęła mnie w godzinach nocnych, nie wypadało urządzać już sesji).

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Czw gru 29, 2011 12:24 Re: ŚLEPACZKI cz.V- potrzebny dt dla czarnuszka z Palucha str.49

lista grudniowa

kontakt - jamkasica
wątek ogólny schroniska na Paluchu

Obrazek
kontakt- kaja555

3. koty u jopop -leczenie/krople
zdjęcie
wątek:

4. koteczka pod opieka magaaaa

uzupełnię resztę informacji, jak będziesz coś więcej od wet wiedziała, magaaaa :wink:
Ostatnio edytowano Pt gru 30, 2011 13:15 przez alessandra, łącznie edytowano 1 raz

alessandra

Post » Czw gru 29, 2011 12:52 Re: ŚLEPACZKI cz.V- potrzebny dt dla czarnuszka z Palucha str.49

Odnośnie ślepinka z Palucha-nie ma on wątku...jest na watku Palucha
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw gru 29, 2011 12:54 Re: ŚLEPACZKI cz.V- potrzebny dt dla czarnuszka z Palucha str.49

Dziękuję!
Wróciłam z lecznicy.
Bałwanka ma ok 3 lat. Jest malutka i drobniutka.
I taka biedna:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Tak wygląda dzisiaj; wczoraj oczy były jeszcze gorsze. Prawe oczko jest nieprzezierne - mała na nie już nie widzi. walczymy o lewe. Na obu oczkach są wrzody, na prawym - dwa.
Poza oczkami mała ma zaawansowaną calici.
Czeka nas dość długie leczenie, na szczęście Bałwanka pozwala się brać do ręki, także można Jej podawać krople do oczu, robić zastrzyki.
Z tym nie ma problemów.
Pomoc z funduszu chciałabym przeznaczyć na leczenie Bałwanki.
Dziękuję.
Ostatnio edytowano Czw gru 29, 2011 17:37 przez magaaaa, łącznie edytowano 1 raz

magaaaa

Post » Czw gru 29, 2011 13:43 Re: ŚLEPACZKI cz.V- potrzebny dt dla czarnuszka z Palucha str.49

lista grudniowa

kontakt - jamkasica
wątek ogólny schroniska na Plauchu

Obrazek
kontakt- kaja555

3. Bałwanek i Blondynek pod opieką magaaaa ObrazekObrazek

4. maluszki u jopop
Ostatnio edytowano Pt gru 30, 2011 13:19 przez alessandra, łącznie edytowano 2 razy

alessandra

Post » Pt gru 30, 2011 9:52 Re: ŚLEPACZKI cz.V- potrzebny dt dla czarnuszka z Palucha str.49

Mam pytanie do opiekunow slepaczkow: czy ktoś miał takiego, który by badał nowy teren zataczając kółka?
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pt gru 30, 2011 9:56 Re: ŚLEPACZKI cz.V- potrzebny dt dla czarnuszka z Palucha str.49

Mam prośbę o niewielką poprawkę: otóż Bałwanka to Bałwanek :oops:
Do tej pory skupiałyśmy się wetką na oczach, więc...
Dziś odłowiłam drugiego katarowca.
To Blondynek.
Ma oczy w lepszym stanie i w ogóle cały jest w lepszym stanie niż Bałwanek.

Obrazek

magaaaa

Post » Pt gru 30, 2011 13:18 Re: ŚLEPACZKI cz.V- potrzebny dt dla czarnuszka z Palucha str.49

nie ma problemu magaaaa, tu skupiamy sie na oczach, zatem płeć to nie problem :wink:

alessandra

Post » Pt gru 30, 2011 13:27 Re: ŚLEPACZKI cz.V- potrzebny dt dla czarnuszka z Palucha str.49

anita5 pisze:Mam pytanie do opiekunow slepaczkow: czy ktoś miał takiego, który by badał nowy teren zataczając kółka?

To ewidentnie badanie terenu czy tez możeproblem z błędnikiem.
Moje tak nie robia, ale rzadko bywaja w nieznanym terenie.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt gru 30, 2011 13:33 Re: ŚLEPACZKI cz.V- potrzebny dt dla czarnuszka z Palucha str.49

lista grudniowa

kontakt - jamkasica
wątek ogólny schroniska na Plauchu

Obrazek
kontakt- kaja555

3. Bałwanek i Blondynek pod opieką magaaaa brak dt ObrazekObrazek
viewtopic.php?f=1&t=133407&start=60

4. maluszki u jopop
zdjęcia:
wątek:

w skarbonce ślepaczkowej jest niestety tylko ok.400zł, jak powiadomiła mnie wczoraj Aga, z tego względu mamy propozycję przeniesienia maluszków jopop na miesiąc styczeńi jesli starczy funduszy jako,że już otrzymały pomoc, jak zrozumiałyśmy z wpisów, prosiłabym także klubowiczów o wypowiedzi co do powtórnej pomocy -czy uznają,że sytuacja jest nietypowa i wymaga tego i czy wyrażaja zgodę na powtórne wsparcie w miesiącu styczniu(priorytetem są koty, które nie uzyskały pomocy,powtórna pomoc zdarzyła się tylko raz za zgodą klubowiczów, stąd moja prośba o wypowiedzi), dziekuję

alessandra

Post » Pt gru 30, 2011 13:58 Re: ŚLEPACZKI cz.V- potrzebny dt dla czarnuszka z Palucha str.49

3 z tych kociaków już uzyskały pomoc z Klubu (te, które musiały mieć usuwane po oku: Siewka i Krogulec oraz Słowik, który oko ostatecznie zachował, choć prawie nie widzi). reszta (czyli ponad 25 sztuk) pomocy nie otrzymywała, ale one nie są i raczej nie będą ślepe - po prostu mają infekcję atakującą oczy i muszę je zakraplać. W pełni zrozumiem jeśli odmówicie, absolutnie nie poczuję się dotknięta.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pt gru 30, 2011 14:00 Re: ŚLEPACZKI cz.V- klubowicze wzywani do tablicy ;-)

Obrazek

mam nadzieję,że ten skrzat w przyszłym roku przyniesie pomoc i domy wielu ślepaczkom , wszystkiego dobrego :balony:

alessandra

Post » Pt gru 30, 2011 14:07 Re: ŚLEPACZKI cz.V- potrzebny dt dla czarnuszka z Palucha str.49

jopop pisze:3 z tych kociaków już uzyskały pomoc z Klubu (te, które musiały mieć usuwane po oku: Siewka i Krogulec oraz Słowik, który oko ostatecznie zachował, choć prawie nie widzi). reszta (czyli ponad 25 sztuk) pomocy nie otrzymywała, ale one nie są i raczej nie będą ślepe - po prostu mają infekcję atakującą oczy i muszę je zakraplać. W pełni zrozumiem jeśli odmówicie, absolutnie nie poczuję się dotknięta.

dzięki, jopop, teraz dopiero mamy jasność sytuacji-wg mnie ze względu na mała kwotę, proponuję je przenieść na styczeń (zbyt mała byłaby kwota do podziału obecnie, może w przyszłym roku powiększy się nasze grono składkowiczów - zapraszajcie w każdym razie znajomych -sympatyków wyjątkowych kotków :wink: ), natomiast jeśli dofinansowania nie miały , proponuję je umieścić na liście-nie jest istotne bowiem czy to jest zabieg czy leczenie-
to mój głos :wink:
p.s. moja prośba jest tylko, jopop, abyś podać jakiś watek(zdjęcia w miarę możliwości wstawić) gdzie można uzyskać informacje, czy śledzić losy tych kociaków, bo nie mamy nic i potem wychodzi niedoinformowanie niepotrzebne, ok?-dzięki :kotek:

alessandra

[poprzednia][następna]