[PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 30, 2012 16:07 Re: [PKDT]GDAŃSK -50 KOTÓW Z FERMY LISÓW BEZ POMOCY

Elfik (teraz Uzi) ma juz dom :1luvu:
Gryzoń wiszacy na płocie w lisiarni- ma swój dom :1luvu:

Nadal domku szuka Fibi (2,5 mies);-)
Nadal domku szuka Gizmo (5 mies), Leia (6 mies), Muminek(6 mies) z lisiarni oraz nowy podrzucony pod kocia budke Marcelek (3 mies);-)
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Pt gru 07, 2012 20:01 Re: [PKDT]GDAŃSK -50 KOTÓW Z FERMY LISÓW BEZ POMOCY

Fibi i Marcelek maja domki :1luvu:

W zasadzie szukam teraz domku dla Lei (ok6mies), Gizmo(ok6 mies), Muminek (ok 6 mies)- wszystkie 3 z lisiarni :(
Leia i Muminek oswojone z domem ale nie maja zaufania do ręki człowieka- uciekają od ręki.
Gizmo pieszczoch...ale ze mną. Obcych sie obawia i zwiewa pod łozko- juz 4 domki zniechecił, bo za nic nie wylazł sie pokazać ludziom :kotek: A pozostałe 4 domki odstapiłam, bo nie było tam kociaków do towarzystwa.

Przymierzam sie do szukania DT dla dorosłych kotów z lisiarni, które rokuja na adopcje. Trudne to bo nie mam DT hahah...ale co tam, bede próbować.
Pozdrawiam jesli ktoś tu zagląda i mysli jeszcze o kotach z lisiarni. Chyba ja i Piotr i nasza sasiadka Ela zostaliśmy sami z naszym stadem upasionym. :ryk:
Obrazek

aya13

Post » Sob gru 08, 2012 0:08 Re: [PKDT]GDAŃSK -50 KOTÓW Z FERMY LISÓW BEZ POMOCY

Ja zaglądam, gdy tylko cos się pojawi nowego. I podziwiam umiejętności wypromowania kotków. Myślę tez co tam na lisiarni - dawno nie było o tamtych kotach , jak przygotowania do zimy....
Trzymam za Was :ok:

A poniżej banerek do mojego osobistego problemiku... :?

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Sob gru 08, 2012 10:38 Re: [PKDT]GDAŃSK -50 KOTÓW Z FERMY LISÓW BEZ POMOCY

zjawka pisze:Ja zaglądam, gdy tylko cos się pojawi nowego. I podziwiam umiejętności wypromowania kotków. Myślę tez co tam na lisiarni - dawno nie było o tamtych kotach , jak przygotowania do zimy....

Napisałam na watku, ze gdyby był transport do Gdyni /gdanska to dt by sie znalazło- mam nadzieje,ze wizyta u weta potwierdzi ze jest wszystko w porzadku i nic mu nie dolega :ok:

A koty w lisiarni maja te swoje 9 budek, ale ocieplenie słoma, polarami to i tak niewiele. Musza sobie poradzic, bo ogrzewania im nie podciągne do lisiarni- a szkoda.
Pewna ilosc karmy udało sie zakupic przed zimą, do stycznia powinno starczyc, gorzej z wodą bo trzeba ja tachać w baniakach i nie mozna zmagazynowac bo zamarznie;-(
wiekszosc jest w dobrej formie, ale jeden cos ma z łapką. Oby wszystkim sie udało przezyc juz 3 zime w ich zyciu. Dla niektórych moze czwartą, ale raczej koty młode w wiekszosci.
Obrazek

aya13

Post » Nie gru 16, 2012 10:53 Re: [PKDT]GDAŃSK -50 KOTÓW Z FERMY LISÓW BEZ POMOCY

zjawka pisze:Ja zaglądam, gdy tylko cos się pojawi nowego. I podziwiam umiejętności wypromowania kotków. Myślę tez co tam na lisiarni - dawno nie było o tamtych kotach , jak przygotowania do zimy....

Mam nadzieje, ze "problemik"niebawem znajdzie domek :1luvu:
Poki co Farcik z Koszalina wyleguje sie w dt w gdyni u znajomej na kanapie i jest w trakcie leczenia świerzbowca. Dobrze, ze był banerek bo inaczej bym go nie zauwazyła;-)))
kochany kotek :1luvu:
Ostatnio edytowano Nie sty 06, 2013 11:40 przez aya13, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

aya13

Post » Nie gru 16, 2012 20:56 Re: [PKDT]GDAŃSK -50 KOTÓW Z FERMY LISÓW BEZ POMOCY

Pierwsza dorosła kotka z lisiarni w naszym awaryjnym DT!
Szczerbatka odrobaczona/odpchlona okazała sie miziakiem jakich mało.
Jutro na dokładne badanie krwi itp :1luvu:

szukamy DT/DS dla niej!!!...ALE TO PEWNIE POTRWA;-)
Ostatnio edytowano Nie gru 16, 2012 21:09 przez aya13, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

aya13

Post » Nie gru 16, 2012 21:03 Re: [PKDT]GDAŃSK -50 KOTÓW Z FERMY LISÓW BEZ POMOCY

To ja potrzymam :ok: za Szczerbatkę!

O Farciku myślę co dzień, taki to miły kotek,...i tak to się wszystko szczęśliwie potoczyło...
Aya13 jeszcze raz :1luvu:

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Nie gru 16, 2012 21:10 Re: [PKDT]GDAŃSK -50 KOTÓW Z FERMY LISÓW BEZ POMOCY

zjawka pisze:To ja potrzymam :ok: za Szczerbatkę!

O Farciku myślę co dzień, taki to miły kotek,...i tak to się wszystko szczęśliwie potoczyło...

DZIEKI!..ja tak dla zasady wpisuje bo jak widac wiele osób ratujacych LISIARNIE nie zostało;-) takie zycie :ryk:
Obrazek

aya13

Post » Śro gru 26, 2012 19:53 Re: [PKDT]GDAŃSK -50 KOTÓW Z FERMY LISÓW BEZ POMOCY

Wszystkim kibicującym kotom z lisiarni i naszego osiedla zyczę aby czas Swiąt Bożego Narodzenia upływał w spokoju, radości i poczuciu spełnienia :kotek:
Wszystkiego co najlepsze dla Was, Waszych rodzin i podopiecznych na cały Nowy Rok 2013! :1luvu:
Obrazek

aya13

Post » Sob gru 29, 2012 11:41 Re: [PKDT]GDAŃSK -50 KOTÓW Z FERMY LISÓW BEZ POMOCY

Dziewczyny, mogę prosić o głosy na RTOZ- wspólnego kandydata miau, który przegrywa ? :(
Pozycja nr 1. Proszę, podajcie dalej.

http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=16076
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Sob gru 29, 2012 17:38 Re: [PKDT]GDAŃSK -50 KOTÓW Z FERMY LISÓW BEZ POMOCY

No ja zagladam ale jedynie podczytuje.Duzo sie u mnie zmienilo i dochodze powoli do siebie :)
Mianowicie pozostaje bez roboty, na utrzymaniu malzonka.Nie dalo sie juz pracowac w starym miejscu i odeszlam.
Trzeba teraz sie podleczyc i zaczac od nowa.
Cieszy mnie, ze Asia jakos ogarnia swoj inwentarz.Oby tylko kociska zdrowe byly.
U mnie na osiedlu ludzie kota porzucili.Wyprowadzili sie a kot zostal.Szkoda biedaka. Myslelismy ze zaczipowany ale nie a ludzie co po nich mieszkaja mowia ze poprzedni lokatorzy nic o kocie nie wspominali.Zawiezlismy do veta i poszedl do schroniska ale spisali adres gdzie mieszkal i moze cos z tym zrobia ?
Cholera by wziela takich opiekunow :evil:

Pluszard

Od: Wto lip 19, 2011 14:32

Post » Sob gru 29, 2012 17:42 Re: [PKDT]GDAŃSK -50 KOTÓW Z FERMY LISÓW BEZ POMOCY

kinia098 pisze:Dziewczyny, mogę prosić o głosy na RTOZ- wspólnego kandydata miau, który przegrywa ? :(
Pozycja nr 1. Proszę, podajcie dalej.

http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=16076

Juz zagłosowane! :ok:
Obrazek

aya13

Post » Sob gru 29, 2012 18:00 Re: [PKDT]GDAŃSK -50 KOTÓW Z FERMY LISÓW BEZ POMOCY

Pluszard pisze:No ja zagladam ale jedynie podczytuje.Duzo sie u mnie zmienilo i dochodze powoli do siebie :)
Mianowicie pozostaje bez roboty, na utrzymaniu malzonka.Nie dalo sie juz pracowac w starym miejscu i odeszlam.
Trzeba teraz sie podleczyc i zaczac od nowa.
Cieszy mnie, ze Asia jakos ogarnia swoj inwentarz.Oby tylko kociska zdrowe byly.
U mnie na osiedlu ludzie kota porzucili.Wyprowadzili sie a kot zostal.Szkoda biedaka. Myslelismy ze zaczipowany ale nie a ludzie co po nich mieszkaja mowia ze poprzedni lokatorzy nic o kocie nie wspominali.Zawiezlismy do veta i poszedl do schroniska ale spisali adres gdzie mieszkal i moze cos z tym zrobia ?
Cholera by wziela takich opiekunow :evil:

no niestety...moja siostra w uk takze zastała po przeprowadzce kota, kot właził im przez okno i czuł sie jak u siebie- nie mieli zwierzaka więc go przygarneli.

Zdrówko najważniejsze, a jak praca je rujnowała to była to dobra decyzja :ok: Mam nadzieje, ze niebawem znajdziesz cos gdzie prawa i bezpieczeństwo pracowników są bardziej szanowane!!! Wszystkiego dobrego w NOWYM ROKU :1luvu:
Obrazek

aya13

Post » Nie sty 06, 2013 12:09 Re: [PKDT]GDAŃSK -50 KOTÓW Z FERMY LISÓW BEZ POMOCY

zjawka pisze:To ja potrzymam :ok: za Szczerbatkę!

Farcik juz domu stałym :1luvu:

Szczerbatka już w DT :1luvu: ...czeka na dom stały. Osoba chętna jest az z austrii, to moja znajoma ale nie mam pojecia jak miałabym ją ptzetransportować tak daleko. Dlatego poki co szukamy domku w Trojmieście;-)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

aya13

Post » Nie sty 06, 2013 12:19 Re: [PKDT]GDAŃSK -50 KOTÓW Z FERMY LISÓW BEZ POMOCY

Nadal szukamy domków dla kotków:
1. Kejti- 9 mieś wysterylizowana, szczepiona, pochodzi z mojej pracy

Obrazek

2.Leia- kotka ok 7 mies bedzie wysterylizowana w styczniu, szczepiona, pochodzi z lisiarni

Obrazek

3.Muminek-kocurek ok 7 mieś kastrowany, szczepiony, pochodzi z lisiarni

Obrazek

4. Gizmo-kocurek ok 7 mies , wykastrowany, szczepiony, pochodzi z lisiarni

Obrazek
Obrazek

aya13

[poprzednia][następna]