KOTY z RUDY ŚL. Wysypisko niechcianych zwierząt.

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon sty 02, 2012 23:45 Re: Koty z Rudy Śl.,// Sporo kotów szuka DT :(

slapcio pisze:Fajnie że Puszkin, choć powoli, robi postępy. W jakim wieku jest Gandalf (na rudzkim wątku bywam nieregularnie, nie kojarzę wszystkich historii :oops: )?

A to są zdjęcia, o których wspominała Justyna :( :( :(

Obrazek Obrazek

Zdj. w środku jest zrobione włożoną głęboko komórką.

Prawdopodobnie ten kociak już jest sam,nie ma innych.

Nie wiem jak przeżył Sylwester.

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Pon sty 02, 2012 23:52 Re: Koty z Rudy Śl.,// Sporo kotów szuka DT :(

Bardzo fajny/fajna,spokojny kot,nic więcej nie wiem.Jest na kociarni

Obrazek

Baaaardzo duża/duża, spokojny,apatyczny,bardzo słaby,przygnębiony i uległy.Nie wiem czy to nie staruszek.jest na kociarni
Obrazek

Na izolatce, z kk
Obrazek

Na izolatce, z kk,kiepsko wygladał
Obrazek

na izolatce, z kk, trikolorki były dwie
Obrazek

na izolatce, z kk, ten kot tutaj był chyba w najgorszej syt., straszny stan
Obrazek

Ładna kotka,lekki kk, młodziutka, z fajna puchata sierścią
Obrazek

Te 2 koty też z paskudnym kk, nie reagowały na nic,bardzo słabe
Obrazek

Obrazek

justyna8585

Post » Wto sty 03, 2012 7:25 Re: Koty z Rudy Śl.,// Sporo kotów szuka DT :(

Są w schronie maluchy? Mam ciągle pytania o Piątkę, Piątka, ogólnie o małe kotki. Może wzięłabym jakiegoś malca, podleczyła i udało by się na bazie tamtych ogłoszeń znaleźć dom dla kolejnego malca.
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Wto sty 03, 2012 12:26 Re: Potrzebny transp. dla Staruszka RUDA ŚL.-CIESZYN

Staruszek ma szanse na tymczasowy tymczas do znalezienia nowego tymczasu.To wielka szansa.Potrzebny transport do Cieszyna.Zaglądnijcie,

viewtopic.php?f=1&t=137554

justyna8585

Post » Wto sty 03, 2012 21:33 Re: Potrzebny transp. dla Staruszka RUDA ŚL.-CIESZYN

Kotx2 napisała na wątku transportowym, że jutro rano jedzie na trasie Zabrze - Kraków. Jeżeli ktoś mógłby jej podrzucić wcześniej kota, to ja go mogę odebrać w Krakowie i w czwartek zawieźć do Cieszyna. Ew. można poszukać kogoś, kto jedzie na trasie Katowice - Kraków jutro albo pojutrze (to popularna trasa, są szanse).

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Pt sty 06, 2012 18:46 Re: Potrzebny transp. dla Staruszka RUDA ŚL.-CIESZYN

Wczoraj dzwonił Pan zainteresowany mixem Brytyjczyka .Ja go nie widziałam ani na kociarni,ani na izolatce.Zapytam w mailu czy jeszcze jest.

Dzwoniły też 2 os. ,ale to na pewno nie kandydaci na dobre domy.

W gazecie był artykuł o Schronisku.Było podane,że obecnie kotów jest ok 80 w schronisku.

justyna8585

Post » Pt sty 06, 2012 19:43 Re: RÓŻNE koty, kociaki w dt i schronie na ŚLĄSKU szukają dt/ds

Uwaga na kobietę z Zabrza z ul Pawliczka ( szczegóły podam na PW ) która chce kota a jej maż sie nie zgadza i wyżyła smsy tej treści : Żadnego kota nie życze sobie !! Żona chce mi zrobic na złość ! Pisze z nr ORANGE .
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Nie sty 08, 2012 16:47 Re: RÓŻNE koty, kociaki w dt i schronie na ŚLĄSKU szukają dt/ds

Nowe zdj. kotów w potrzebie

Duży bury kocurek z białymi łapkami ,miły kontaktowy, ok 3 lata

Obrazek

Obrazek

Obrazek

2 młode Trikolorki, mają zaawansowany kk
Obrazek

Obrazek

Misiu, bardzo kochany,przyjacielski,niezwykle kontaktowy i przytulaśny,już 2. miesiąc leczony na kk
Obrazek

Obrazek

justyna8585

Post » Pon sty 09, 2012 19:21 Re: RÓŻNE koty, kociaki w dt i schronie na ŚLĄSKU szukają dt/ds

podniosę biedaki... :|
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pon sty 09, 2012 19:54 Re: RÓŻNE koty, kociaki w dt i schronie na ŚLĄSKU szukają dt/ds

viewtopic.php?f=1&t=137763

Schronisko mówi,że ten kot ma 10 kg na oko...Zajrzyjcie na wątek,ważne podnoszenie....

justyna8585

Post » Wto sty 10, 2012 8:02 Re: RÓŻNE koty, kociaki w dt i schronie na ŚLĄSKU szukają dt/ds

wklejam z naszego wątku:
Miluś się wczoraj rozkichał, chyba wet go nie minie.
Z malutkiem Grzesiem też muszę iść do weta, zobaczymy, czy leczenie dało efekt, czy będziemy kontynuować. Jeśli kończymy to trzeba mu będzie wyjąć wenflon, który ciągle jeszcze ma.
Fryderyka lepiej, ranki sie pomału goją. Dalej warczy na kociarstwo ale człowieka kocha, dałaby sie pokroić za wszelaki kontakt z ludziem. Tak żal, że musi jeszcze poczekać na swojego człowieka na wyłączność, no i bez innych kotów.
Zenek dalej paca łapką ale wzięłam go na sposób: wczoraj rozłożył się w kuchni na blacie a ja go miziałam z tyłu głowy. Najpierw końcówka ogona chodziła: góra-dół ale potem sie uspokoił i aż oczka przymknął. Dość długo to trwało , może tym sposobem uda mi się go ucywilizować na tyle, żeby nie walił łapką, dodam, łapką uzbrojoną .
Też trochę kicha ale może z czasem minie.
To pewnie malutki Grześ tak sieje zarazkami.
Trochę mnie martwi Zdzicho, jest tak spokojny, aż dziwne to jest. Mam nadzieję, że to taki charakter a nie objaw choroby, która go toczy od środka.
Znowu mi kociska polewają łóżko, raz złapałam Zenka, raz Zdzicha, może dlatego, że oba nie ciachane jeszcze.
Wczoraj miałam bardzo miłą wizytę: odwiedziła mnie Piąteczka z Dużymi. Wyrosła niunia, wyciągła się i łapki takie długie ma.
Na początku chodziła na krótkich nóżkach ale potem przypomniała sobie stare kąty i już było ok, bieganie, skakanie, itd.
Oczko już zdrowe ma, nie łzawi, futerko piękne, mięciutkie, widać, że jest jej dobrze. Pomijam juz fakt, że Dużych okręciła sobie wokół najmniejszego pazurka . Tak cieszą takie chwile, dają tyle pozytywnej energii. Jeśli mnie czytacie Duzi Piąteczki to jeszcze raz Wam dziękuję za cudowny dom dla tego słodkiego skrzata.
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro sty 11, 2012 18:35 Re: RÓŻNE koty, kociaki w dt i schronie na ŚLĄSKU szukają dt/ds

podniosę rudzkie biedaki czekające na dt... :cry:
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Śro sty 11, 2012 20:21 Re: RÓŻNE koty, kociaki w dt i schronie na ŚLĄSKU szukają dt/ds

Oby jak najwięcej takich wspaniałych domów jak ten Piątki :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro sty 11, 2012 22:49 Re: RÓŻNE koty, kociaki w dt i schronie na ŚLĄSKU szukają dt/ds

viewtopic.php?f=8&t=137848&p=8434221#p8434221

To nie kot,a 12-letnia dziewczynka,która ma raka.Do chemii brakuje 12 tys, zł,a NFZ nie chce zrefundować,Proszę zajrzyjcie,roześlijcie znajomym.To dobra dziewczynka,znam ją moja znajoma.Ona tak bardzo chce żyć.

justyna8585

Post » Pon sty 16, 2012 18:59 Re: Koty z Rudy Śl.,// Sporo kotów szuka DT :(

justyna8585 pisze:Baaaardzo duża/duża, spokojny,apatyczny,bardzo słaby,przygnębiony i uległy.Nie wiem czy to nie staruszek.jest na kociarni
Obrazek

Tek kotek od soboty jest u nas. Dziękuję mar9 (który to już raz!) za danie mu tdt. U mar kotek otrzymał imię Zdzicho. Buras jest ogromny, spokojny, grzeczny i wybaczył nam chyba już kastrację, która się dokonała od razu w sobotę.
Zdziś ma ogromną, cudowną głowę, duże policzki i około 8 lat.
Można się w nim zakochać od pierwszego wejrzenia.

Strasznie mi żal tych, co czekają... :cry:
Obrazek Obrazek

anita5

[poprzednia][następna]